Přejít na výpis diskuzí
David Cage: „Proč jsou hry tak emocionálně ploché?“
3.3.2011 | Aleš Smutný
86 příspěvků
-
To bude asi dnešní dobou všichni spěchaj a jen málokdo chce ve hře řešit nějakou komplexni záležitost, chce se prostě jen bavit a to hned a rychle , proto je to vše zjednodušený a osekaný imho *11*
-
No, pro mnoho lidí určitě nezapomenutelný Fallout 1 + 2. Ze současnosti některý hry z PS, který bohužel nevlastním :-) A jinak co ze zábavnosti týče, kolikrát bych raději vrátil dobu 8-bitů. No, vlak jede dál...
-
Ačkoliv nebyla Heavy Rain perfektní hra (příběhové ďoury), tak emocionálně zasáhnout dokázala. Ještě nikdy jsem tak moc nesoucítil s herními postavami. Jsou opravdu uvěřitelné a po dokončení hry jsem stále nad nimi přemýšlel. Celkově by se hry mohly soustředit mnohem více na příběh. SOučasné hry se snaží dodat co nejvíce možností ve hře, ale příběh už pak ostrouhávaj (dobrým příkladem budiž AC Brotherhood). Od pana Cage by se mohli ostatní přiučit (nicméně na sobě by měl zamakat taky :-D ).
-
-
jo měl by si zamíst před vlastním prahem chlapec *1* *3*
-
-
vsechno je hlavne omezeny na 4 tlacitka gamepadu
-
A právě proto se občas stane, že nás, emocionálně vyprahlé hráče, jednoduchý trailer se zombie holčičkou všechny dostane do kolen.
To, co řekl, není nic objevného. Předpokládám, že každý hráč nad dvacet si myslí víceméně to stejné. A to nemá být urážka mladších hráčů, jen z vlastní zkušenosti vím, že tak do těch osmnácti mě podobné aspekty (nejen u her) prakticky nezajímaly.
Však vono to přijde, jen to chce ještě chvíli trpělivě čekat. -
Řízlý neřízlý, především nejsou blbý.
-
-
To je pravda jsou to ty z těch lepších *4*
-
reakce na Wuzyho
-
-
Problem je,ze kdyz se tvurci podivaji na to jaky maji uspech hry ala cod,bf apod a pak na hry,ktere se snazi o trochu komplexnejsi zazitek,tak se vetsinou rozhodnou pro prvni moznost,protoze je v tom vice penez.
Muzeme si za to sami ,kdyz ve velkem kupujeme sracky jako cod apod a zajimavejsi hry zustavaj na okraji zajmu.
Co me treba u her chybi jsou postavy vc postavy hrace,ktere by nebyly cernobile,tedy ...toto je badguy a toto je goodguy a uz se jede,pritom postavy ,ktere maji sve dobre i zle stranky ziskavaj na hloubce a zajimavosti ,nez ty ploche postavy z vetsiny her,kde je to jasne dany .
Co se tyce nejakeho emotivnejsiho zazitku tak namatkou si vzpominam na the longest journey,beyong good and evil,hl2,portal,bioshock a par dalsich by se jeste urcite naslo -
-
vis ono je to tezke, poptavka formuje nabidku, stejne tak jako nabidka poptavku.
-
-
Příběh + Atmosféra to pro mě dělá hru, nějáky ty kostičky sem tam zkousnu *3* stejně tak filmy u těch snad i víc záleží na příběhu, nechápu co se to v dnešní době asi jsem už moc starej (22) a hlavně s tím nesouhlasím a hlavně nemám už pomalu co hrát *9*
-
Co děláte ve většině videoher? Střílíte. Zabíjíte. Násilně ničíte. Šplháte...
no když ta hra je tak udělaná,tak co tam asi mám dělat jinyho,ale že těch emocí je u toho plno,to ten kkt asi neví,mě to připadne že nic nehrál,když piše takovy hovna,jak už tady někdo psal o Mass Effectech,Max Payneovi,mě osobně dojal konec Halo Reach,kdy ta loď dorazila k Halu z jedničky a i taková "tupá střílečka" jako COD MW2 díky soundtracku na mě působila dost náhulově -
-
Ty prosím Tě,dej si sprchu-nejlíp studenou.Ten článek jsi buď nečetl pozorně nebo jsi ho nepochopil.A ty Tvoje vulgarismy?Anonimita internetu snese hodně,že?
-
-
David Cage sice má pravdu v tom, co říká, ale ve svých hrách to ještě nedokázal. Asi je blízko, ale ještě to pořád nedokázal. Jak Fahrenheit, tak i Heavy Rain, jsou sice jiné a zajímavé, ale pořád se drží stejných paradigmat. Vývojář vám dává několik možností a vy si jednu z nich vyberete. Navíc Heavy Rain už je spíše interaktivní film než-li hra. Pro mě je dokonalou ukázkou perfektní designerské práce Metal Gear Solid(pouze první díl). Kojima to udělal geniálně jednoduše. Dal vám postavičku a vy jste hned na začátku věděli, jaké máte možnosti. Pokrčit, lehnout, přitisknout se na zeď, střílet atd. A pak vás nechal být. A museli jste si poradit. Mohli jste se prostřílet, být nenápadní atd. Věděli jste, kam máte dojít, ale nikdo vám neřekl, jak to máte udělat. Zároveň jste měli cíl a celé to mělo příběh.
-
-
A nezarazi te trochu, ze prave Fahrenheit a Heavy Rain ma stejneho tvurce? Fahrenheit je jednou z nejvyraznejsich her historie a kdyby nemela tak dobity a akcni konec, byla by dnes zajiste hodne vysoko a mnoho tvurcu by se ji inspirovalo - herni business by se ubiral jinym smerem, serioznejsim, dospelejsim smerem. Heavy Rain jsem nehral (jsem PCckar), ale videl jsem videa a uz z tech mi bylo jasne, ze i zde se jedna o neco extra. Mozna mas pravdu, Cage to jeste nedokazal, ale ukazuje moznosti. Ukazuje emoce a ty prave herni zazitky. Nevim jak ty, ale ja se vzdycky lip vziju do role hernich postav typu Gabriela Knighta, robutka z Machinaria nebo prave toho chlapka z Fahrenheit. Z vyblyskaneho Call of duty jsem nic takoveho necitil a to jsem - a ted pozor - hral z pohledu prvni osoby! To me privadi k dalsi myslence, ze vizualni zpracovani (a nemusi to byt vzdy jen efekty, ale taky prave treba uhel kamery) je tim nejmensim, co ovlivnuje prozitek. Proc si tedy tolik hracu potrpi na tom, hrat jen moderni bezemocni hry? Protoze to jsou fakt blbci, u kterych plati, ze z nich hry delaji nasilniky, jak o tom pisou americka media?
-
MGS1 je konceptem to samé jako Metal Gear: Outer Heaven (první díl série z roku 1987), takže proč "uznávat" pouze první MGS? MGS2,MGS3,MGS4, Portable Ops či Peace Walker jsou neuvěřitelně emoční hry - každý charakter má své důvodu k tomu, co dělá, každého poraženého bosse je hráči svým způsobem líto, protože ne všichni mohli za to, co se z nich stalo...
"Dal vám postavičku a vy jste hned na začátku věděli, jaké máte možnosti." - to je princip všech Metal Gearů.
-