Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pane Smutný, pane Smutný, co mi to děláte...
  • A je to. Ty dva chuligani uz zadnyho nemrtvyho sikanovat nebudou! A bez fantoma :D Uz jsem dali i misku do podstavce a otevrel si zlaty brany. Jeste jsem zabil par prasat a tim jsem pro dnesek skoncil...
    • No vidíš, říkal jsem, že to není tak těžký a dá se to zvládnout i sólo.

Pokud chceš jít rovnou do minulosti, jdi do Darkroot Basin a zabij hydru v jezeře. Pak jdi až úplně dozadu a resetni hru. Objeví se tam zlatý golem (pozor, je o dost silnější, než jeho stříbrní kolegové). Z něho vypadne jedna zajímavá věc. Tak ji prozkoumej... *1*

Pak jdi rovnou do Duke's archives z Anor Londa (je to ten velký hrad v dálce, stačí jít jen od prvního bonfiru doleva a najdeš ho). Až najdeš další bonfire, jeď výtahem nahoru a najdeš oblast plnou nepřátel a stříbrného golema! Toho golema zabij a měl by ti z něj vypadnout Broken Pendant.

Vrať se zpět do Darkroot Basin a jdi tam, kde jsi bojoval s golemem (a velmi doporučuji koupit Cast light sorcery). Před tebou bude takový černý vír, tak ho prozkoumej a co nevidět jsi v minulosti!
      • Darkroot Basin? To je tam jak je odnese ten divnej pan v puse?

Do archivu jsem se asi byl podivat. To je pocitam ta cast jak to na zacatku hlidaj prasatka.

Je neco zajimavyho v tech dungeonech s tema duchama nebo kostrama?
        • Je to na cestě od kováře Andrého z Undead Parish směrem dolů a do lesa, pak zabij jeden stromeček a jdi rovně a pak doprava. Před sebou budeš mít údolí, tak sejdi dolů a uvidíš lesík, kde jsou stříbrní golemové a hydra, která po tobě plive vodu.

Ještě mě napadá, že je to vedle věže, kde je Havel (zabij Havla a otevři dveře, máš přímo vedle).

Jojo, ta věc je rovnou za prasatama, stačí jen vyjet výtahem nahoru a sundat toho golema.

Ty dungeony jsou hodně zajímavé, ale můžeš je nechat na později.
          • Musim rict ze jsem ted ztracenej s tim zlatym golemem. Psal jsi ze mam zabit hydru coz jsem udelal a jit uplne dozadu a tam uz jsem trochu ztracenej. Havla jsem zabil a mam ted komplet Havlovu zbroj diky prstenu ale za boha nemuzu toho golema najit. Nasel jsem houby kterejm jsem ukradl vylepsovadlo. Nasel jsem nejaky duchy rytiru a zabil jsem myslim jednoho invadera ale golem nikde.
            • Aha tak uz ho mam. Mluvil jsem s holkou ale nic jinyho jsem nedostal... zajdu na hrad. A zkusim tu minulost. A proc ze tam mam vubec jit? :D
            • Ten golem je v tom jezeře dole na úrovni hydry v takové jeskyni, nechoď nikam nahoru. Jdi od normálních golemů vlevo kolem vodopádů a kolem žebříku ještě dál.
  • saburo
    mate nejakou taktiku na Capra Demona pro Huntery?
    jen tam vlezu, dostanu hit a psici dokonci zbytek...
    • Vlez skrz mlhu. Jdi doprava a rolluj - vyhneš se psovi. Rolluj ještě jednou a vyhneš se Caprovi. Doběhni na schodiště a sundej čokli. Jakmile tě Capr doběhne nahoře, seskoč dolů a on spadne za tebou a na chvíli nemůže útočit - útoč. Opakuj a máš ho *3*
      • Okamzite me zablokujou... vlevo i vpravo, chytej me u zdi a kvuli kamere ktera u zdi dela psi kusy nevidim vubec co se deje. A pritom v predesly hre jsem ho nakonec docela rychle umlatil a to az tak ze se to zdalo snadny (no dobre asi po dvaceti pokusech ale i tak :D).

Nvm... uz je dole haaajzl... tfuj to se mi ulevilo.
        • saburo
          Díky, pánové za rady, určitě zkusim všechno, co jste tu psali.
          Jinak jako největší opruz se mi taky zdají právě ty čokli. Viděl jsem videjko na youtube, jak si to tam nějakej maník dává a pejsek mu po kousanci ubral cca 1/10 životů. Mě když ta kur*a rafne, tak mam v háji tak 1/4 životů a s tim už se pak blbě bojuje. Nevim, možná jsem na toho bosse ještě nízkej level, každopádně díky *4*
          • Záleží jaký máš level, obvykle se to pohybuje kolem 20-25. Také záleží na brnění, to kryje poškození dost dobře...
    • MidnighT91
      Můžu poradit, co pomohlo mě... Capra démon nepředstavuje velkej problém největší problém představují ti 2 čoklové takže, hned jak tam vejdeš utíkej v pravo a proskoč těsně kolem něj, pak utíkej na schody, a co nejrychleji se těch dvou zmetků zbav... Nahoře když vylezeš na schody tak úplně na konci vlez v pravo nad vchd, tady se můžeš léčit, sice je šance že tě zasáhne ale vetšinou spadne dolů a v ten moment ty můžeš udělat skok z výšky... Udělal jsem to dvaktát a pak už jsem ho domlátil na zemi, ale když je sám tak už tě netrefí...
      • Ja jsem na protahnuti se asi moc velkej. Zkousel jsem to vpravo i vlevo ale vzdycky me ty psi bloknou.
    • Doporučuju mít co nejmenší equip (nebo jak se to jmenuje... prostě hmotnost toho, co máš vybrané, pozor - počítají se tam i sekundární zbraň a sekundární štít), pak jsi rychlejší a úskoky stojí míň staminy. Potom asi tak jak píše Drasťa, u mě to probíhalo nějak takhle - ihned po průchodu mlhou úskok doprava, za bossovými zády na schody, na schodech zabít psa, skočit dolů (Capra se sápe po schodech), zabít druhého psa a pak už je to pohoda - sekat Capru a když vidíš, že se rozmáchává (nebo cítíš, že se každou chvilku rozmáchne) uskočit dozadu, dávat bacha, abys měl za sebou místo, pokud nemáš, proběhnout kolem Capry na vhodnější místo. Samozřejmě jako vždycky nenechat se vyprovokovat tím, že už skoro leží. Používal jsem halapartnu +5.
    • Zkus si ho taky drzet zamknutyho. Docela mi to pomahalo orientovat se v jeho ranach a kamera chyti trochu pouzitelnejsi uhel.
    • Tak to maj asi vsichni podobny :D Pokud to jen trochu pujde zkus uhnout te prvni rane do strany nebo jeste lepe uskokem dozadu a naloz mu co se do nej vejde ale jen do chvile nez se zase rozmachne. Dobra taktika je prej utyct na schody a skocit z nich dolu a pak pockat az se Capra demon na chvili zasekne pri skakani dolu a nalozit mu ale prave kvuli tem psum se tam vetsinou ani neprotahnu a kdyz tak uz jsem v podstate mrtvej.
  • Jaksi jsem nepochopil, čím tahle hra vyniká nad ostatními, že dostala 10. Jestli tím, že je jediná svého druhu, tak je to teda pěkně málo. Hranice o dokonalosti taky ničím neposunula, protože kdyby její mechanismy začaly přebírat i jiné hry, tak herní průmysl hodně rychle zkrachuje. Taky nevím, kdo o téhle hře bude ještě dlouho mluvit, když není pro 90% hráčů...
    • Ringwraith
      Toto je hra, kterou její hráči milují a jsou jí oddaní. A jejich málo, takže je nevidíš všude.

Např. Battlefield je hra, kterou hraje každej ťulpas a pak se o ní mluví.
      Takovej Skyrim tipuju podobně. Bylo by navíc vtipné, kdyby napsal Lukáš Grygar do recenze, že Skyrim je "RPG pro každého" nebo "přístupné každému", což by hezky rezonovalo s recenzí Dark Souls.

A nakonec ti povím, že podle mě je lepších 5 oddaných fandů než 50, co hru "jen hrálo".
      A ne nejkoncovatější konec to povím, že málokterá hra má oddanější fanoušky než Demon's Souls a Dark Souls.
    • Trol.diskuzni
      Přesně...

Buď jsem amatér a píšu si svůj blog někde v díře na okraji zájmu, anebo jsem profík a svoji práci dělám precizně.

Jejich práce je hodnotit hry a tedy to má nějak vypadat. Kdyby inženýři pracovali se stejně diskutabilními výsledky jako zdejší redaktoři, jak by to na tom světě vypadalo?
      • Ma to nejak vypadat... Vzdyt to vypada, recenze od Alese je dobra :) Hra, ktera je tolik atmosfericka se da popsat jen zase priblizenim atmosfery, coz se podle me povedlo...
        • Trol.diskuzni
          Já to myslel v kontextu více pochybných recenzí a vyřčených verdiktů... Beru tuhletu dnešní desítku jako přímé potvrzení mých rozpačitých domněnek, které jsem již včera na některých diskuzích zmiňoval (především Duzex).
    • Vzhledem k tomu, ze o Demons Souls se doposud mluvilo furt, tak u Dark Souls tomu zrejme nebude jinak *3* . Ono kdo hral, pochopi... Abych si privzal slova autority Andreje Anastasova: "Dark Souls je naprosta extaze, hra roku minimalne," nebo neco v tom smyslu psal na facebooku :)
      • o kdo o tom mluví? pořád dokolečka těch stejnejch pět lidí...
        • Ringwraith
          Ale prosímtě. Tak u nás v Česku se mluví jen o FIFě, Battlefieldu a Skyrimu a Diablu. To ale neznamená, že je celej svět tak úzkoprsej. Dark Souls jsou pojem.
          • Pro koho, když to nikdo nekupuje? Pojem je GTA nebo Call of Duty.
            • Ringwraith
              Prodejnost hru nedělá.
              A není pojem jako pojem. Ano, CoD nebo GTA zná každý.
              Vědět o Dark Souls by měl každý, kdo si namlouvá, že je "herní nadšenec". Já si to třeba o sobě namlouvám, možná neprávem, a tak se snažím mít povědomí o každé větší pecce na scéně. A to i o těch, který mi zrovna nevoní. Taky se podívám na recenzi na MW3, protože je to velká hra, spousta lidí si ji koupí, spousta lidí ji bude neprávem považovat za zázrak atd., mě osobně jak říkám nevoní, ale vědět o ní chci.

A ještě takto. Dark Souls má pro mě větší cenu jako hra než spousta jiných.
              Zkusím to demonstrovat na příkladě, že CoD jsou jakoby Transformers filmy - spousta lidí na ně chodí, vychází často a taky je to celý jeden velkej výbuch. No a Dark Souls jsou v tom případě Občan Kane. Transformery asi vidělo víc lidí, ale lidi na jejichž názoru záleží vědí, že Občan Kane je důležitější součást filmové historie.
            • Myslim že jste si prohodily nicky, ty očividně komik nejsi... :-)
  • poradi mi nekdo???? jak se da, aby kamarad mohl hrat se mnou online v mem svete. nemuzu nato prijit. z clanku mi pripada ze online hrani je nahodne. :( kdyz tak mi poslete odpoved na mail mm68@post.cz dik
  • pěkně to tady jede :) já mam ženu pyromanku level 48, Halapartnu +7? s ohnivim poškozením, elite knight armor tušim plus čtyři. Prošel sem katakomby až po PinWheel bosse (dál je tma, dál sem se bál), udělal Bosse v depth, pak v darkroot garden toho motýla, zazvonil na první zvon, podíval se zpět do undead asylum, došel až k bossovy v new Londo ruins a v blighttown sem skoro už na zemi.
    Nahráno něco přes 30 hodin a teda řeknu vám je to maso. ten pocit když člověka zabijou s 25000 duší ( a to ještě blbou smrtí kostlivců v ostnatym kole když mi při utěku do zad vletěli snad čtyři) a cestou pro ty duše spadnete do propasti.?.. xD to je fakt někdy na kulku. A Když sem porazil capra demona, nebo Gaping Dragona tak ten pocit... kam se hrabe sex :D zatim sem se nikde moc ani nezasekl protože prolejzám opravdu vše co najdu.
    Nejlepší byl táta, nechtělo se mu do bosse tak udělal 41 levelu!!! v udead burg a undead parish.... xD
    • Quelaag boss byl docela easy takže už mam zazvoněno i na druhý zvon a vydal jsem se do Sen's Fortress. Nic moc těžkýho (zatim) nicméně pořád tam padám :D pás mě sice nezabije, ale je to otravný :D
      • Uz jsi pozabijel ty bezhlavy obry dole? :D
        • tak na ty ti kašlu :D
          • Ja myslel ze je tam cesta dal tak jsem zabil 3 ale toho 4. jsem za boha nemohl dostat :D
            • tak já to zkusím, třeba Tě trumfnu :D
    • Hej, dobře ty. A to jsi jenom ve třetině hry (cca), největší sranda na tebe čeká. *3*
      • Díky sem zvědavej, c blightownu už sem na zemi, porazil sem pýr obrů co hazej balvany, ale pak sem se vratil zpět nakoupit nějaký kytky proti jedu, bažina mi problem nedělá protože odolnost proti jedum mam vysokou, ale občas se bohužel přihodí že se otrávim.
        • Ja kdyz jsem se uz otravil (a jako ze to bylo casto. Nemel jsem moc humanity a nemam porad moc humanity resp nemam zadnou) tak jsem se to tam alespon pokusil prozkoumat ale stejne jsem pak utekl jak jsem nasel cestu dal :D
          • tak tam dole v takovej kanalovym tunelu je bonfire takže tam vždycky člověk stihne doběhnout se refreshnout. Největší sranda byla když sem byl Cursed. Musel sem zpět do Undead Asylum a vyměnit Cracked Red orb za tuším purging stone... to byl hezky výlet, Když sem to tam prozkoumával, propadla se podemnou podlaha v místě toho prvního bossíka, pak sem narazil na rytíře který mi dal estus flašky a skoro uplně na začatku černý rytíř. docela se to tam změnilo :D
            • Ten bonfire jsem mel. V undead asylum jsem byl pro rusted ring ale na toho velkyho jsem se vyprdnul.
    • 41 LEVELU????? ja tam udelal mnohem min.. asi jenom 15 nebo 20 :D
      • taky sem čuměl :D on se bál nebo nechtěl jit na taura na mostě tak dycky vybil hřbitova a všechny undead burgy atd několikrát a takhle pomalu naleveloval :D
        Jinak dneska sem porazil Hydru a vyšplhal po žebříku někam nahoru kde sem narazil na "průhledný" rytíře a čaroděje a pak na obří potkany, docela sranda zatim :D malem sem přišel o svých 30 humanit :D nahnalo se na mě asi 10 "chodících křoví" a nějak sem zazmatkoval a udolali mě, naštěstí sem se vrátil pro duše a přežil. tentokrát sem byl mnohem opatrnější :) co je dál zatim nevim, musim se taky trochu věnovat rodině :)
  • Zdravím hráči, chystám se na PC pořídit tuto gamesku protože jak z recenzí tak z komentářů jsem se neubránil dojmu, že jde u super zábavu ale chci se optat...koupit steam verzi nebo krabicovku? Případně je nějaká speciální edice v krabici? Jinak vlastním přirozeně myš+klávesnici tak i Xbox gamepad jaká je dle vás lepší volba?

Předem díky za odpověď
    • x_ander
      Já koupil krabicovku, je tam artbook a pár dalších věcí. Pokud chceš mít něco, co si vystavíš na poličku, tak kup krabici :) A hraju na gamepadu..
      • Já objednal taky krabicovku..v úterý dorazila..jak říkáš Artbook,plakát,soundtrack a DVD s behind scenes,trailery a videy z výstav...prima kolekce...mám ENG/PL verzi :)

Jinak hraji také na gamepadu bez jakýchkoliv prográmků na fps atd. a nechápu na co si lidi stěžují..hra běží naprosto v pohodě a já zatim neměl za ty 3 dny hraní jedinej problém co se technického stavu týká..
        • x_ander
          Ja tam hodil jen ten fix na zvýšení rozlišení. A hra běží jako po másle. Před chvíli padl Gaping dragon :)
  • Nenasel nekdo nekde vytazeny texty s dialogy s jednotlivymi NPC, merchanty a tak? Na me strasne rychle mluvej a nestiham si to prelozit. Cekal jsem, ze to najdu na te DS wikipedii a dodatecne prelozim, ale k tomuhle jsem tam nenasel nic :( Nenasel nekdo nekde neco?
    • Všechno je vyhledatelný na YT.
  • Haha, 10 bodu. Vyborne, ta hra si to kazdopadne zaslouzi. Uz ale vidim jak si to hraci pobezi koupit a potom s hruzou zjisti, ze je sejme prvni monstrum na mape a ani se u toho nezapoti. DS je takove pokracovani ke klasice zvane Ghosts and Goblins, alespon pro mne. Ta hra take byla neuveritelne tezka ...
    • Debilni internet. Sorry za double-post, jsem fakt necekal ze ten zasrany dial-up co mam dokaze i tohleto...
  • Hraju už dost dlouho a neobjevuje se mě v tom jezeře portál do světa k artroisovi nevíte někdo co mám dělat už mě přijde že je to vada hry

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit