Přejít na výpis diskuzí
David Cage: „Proč jsou hry tak emocionálně ploché?“
3.3.2011 | Aleš Smutný
86 příspěvků
-
Problem je,ze kdyz se tvurci podivaji na to jaky maji uspech hry ala cod,bf apod a pak na hry,ktere se snazi o trochu komplexnejsi zazitek,tak se vetsinou rozhodnou pro prvni moznost,protoze je v tom vice penez.
Muzeme si za to sami ,kdyz ve velkem kupujeme sracky jako cod apod a zajimavejsi hry zustavaj na okraji zajmu.
Co me treba u her chybi jsou postavy vc postavy hrace,ktere by nebyly cernobile,tedy ...toto je badguy a toto je goodguy a uz se jede,pritom postavy ,ktere maji sve dobre i zle stranky ziskavaj na hloubce a zajimavosti ,nez ty ploche postavy z vetsiny her,kde je to jasne dany .
Co se tyce nejakeho emotivnejsiho zazitku tak namatkou si vzpominam na the longest journey,beyong good and evil,hl2,portal,bioshock a par dalsich by se jeste urcite naslo -
-
vis ono je to tezke, poptavka formuje nabidku, stejne tak jako nabidka poptavku.
-
-
Řízlý neřízlý, především nejsou blbý.
-
-
To je pravda jsou to ty z těch lepších *4*
-
reakce na Wuzyho
-
-
přesněji ten příběh nebyl dle mě rozvinutý tak jak by mohl být ale atmosféru to určitě mělo *4*
-
A právě proto se občas stane, že nás, emocionálně vyprahlé hráče, jednoduchý trailer se zombie holčičkou všechny dostane do kolen.
To, co řekl, není nic objevného. Předpokládám, že každý hráč nad dvacet si myslí víceméně to stejné. A to nemá být urážka mladších hráčů, jen z vlastní zkušenosti vím, že tak do těch osmnácti mě podobné aspekty (nejen u her) prakticky nezajímaly.
Však vono to přijde, jen to chce ještě chvíli trpělivě čekat. -
vsechno je hlavne omezeny na 4 tlacitka gamepadu
-
Ačkoliv nebyla Heavy Rain perfektní hra (příběhové ďoury), tak emocionálně zasáhnout dokázala. Ještě nikdy jsem tak moc nesoucítil s herními postavami. Jsou opravdu uvěřitelné a po dokončení hry jsem stále nad nimi přemýšlel. Celkově by se hry mohly soustředit mnohem více na příběh. SOučasné hry se snaží dodat co nejvíce možností ve hře, ale příběh už pak ostrouhávaj (dobrým příkladem budiž AC Brotherhood). Od pana Cage by se mohli ostatní přiučit (nicméně na sobě by měl zamakat taky :-D ).
-
-
jo měl by si zamíst před vlastním prahem chlapec *1* *3*
-
-
Kde jsou ty doby, kde jsem loadoval pozice, abych zmenil rozhodnuti ve hre, protoze jsem pak "litoval" :x. Ted je hracska scena plna CoD fagu co chteji jen dalsi 3 hodinove pokracovani. Nastesti to zachranuji hry jako mass effect, zaklinac apod.
-
-
mass effect ja neviem preco ale ta hra bola tak nudna ze som ju ani na druhy krat nedokazal dohrat ani 1,2 uplna nuda a blbost... cely ten pribeh sa tvaril tak pompezne a mohutne ze mi z toho bolo zle
-
redbull slopající a COD hrající 12 letí nadrženci většina firem v nich vidí budoucnoust protože odrostlejší hráči a herní veteráni(jako já 30let) nemají na hry spoustu času *10*
-
-
jo je to nechutný *11*
-
-
-
To bude asi dnešní dobou všichni spěchaj a jen málokdo chce ve hře řešit nějakou komplexni záležitost, chce se prostě jen bavit a to hned a rychle , proto je to vše zjednodušený a osekaný imho *11*
-
Přesně tak, pane Cage! O tomhle tématu (emocionální prázndnota drtivé většiny her) přemýšlím už dlouho. Hry jsou v tomhle ohledu daleko za filmem, ačkoli se tváří, že jsou úspešnější. V prodejích možná, ale v kvalitně rozhodně ne.
-
-
Řekl bych, že hry a filmy jsou na tom podobně. V posledních letech se točí ohromné množství filmů a jen málo z nich překročí na CSFD 80%. Většinou to jsou hrozný braky stejně jako většina her. Možná pobaví, ale mozek si dá pauzu. Navíc film má výhodu v tom, že se o něm dá přemýšlet v průběhu dívání což u her, které vyžadují interakci už tak moc dobře nejde. Ještě líp jsou na tom knížky..
-
-
Jen malo z nich prekroci na csfd 80? Tak to bych zrovna nerekl. V posledni dobe jich je praveze docela dost (Inception, batmani, Fighter - to me napada v souvislosti, co jsem nedavno videl). Samozrejme je tu spousta braku, ale ty byly vzdycky a vzdycky budou. A to, ze jsou americky, na tom nic nemeni. Popravde co se tyce filmu, mam ja treba nejradsi americky filmy, protoze bejvaj nejkvalitnejsi. + filmy z evropy, ale tech koukatelnejch taky moc neni.
-
-
Jenže to je právě špička ledovce, na těhle pár filmů připadá ohromný množství průměru a podprůměru
-
-
Oni ty stovky taky nevznikly za nějakých pět let někdy v minulosti, ale je to pár filmů z obrovské časové periody, kdy se ty průměrné vyplavily a zapomnělo se na ně.
-
A víš, čím to je? Že v obou případech jde o americké filmy a americké hry, kterých je všude plno (holt moderní způsob americké kolonizace). Díky bohu za ty knížky...
-
-
-
No asi to není pro vývojáře tak jednoduché vyvolat v hráčích jiné než "základní emoce", pokud někdy jsem vůbec něco takového zaznamenal tak to bylo u starých adventur typu Quest for glory, Kings questy a podobných, tedy trochu říznutých vypravěčstvím, takový Fahrenheit byl podle mě plný emocí a to i jiných než těch základních a pokud vím tak jej veřejnost nepřijala zase až tak dobře... určitě je takových her víc ale nejsou a asi nebudou main streamové... *5*
-
-
Si myslim že taky záleží hodně na žánru a vkusu, každýmu se líbí něco jinýho a tak se určitě k nějakému příběhu upne víc než k jinému v jiné hře
-
-
jo, na indie veci jsem uplne zapomel. treba braid, machinarium...
-
-
Třebas z takových FPS moc vybírat nejde napadá mě snad jen F.E.A.R. který měl ten příběh aspoň trochu zamotaný a nějak zajímavý žádný jiný mě nenapadaj *8*
-
-
System Shock, Deux Ex a BioShock.
-
-
No jo ale ty jsou trošku řízlý Deus není čistě FPS a bioshock... no nevím snad jen chvíli mě bohužel zklamal ale osobní názor *6*
-
Half-Life, Half-Life 2.
-
-
-
-
-