Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Black_Hand
    ma to neco do sebe. par prikladu dokazu vymyslet, ale moc jich neni a musim sahnout i vice do minulosti (emoce a narocnejsi veci si spojte sami):
    portal - companion cube a glados
    mass effect - garrus popr. archangel (snazim se nespoilovat :)), mordin, thane, legion, wrex spolu s jejich loyalty misemi samozrejme (koukam, ze ME je na tom prekvapive dobre v tomto smeru)
    kotor 2 - kreia
    psychonauts - v podstate vsichni dusevne nemocni
    bioshock - would you kindly?
    • Podle toho, co mi prošlo rukama, tak většinou emotivní stránku u her dělali Bioware, quantic dreams a z poslední doby třeba CD project RED se zaklínačem a Ubisoft se sérií Assassin's Creed...
      Jinak ty náznaky emocí, takové emoční vsuvku ve většině her jsou jednorázové a strohé...
      Většina her se ani nezaobírá nějakými příběhy společníků, historií, takže ani není na co navazovat krom dramatické situace padajícího meteoritu na velkoměsto, ze kterýho už nikdo neuteče a následně další postava z party hrdě prohlásí: "za tohle váš pobijem emzáci!" :D
      Někdo tu v diskuzi zmiňoval hafl-life a jeho pokračování, což mi připadá směšné, protože half-life bylo postavené na přežití, emoce minimálně, druhý díl má emoční alex, příběhově dobré, ale emočně suché. Jak už jednou zmínila Jade Raymond málo komunikace ve hrách, chybí postavy, teré by zůstali s hráčem v delším kontaktu během hry. U mě většina her s emocemi zanechala vzpomínky, do kterých se rád zatoulám, ale když si vpomenu na nějakou dobrou FPS hru představim si možnosti ovládání(její inovativní prvky), nebo průchod nějakým lvlem, ale rozhodně mě to neuspokojí po emociální stránce, spíš jen když chci vybít vztek.
      Třeba takovej Fallout od bethesdy s tunou dialogů a možností zaujmout, ale bez výtěžku po emociální stránce, hra je to dobrá, ale vždy si ho spojuji s osamělým vlkem bloudícím po wastelandu s tím, že na konci cesty budu mít nabušenou postavičku se kterou můžu tak maximálně dokolečka obcházet ruiny.
      Jediné FPS co mě tak napadá se silnějšími emočními prvky je Dead space.
    • Call of Cthulhu - Dark Corners of the Earth
      Anachronox
      Daikatana
    • would you kindly....Powerfull phrase....Familliar phrase?
    • pridal bych tam pribeh Arthase z W3 a Planescape Torment + Fallouti
      • miker17
        Amnesia:Dark descend
        Wizardy
        Fahrenheit
        Arx Fatalis
        Deus Ex 1
        • miker17
          Homeworld
      • Určitě, to jsou klasiky, jejichž příběh měl něco do sebe a určitě vyvolaly plno emocí, škoda že s WoWem se to Blizzům jaksi nepovedlo *10* ale zas je to onlinovka to bude hrát taky roli
        • kostejnesmrtelny
          Ve WoW byly i opravdu silný questy, třeba vyšetřování incidentu v Shady Rest Inn. Nebo Pamela Redpath v Eastern Plaguelands.
          No a pak celej datáč WotLK, kterej přes všechny špatný věci co do WoW přinesl byl taky emocionálně poměrně silnej.
        • No já měl orgáč tak max z těch jejich inter, nádherně zpracovaný podtržený skvělou hudbou ale jinak nuda *9*
      • Black_Hand
        tak jasne...ale tak daleko uz jsem zachazet nechtel. samozrejme, ze PST tam patri nejen jednou veci. treba deionnara, stavitel hrobek, "prakticka" osobnost, Dak'Kon, Grace, Ignus...sakra...skoro vsichni :).
      • ICO, SoC. A věřím, že na podzim to bude The Last Guardian.
    • za me treba druhy Silent Hill

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit