Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ja si vubec nepamatuju jmena takze netusim kdo je Lautrec ale nejakej takovej black orb s okem mam. Need humanity vyskousim a taky budu ratovat protoze jsem nevedel ze za rating ziskas humanitu. To je moc hezky.

Kde je ale Oolacile a jak se dostat do minulosti to teda netusim :D

Zmrdi s velkejma lukama jsou fakt zmrdi ale nakonec se nejakej dal. Alespon tu prvni cast na tech ochozech s nima mam uz hotovou... uvidim co s nima bude dal. Co je OS nevim a zatim vedet nechci... pocitam ze to bude nejakej boss a pocitam ze na to stejne prijdu :D
    • Ano, Lautrecka můžeš invadovat před OS bossem, je to ten rytíř ve zlaté zbroji (je z něho fakt dobrý prsten FaP ring).

Až porazíš OS, tak ti cestu do minulosti rád popíšu, není to zas tak těžký...
    • Já třeba s těmi lučištníky neměl nejmenší problém a všiml jsem si, že na to všichni nadávají... to asi hodně záleží na buildu postavy, třeba ten Blightown mi taky přišel úplně v pohodě. Nicméně na OS bych se vůbec nestyděl někoho přivolat, ten fight je na to imho přímo dělaný a je to poznat. Každopádně doporučuju nejdřív umět projít alespoň první část toho fightu, jinak ti ani fantomové nepomůžou (pokud se ti teda nepodaří vyvolat nějaké, co to za tebe celé udělají, to by ale bylo dost o ničem... btw to vyvolávání je takové polorozbité, daří se vyvolat tak 1 z 10). Jo a pokud to nevíš, tak oni se nemůžou léčit estusem (jinými způsoby jo), tvůj estus léčí i je, nefunguje to na npc fantomy.
      • Ja s lucistnikama taky problem nemel ale Blightown jsem fakt nenavidel. Tam ta bazina dole je proste strasna.

Uvidim co bude s tim bossem ale fantoma jsem nevyvolal jen proto ze vlastne nevim poradne jak. Jednou jsem to teda zkusil ale nemel jsem human podobu takze to nic neudelalo. Mno snad to tam nejak poslu.
        • Asi jsi zkoušel white soapstone... ten slouží k tomu, aby někdo mohl vyvolat tebe a v human podobě být nemusíš. K vyvolání stačí být v human podobě a aktivovat něčí summon znak na podlaze (pokud jsi v Hollow podobě, tak ty znaky vůbec nevidíš), white soapstone nepoužíváš. Některé znaky jsou NPC fantomové (v AL je Solaire, kterého jsi potkal před drakem a taky v AL u jednoho bonfiru), ty se podaří vyvolat vždy, nejde je ale léčit.
          • Na OS si vyvolávají pomoc jen lamy, ten fight je dělaný jen pro jednoho hráče (jako celá hra) a summony jsou pouze bonus, jako berlička pro neschopné...
            • Hele, až tě budou trollovat v Kiln of the first flame host a jeho 2 fantomové po tom, co tě naprosto přejeli pomocí WoG, TWoP a někdy dokonce pomocí glitchů, tak mě trochu pochopíš. Nebo v lese, kde jsou gangy na denním pořádku a lidem to ani nepřijde blbý tam vlízt a dělat ramena, jak neuvěřitelně dobří jsou v hraní...
              Nebo dem*nti co si naglitchovali 99 divine blessings a pak to do sebe hrnuli jako trávu v Demon's souls...

A to jsem ještě neměl to štěstí narazit na cheatera s nekonečným životem/staminou, to bych nadával ještě víc.

A k tomu co správný hráč může použít. Cokoliv kromě glitchů, cheatů. Tedy i summony, i když to je srabské a ničí to požitek ze hry. Proti používání Drake swordu nic nemám, je to normální zbraň, která je dobrá jen na Gargoli, Capru a trochu na Blighttown, pa naprosto nepoužitelný...
            • No a kam teda dáš tu hranici, co je berlička pro neschopné a co je něco, co "správný hráč" může použít? Co třeba grindování výbavy? Už jsem viděl i odsuzování lidí, kteří používají Drake Sword, že takhle se to nemá hrát (btw já ten meč nikdy nepoužíval a získal jsem ho až později). Určitě se najdou lidi, kteří se ostatním budou vysmívat, že to nehrají na prvním levelu. Já DS beru jako takovou "zákeřnou" hru, proti které prostě použiju všechno, co mi sama nabízí, když to uznám za vhodné. Jo, možná jsem měl štěstí, že ten můj fantom nebyl nějaký namakanec ani cheater, ten souboj byl i tak náročný a musel jsem hodně dávat bacha, aby neumřel. Kdybych předtím neměl tuny solo pokusů, tak by to určitě dopadlo špatně + než se mi podařilo někoho summonovat a dostat se s ním k bossům, tak mě párkrát skolili nechutně silní invadeři.
            • A k té komunitě: většina opravdu dobrých lidí se soustředí kolem videí ENB, velká skupina je také na gamefaqs, zbytek jsou youtubeři jako Caroso964, Quellaq, vegeta311 a další + jejich posluchači...
              Samozřejmě čest výjimkám všude po světě.

Věř mi, v komunitě se docela dost angažuju a ač je to smutné, musím uznat, že občas je to dost otřesný zážitek a narústající počet glitcherů a trollů nejenom na konzolích, ale i na PC verzi je toho důkazem.
            • Napsal jsem to trochu tvrdě a za to se omlouvám. Ale stejně. Hlavní smysl této hry je překonat překážky, tvrdé výzvy a hlavně ten unikátní pocit, kdy se ti po spoustě smrtí podaří konečně porazit svého soupeře (bosse) - pocit zadostiučinění/satisfakce. Ten pocit po poražení OS bych za nic na světě nevyměnil.

Toto je hlavní mechanika hry a vlastně i duch celé série.

Pokud si přivoláš summona, co se stane? Obvykle to je člověk, který už něco ve hře zažil a když jste 2 (a nedejbože 3), hra se stává hrozně jednoduchou. Zrovna OS, což je naprosto nejtěžší boj celé série, je pak čajíček...

Naštěstí si to autoři uvědomili a tak vytvořili i koncept invadingu (černí fantomové), což hru opět ztíží a tudíž pokud chceš summona, musíš jít i do rizika.
              Takže co jsou summoni? Berlička pro neschopné a to, že je to jeden z hlavních mechanik hry, to nezmění.

A abych uvedl věci na pravou míru: Ta úžasná komunita, o které mluvíš, je spíše úzká skupina lidí a naprostá minorita souls hráčů. Zbytek jsou gankující, summonující a hatující hajzlíci...
            • To, že jsou summony jen nějaký bonus, je prostě kravina, je to jedna z klíčových mechanik té hry a ta hra k jejich používání sama vybízí. Když nechceš, prosím, když jsi OS dával 3 dny solo a zvládl to, paráda, jsi dobrý... ale shazovat summony jako něco, co používají jen neschopné lamy, je zbytečně elitistické a odpuzující (a jde to dost proti duchu skvělé komunity, která kolem DS je). Osobně pro mě ta spolupráce byla mnohem zajímavéjší než ještě dalších 5+ solo pokusů.
  • 2Drasťa: Asi vím, co je to za žebřík... *1*
    On toxin se nezdá, ale ubírá život šíleně rychle. Já si poprvé říkal toxin no bóže a za pár vteřin jsem byl dead. *15*

2xai: Blighttown má svou pověst částečně kvůli mizerným fps, ale spíše bych to viděl jednoduše tak, že ta oblast je dost obtížná. Velice časté pády, toxin (a poison dole na dně), opravdu nepříjemný level design, který tě nutí jít pomalu a obezřetně, jinak padneš do pasti a ležíš. Krom toho to trvá než se tudma probojuješ a lidi maj tendenci dělat chyby a zbytečně umírat. Boss je lehoučký, ale když jsem to hrál poprvý, byl první, u kterého jsem si přivolal na pomoc fantoma. *1*
    • No tak potom jsem měl možná strašné štěstí nebo nevím... prostě jsem si tím Blightownem pomalu v klidu procházel, občas na mě něco zaútočilo a v drtivé většině případů danou potvoru bylo slyšet dopředu. Žáden nepřítel tam není moc silný, akorát tam jsou v pár místech otravné mouchy a pár těch "sniperů", jejich pomalým a dobře viditelným šipkám se jde dost jednoduše vyhnout (až na to 1 speciální místo, kde jich je hodně, tam jsem taky zemřel, na to jsem zapomněl... ale to bylo schválně, protože jsem je tam šel jednou provždy vykosit s vědomím, že k bonfiru je to kousek), Cesta jezerem není zas tak dlouhá a většinou tam šla najít cestička tak, aby mě během procházení neotrávilo. Měl jsem a použil pár mechů, ale nijak astronomické množství to nebylo, dost ho padalo z těch sniperů. Jo a hraju to poprvé a rozhodně nejsem nějaký machr, co tam všechno dává na 1-2 pokusy, nakouknutí do Sen's Fortress mě po tom pohodovém Blightownu rychle vrátilo do reality téhle hry :-).
      • Však jo, takhle se to má hrát. Žádný rush in, pomaloučku prozkoumávat a nic tě nepřekvapí...
        Jenže vysvětluj tohle casual hráčům. *7*
        Dost velký problém jsou i trolové, pokud na ně neznáš taktiku.

No, Sen's fortress a Anor Londo ti dá pořádně zabrat, tím si buď jist. *1*
        • MidnighT91
          Dole v Blighttownu u jedovaté vody je obrovskej strom, když do něj vejdete tak je tam tělo a truhla... Nenechte se zmást a za tou truhlou to pořádně prozkoumejte !!!
          • A pořádně je myšleno POŘÁDNĚ. Pokud jste dobří, Najdete tam 10 krystalových ještěrek, z kterých je HROMADA kamenů na upgrade zbraní!

MidnighT91@tiscali.cz: Ty už jsi je našel? Jejich lokace není zrovna na první pohled zřejmá... *3*
            • Jinak za Great Hollow je ještě jedna lokace (nebo bych měl spíš napsat pod *1* ), kde tě čeká velký překvapení. *3*

A jsem zvědav, jak si poradíš s cestou do minulosti, je tam mrtě silnejch nepřátel, 2 bossové jsou jen o málo nebezpečnější než OS. *8*
            • Pokud víš jak na to, je lehká. *3*
              Hlavně je třeba dávat bacha, kam šlapeš, jinak zahučíš hodně hluboko a to je bohužel konečná. Jakmile jsi u ní, máš takřka vyhráno a stačí počkat na hlavy. Ale jakmile jí zbývá pouze jedna hlava, tak se zachová jako největší p*ča a útočí tak 10-20 metrů od tebe, takže je hrozně těžké ji zasáhnout. Nemluvě o tom, že ji často strká co nejblíže k propasti, takže když se za ní rozběhneš, skončíš obvykle v ní. Proto bych doporučil jakoukoliv zbraň na dálku. Takže ber luk, kuši, kouzla atd.
            • MidnighT91
              Ještě jsem je nenašel, šel jsem se jenom kousek podívat co tam je... To že je tam nějakej průchod se mi podařilo zjistit naprostou náhodou když jsem pro jistotu kopím bodnul do té truhly aby mě nesežrala... Btw. Momentálně se snažím najít správnej spůsob jak bojovat s hydrou v lese u jezera...
  • saburo
    zdravim,
    chtel bych se zeptat, jak si nekoho privolam do sveho sveta, aby mi pichnul s bossem? jednou se mi v oblasti nekdo objevil, ale hned na me zautocil, tak jsem ho zariznul a pak uz bylo pozde ho zkouset premluvit, at mi pomuze s tim megapavoukem...:) taky by me naopak zajimalo, jak se dostanu do sveta nekoho jinyho. moc informaci jsem o tom na netu nenasel. kuju. *1*
    • Ak si premeneny naspet na cloveka tak ako pise clovek nadomnou na zemi sa objaviku take svietiace pismena s ktorymi mozes skusit privolat pomocnika.. ineho hraca, pripadne niekde sa daju vyvolat aj NPC no musis s nimi prekecnut zase na inych miestach ... 'objavit ich'
      Inak aj ty mozes pomahat ostatnym, zbierat takto souls, je taky biely kristal ktorym vies na zem polozit svoj vyvolavaci portal ktory budu vidiet iny ludia, nemusis byt ani human. Ak vyvolany zomries nestracas ani souls ani humanity objavis sa na mieste kde si zmizol, taktiez bossovia sa daju takto vyskusat a opakovat predtym ako ich prvy krat zabijes za seba.. takto sa daju farmit souls kedze za bossa ked niekomu pomozes mas myslim polovocu souls ako za normalny kill.
      Dufam ze pomohlo ;)
    • Musis byt clovekem (reverse hollow u bonfiru) a pak pred bossem uvidis flek na zemi na kterym vyvolas pomocnika. Na ohnivyho pavouka se to dost hodi.
  • To je asi jedina hra co lituji ze neni na PC .... Ale zachvilku tady mame diablo a pak uz na jine hry nebude cas :)
  • Musím říct... ...prostě paráda. Ale přiznejme si, ono z toho šlo vytřískat víc, no uvidíme jak se s tim poperou v II. *15*

Ale asi fakt záleží na tom, jak to komu sedne. Mě například opravdu stačilo chytit "tempo" hry a obtížnost šla rapidně dolů. Nevím teda jak ostatní. *1*

A nedá mi to, tuhle closed akci nemá cenu porovnávat open Skyrimem. TES serie je postavena na naprosto odlišném jádře a z desingového hlediska to má vlastně jen minimum společného (vím, napsal jsem to dosti de*ilně ale snad to půjde pochopit, já problém neměl a existují mody co z toho udělají pomalu immposible obtížnost) *1*

Trošku mi to ale připomíná, jak tu kdysi dávno nějaký recenzent porovnával horlivě WoWko a CS...
    od té doby se už ničemu nedivím *15*
  • Malleth
    Dark souls jsem dohrál před týdnem. To hodnocení si rozhodně zaslouží. Zvlášť když vezmete v úvahu že takový projekt dokázali udělat za dva roky. Osobně mám ale radši Demons Souls
  • Zdravím mám dotaz? Asi po 70 hodinách hraní jsem šel do New Londa a zabíjím si takhle duchy ale najednou zjištuji, že mě vubec nedávají žádné souly (peníze) to samé se mi děje když bojuji s kostlivci, z ostatních protivníku souly padají nevíte co je to za chybu bug? Je to tak pořád i když hru znovu nastartuji mám to na PS3. Díky za odpověd.
    • Tak to je divný.Duše z nich,pokud vím,nepadají pouze v případě,že nepoužiješ-ted nevím,jak se to jmenuje-jakýsi lektvar,který duchy udělá zranitelné.To potom padají duše z Tebe.Asi opravdu bug.Půjč si hru odjinud a vyzkoušej.
  • MidnighT91
    Hraju za ženu, wanderer, lvl 36, nejpoužívanější zbraně - jednoruční meč a štít, kopí a štít a luk... No a moje atributy jsou:
    VIT:18
    AT:12
    END:17
    STR:19
    DEX:20
    RES:13
    INT:11
    FAITH:9
    Jinak nevím teda, kde sehnat lepší zbroj, (pořád mám pro wandererku tu první... Kroužkovou jí dávat nechci a kromě té jsem našel jen pár hábitů spíše pro kouzelnické typy a tu ninja zbroj) No a lepší meč taky nevím kde obstarat, drake sword už opravdu nestíhá a vylepšit nejde... Ale to lighting kopí je parádní...
    • Pokud mohu doporučit, vem si nějakou zbraň, se kterou se ti dobře hraje. Vylepši si ji na co největší úroveň to jde (jednou ty kameny musíš použít a teď je na to nejlepší doba) a začni používat buffy. Nakup ohnivé resiny od nemrtvé ženské z kanálů u Firelinku, nebo nafarmi elektrické resiny od obřích hub. Hnedka bude tvůj damage úplně jinde. Pokud máš pyromanci flame, neboj se power within, to zvyšuje veškerý fyzický damage přímo brutálně!
      • Myslis ze byla moudra volba nastrkat ty kameny do toho mece cerneho rytire? vyhnal jsem to na +2 a dmg ma fakt peknej jenom si rikam jestli jsem to trochu nevyplejtvaj.
        • MidnighT91
          Jo hraju dex charakter takže raději kopí místo halapartny, i když má brutální damage... Ta první zbroj pro wanderera je krásná s tím havraním peřím kolem krku ale klidně už bych ji vyměmil za lepší... Jinak co jsem četl tak ten těžkej obouruční meč od černého rytíře má rádo hodně lidí a +2 je ještě málo vzhledem k tomu že můžeš mít i +10... Kameny můžeš koupit od Andreho (kovář) má jich tuším 98 ale jsou dost nákladné... Epic - Pak teda napiš jak do minulosti a kde sehnat lepší věci pro dex...
          • Nee, tohle na tu zbraň nefunguje. Zbraně černých rytířů jsou speciální a potřebuješ na ně twinkling titanite, kterej teď dostaneš pouze z ještěrek. Později je budeš moci kupovat, ale stojí cca 5000 za kus...
            Do minulosti až po Anor Londu a OS *3*
    • Ok, máš to poměrně dobré. Akorát trochu vyžeň vit nahoru, ať víc vydržíš. Podle toho jak jedeš str/dex, tak bych doporučoval halapartnu, je to úžasná zbraň (a hlavně upgradovaná). Hned po Sen's fortress máš možnost vzít crystalovou halapartnu a ta je daleko silnější. Dobré brnění najdeš v lese směrem k prvnímu bossovi, ale pokud ti chceš bát hodně pohyblivý, tak si to svoje nechej. Jinak, jakmile uděláš Anor Londo, hned se vrhni do minulosti, klidně ti napíšu, jak se tam máš dostat. Jsou tam úžasné věci pro dex buildy...
  • Chci se zeptat kde koupit kouzlo na duchy. Udeřil jsem ženu ve stokách a už nemužu od ni nic koupit. Kde má koupit to prokletí.
  • Nazdar, spravil som forum, kde si CZ/SK hraci mozu vymienat skusenosti s Dark Souls.
    http://dsouls.slovakforum.net/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit