-
snad bude "recenze" CoD a NFS ve stejnem duchu *1* to by bylo zajimavy "ritim se rychlosti 400km/h proti zdi a celne narazim, hlava se mi trese a ja citim jak mi mozek vyletl z hlavy avsak ani to me nezastavi a ritim se k dalsi zatacce" *11*
-
DayZ je cool, jen... tyhle umělý, přepálený historky moc nemusím...spíše bych chtěl nějakou mega-recenzi atp...
-
-
Ja jsem si precetl par odstavcu a prestal jsem. Prislo mi to docela trapny *13*
-
-
No, já to nechtěl říkat na plnou hubu.
-
-
-
Dobře napsáno až na ty přepálený věci jako "upadla mu pistole" atd. Pro dramatičnost je to ok, ale ve hře se to neděje.
Každopádně dnes jsem zabil prvního člověka. Ležel v trávě a mířil. Neviděl mě a já šel do bodu, kde by jeho radius byl pro mě smrtící. Kleknul jsem si za strom, vyklonil se, zamířil a vystřelil. Headshot a hráč dole. Přiběhnu k tělo a on měl baterku v ruce. Pro mě docela šok, protože mi pak došlo, že mě mohl periferně zahlédnout a tak si lehnul a dělal mrtvého brouka. Kdybych věděl a poznal, že má baterku (na chat nereagoval) tak bych ho nechal a dal bych mu klidně i plechovku s jídlem, kterým jsem měl plnou Alice pack.
Pak jsem potkal dalšího hráče v dáli u letiště. Koukám na něj a běhal jak typický začátečník na otevřeném prostranství a na sobě měl naaggoravnou hromadu infikovaných. Začal jsem ze dálky sundavat, abych mu pomohl. Napsal jsem mu do chatu, že už má okolí čistý a ať si nabere gear a zmizí, že se to tam hemží banditama. Poděkoval, ogearoval se a zmizel. Zachvilku jsem slyšel výstřely. Někoho zabil, protože jeho jméno to nebylo podle chatu. Buď to byl on nebo někdo jiný kdo procházel. Odlognul jsem se a pro dnešek skončil.
pod čarou ____________________
DayZ mě hodně moc baví. Element člověka je silnější jak kdejaká Amnesie nebo Penumbra. Strach ze smrti, kterou ani nečekáte v některých situacích vám ve skutečnosti svírá srdce, když už přežíváte třeba 18 hodin s charem. Možná proto mě mrzí většina evropských serverů. Nevím jestli to jako evropané máme všichni v sobě, že 90% z nás střílí na potkání bez důvěry a nebo jen tak, ale co koukám na streamy některých US klanů, tak se mi líbí to jak ovládají vesnice či města. Nabíraj hráče, který si musí sekerou v "ringu" vydobít své místo apod. Vím je to přepálený, ale furt lepší než když zasalutujete hráčovi, máte jen pistolku a on vám za to z AKčka vlepí kulku do hlavy. V Módu je ještě hodně věcí co dopilovávat. Momentálně příšerný problém s texturama (1.62/1.7.2.4.) ale jakmile vychytají mouchy, přidají funkce, tak ten zážitek bude zase úplně jiný. Děkuji Deanovi za to, že hru nenerfuje, ale dělá ji ještě těžší. Pro casualy zde bude WarZ podle dosavadních informací a tohle je pro hodně trpělivý hráče. Smekám a jsem rád, že jsem byl u zrodu tohoto módu, protože ho čeká ještě dlouhá cesta a já chci být na ní. -
-
+++ hlavne k atmosfere. dneska som hral a urobil som osudovu chybu. siel som cekovat spawny motoriek a z lesa som cekol luku len 1x dalekohladom. idem si dalej a VELKA chyba bola neceknut si prostredie znova po ceste pri dalsiej skupinke stromov(nikdy neviete, tato hra vytvara neskutocnu paranoju :-D). idem si a zrazu som len zahliadol nieco z boku a uz pocujem vystrel, srdce mi vyskocilo jak keby na mna vyskocil obrovsky pavuk, otocim sa a strielam naslepo, uz vidim len ciernobielo, nohy, ruky zlomene, srdce busi jak svina...dead :-D ak kobra v riti, zapalky, dalekohlad, kopa jedla atd atd. este 3 min po smrti som sa od soku/adrenalinu triasol :-D. neskutocne co za pocity dokaze tato hra vyvolat.
-
-
Jo, střety s hráči jsou pořádně atmosferické. Já hráče potkal cca osmkrát, třikrát jsem přežil a dvakrát to bylo bez střelby. (A jednou to bylo proto, že jsme hráli ve dvou a borec se lekl :D)
Nejlepší atmosféru mělo asi setkání s jedním přátelským borcem v Elektru. Chvilku jsme pokecali, povyměňovali zásoby a šli prohledat budovu ve středu Elektra.
On prohledával přízemí, já si vlezl do prvního patra. Zrovna jsem prolézal místnost naproti schodům, když se ozval výstřel. Vyběhl jsem na chodbu a viděl jsem dva hráče popravovat člověka, kterému jsem dvě minuty zpět dal najíst.
Jeden si mě všiml. Zaplul jsem zpět do místnosti a doufal, že mě přeběhne. Vletěl do dveří a začal pálit. dvakrát vystřelil, když tu mu došla munice. Vyběhl jsem na chodbu, pod schody již stál jeho kolega. Zahl jsem tedy do vedlejších dveří na střechu. Jelikož nebylo jiné možnosti, skočil (spadl :D) jsem ze střechy. Ač silně zraněn, vydal jsem se na konec ulice a za roh.
Běžel jsem dál, vlezl do průchodu a běžel k protějšímu kostelu. Již nebylo jiného zbytí, musel jsem zastavit a obvázat se. klekl jsem si tedy pod strom a začal se ošetřovat, když v tu ránu z průchodu vyběhl jeden z banditů. Chvilku stál a mířil. Bum! Headshot!
-
-
-
Pominu to, že "nejlepší" česká stránka pres recenze absolutně kašle na napsání recenze pro DayZ, jakožto modu na českou hru - asi tu nemají Bohemii rádi z nějakého zvláštního důvodu.
Ale tenhle příběh. Wow! Nic víc na to snad ani nelze říct. Myslel jsem, že si tu hrajete na seriozní stránku na recenze a najdu tady takovýhle nehorázný průjem? Opravdu se to nedá nazvat jinak. Napsáno absolutně hulvátskou češtinou. Autor se naprosto neobtěžuje si to aspoň hodit do wordu, který by mu podtrhal překlepy. A vůbec! Co si vůbec autor myslel? Koho tohle, zatraceně, může oslovit? Větná skladba naprosto žalostná - asi jako z pera třeťáka na základní škole. Opět musím podtrhnout naprosto neuvěřitelnou úroveň jazyka v recenzi. Opravdu. Komu se tohle líbí? Mě tenhle "UBER ROLE-PLAY" absolutně uráží a to jak z hlediska inteligence, tak z pohledu Čecha.
Na vašich stránkách žádná recenze o DayZ neexistuje a hned tu hážete "příběhy" z hraní. To na to jdete trošku z opačného směru.
Na první pohled screenshoty absolutně nesouhlasí s děním v "příběhu" (nenávaznost v zombie killech např.) takže je zcela zřejmé, že autor tento skvělý příběh, s největší pravděpodobností, napsal tak, že několikrát silně uhodil čelem do klávesnice. A s hrou samotnou vlastně ani příběh nemá nic společného. Polovina těch "strašně cool" věcí z příbehu ve hře absolutně neexistuje. Zastřelit sebe sama abych jakoby unikl roztrhání zombiemi? Neexistuje. A to je jen jeden z mnoha nesmyslů v tomhle literárním exkrementu. Tenhle článek je tak neskutečně zavádějící až se mi chce zvracet. No a ten finální dramatický rozhovor dvou hrdinů to absolutně završuje. Nikdo neví kdo říká co a samotné věty jsou tak strašlivě stupidní, že bych ho snad ani neodhadoval na tuto katastrofální stránku.
Jestli tu chce někdo psát drsňáckou češtinou, tak ať to má alespoň nějaký obsah a je to čitelné. Tohle je naprosto nechutné v každém ohledu. Nulový obsah. Gramatiku autor asi viděl oknem za jízdy Pendolinem v plné rychlosti. Takže ještě jednou. Než začnete psát takové prasárny, alespoň na tu hru první udělejte vážnou recenzi a ta recenze ať je aspoň napsaná ČESKY a objektivně a za použití spell checkeru!! A jestli tady máte nějakého "šéfredaktora", tak mu dejte tenhle článek přečíst a ten ať okamžitě autora vyrazí, protože tohle má k profesionalismu asi tak stejně blízko jako klokan k Amazonce. -
-
No vidíte. Já jsem třeba za takové články naopak velice rád. "Drsná čeština", jak ji nazýváte, je v textu použita zcela očividně použita záměrně. Stejně tak jsem ochoten autorovi odpustit stejně očividně úmyslně použitá přikrášlení, která článku dodávají atmosféru. Překlepy mi sice zrovna po chuti nejsou, ale zážitek nijak nekazí. A pokud vím, tak dělat recenze na alfa verze her není zrovna zvykem, naopak je dobře, že se redakce snaží přijít s jinými zajímavými formami propagace hry.
Chápu, že se vám článek nemusí líbit, ale subjektivní "průjem", který jste tady vyplodil, je pouhou parodií na kritiku a na rozdíl od tohoto článku, bych se bez něj docela dobře obešel. -
-
Nevykej mi, nejsem žádný "old-fart".
Pokud se ti tohle líbí tak prosím. Něco to říká o úrovni jazyka u nás, když tohle údajně podtrhuje atosféru. Jestli to má být sprosté, aby to podtrhovalo atmosféru tak to taky musí být dobře napsané. Já si rád přečtu dobře napsané drsné texty ať už jde o knihy, recenze, cokoli, ale ty pořád dokážou dodržovat gramatiku. Proč tuhle hovadinu neposlali aspoň nějakéu editorovi aby, když už to musí být drsný, to aspoň bylo bez chyb a napsaný dobře? Tohle má bejt strašně seriózní stránka, takovéhle výplody patřej jinam.
Sice nevím, čím je moje kritika parodií, vzhlede k tomu že (na rozdíl od článku) v ní nic není zavádějící/nepravda, ale tak či onak tě nikdo nenutil diskusi číst a z hlediska kvality je myslím má parodie vysoký nadstandard v porovnání s drtivou většinou komentářů tady.
A proč by se nedělala recenze na alfovej mod? Co ja vím recenze píšou i na bety her, tak proč ne na alfovej mod, který hraje už skoro milion lidí? -
-
Když už jsme u těch překlepů, které ti tak vadí, řekni mi, co za slova jsou "atosféra", "nějakéu" a "vzhlede".
-
-
Sirfag rozdíl je když někdo postne článek a něco je diskuze pod oním článkem. Naprosto miluju tu selektivní filozofii. Ignorovat všechny validní argumenty a zaměřit se na bezvýznamné detaily. Čemu se divím když toto přichází od člena tříscali fail teamu ;)
-
-
Já si tady jen založil účet, protože jsem nechtěl být pořád jen "anonym". To je hrůza, co? :)
Nikde jsem nepsal, že v některých bodech nesouhlasím (světe div se, souhlasím). Jen nemám rád, když někdo něco kritizuje a sám dělá to samé. Nevidím na tom nic selektivního.
-
-
Jo a ted jsem si vsimnul, ze narazis jeste na nasledujici komentar. Zkus kdyztak neco najit v tom puvodnim postu. V tech dalsich uz jsem si to tolik nehlidal, to uznavam.
-
-
Když říkáš, že to mám zkusit, tak to zkusím.
Našel jsem jen na začátku v prvním řádku slovo "pres". Možná ses na začátku rozhodoval, jestli psát s háčky nebo čárkami, to beru, ale mezi zbytkem textu, který je psaný s nimi, to vypadá trochu divně.
Spokojený? :P
Reakce na uživatele "CaptainObvious" je tak trochu i reakcí na tebe, tak si ji možná taky přečti, pokud se tedy ještě někdy vrátíš k tomuto vláknu.
-
-
Čekal jsem, kdy se takový inteligent objeví. To že má ještě cedulku tiscali mě už rozesmálo absolutně! Nicméně sis jistě všimnul, že mi pokaždé vypadlo stejné písmeno. Co to nasvědčuje? Hmmm.. mám podělanou klávesu "M" a aby opravdu M napsala tak do ní musim mlátit. A jelikož píšu všema 10ti tak to tlačítko mačkám vždy stejným prstem a když píšu něco tak dlouhého (plus jsem psal jště předtím) tak mě po chvíli začne ten prst bolet, tak jsem se na to pak vybodnul.
A další věc je, že já píšu komentář a ne recenzi. -
-
Ty ses koukam taky poved. Moje tlacitka jsou v poradku. Nepsal jsem to z domova. Ale hezky jak sis nasel neco co s nicim vubec nesouhlasi.
-
clean your buttons or GTFO!
-
-
-
no ja rozhodne nechci aby smejkale vyhodili protože je to jeden z autoru ktery se tady daji ješte číst, lepší je pak už jen vavra. asi tezko budeš tady hledat na hernich webu nejake profesionalni literarni dilo nebo nejakou literarni perlu. Tenhle článek mel byt prvnim z clanku z rady (recenze prijde) a mel tak nejak priblizit ten roleplay ktery hra nabizi.
Me akorat trochu vytočila ta veta v zaveru že "svetu to bylo jedno" co bylo lacine a trapne vykradeni Remarqa, ale zas proč to hodnotiš tak prisne. vzdyt o nic nejde -
-
zdravím, můžu se zeptat , co to bylo za knihu od Remarqueho? *8*
-
-
pardon, za "smile"... asi úklik
-
-
Po přečtení tohoto článku silně pochybuji, že se da Smejkal číst. Na tom se asi neshodneme. Nečekám profesionální dílo, ale pokud článek píše někdo kdo pod tiscali jako takové spadá, tak bych doufal že si to po sobě přečtou a nebo to dají nějakému editorovi. A to obzvlášť když si hrají na přední recenzenty. A jak říkáš. Má to být řada článků a toho se děsím asi nejvíc. Sice bych to nemusel číst, ale zajímá mě co píšou o DayZ a potažmo Bohemii.
Score/Level bývaly (už dávno to nečtu) herní časopisy. Byly vtipné a přesto byly psané perfektně a s minimem chyb a překlepů a zároveň se tam objevovaly "profesionální" recenze. Když to šlo tam tak proč ne na webu kde neexistují takřka žádné logistické problémy? -
-
grammar nazi lvl 60
-
-
-
-
-
-
paráda.. zrovna dnes jsem si dayZ koupil (resp Arma II CO na aukru od známeho firewalker123).. viděl jsem už tuny gameplay videí, návodů, pročetl desítky rad pro přežití.. první život šlo všechno hladce, během 2 minut jsem měl sekeru, našel jsem jí v horním patře haly.. pak jsem vylezl na kovový balkón a nějak jsem se ZABIL od tohle zábradlí, hra asi něco blbě zaregistrovala a vzala to jako že jsem spadl z té výšky na zem. Takže poprvé mě zabilo zábradlí, asi za 17 minut. Podruhé si nahrabal zásoby, jídlo, obvazy a šel do lesa. ušel jsem asi 20 km a ve stodole jsem špatně zmáčkl klávesu, spadl z 2. patra a zlomil si obě nohy a žádný morfin abych si je spravil jsem neměl. Když jsem si měnil zbraň (kuši za winchester) tak mi kuše spadla podlahou pod mapu a do winchestera jsem neměl náboje (jj sem blbec). Takže jsem se se zlomenejma nohama, s 5 nábojema v Makarovu doplazil do kostela kde jsem našel Lee Enfield a 2 zásobníky. Byla noc, 22:30, takže nebylo nic vidět a já se plazil středem ulice když mě uviděl zombík. Zaútočil na mně takže jsem musel vystřelit, neměl jsem jak utéct se zlomenými nohami, a to jsem neměl dělat. Ze všech rohů se na mě vyřítilo asi 15 zombíků a to byl konec. To jsem žil asi 2 hodiny. Teď jsem začal třetí hru a za 2 minuty jsem našel Lee Enfield, za další 2 minuty Makarova, sekeru, pár obvazů... no pro příště si pamatuju že nemám chodit poblíž zábradlí ve výšce, musím si s sebou všude brát aspoň jeden morfin a musím dávat bacha při měnění zbraně, aby mi náhodou nespadla pod mapu.
-
-
taky, spadl jsem ze schodů ve stodole, zlomil si nohy.. nejdřív jsem na jednom posedu měnil asi hodinu servery a doufal, že se tam spawne morfium, ale pak jsem to vzdal a cca 2,5h jsem se plazil do Cherna pro morfium, ptž tlačítko respawn už nefunguje a o ten equip co mám jsem opravdu nechtěl přijít *1*
-
tady je onen vrah - zábradlí - na záznamech z bezepčnostních kamer :D (jj tu sekeru jsem našel vlastěn až v 16 minutě) http://www.youtube.com/watch?v=64HLKoXCRFM&feature=youtu.be
-
vsechno se casem naucis.morfin najdes v nemocnici,crash sites,... nebo na posedu kam bys nevylezl :-),bez nej se nikam nevydavej.spousta hracu ma night vission,radsi hrej za svetla nez nejaky sezenes,baterka je k prdu.LEE,no to je magnet na zombie.pokud jde o tyhle dostupnejsi pusky tak winchester na zombie a LEE na hrace,vyber si sam.sezen si partaka a dejte dohromady vozidla,nejlip nekolik a vse pujde lip :-).po poslednim updatu je nejlepsi pistole G17/M9,maji velky zasobnik a vsechny pistole ted maji skoro stejnou ucinost http://dayzdb.com/news/weapon-changes-in-arma2-162
-
Luxus.Ve hře není baterka?
-
-
je vzákladní výbavě. stačí nahodit místo pistole a zmáčknout L. V nové verzi ale zombíci baterku registrují, takže je dobrá jen na chození po lese.
-
-
aha! já mačkal jak blb pořád "L" a "Proč to sakra nesvítí?" :D Taky jsem chtěl použít světlice ale to netuším jak .. můžeš poradit?
-
-
Jednoduše mačkej F, dokuď nenarazíš na světlice. Pak jí jen hodíš. Můžeš ji ještě zhasnout a sebrat. ;)
-
Když máš světlici v Invu (Né v batohu), tak stačí několikrát zmáčknout (defaultně) F dokud nenaskočí vpravo nahoře Road Flare/Chemlight a pak jen držet levé tlačítko myši pro hod. Nezapomeň pak znovu Fkem vybrat zpět možnost zbraně, abys tam pak po nepřátelích neházel místo střelby tyčinkama *1*
-
-
-
Je a svítí hrozně pěkně, akorát je to logicky tak trošku o hubu jí používat. Lepší je najít si NVG, který jsou ale dost rare.
-
-
-
Dobrá povídka. Avšak představa, že se tohle děje ve hře se skutečnými hráči, zní spíše jako pohádka, většina takových skutečných příběhů ze hry končí obvykle tak, že jste zabiti odnikud nikde banditou za křoviskem. *13*
-
-
samozřejmě až na přibarvený detaily se mi zrovna tohle stalo. nepadaly pistole na zem, neklesala mi zbraň vysílením. Ale nalákala mě ke ravínu světlice. neviděl mě, to jen já viděl jeho a zaplul do tý boudy, sundal zombíka, co ho pak srazil na zem a zlomil mu nohu. doplazil se ke mě, já mu dal morfium. bohužel nás skutečně slyšeli a my v tý boudě pak oba zařvali.
-
-
haters gonna hate ;) mě se ten styl líbil, ale člověk asi potřebuje chvíli to dayZ hrát, aby si tam našel to své mezi řádky
-
-
meme spewing faggot, mám nahráno x desítek hodin v DayZ...mezi řádky sem však našel leda tak horké kouřící lejno které tam zanechal autor.
-
-
Tak to je pouze jen a jen tvůj problém, ne autorův. Já jsem si to své v článku našel a jsem spokojený. Jestli s tím, že někomu jinému se článek líbil, máš problém - tak si běž dělat co chceš ;)
-
-
No to že se to někomu líbí není můj problém ale jeho. Protože to jasně indikuje nízkou inteligenci a mizerný vkus. šach mat.
-
-
Naopak ty jsi ukázal svoji nízkou inteligenci a toleranci na názor jiných lidí. Radši běž trollit někam jinam než budeš všem pro smích. -šach mat
-
-
-
-
-
Dobry clanok :)
-
Takovéhle příběhy z hraní mě baví číst nejvíce. Třeba u recenzí ke Crusader Kings 2 a v datadisku k Civilization V Gods & Kings to bylo hodně pěkné. Takže klidně takových článků více. Minimálně ke strategiím a nějakým sandboxovým hrám určitě. *3*
-
-
Přesně tak, hodí se to naprosto maximálně.
-
Mě taky, ale pořád se z toho chci i něco dozvědět, ne jen nějakou smyšlenou povídku, ty patří podle mě jinam, než na hlavní stránku, když nebyla ještě ani recenze.
-
-
Dozvíš se z toho něco (civilization) přestože je to jenom povídka
-
-
No právě, z toho jo, ale z téhle povídky bych se nedozvěděl vůbec nic, jen že je to survival hra. :o|
-
-
-
přesně tak
U civilizace to bylo zvláště povedený
-
-
silenec :-)
http://www.youtube.com/watch?v=a7GY1KD64BM&feature=player_embedded -
-
Tenhle clovek v tom videu je az k placi. Zralej na psychiatrii.
-