-
DayZ je výborný experiment, ale zatím je stále jen tím experimentem v alfa fázi. Krátkodobě funguje dobře, ale teď se teprve začne lámat chleba. DayZ téměř nevyužívá žádných tradičních herních mechanismů a nabízí se tak otázka, zda je vůbec nabídne a případně které. Tím se také podle mne rozhodne, zda bude fungovat i dlouhodobě a na jakou cílovou skupinu či publikum.
Mám obavu, že teď si od DayZ všichni moc slibují a buď někteří odejdou neuspokojení nebo vzniknou různě orientované mutace(PvP, onlyCoop, solo).
Čas běží.... a hráči věčně čekat nebudou. *3* -
EDIT: Proč se tady nedají mazat vlastní příspěvky, když je člověk prskne kam nechtěl? :)
-
Mně se ten článek líbil, tak akorat na cestu busem do práce. *4* Autorovi dík.
-
Dnes sem se doslechl že se tříscali.cz po měsících konečně uráčilo napsat nějaký solidní článek o DayZ. Je třeba předem uvést že od tohoto "herního webu" mám prakticky nulové očekávání co se týče stylistické, literární a novinářské úrovně. ACH JAK SEM SE MÝLIL! Tříscali a jeho pisálci nacházejí nové dno!
Když sem si před několika měsíci poprvé na rockpapershotgun.com (Velmi kvalitní herní web, z kterého místní šikulové pilně opisují) přečetl dojmy z DayZ velmi mě to zaujalo. Na první pohled bylo jasné že se jedná o něco mimořádného, což sem si po samotném zahrání také ověřil. Jejich články o DayZ měli atmostféru, vtip a dokonce se člověk něco dozvěděl. To co však vykálel autor zde je naprostý vtip, fraška a fail! První co je nad slunce jasné je že si autor celou tuto story vymyslel. Stačí se podívat na screenshoty absolutně nekorespondující s příběhem a podivné zabíhání do zbytečných detailů které se ve hře ani nevyskytují. Píchající jehličí? Really? A ten stupidní rozhorovor? To by nikomu nesežrala ani moje bába a ta potřebuje na čtení 2 centimetrová písmenka!
Celkově se ve mě perou pocity zmatení (co tento příběh má společného z DayZ kromě názvů měst a toho že tam sou zombíci a survivors?) se vztekem (jak je možné že takovýto neumětel a fušer nejenže má možnost psát někam veřejně natož se zmocnit takové senzace jako je DayZ) a nakonec rezignace(to když vidím že se najdou někteří hlupáci kterým takovýto způsob psaní příde nejenom normální ale dokonce dobrý!).
Mám jen jedno doporučení drahé tříscali.cz: zabalte to. Jestli ve vašich řadách existuje schopný jedinec, přeju mu hodně štěstí jistě se někde uchytí. Ostatní se držte od péra či klávesnice co nejdál. Když nadtím tak přemýšlím držte se daleko i od žen protože pokračovat z takovým genetickým materiálem nemá cenu.
Po měsících totální ignorace tohoto fenoménu na herní scéně, se vám podařilo to sprasit eště víc. Congratz! A mistrovi Smékalovi ať shnijou prsty! -
-
Přesně. Ten příběh musel snad napsat nějakej desetiletej duševně zaostalej jedinec.
(Původní koment prej obsahoval zakázané slovo ret*rd... :D :D ) -
no, mě se článek taky nelíbil, ale zase to nepřeháněj, ty náš génie.
-
jakej fenomen? obyčejnej hc mod, kterej poznalo diablo už pred 10 lety, akorat prenesenej do prostredi fps.
trapny strileni zombku jako v kazde druhe hre *11*
*11* -
-
Další chytrák co by měl zůstat co nejdál od klávesnice a internetu. Jelikož mám dobrou náladu tak ti to vysvětlím: Fenomén je to proto že během pár měsíců bez jakéhokoliv marketingu zvedl prodeje Army2 (A2 2009 a OA 2010) natolik že se po celou dobu drží jako topseller na steamu. Konkrétně se jedná o víc jak 900000 jednotlivých klíčů. Pohybuju se celkem dlouho v herním průmyslu abych s klidem mohl říct že to JE fenomenální a skoro nevídané. Další věc proč to je fenomén je že naprosto ignoruje klasické designerské postupy, vyvolává emoce které člověk u jiné hry nezažije. Jak říká sám Dean Hall aka Rocket: "Design without compromise." Trapné střílení zombíků je eště v trapnějším COD, evidentně si nehrál DayZ, schálně si zkus co se stane když vystřelíš na zombo v DayZ (pokud máš zbraň hehe). Zemřeš dřív než stačíš zavolat maminku. Takže tobě a tobě podobným doporučuju táhnout zpátky k COD a trapnýmu střílení zombíků ;-). CaptainObvious out!
-
-
tyhle emoce zažil každy hráč hc diabla, akorát tady je to spojeno i s pvp a v realnem prsotredi tak jsou i ty emoce takove realnejší
no a co se stane kdyz vystrelis na zombika? chcipne, co jsem videl videa na youtube tak chcipaj docela snadno po zasahu pistolkou -
-
Porovnavat Diablo HC mod(ano hral jsem vsechny tri diabla) s Dayz, je jako porovnavat sex s nafukovaci pannou...
-
Jak říkal poster nade mnou. Napad vystrelit uprostred mesta dostanes presne jednou. Pak se na tebe sesype tolik zombies ze ti ten jeden zasobnik do prvni zbrane co najdes opravdu stacit nebude a kdyby nahodou jo tak za prvni rohem dostanes davku do zad od bandity.
A to ani nemluvim o tom, ze zacinas beze zbrane a musis se mezi zombama proplizit nekam kde ji najdes. Jeden spatnej pohyb a jsi tuhej. Tak tady to mas a muzes se vratit k L4D nebo COD. V tyhle hre je strelba do zombií to poslední co chceš udělat.
Ale tak co čekat od někoho kdo hodnotí hru podle videa kde někdo na netu hraje. -
-
2 Warlock:
Připomínáš mi mýho mladšího bráchu, když jsme s ním hráli poprvý dračák a škodolibě ho do toho hodili ve velmi útlém věku a bez jakéhokoliv vysvětlování...
PJ: "...jdete lesem a mezi stromy vidíte prosvítat světlo ohně."
Anonymní hráč: "Opatrně se přikrademe kousek blíž, jen aby jsme očíhli, co se tam děje..."
PJ: "Kolem ohně sedí parta lidojedů a s ksichtama sešklebenýma odporem dloubou do vychrtlýho skřeta... Tak co uděláte dál?"
Bratr: "Půjdu tam a zhasnu ten oheň..."
Začít utíkat třeba i pomůže, pokud máš na dohled les... Ale rozhodně tě nespasí uprostřed městečka, kde se na tebe sesypou ze všech směrů... -
tak bych pred nima asi utekl ne *7* omg, nebo je ta hra tak hloupa že zombici utikaji rychlej nez lide a umi se inteligentne orientovat v terenu *7*
-
-
Že by jsi tím přilákal všechny zombies a bandity v okolí, hmm? Nemluvě o tom, že je přiláká i jen baterka nebo hluk z běhu.
-
-
-
Hrál jsi to vůbec, ty "čaroději"?
-
-
-
Napsaný je to výborně. Ale síla je v tom, že téměř každej survival attempt přináší stejně kvalitní zážitek.
-
Diky za clanek fakt peknej! Jdu si to zahrat.
-
Taky napíšu povidku o živote snajpra v zone
-
kolik asi dalsich hracu hraje zaroven na jednom serveru ?
-
-
Vždycky to je vidět v server browseru. Samozřejmě záleží na času a položení serveru. Jinak je to většinou od 11ti lidí až po 50. Serverů se mi vždycky načte 2225 v DayZ Commanderu. Je z čeho vybírat ;) ale osamocený servery, kde bys hrál bez strachu moc nehledej. To musíš hrát jedině v noci, kdy většina chrní.
-
-
a jak to je s ukladanim tve postavy ? je to zavisle na serveru nebo ne ? ... tim chci rict, zacnu hrat na serveru X a druhy den chci pokracovat na jinem, bude tam zachovany postup moji postavy ze serveru X, nebo zacnu odznova ?
-
-
oficialne servery su prepojene cez hive. postava, poloha, predmety ti ostanu, auta, helikoptery, stany a podobne su viazane na serveri. takze ak si najdes auto na UK120 tak bude iba tam.
-
JJ jsou propojený přes tzv. Hive, ale některý servery na něm nejedou takže na to bacha, ale mají to napsáno v názvu třeba nosave atd. Párkrát jsem se zděsil, když jsem se lognul na server a najednou moje postava nikde. Pak jsem šel na jinej a byla tam ta původní. jednou se mi stalo, že mi save prostě zmizel a načetl se až když jsem umřel. Alfa no :)
-
všechny servery jsou propojeny přes centrální databázi, takže po odpojení se pak objevíš na stejném místě a se stejnou postavou. Pokud teda nezabuguje, což se bohužel občas stane. Může se tak stát, že hraješ na jednom serveru, kde je den, server spadne, tak se připojíš jinde a tam budeš v noci.
-
-
-
-
Zisla by sa trochu viac priatelska atmosfera medzi hracmi...
-
Mr. Smejkal si zřejmě spletl games.cz s pistepovidky.cz, to je v pořádku, chybu občas udělá každý. A teď když už jste se rozhodli věnovat se DayZ, zkuste vydat článek, který je opravdu o DayZ