Přejít na výpis diskuzí
Dark Souls - videorecenze PC verze
1.10.2012 | Pavel Dobrovský
336 příspěvků
-
k tvýmu pinďourovi taky nikdo nepřibalil to, do čeho má standardně zajíždět. Sežeň si to sám....
-
objektivní recenze, to je jen bla bla... na pc si to každej stejně stáhne, než/jestli to koupí. Na konzoli to dostalo 10/10 a vychválené až do nebe.
Ad, port... je to nejhorší port co jsem kdy viděl... Hru mám i na PS3 a prvních pár minut PC verze jsem fakt čučel s otevřenou tlamou, co si dovolí firma pustit přez "quality assurance"
Pak jsem se vykašlal na myš, připojil gamepad, nahrál fanda mode rozlišení a bylo to zpátky na 10/10.
Ano, dneska je hra hc, když v ní chybí mapa... má tam ten "automaping" být? Mrkni třeba sem, než si odpovíš: http://plagmada.org/gallery/main.php?g2_itemId=1330&g2_GALLERYSID=4605332c58e2b26e524788538e940bc7
Nevyhovuje ti nastavení obtížnosti, saving, prosekávat se furt do kola k bossovi, kde stejně za tři vteřiny chcípneš? Tak to nehraj, ušetři si nervíčky. Nemusíš hrát a vyhrát každou hru a tohle není hra pro každýho. Sice někdo může říct, že už to xkrát dohrál tam a zpátky a že seš jen líná a zpohodlnělá lama...
Zkus tohle, dobrej relax (chce to ale gamepad) http://volo-airsport.net/blog/ -
Jeste jedna vec, pokud se ma hrat na gamepadu na PC a je urcena pouze na plazmu, tak tvurcum nikdo nebrani, aby je standartne pribalovali ke hre
-
Nevim, ale mam pocit, ze proste chybi objektivni recenze teto hry, na jednu stranu jsou tady lide, kteri hru ani nezkusi a pak jsou tady stejne neobjektivni ultra fans, kteri hre davaji 10/11 z deseti. Jenom, pokud je aspon neco pravdy na tom, ze hra v zakladu nepodporuje vyssi rozliseni, ma zastarolou grafiku, ze ma sprasene ovladani na klavesnici a mysi, nebo ze ma konzolovskou kameru a neda se nastavit pohled fixni pohled shora zpoza hrdiny, tak je to proste nepovedy port a hra si rozhodne pro tyto nedostatky na PC nezaslouzi 10/10. Za to jsou jasne body dolu a je jedno zda nejaky modder nektere z nedostatku odstranil, to muze byt zmineno na konci recenze, ale hodnoti se hra, vydana autory ne hraci. Dale nechapu proc se nekdo kasa tim, ze hra je hardcore, protoze ve hre chybi mapa, moznost savovat je nahrazena checkpointy nebo ve hre chybi moznost nastaveni obtiznosti. Napr. mapa byla jiz v Ultime Underworld 1, coz je hra vydana v roce 1992, stejne tak jako nastaveni obtiznosti, nebo saving. Chapu, ze jsou obtizni bosove a clovek je kiluje treba 15krat, ale proc ma clovek k nim jit 15 krat stejnou cestou, coz mu vezme napr.10minut a prosekavat se stejnymi bestiemi, to mi hlava nebere. To je snad nejaka forma masochismu.
-
Pozor,střela jako taková,nikdy neletí rovně,ale v tzv.trajektorii.Že by sledovala po výstřelu můj pohyb i kdybych zahnul za roh,to se mi nezdá.Spíš člověka vyděsí,že se střela pohybuje jinak než v Call of Duty *3*
-
Hra je to perfektní, i když v některých místech s depresivní atmosférou (viz New Londo ruins, nebo Catacombs, kde je děsná tma). ale já si zvyk na její zákeřnosti a s některýma jsem se smířil. Je tu ale pár chyb, které jsem měl problémy zezačátku překousnout. První z nich je ovládání, konkrétně zaměřování nepřátel. Když si zaměřím nepřítele a omylem hejbnu myší, tak to přeskočí na druhýho nepřítele(tzn. k prvnímu jsem zády), mňo a R.I.P. A druhá věc, kvůli které jsem asi 9x chcíp na 1 místě, jsou lučištníci a kušníci. Nvm, jak vy ale když letí šíp nebo šipka do kuše, tak má přece letět rovně a ne, že za váma začne zatáčet jak řízená střela. V Anor Londu si to užijete v podobě dvou Silver Knight archerů, kterým se tuto chybu daří využívat na jedničku *4* .
-
Souhlasím s každým Tvým slovem.Momentálně hraju Demon´s Souls a dneska jsem u bosse cca 20x zdechnul a mám z toho radost.Je to super!!!
-
Je legrace cist jak hracum Asasin Creed ,Mass Effectu a jim podobnych tahle hra dava pres tlamu:) Cele to je jen o tom se to naucit , jo naucit , to se dneska moc nenosi ve hre se neco ucit. Neni to spatnym ovladanim ani gamedesignem , je to mezi pocitacem a zidli. Dnesni hry hrace hodi do nejakeho sveta s milionem pomocnych berlicek , jako je autoaim,autoheal,quicksave, ukazatelu kam ma jit , co ma kde zmacknout atd. Doplni to debilnim pribehem nejakeho grafomana a lidi to hrajou , zvyknou si ze to tak proste je. Mno a pak se objevi hra jako DS ktera z vyse uvedeneho nema nic a polovina hracske populace je v hajzlu,a breci jak je spatny port z konzoli , jak je spatne ovladani , jak porad nekam padaji a neco je zabiji. Je to fakt sranda..:)
-
Souhlasím. PC mouhou nabídnout lepší RPG. Tohle je zadkomrdka pro konzoláře :()))))
-
Souhlas, ovladání běs, boje hrůza. Do pekla s tim. Na PC je 1000 lepších rpg
-
*3* este ze tak,v hrej.cz ta recenze vystihla presne to co mala sice nebol spomenuty co-op ale tosa na tu dobu stavalo *15*
-
nic sa neboj je tu New Game+, mozes sa snazit najst vsetky covenanty - mne ich po prvom dohrani zopar stale chyba, najst vsetky unikatne zbrane, brnenia, atd. a potom je tu predsa predsa PvP *14*
-
Mám pocit,že FS sami ještě před vydáním hry veřejně a na rovinu přiznali,že s tvorbou na PC nemají zkušenosti.Nevím,co pořád máte,mě se to na gamepadu hrálo bez problému.Ale asi je to o zvyku.Peace *3*
-
To sou vetsinou lidi,co uz to nekdy hrali IMO,cast z nich to podle me ani na PC nehrala ale da tomu takovy hodnoceni,protoze se jim to libilo kdysi na konzolich.
-
Jedna vec je,jak dobra je to hra,druha pak,jak si vubec neko muze dovolit vydat hru s takovym kurevskym ovladanim na PC. Nemam problem pouzivat gamepad tam,kde to je opodstatneny.Ale tady duvod vazne nevidim. Chtit za takovy zpraseny port prachy (40 ecek lolz),to chce vazne odvahu,GZ. Zarazilo me gamepad strongly recommended,takze sem si nastesti hru nejdriv stahnul. Presto,ze mam 360 controller a hrani s nim sem si oblibil (sporty,arcady atd),koupit si tuhle hru,okamzite bych to chargebacknul. Neoptimalizovat tuhle hru na k+m jakozto pomalu ani graficky cipy a chtit za to cenu jako za AAA,na aprila by to bylo mozna dobry. Oni ty porty asi delaji cestou do prace,kdyz v jedny ruce drzej rohlik s marmeladou a ve druhy kafe v hrnku ze zlata,nebo nevim.
-
A ted si predstavme, ze by se DS ovladalo stejne jako rekneme Draci saga (DII:DKS) . Zive si to dovedu predstavit vc. jednoznacneho vlivu na snizeni obtiznosti hry diky odladenemu ovladani a kamere.
-
Pokud "True PC" ovládání znamená, že postava se otáčí automaticky za kursorem, tak to by fungovalo, ale jen s klávesnicí a myší. na gamepadu by to omezovalo. Takhle funguje tuším Skyrim. Výhoda systému v DS je, že můžeš okamžitě změnit směr útoku bez otáčení kamery, který je přeci jen na gamepadu o něco pomalejší než na myši.
-
Ok už asi rozumím... Otázka je, jestli by i takové "čistě PC" ovládání bez zaměřování dobře fungovalo v takové hře. Blade of Darkness byla hra, kde byly souboje dost podobné Dark Souls a taky tam bylo lockování nepřátel jako v DS. Bez zaměřování se to hrálo blbě i když to byla čistě PC hra pro klávesnici + myš. Obě hry mají dále společné to, že útoky nějaký čas trvají a postava se během nich trochu pohybuje a osobně si myslím, že lockování je dobré i kvůli tomuto. U third person stříleček tento problém není a i tam se (alespoň mně) dost blbě bojuje zbraněmi na blízko, pokud tam není určité (třeba i automatické když je hráč blízko) zaměření na nepřítele. To už jsou ale dost spekulace, třeba by to "true PC" ovládání v Dark Souls fungovalo, to se už asi nedovíme, osobně mám určité pochybnosti...
-
Možná jsem to napsal zbytečně složitě. Jde mi o to, že samotná nutnost zaměřovat se na nepřítele je tak trochu omezení a nedovolí mi to plně se soustředit na boj samotný. Jde samozřejmě spíš o situace, kdy bojuju s více protivníky. Jasně, zaměřování zapínat vůbec nemusím, jenže bojovat bez úkroků je sebevražda. Je mi jasné že konzolová hra jinak (lépe) vyřešit nejde a že je to o zvyku. V případě klasické hry na PC je zaměřování zbytečné, protože člověk se intuitivně zaměřuje myší a má tak větší volnost. S gamepadem člověk musí řešit kdy zaměřit, kdy zaměření odlocknout atd. Chápu, že to tak prostě je a líp to vymyslet nejde, ale chtěl jsem jen reagovat na to, že řešit, kdy koho zaměřit je součástí výzvy. Což podle mě není, je to jen kompromis jak rozumně ovládat hru na gamepadu, a občas to je těžkopádné.
-
Nevím, jestli tomu dobře rozumím... jako žes musel zmáčknout zaměření, než jsi mohl zvednout štít/uskočit? Tyhle věci přece můžeš udělat nezávisle na zaměření, můžeš se krýt a během toho to zaměření zmáčknout. Jediné, co z ergonomických důvodů moc pohodlně nejde udělat, je úskok přesně ve stejném zlomku sekundy jako zmáčknutí zaměření, ale moc si nedokážu představit situaci, kdy bys tohle fakt potřeboval udělat (čímž neříkám, že se ti to nestalo, ale nějak mi to nedává smysl). Navíc si nemyslím, že tam jsou vůbec nějací nepřátelé, na které narazíš a musíš bleskově jednat, než se k tobě dostanu. Jo a cíle jde při zaměření přepínat pohybem pravé páčky pokud jde o tohle.