Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle muže byt ukazka pro manažery že i takova hardcore naročna hra, ktera muže byt i frustrujici, muže byt i komerčne uspešna (zvyšují se diky tomu prodeje army). Lide to totiž vyhledavaji patrne prave kvuli tomu adrenalinu. To jen tak naokraj že dnes si každy manažer myslí že prodat se muže jen hra ktera klade minimalni naroky na hráče.
    Ale zas manažeri uvažuji asi tak: dobrá, je to uspesne pro určitou skupinu lidí, udelejme to vic mainstream a bude to ješte uspešnejsí. Krasne je to videt treba na te hre war Z, ktera se pripravuje
    Cili zaverem asi nikdy se nedočkame podobne hry vydane normalne, coz je skoda
  • Nová skupina pro lidi co by chtěli hrát v teamu a domlouvat si coop. Link je:
    http://steamcommunity.com/groups/czdayz
    • Měním názor. Tamty lidi ani "neznáme", tudíž tohle bude lepší :)
    • Nevím, jestli by nebylo lepší se přidávat do už existující skupiny, která na steamu je - http://steamcommunity.com/groups/dayzCZ protože tam už nějaká komunita je. I když samozřejmě můžeme tuhle tvou udržovat jako games.cz only :)
      • Nekoukal jsem jestli je nějaká. Spíš to beru takhle pro lidi z games. Udělat z toho časem klidně komornější klan a nehrát jen stylem shoot on sight, ale zakotvit na jednom serveru a tam působit třeba.
        • Vrook
          Ne prosím.. Dělejte si skupinky a všechno, ale už čistě z principu nedělejte žádný teenage-CoD-like klany. Já vim, že v tom nemusí bejt rozdíl, ale jak řikám.. jde o princip a já se už dva měsíce, co to hraju, den co den bojim a pozoruju, jak se z tý komunity stává stejně zparchantělá banda dětí, jako je třeba v CoD/BF3, což úměrně stoupá s počtem lidí, co to hrajou.
          Takže skupinky určitě vytvářejte, je to další level zábavy, ale takový ty klan tagy před jména a čistě z principu označovat tu skupinku klanem... toho se vyvarujte prosím. *3*
          • O CT před jménem jsem nemluvil ;) ikdyž by mě to nostalgicky připomělo dobu CS 1.5/6. Já jsem to myslel tak, že jít ve skupině vyhladit snipery v chernu např. Flanknout je v půlkruhu a zajistit chvilku klid ve městě. Clantagy v DayZ co jsem koukal figurují spíš u válek o území, ale jak tu psal někdo pod, tak to se spíš děje na US serverech. Jinak si myslím, že tohle není přece hra pro codfan děcka ;) ty to buď ani nekoupí a jestli jo, tak to přestanou hrát po 2 smrtech. Pro ně tu bude WarZ.
        • Určitě to bude lepší. Už jsem si tě přidal i do přátel (Dammster).
  • Uff, hroznej paskvil. Nemam ta to abych tenhle výblitek dočetl do konce.
  • DayZ mi přijde jako vědecký experiment. Jako by to byla opravdová zkouška, jak se lidé budou chovat, až nějaká katastrofa přijde. BTW, skvělý článek.
    • Inquisitor
      Nesmysl, ve skutečnosti by se lidi chovali jinak. Tady pořád hraješ s vědomím že je to hra a nic ti nehrozí. Ve skutečnosti máš život jenom jeden a podle toho se chováš. Kdyby ve skutečnosti byla taková katastrofa, tak se vrátí starý dobrý pravidlo, silnější přežije.
      • VonHayek
        Pravda pravda. By mne zajímalo jak by se té unikátnost jediného života dalo ve hře dosáhnout..?
        Teoreticky kdyby hra, resp. jeden herní život stál třebas 500,- a po herní smrti by musel člověk ty prachy vysolit znovu, je dost možné, že by lidé byli o dost opatrnější a ve střelbě na sebe navzájem obezřetnější. *4* A celá hra by se mohla stát o něco reálnější právě z důvodu toho, že by hráčům o "něco" šlo...
        • no podle me prave tahle hra dosahla te unikatnosti jednoho života, prave tim ze prijdete o veškerou pracne nabytou vybavu
          • Třeba místo těch 500 by ještě dostali ban na jeden den na server kde hrali aby si víc cenili života
            • zase musíš najit rozumnou hranici mezi frustraci a hratelnosti a zabavou.
    • Ještě bych chtěl dodat, že DayZ už neberu jako hru, nýbrž jako výcvikový simulátor, což také dokazují slova bývalého armádního důstojníka, Deana Halla. Pokud se tento projekt bude ubírat stále touhle cestou, tak je to jen dobře, protože tuctových s*aček tu máme víc než dost.
      • Inquisitor
        Výcvikový simulátor? Zase neblázni, pořád je to jenom hra a se skutečností nemá nic společnýho.
        • Masa-san
          Mám za to, že v inteview se autor modu zmínil o tom, že původně mělo jít o simulátor přežití vojáků na nepřátelském území, ale to nebylo moc populární mezi hráči a proto přidal zombie tématiku. A tak minimálně potřeba jíst, pít, krvácení, zranění, potřeba tepla, nejistota setkání s jinými přeživšími, ale i prostředí odkazují na realitu celkem dost. Samozřejmě, že ve skutečnosti na zombie tak často nenarazíme at už jsme kdekoliv. *2*
        • Právěže hra jako taková to moc není. Je to experiment v alfa fázi. Ke hře to má ještě co dodělávat.
        • Však jo, já beru to s nadsázkou. Ale je pravda, že nic podobného tady zatím nebylo, co by se vyrovnalo DayZ.
  • Jde to nějakým způsobem dohrát tak, že přežiju a zachráním se, nebo jde o to, jak dlouho to vydržím, než mě sežerou?
    • Prakticky se pokračuje jen tak, že existuje skupina takových 5 lidí a když někdo umře, tak se oživí a snaží se co nejrychleji setkat s grupou, která mu nese ty nejdůležitější věci. Ovšem smrt je vždy konec.
    • Vrook
      Slyšel jsem zvěsti o tom, že když přežiješ 12 měsíců čistýho času, tak pro tebe přiletí vrtulník a odveze tě do Liberty City.
      • To je blbost. Na licenčních poplatcích Rockstaru by se kuci nedoplatili. *1*
        • Vrook
          Tak možná Raccoon City. Aneb z bláta do louže. *3*
    • smejki
      b je správně. koncem je vždy jen smrt nebo teoreticky až vypnutí serverů.
      • Škoda. Díky za info.
        • smejki
          u Dayz není důležitý cíl, nýbrž cesta
          • Však v pohodě, já to přeju těm, co tenhle koncept hraní baví.
  • Keyz
    Zajímavý mód.Bohužel se obávám lidí kteří to ve hře mohou kazit.

Co braní někomu tam přijít a jen tak střílet parťáky?Sice i v realitě by se podobné věci nejspíše děli,ale zde to může být až absurdní.Když nelze odhadnout člověka a ve hře se nebojí o svůj život tak lehce si řekne to mně nebaví a zabiji parťáky jen tak.
    • Vrook
      Na jednu stranu máš pravdu - killing on sight je sviňárna.. Ale na druhou stranu nejlepší bojový zážitky mám právě ze soubojů z ostatníma hráčema, který jsou díky tomu, že je to simulátor, víc reálný a zábavný než v kterýkoli jiný hře.
      Asi je nejlepší nestřílet jako první, nebo alespoň nestřílet, pokud vidim, že ten hráč nemá žádný extrémně dobrý vybavení - největší sviňárna je zabíjet čerstvý surváky se sekerama a czech backpackama jenom pro zábavu. Ono to paradoxně už ani taková zábava bejt nemůže, kempit někde v Cernogorsku a zabíjet každýho, koho uvidim.
      • trolo
        staci ist na NWAF a mas o "high end" suboje postarane. tam to cistia organizovane skupinky s military gearom. neodporucam tam ist sam s makarovom :D
        • Stary sobor je taky vo hubu.
        • Vrook
          Tak ono naopak jít tam sám je mnohem bezpečnější, pokud umíš zůstat neviděn. Ale ve větší skupině to chce samozřejmě taktiku, pevně rozdělený role, krytí a ten gear no.
          • trolo
            ked vstupis do hangaru tak uz nevyjdes. skoro vzdy to tam cekuje nejaky sniper zo skupiniek. o vezi, kasarnach atd sa netreba ani zminovat. tam to je pasca(nehovorim o serveroch kde hraje 10 ludi)
            • Vrook
              Je fakt, že jsme tam hodně času strávili, když jsme začínali hrát - cca před dvěma měsícema. Takže to nebylo banditry ještě tak organizovaný a ani vlastně tolik rozšířený. Když si uvědomim, že tenkrát hrálo o 700 000 lidí míň, tak je to logický.
    • To je bohužiaľ v tejto hre/móde na dennom poriadku.
  • Cypri
    Když budu mít ten mod, normalne muzu zakladat server klasickym hostováním ve hre nebo musim neco zdlouhave nastavovat atd? ja jen jestli muzem v klidu hrat jen s kamosema nebo jestli se musim napojovat jen na jejich servery?
    • ak chces hrat na private serveri s kamaratom, tak to ta sklamem
      • Cypri
        Aha, tak to se nedá nic dělat no, a je aspon dost serverů? Slušnejch a non-lag?
        • ano je jich dost, i když dayz je zatím jen alpha verze tak jsou občas problémy jako že se na server připojíš až napotřetí.. ale není to nic co by se nespravilo
  • vylezl jsem na silo s kamosem u nadrazi v cerno,je tu krasne videt na cely mesto.dve pusky DMR a ze neco sundame ale pak prislo bingo,nad severni nemocnici na louce stoji UAZ,to si snad dela pr..l,rikal partak.no nic jdem na ne.je to cca 400m,zaklad byl nenechat ujet auto takze dvojita palba na predni kolo o ktery samozrejme prisel po par ranach a pak uz to byla lahudka.dva v aute a dalsi dve okurky od nemocnice,vsichi zastreleny u auta na louce
  • Hledám friendly spoluhráče pro společné dobrodružství v Chernarusy. Add me on Steam - Dammster :)
    • rami.cz
      rami.cz :)
    • KeanuX
      Rád se přidam :) Většinou hraju sám, což je nic moc :) na steamu sem jako "reeves_cz" kdyby někdo chtěl . Pak si vás addnu *4* Ale nebylo by špatný založit nějakou skupinu *1*
    • taky si tě přidám (jméno stejný jako nic tu)
      • nick* prostě Denier zatraceně :D
    • PS: Kdyby chtěl ještě někdo na večerní hraní udělat skupinu, tak pište nicky. Na steamu pak ložnu skupinu a v ní se můžem klidně domlouvat.
      • Zatím sem DayZ nehrál, teprve včera sem si koupil origo armu s OA, ale určitě čím víc lidí, tím líp :) - Dejl_cz
      • Je možný abych si s váma zahrál i s verzí hry koupenou přímo ze stránek Bohemky? Na servery se připojuju přes Six Launcher. Taky shánim parťáky, ale můj sen - zachránit nebohého přeživšího ze spárů zombies a pak s ním až do smrti brouzdat Černarusí, se mi ještě nesplnil. *15*
        Můj Steam nick je mareCZeck.
      • Gut! StanleyCZ
        Jen nemám mikrofon, takže komunikace z mé strany bude váznout. :D
        • smejki
          už si ho ty vole kup. dyk to stojí sto padesát kačen :D
      • ahoj taky bych se přidal "rey_cz"
        • taky bych dal reynor
      • smejki
        s radostí k tobě vlezu - Smejki
        momentálně mám jen dva spoluhráče a jeden mi navíc odletěl do Indonésie *15*
        • h0p3
          i'm in th3h0p3 jméno mé
          • Přidávejte se do skupiny ;)
            • h0p3
              kde, kam, kdy, jak ?
        • Thanes
          hoďte mě taky k sobě - thaners. Jsem začátečník, chci si to pořádně vyzkoušet, děkuji :)
    • Zítra si tě přidám ;)
      • Tak jsem založil steam skupinu, tak se přidávejte. Link na ní je:

http://steamcommunity.com/groups/czdayz
        • Taky se pridam, nick Rimm3r. Mimochodem, funguje nekomu steam spolecne s beta patchem? Dokud jsem hral "normalni" verzi, steam zaznamenaval mou hrací dobu, ted nefunguje.
          • Ronox
            Používám místo six launcheru DayZ Commander a v něm mám forcnutý zapínání steamu :)
            • Diky za tip, vyzkousim.
  • Pete.palis
    *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit