Přejít na výpis diskuzí
Day Z našel vyzyvatele: survival MMO The War Z
20.7.2012 | Adam Homola
50 příspěvků
-
Chernarus je mapa vytvořená podle krajiny mezi Ústím a Děčínem, takže zas tak moc fiktivní není. *1*
-
-
U Děčína je moře? *1* *2*
-
-
Hra:
http://gamezoom.cz/wp-content/uploads/chernarus01.jpg
Skutecnost:
http://gamezoom.cz/wp-content/uploads/chernarus01_real.jpg -
-
nice!
-
-
Nene, jen řeka, kterou trochu protáhli :D
-
pobrezi je vlastne breh Labe. *3*
-
-
-
Co všem s těma MMO hrabe ? Stalkra jsem skoro obrečel.
-
Bohemia by měla Day Z chytnou, zapracovat na něm a vydat ho jako samostatnou hru. Nechápu, proč to ještě neudělali. Je mi jasné, že chtějí vydělat na prodeji ARMY, která je pro spuštění Day Z potřebova, ale podle mě by byl pořádně udělanej a samostatně vydanej Day Z trhák.
-
-
Ano, pro Bohemku by tohle mohl bejt nemalej melouch, nabidnout autorovi fulltime job, poskytnout mu vlastni vyvojare + know how do engine, a vyzdimat z toho co se da
-
-
On pro Bohemku pracoval už v době, když ten mod vznikal.
-
Podívej se na interview s Rakeťákem Deanem Hallem a na jeho vystoupení na rezzered nebo jak to je a zjistíš, že to už tak je :) Bohemka pomáhá Deanovi co to jde. Proto může vydávat patche v takový rychlosti jaký je vydává.
-
-
ha super, tak to mi uniklo, hraju teprve od nedele, takze zatim jsem nemel moc casu cist co se okolo toho deje
-
-
ale on uz ma fulltime job v bohemce a dokonce optimalizuji nektere veci v enginu pro dayz :)
-
-
Pokud je pravda co jsem cetl tak ukolem je doladit herni princip a pak se zacne pracovat na standalone verzi v enginu Arma3. Takze lepsi grafika, fyzika i animace.
-
-
" ... enginu Arma3. Takze lepsi grafika, fyzika i animace."
... a nikdo to prvni 2 roky nerozjede *13* -
-
No podle predvadecky na E3 to nebude takova darda. Bezelo to tam v pohode tusim na i7 a GTX560 na hodne dobry nastaveni grafiky. U Arma2 je problem ze hodne veci resi procesor. Mozna na Arma3 enginu se podarilo kus hodit na grafiku. Je dulezite taky to ze Arma3 je delana pro vojenske akce kde se procesor zapoti s vypoctem AI. V DayZ zombici az takovou inteligenci nepotrebuji. *1*
-
-
Ale to pořád nic nemění na faktu, že tu její AI musí něco spočítat a protože tak trošku docela skriptuju v Armě též, tak vím, že to není žádná prča, kort když ta zombie detekuje pohyb, slyší, atd. A takovejch zombie zam je na mapě běžně 600 - 700, takže to CPU dostává na řiť, naštěstí jen na serveru a nám už jen posílá hotový věci :)
-
-
-
tak to je velmi dobrá zpráva :)
-
-
-
Rubáním a plněním úkolů budete získávat zkušenosti, které pak budete moct investovat do různých schopností: rychlejšího léčení, lepšího střílení a dalších typických “RPG” prvků.
tímhle to u mě zabili. moar levelz! -
-
bude to somarina normalne mmocko. questy v zombie apokalypse? wtf. safe zony? wtf. skill v mmo? wtf. to bude len gear-level check mmo.
-
Takže to vypadá na to že když chcipneš tak přijdeš sice o věci ale o Levely a schopnosti ne..
-
-
ani to neni jisty ci prijdes o veci
-
-
-
Asi bych brzdil nadseni.
Vyvojari maji dycky velkou marketingovou hubu a pak skutek utek. Dycky je to kecu plna vana a pak se to proda a komunita ani podpora je jiz nezajima. Viz slavny flashpoint od Codemasters. Dlouholety vyvoj spousta nacpanejch prachu a hory slibu. Vyrostla dopredu obrovska fandovska komunita ktera si mlaskala jaky je to konec Army. A kde je Flashpoint ted?
A mimochodem prostredi Cernarusi az tak fiktivni neni. Alespon priroda ne. *3* -
arma je hardcore a dayz je diky tomu unikatni,podle me to nebude mit takovou atmosferu,adrenalin uz vubec ne.DayZ proste nejde zkopirovat,kazdopadne to nemusi byt spatna hra
-
-
Toto neni kopie DayZ..
-
-
No, kdyz jsem se docetl ze to zase bude zasazeno do Americkyho Colorada, zvednul se mi kufr, DayZ je pro me super v tom, ze priroda, budovy, auta, autobusovy zastavky, dokonce i billboardy pripominaj cechy, pro me, cloveka zijiciho dlouhodobe v zahranici, je to jeden z hlavnich tahaku. Nevim jakym zpusobem chtej do hry nacpat mikrotransakce, ale podle me to nemuze fungovat - DayZ dela zajimavym to, ze co nenajdete nemate, a hledani veci je ta nejvetsi zabava... jak se mi vcera sviraly pulky, kdyz jsem zjistil ze nemam zadny jidlo, a skoro umiram hlady... mapy pro 250 lidi? tak to aby mela ta mapa aspon 100km^2
Navic se bojim, ze se autorum proste nepovede to co se povedlo DayZ, a to je ta brutalne temna a bezvychodne pusobici atmosfera -
-
Billboardy nejen ze Cechy pripomina, nektere jsou cesky.Coz me fakt pobavilo, myslim ze to bylo neco s .."volte Cibulku.." nebo tak nejak.
Jinak mapa je skoro verne kopiruje skutecna ceska mesta, pro zajimavost: https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=116056823501615590603.0004556195bbb265b2ed3
Cherno = Povrli -
250 lidí na mapě 100km^2 by bylo prostě CoDčko se zombiekama.. Černarus má nějakejch 225km^2 a na serveru s 50ti lidma je to na NW letišti, kolem Soboru, v Chernogorsku nebo v Berezinu docela vo hubu. Takže aby to bylo přibližně stejný jako DayZ a nebyla to jen blbá střílečka, musela by bejt mapa pro 250 lidí přibližně 1200km^2 velká. *3*
-
-
ja som niekde cital ze mapa by mala byt 400km^2 cize to by na 250 ludi malo stacit asi
-
-
"Big open worlds to explore between 200 to 400 square kilometers"
Oni ani nevědí jak velká mapa to bude a to má za jeden nebo dva měsíce vyjít beta? To je trochu divné.... -
Jak jsem psal. V dayZ je to ideal 50 lidí na 225km^2, takze 400km^2 pro 250 lidí bude CoDčko na velký mapě se zombie jako bonusem.
-
-
sorry, vypadla mi tam nula:)
-
-
to uz je iste teraz na 99% ze sa im to nepodari. dayz velmi pomaha to ako je urobena arma.
oni to urobia casual/mainstream style. co najjednoduchsie. neobmedzeny inventar, mikrotransakcie food n' guns, pekna grafika 250 hracov na malej mape = rubanica, clany, aliancie, chat atd, zomries tak sa respawnes s vecami(mikrotransakcie)...atmosfera pojde pekne dole. podla mna to bude slabota. mozno sa to uchyti a bude to zabava ale od dayz to bude na mile daleko.
-
-
Vypadá to, ehm, příliš přívětivě. Hezky barevný, lesklý. Obávám se, že atmosféry se tady nedočkáme (ne že by mě to trápilo, když máme DayZ).
-
Jako ano zní to pěkně ale už teď mám strach. Zasazení by se hodilo spíše někam na východ a ne do USA. Snad to neztratí tu taktickou stránku co má Arma. Snad se to nezmění v nějakou chaotickou střílečku. Uvidíme buď skvělou hru nebo jen hon za prachama. Nevím :(
-
-
Podle mě to nemůže ztratit nic z toho, co má Arma, když to od začátku je úplně jiná hra. *4* Takže taktickou stránku a souboje se survákama ve stylu půlhodinovýho nahánění se na mapě za použití víceméně reálnejch vojenskejch taktik bych fakt nečekal.
-
-
A já četl: Day Z našel vydavatele... *9*
-
-
Já taky poprvé...ale jsem rád,že zůstává zatim u Bohemky :D
-