Přejít na výpis diskuzí
Dark Souls - videorecenze PC verze
1.10.2012 | Pavel Dobrovský
336 příspěvků
-
Já si před pár dny koupil Prepare to die limitku v JRC za necelých 6 kil, dokonalá koupě. Jinak doporučuju jednoznačně xbox 360 gamepad, tohle je hra, kvůli které se vyplatí si ho i pořídít. S klávesnicí a myší se to prakticky nedá hrát, resp. rozhodně ne pořádně, je to utrpení a to i ve srovnání se samotnou hrou :-) S gamepadem je to pak ještě lepší, než na konzoli, jelikož po aplikaci fanmodu to máš ve full HD
-
Zdravím hráči, chystám se na PC pořídit tuto gamesku protože jak z recenzí tak z komentářů jsem se neubránil dojmu, že jde u super zábavu ale chci se optat...koupit steam verzi nebo krabicovku? Případně je nějaká speciální edice v krabici? Jinak vlastním přirozeně myš+klávesnici tak i Xbox gamepad jaká je dle vás lepší volba?
Předem díky za odpověď -
Zdravím mám dotaz? Asi po 70 hodinách hraní jsem šel do New Londa a zabíjím si takhle duchy ale najednou zjištuji, že mě vubec nedávají žádné souly (peníze) to samé se mi děje když bojuji s kostlivci, z ostatních protivníku souly padají nevíte co je to za chybu bug? Je to tak pořád i když hru znovu nastartuji mám to na PS3. Díky za odpověd.
-
I já jsem si hru naprosto zamiloval. Grafika - hratelnost / souboj systém - online obsah - atmosféra. Pro toho kdo se jako já ještě nenabažil hry - docela podrobný průchod s vysvětlením - http://www.youtube.com/watch?v=lllBdkfeoLo Enjoy! *3*
-
takže tu netrolíš, ale hlásáš "objektivní recenze" pomocí matematické indukce *7*
Bohužel se mýlíš, rovnice nejsou vůbec potřeba (když už teda, tak je diletantský a zjednodušující nebrat v potaz vztah jedlotlivých částí k celku/tématu... tedy mapping:0, maping vzhledem k tématu hry: 1)
Řadu lidí tu už léta číselné hodnocení u recenzí dost mate. Někteří, co nechápou, k čemu je matematika, pak horečnatě přemýšlí, jak se k tomu číslu autor dopočítal. A přitom jim nedochází, že to znamená tohle: http://games.tiscali.cz/tema/jak-hodnotime-hry-na-games-cz-56776
Snad to napíšu po-lopatě. Místo 10 si představ:::
"Nejvyšší hodnocení udílíme zřídka a pouze hrám, které v době svého vydání jasně vyčnívají nad ostatními. Posouvají hranice obecné představy o dokonalosti ve svém žánru i v obecném slova smyslu. U takových her je velmi pravděpodobné, že se o nich bude dlouho hovořit, dostanou se do pomyslné síně slávy a budou dávány za pozitivní příklad kvality i v době, kdy už budou technologicky a ideově dávno zastaralé."
přesto že se to tu snaží lidi vysvětlovat snad po 1005., stejně do týdne přijde někdo novej, komu ty čísílka nedávaj smysl.... *7* -
To catie:počej,když z něj vyskáčou čísla,to už budou ale Borderlands,ne? *3*
-
Pierre je dobrej:) hral vsechny rpg od pocatku sveta , a ma skvele bodove hodnoceni na hry ktere nehral. Tak muzeme jen doufat ze si dark Souls poridi a prvni nemrtvej mu rozhodi sandal az z nej vyskacou ty cisla vsude kolem a treba , az je znovu sebere , mu vyjde jine cislo nez ted:)
-
A poslední věc. Nezaměňuj svůj osobní styl hodnocení her s objektivním. Recenze možná podle tebe objektivní nejsou. Ale to tvoje hodnocení také zdaleka není.
Tímto ti přeju dobrou noc.*3* -
Aha, takže vycucané z prstu. Neboj, já to chápu dokonale, jen jsem se ptal, jestli dokážeš svou rovnici nějak podložit. No, nemůžeš, ale to nevadí.
Dovol mi, abych ti vysvětlil, proč toto hodnocení nemůžeš použít na Dark souls:
Dark souls je především akční RPG. Z toho by se, dle mého, dalo vyvodit, že základem veškerého bytí této hry je akce. Pokud máš alespoň to základní vzdělání, musíš pochopit, že tvá rovnice je naprosto k ničemu. Abych to rozvedl, tak souboje + rpg prvky dělají tak 50% a více (cca). Tvé takzvané hádanky zde nejsou (kupudivu) a tak bych mohl pokračovat.
Krom toho mám pocit, že jsi tu rovnici udělal z jediného důvodu, a to aby ti to vyšlo na to pěkné hodnocení 6-7/10. Jako promiň, ale hodnotit maping? Quest book? Přívětivost k uživateli? Cože? Příště se, prosím, nad svým výrokem zamysli...
Abych to dokončil, nemáš absolutně žádné právo hru soudit, dokud jsi ji aspoň JEDNOU nedohrál. Osobně bych hru hodnotil až po 2-3 dohrání, kdy si prošel veškeré části hry, vše viděl a zkusil. Až to uděláš, tak nemůžeš té hře dát hodnocení, jaké jsi ji dal. Hodnoť hry regulérně a s objektivitou, protože to, co předvádějí někteří uživatelé a autoři hráčských recenzí, je hrozné... -
Ja hraji skoro vylucne RPG . Nikde jsem zatrolit nechtel, pouze jsem podotknul, ze se v diskuzich objevuji zjevne 2-typy lidi a co je hure i v recenzich. Recenzent by mel mit objektivni nadhled zhodnotit klady i zapory a nic nedarovat.
Jinak z tech tvych her jsou kvalitni tak Dao1, G2 by se mel hrat pouze s datadiskem NOTR, jinak je detsky snadny a Zaklinaci. Deus Ex neni RPG, DAO2 a TES Oblivion(bez modu) je odpad, Skyrim a DS jsem nehral.
Jinak Ti tam, ale chybi klasiky - Baldurs Gate 1/2, Planescape torment, Drakensang 1/2, Arx Fatalis, Fallout 1/2/New Vegas. Ze starsich Albion, Ultima Underworld 1/2, Star Trail 1/2/3, DM1/2 atd. aspon u nekterych by to chtelo doplnit vzdelani pro vetsi prehled. -
Co presne nechapes? Vezme si vsechny prvky, ktere by melo spravne RPG obsahovat - technicke zpracovani cca 30% - grafika, ozvuceni, ovladani, mapa, quest book, user friedliness
souboje + rpg system cca 30 %
pribeh a vse cp se ho tyka cca 30% (pribeh, questy, konverzace)
koreni vsech her 10% (hadanky + originalita)
kazdou oblast rozdelis do podoblasti a pridelis ji body pricemz srovnas s tim nejlepsim co v dane kategorii je - napr. zaklinac v grafice, pribeh - planescape torment, BG1-2, zaklinac, konverzace - BG, Inquisitor,RPG prvky - Fallout, Drakensang, ROA serie; mapping - UW2; questy - G2, FNV, PT atd.
Pak vyscitas ziskane body a vydelis 30 vyjde Ti cislo v procentech. To prevedes na bodove hodnoceni dle stupnice 1-10. Jinak se jedna o hodnoceni, ktere Ti dokaze jednotlive hry srovnat. Regulerne a s rozumnou objektivitou. Protoze to co predvadeji ruzni fanousci a recenzenti je hrozne, nedokazi si drzet rozumny odstup. -
Jo, tahle hra je Dark souls dost podobná, už je přirovnávalo víc lidí.
-
Nejde mi o ty tvé počty. Chci pouze vědět, kde jsi došel k systému tvého hodnocení. Jestli je kompletně vymyšlený, či se můžeš opřít o nějaký zdroj.
Čekám... -
Lol, takže tady máme velkýho kluka, který si chtěl zatrollit na diskuzi o hře, kterou nehrál a pouze viděl pár videí a četl pár recenzí. *1*
Klasika.
Nicméně za sebe podotýkám, že v RPG hrách kovaný moc nejsem, beru spíše adventury, strategie, střílečky a jiné.
Ale co jsem dohrál: Dragon age 1, TES Oblivion a Skyrim, oba Zaklínače, Gothic 2 a 3.
Zbytek je bohužel na konzolích: Dragon age 2, nový Deus ex, Demon's souls
A samozřejmě Dark souls, na PC i PS3. To jsou cca všechny moje novější hry, na které si vzpomenu... -
Promin, ale pokud Ti scitani a deleni dela problem, tak si jaksi nemame co rici, protoze ac mam par znamych mezi lidmi s ukoncenym zakladnim vzdelanim a rad si s nimi zajdu na pivko, tak jejich nazory jsou vetsinou velice zjednodusene.
Jinak za ovladani jsem strhl 1-1.5 bodu z 30, coz je 1/3-0.5 z celkoveho hodnoceni. -
Drahy Souzo a Epicu, kdyz jste takovi Pc-kari muzete mi sdelit, ktere RPG jste na PC dohrali? Rekneme kazdy z Vas tech 10-15 nejlepsich, ktere jste hrali, protoze zacinam mit pocit, ze jste uplne herni lamy, at nestracim cas s joudama.
-
Ne všechno se dá takto "cejchovat".Některé věci v životě totiž obsahují takové to NĚCO,co se slovy popsat nedá a přesto to tam je.A to je právě případ DS.Když se zamiluješ do ženský,budeš bodovat zvlášť účes,kozy,chůzi atd...?Asi ne:-)Zapracuje chemie a bude tam to NĚCO,jako v DS *3*
-
Jo ták, takže místo toho, abys vyvrátil/potvrdil moje tvrzení, či doplnil své další postřehy, tak mi tady dáš nějakou hodně ujetou matematickou úlohu, která je nejenže naprosto mimo, co se objektivity a výpovědní hodnoty týče, ale ještě mi tady předhazuješ své osobní hodnocení podle jakýchsi čísel.
Asi takhle: můžeš mi, prosím, vysvětlit, kde jsi na něco takového přišel? To bodování je naprosto uhozené a na DS nemůže být použito.
Takže ještě jednou: hra na PC je stejná jako na konzole, nikdo neříká, že musí dostat stejné hodnocení. Jelikož je však stejně dobrá jako hra na konzole, proč by ho nedostala? To si myslíš, že jen kvůli tomu, že je třeba gamepadu, snížíš hodnocení o 3-5 bodů?
Jako promiň, ale musíš se snažit víc. Asi tak. -
Promin, ze jsem Te nechal cekat, ale byl jsem vencit deti. Takze jeste jednou:
Nevidim duvod davat hre navic body do hodnoceni, jenom proto, ze je puvodne konzole. Pro me vsechny hry na dane platforme (PC) maji mit pri hodnoceni shodne podminky nebo snad chces naznacit, ze se na konzole vyvijeji kriplici, kteri se musi zvyhodnovat pri hodnoceni?
Vezmeme si, na zacatku, ze hra ma sanci ziskat napr 30 bodu
Pribeh vcetne stylu vypraveni - 3B, Souboje 4B, Rozhovory+interakce s NPC 3B, RPG system 4B, Questy - 2B, Hadanky 2B, Grafika 3B, Ozvuceni 1B, Ovladani 2B, Inventory 1B, Originalita 2B , Mapping 1B, Privetivost k uzivateli 1B, Quest book (Diary) 1B.
Ted si sam za sebe dopln body pro DS a normalizuj si vysledek na 10B zaklad a uvidis jestli Ti vyjde znamka 10B.
Ja pokud muzu extrapolovat z toho co jsem videl a cetl:
Pribeh vcetne stylu vypraveni - 1-2B, Souboje 4B, Rozhovory+interakce s NPC 1-2B, RPG system 4B, Questy - 0-2B, Hadanky 0B, Grafika 1B, Ozvuceni 1B, Ovladani 0.5-1B, Inventory 1B, Originalita 1-2B , Mapping 0B, Privetivost k uzivateli 0B, Quest book (Diary) 0-1B
Minimum je 14.5 a maximum je 21, z cehoz vyplyva, po normalizaci, ze DS by melo mit hodnoceni mezi 5-7. Asi tak. -
Jo jo, proti tomu vypadá hrad Boletarie jak disneyland. *1*
Nj Demon's souls. Asi si dám jednu hru, jen tak pro trénink. *3*