Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PCčkářům můžu doporučit postarší kousek Severance: Blade of Darkness, který v mnohém působí jako jakýsi duchovní předchůdce Demon Souls. ;)
    • Presne na severance som myslel ked som to čítal. :D
  • To byla recenze nebo love story? *3*
    Ale vážně. Nehrál jsem to a tak ani nehodnotím, ale viděl jsem nějaký ten gameplay a chvíli jsem to sledoval přes rameno známého. Graficky mi to rozhodně nepřjde tak jako na přiložených obrázcích v článku, který asi dostaly "facelifting", to ale není vůbec podstatné. Zmiňovaného bosse - obřího vlka s mečem sem viděl taky...co? Na co má vlk zuby? Animace v tomhle případě taky nestála za moc. Tohle podání bosse se mi fakt nelíbilo.
    Co ale musím pochválit jsou celkově nepřátelé a (mini)bosové, a to sem neviděl vše. Jejich vzhled a animace jsou prostě skvělé, pěkně bizarní, různé vizáže, dobře zapadající do dark fantasy. Jejich pohyby často korespondují i s jejich konstitucí. Zmiňovaná obtížnost...souboj třeba s 3 běžnými zombíky je už riskantní výzva, jak sem viděl. Prostředí vypadá taky dobře, jen mi přišlo poněkud rozvleklé a prázdné na detail.
    A na závěr - bojový systém. Neviděl/nehrál jsem pochopitelně všechno co v herním světě existuje, ale lepší boj na blízko sem asi neviděl. Je zde třeba určité rozvahy a taktiky - žádný hurá styl, žádné zběsilé klikání. Každé vítězství je tady tak nějak opravdové.
  • Další z mnoha her co závidim konzolistům *9*
    • Kup si ps3 ja som to už urobil.
      • Presne tak, ja to udelal uz pred rokem a pul a nelituju. Je mi lito blaznu, kteri kvuli predsudkum sami sebe ochuzuji.
  • Vau. Po precteni bych chapal devitku (ani zminka o sile pribehu, nebo motivaci cistit ten spinavej svet), ale desitku uz ne..... Presneji, sadomasochistickou desitku.
  • *SPOILER *
    Nezapomenu jak sem se poprvé prosekával Z Udead Burgu do Undead parish.je to v podstatě kousek po startu.po 4 hodinách a 100 smrtích sem dorazil k bossovi ,což mě nepotěšilo protože kolem nebyl žádnej checkpoint ,nuže boss mě zničil ,na potřetí sem ho dal ,těšil sem se že si hru uložim a pujdu objevovat nová tajemna,další lokace ,zhrozil sem se protože za bosem nebyl žádnej checkpoint byl tam Monstrozní červenej drak kterej me sfoukl flamenem jako papír. interesantí RPG
    • Az tak? Jako ze neni checkpoint ani po nejakem tezkem bossovi? Tak to by asi opravdu nebylo nic pro me, vyzvu ano, ale takovy veci jako moznost si hru po nejakem tezkem fightu ulozit by uz na me bylo asi opravdu moc.
      • Blbost a dezinfírmace. Dark Souls je uplne jina a originalni hra nez ostatni, neni to milionta kopie neceho. Nelze se na ni divat pohledem jinych her. V tomto konkretnim pripade lze konstatovat, ze Dark Souls nema zadne checkpointy a hra se uklada prakticky neustale. Porazeny bos je navzdy porazeny.
      • Ale je tam možnost save po každém bossovi, jen zrovna přímo po tomto konkrétním je checkpoint jinde, nebudu spoilerovat. Ale je velmi blízko a ještě budete hodně překvapeni, kde to je..:-). Ani nemusíte nikoho zabíjet, aby jste se k němu dostali.
    • Malleth
      Je fakt že zjištění, že za bossem není checkpoint jak v Demons Souls byl trochu šok.

Mohl by za tím bossem být message: Welcome to Dark Souls!
  • Jedna z her, která má smysl na PC. Na konzolích podle mě příliš neuspěje. Právě proto jaká je.
    • Magore :-). Mas zcestne a hloupe predsudky. Dark Souls se uz ted prodalo vic, nez zaklinace 2. Takze jestli neco konstatovat, tak ze zaklinace je pro pc skoda, na konzolich by udelal vetsi diru do sveta.
      • Trol.diskuzni
        Snažíš se vlichotit Alžbětě, či co? *7*
    • Malleth
      Tohle je opravdu hra jak dělaná pro konzole. Hlavně ovládáním. Na PC by se samozřejmě taky hodila, ale bez gamepadu by to bylo nehratelné
    • Kam na tyhle nazory chodite? Demon's Souls i Dark Souls jsou hry na konzole jako vysity. A ze neuspeje? Hra, ktera dostane pokracovani je neuspesna?
      • 13_11
        Myslím, že naráží na herní tvrdost, která odnepaměti patří osobním počítačům – na herní rozhraní ani na to, jak se hra ovládá, tuším, nenaráží. Zmínka o neúspěchu je pochopitelně scestná.
        • Pokud dobre chapu, co je mysleno herni tvrdosti, tak to je sprominutim blbost. Odjakziva byly hardcore hry i na konzolich jedny z nejuspesnejsich. Metal Gear Solid, Final Fantasy, atd.. mluvi za vse. PC nema zadne vyhradni pravo na hardcore hry *3*
          • co je na metal gear hardcore???? :-D
            • lipkozzi
              Alebo na Final Fantasy? :)
            • Nebo ten na NES, to bylo maso ...
            • Hral si jednicku na PsOne?
          • 13_11
            Nikdo netvrdí, že osobní počítače si nárokují výhradní právo být hardcore… Tradici Dungeon Masterů, Wizardry, The Bard's Talů, Lands of Lorů či Eye of the Beholderů jim však už ale nikdo nikdy nevezme.
            • 13_11
              Pozor! Znovu opakuji: já nepsal obecně o herní tvrdosti, nýbrž o dané žánrové variantě! Je dost pravděpodobné, že to z mých komentářů nebylo patrné, proto se to pokusím ještě jednou a přesněji vyjádřit. Taky to nebudu moc rozvádět.

Uživatel TesteraThor si posteskl, že Dark Souls vychází jenom na konzole a že PC má smůlu, ačkoli by Dark Souls pro PC byl rozumný krok; narážku, že hra na konzolích neuspěje, jsem přešel, poněvadž je scestná. Nicméně postesk, že hra takového kalibru a ještě navíc takové žánrové varianty drsných krokovaček nevyšla i pro osobní počítače – to upřímně taky nechápu.

V předešlých komentářích jsem se špatně vyjádřil. Napsal jsem: „Myslím, že naráží na herní tvrdost, která odnepaměti patří osobním počítačům…“ Abych předešel nedorozumění, měl jsem pochopitelně napsat: ‚domácím počítačům‘, na které odpradávna vycházely právě zmiňované hardcore krokovačky. To je ta tradice, o jaké jsem psal, proto ta zmínka několika zlatých titulů. Snad mě, drazí čtenáři, nemáte za takového blázna, který by tvrdil, že konzole nemají své hardcore tituly?! Kdepak, téma diskuse bylo jasné: Dark Souls -> hardcore krokovačka -> proč nevyšla i na PC, když zrovna domácí počítače hardcore krokovačky udělaly a vytvořily. A to je prostě fakt, který se nedá vyvrátit.
            • RavenHolm
              13_11: Tohle by bylo na dlouhou debatu, tak to moc rozvádět nebudu. PC nemá o nic větší tradici HC her než konzole (nemluvím o současné generaci). To jak vypadají hry dnes, nemá na svědomí PC ani konzole, ale konzumenti, kteří baží po zážitku a ne po učení se ovládání nebo snahu o pochopení herních principů. V dobách kdy si PC a konzole hráli každé na svém písečku a neprali se o jeden, vycházeli velmi náročné hry na všechny platformy. Proto mi přijde dost divné vychvalovat PC za jeho tradici s HC hrami a starší konzole v tomto ohledu ignorovat.
            • 13_11
              Tradici, Robotron3, tradici ;-)
            • Rada z tehle her byla i na konzole ;)
  • Jo abych nezapomnel, prvotridni dojmova recenze, smekam. Tahle hra si to zaslouzi...
  • ty bláho zase jenom na krabičky a na počítače nic? Tahle hra by na PC patřila víc, co naplat - nasr.....t
    • Ty seš ko*ot... takovej nick si může dát jen narušená osoba :D:D ty nakopávači :D
    • Proc by mela na pc patrit vic?
  • jako naprosto zapřísáhlý anti-konzolista přemýšlím po přečtení recenze o jediném: půjdu si pro Xbox nebo PS3, safra... job well done
    • PS3 rozhodne. Pokud hrajes primarne na PC tak si na PS3 alespon muzes zahrat tituly ktere na PC nejsou a nebudou. Narozdil od Xboxu ktery si vzal za ukol znicit vsechny puvodem PC hry portem na konzoli a zpatky.
    • Jestli chces konzoli porizovat kvuli Dark Souls, tak radim PS3. Kdyz ji dohrajes, muzes pak dat i prvni dil, kterej na X360 neni *3*
      • Malleth
        To rozhodně. Byla by velká škoda Demons Souls vynechat.
  • Zdar
    je tu nekdo kdo hral tohle a Severance: Blade of Darkness, je si to podobny ?
    co si pamatuju tak Severance byla taky dost tezka hra a taky rubacka . *1*
    • skoda ze takovych her jako BoD neni vic... vetsina modernich her strasne zjednodusuje ovladani na zbesile klikani coz totalne otupuje a omezuje moznosti hrace a samotneho hrani. Jedinou hrou co si vzpominam s promakanym kombo-systemem uderu byl revenant. Radost hrat i pohledet. A BoD? at uz jde o system uhybu, uskoku, kryti, komb, zbranovych komb, levelovani atd tak po teto strance je to porad spicka... a jestli neco podobneho ma i tahle hra tak ji CHCI MIT!!!
      • Ringwraith
        Taky bys mohl začít chtít i King's Field IV. To je jedna z předchozích her of From Software, autorů DS a DeS. Je to na PS2 a dá se emulovat.
    • Hral. Je si to docela dost podobny.
    • Inquisitor
      Jo to bylo dobrý maso. Ty souboje byly docela těžký, ale výborný. Tenkrát to byla snad první hra kde jsem někomu mohl urazit palici :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit