Přejít na výpis diskuzí
Dark Souls - videorecenze PC verze
1.10.2012 | Pavel Dobrovský
336 příspěvků
-
Asi jak pro koho. Co vim tak takhle funguje kamera ve většině third-person her, pokud nejsi zrovna v aim modu.
-
Kdyz jsi hardcore a koupis auto, tak jsi teprve na zacatku, protoe te ceka tuning.
-
A tohle mě právě trošku vadí. Hráč musí řešit zaměřování na nepřítele místo aby v tu chvíli řešil "čistě bojovou techniku" např. jestli zrovna teď mám uskočit, krýt se, udělar rychlý nebo tvrdý výpad atd. Častokrát jsem tak chcípl ne proto, že jsem včas nenastavil štít nebo neuskočil (což je naprosto v pořádku a je to součástí výzvy) ale proto, že jsem místo s protivníkem bojoval se zaměřením (resp. místo toho, abych třeba okamžitě zvedal štít nebo zaútočil, tak jsem musel zmáčknout zaměření). Tohle podle mě nepatří pod onu "výzvu". Pokud by situace ve hře byla "reálná" (jakkoliv blbě to u fantasy RPG zní), tak opravdu řeším útok, použití štítu, pohyb atd. a ne nějaké zaměření. Ale chápu, že na konzolích to líp udělat nejde.
PS. hraju na gamepadu, takže KM neřeším. -
Ono kazdy ma v CR pripojeni,ze nasi skveli operatori poskytujou skveli pokryti treba pres flashku nekde tamhle v horni polni ...
Ne kazdej je ve meste a ma net .. a pokud ma tak spatny pripojeni -
Ornstein vs Artorias vs Ciaran vs Hawkeye Gough ktory z Gwynovych rytierov vyhra?
http://www.youtube.com/watch?v=-28uhuxaqp8 -
nizsie som uz spominal ze aj kvoli tejto hre som si kupil ps3 a demon souls som dohral v lete.
-
A nebo Kings Field, kterej je taky od From Software, ale to už je Hardcore. Hlavně to ovládání je peklo. Kdo nadavá na to v Dark Souls, měl by si to zkusit. Ještě teď mě přepadá úzkost, když si na to vzpomenu....
-
Taky hraju na PC a třeba Diablo hraju k+m-jinak to stejně nejde.Chci jen říct,aby jste překonali svoje předsudky,odpor nebo nevím co ještě a hráli Dark Souls na gamepadu:-)
-
A nebo Dragons Dogma:-)
-
Jedinej opravdovej problem s kamerou jsem mel u Capra demon. Jinak to bylo v pohode a klavesnice+mys fungovala dobre a to i kdyz klavesnice neni tak presna na urceni smeru tak s velkym obourucakem je to uplne jedno a 8 smeru mi vzdy stacilo ale na strelbu z kuse to bez zamereni neni to je pravda.
-
Nevím, kolik hráčů původní verze si stěžovalo, já to dohrál na PC s gamepadem a ovládání + kamera mi přišly úplně v pohodě, nevybavuju si ani jednu situaci, kde bych na to nadával. Jediný malý problém, na který jsem ohledně pohybu narazil je, že když jde postava pomalu, tak nedokáže na některé malé překážky vylézt, místo toho po nich "klouže"... ale to souvisí spíš s kolizním systémem hry než s ovládáním. Ta hra je prostě dělaná pro gamepad, port má kvalitu jakou má, mousefix asi pomůže, ale všechno zázaračně nevyřeší. I kdyby měli čas/ochotu se tím ovládáním zabývat víc, tak nemusí být úplně triviální nacpat do hotové hry úplně jinak fungující ovládání tak, aby se ta hratelnost nikde moc nerozbila.
-
Odstup kamery je ok. Určitě příjemnější vzdálenost než v Mass Effect. Mluvil jsem o něm jen v souvislosti s otáčením postavy, tam je ten nezvyk.
-
Nízko hodnotí blbci, vysoko hodnotí šikovní inteligenti - to je tvoje pointa. Gratuluju, máš v tom jasno.
-
Mě přijde odstup kamery od postavy DS tak akorát. Jem možná i o něco dál než v assassins creed. V resident evil 6 a mass effectu mě to vytáčelo, že postava zabírá přes třetinu obrazovky.
-
Kamera oddělená od rotace postavy je ok v případě, kdybys měl trochu větší odstup od dění na bojišti. Pokud je kamera tak blízko za postavou, jak je, tak občas může působit chaos.
-
On je v zásadě taky velký problém, jak je řešený volný pohyb. Klávesy A a D neslouží k jinde obvyklým úkrokům (strafování), ale pokud není locknutý nepřítel, otáčí se celá postava a běží kamsi mimo hlavní pohled kamery. Tohle je nezvyk, na který adaptace trvá nějakou dobu.
Na občasné problémy s kamerou si ale sem tam stěžovali už hráči původní, rok staré konzolové verze, takže v tom písíčkáři nejsou sami*4* -
Mě teda přijde lepší mít kameru zcela oddělenou od rotace postavy. Dává mi to větší kontrolu, což je právě v týhle hře nesmírně důležitý. A to byl podle mě i důvod vývojářů proč to takhle řešili. Souhlasim, ale že tenhle způsob je mnohem pohodlnější pro gamepad než pro m+k
-
Problém,že target lock je typická věc pro konzole a kdyby se postava pohybovala dle myši tak nic takového není třeba.Pak skočím tak koukáš sekneš kam se natočíš atd.
Tohle je strašný systém a hovadský.To že jsem zapomněl přepnout target lock je tedy opravdu chyba... -
Kameru v DS máš plně pod kontrolou ty. Sama se neanimuje ani neodjede nikam pokud sis ji sám nenastavil. Samozřejmě je potřeba vědět kdy používat target lock, protože tím si člověk může zavařit. Já ho například vypínám vždycky když jsem na úzký lávce.
Problémy můžou být v úzkých prostorách, nebo tam kde je hodně objektů a sloupů, který můžou blokovat výhled, ale to je věc level designu, ne kamery. Něčemu takovýmu se těžko v third-person hře vyhneš a tady to nění moc často. -
tak šup koupit ps3 a s ní Demon's Souls *3*