-
Dovolím si trochu negativní komentář, nemusíte mi hned nadávat. Hrál jsem to asi hodinu. "Hra" spočívá v držení "W" a rozhlížení se. Občas se spustí skript a hrdina, dle mě naopak otravným hlasem odvykládá nezáživný monolog. Nejde utíkat, takže se ploužíte celkem pomalu a za chvilku vás bolí prst od neustálého držení "W". Prozkoumávání baráků a jeskyň mi taky nepřišlo moc zajímavé, protože tam skoro nic není.
Jako určitě to není nezajímavé a má to svoje chvíle, ale po takové recenzi jsem čekal o hodně moc víc a osobně bych to určitě za umělecké dílo neoznačil. -
-
Souhlas, je to o ničem, po hodině mě tak bolel prst na W, že jsem zbytek už jen střídal prsty a snažil se to projít "co nejrychleji". Celá hra je jak Bryce 3D rendery a nic víc. Jít jen tak trávou a pak jeskyní mi tedy jako hra opravdu nepřipadá
-
-
Vsak tu nikdo netvrdil, ze je to hra. Cetl si recenzi?
-
-
charakteristika dnešních FPS, akorát se občas zmáčkne mimo W i ASD a lefftbutton, rightbutton of mouse, R :-) (nechci hned narážet na CoD....ale byla to první věc, co mě napadla)
-
-
Ještě kolečko dolů a nahoru. Ano takže i primitivní Cod používá 9x víc tlačítek než D.E. *1*
-
-
a čo z toho vyvodzuješ ? je kniha menej hodnotná pretože v nej môžeš iba otáčať listy smerom dopredu a dozadu ? nechajte záležitosti ako D.E. napokoji a venujte sa tomu čo vás baví...
-
-
-
"...odvykládá nezáživný monolog..."
je evidentné, že D.E. ide úplne mimo teba a tvojho pola záujmu ... jednoducho sa podobným hrám vyhýbaj a hraj to čo ťa baví. Vytýkať D.E. to, že v nej nemôžeš utekať alebo skákať a neviem čo ešte ako tu niekto písal, je ako vytýkať hre typu COD, že neposkytuje hráčovi "hlbší zážitok ktorý nasýti dušu" ale iba plytkú, jednoduchú zábavu. -
-
Psal jsem, že to není nezajímavé a "hrál" jsem to asi do konce, což znamená, že to není úplně špatné. Takže s dovolením si klidně "zahraju" podobnou "hru" znovu někdy.
Píšu asi do konce, protože jsem se dostal na ten maják a pak byla tma, tak nevím jestli to byl konec nebo error. Skákání mi fakt nechybělo, ale utíkání ano, protože tím se akorát uměle zvyšuje herní doba z půl hodiny na hodinu
*1* *1* -
-
Všichni by to proutíkali, vykašlali by se na nějaké narážky, utekly by jim texty a nadávali by ještě víc. Ta tma na konci je záměrná.
-
-
Já sám osobně jsem si hru velice užil protože udělat něco tak překrásného na oko je oprvdu obdivuhodný výkon :-) A nějaký sprint mi vůbec nechyběl jelikož jsem se snažil přijít co mi tímhle vlastně ten "někdo" chtěl říct :-) Jen málokterý vývojář dokůže udělat tak tajemnou a zároveň tak krásnou hru na oko :-) Zvláště u kapitoly v jeskyni jsem slintal :-)
-
-
... nemohu si pomoci, ale zas az tak prevratna grafika to nebyla. Co muj prozitek opravdu nejvice odvalo do nekonecna byly 2D traviny a houbicky :(
Jinac samosebou krasna atmoska... ale clovek musi bejt vyndanej.
-
-
-
-
-
-
Včera dohráno. Moc pěkný umělecký zážitek s hutnou atmosférou. Vzpomínám, že v roce 98, nebo 97 vyšla obdobně koncipovaná hra s grafikou od H.R.Giegra. To by se tak mohlo objevit na gogu, bohužel si nevybavuju, jak se to tenkrát jmenovalo.
Konec D.E. se mi doopravdy líbil, ale musím přiznat, že moje "engličtina" měla co dělat s překladem.... řekl bych, že docela náročný texty (osobní názor) -
-
určite Giger ? ja poznám len Dark Seed 1-2 ale to sú roky 92-95 ...
-
-
Je nutné k pochopeniu deja hry Half-Life 2? Dočítal som sa, že je to vlastne prerobený mod vzniknutý pre HL2, ale keďže som HL nikdy nehral, tak či je to nutné... Dear Esther totiž vyzerá viac než príťažlivo s (nielen) svojím netradičným prístupom a rád by som to vyskúšal.
Vďaka -
-
je to udělané na technologii HL2, eto vsjo
-
-
dear me fakt dostala ... skoda ze nebyla delsi ... a trole .. skyrim je proste dobrej a ty i kdybys milionkrat napsal ze je to hnuj tak ti to nepomuze chudinko internetova ;)
-
-
Skyrim je rozhodně hra, která překonala veškeré hranice 4-dimenzionální reality, na tom se shodnem. *5*
-
-
Už jsi založil nějakou svou sektu "mass skyrim effect foreverer" Mohli byste tam chodit oblečený jako princezna Lea, ale bez spodního prádla :-)
-
-
-
Čau hoši, nevíte kdy má vyjít čeština?
-
-
Snad do půlky měsíce, záleží jak to budeme stíhat
-
-
Klidně si s tím dejte načas. Hlavně ty texty přeložte dobře. Protože je to docela makačka i pro angličtináře.
-
-
Jasně, kvalita je přednější. Naštěstí jsme dostali od autorů vysvětlivky k téměř každému odstavci, ale i tak to byl dost oříšek. Teď se snažíme vyleštit gramatiku a případně dodělat nějaký další úpravy, ale překlad jako takovej už je nějakou dobu hotový.
-
-
A vazne na ni delate, da se sledovat nejaky postup nebo nekde neco? Dnes a denne koukam na steam forum zda-li v kontextu s Vasi CZ lokalizaci neco nepribylo, ale stale nic, o nejakem vyjadreni kterak to vyhlizi tady ve foru tak ynic. Nic ve zlym, ale rad bych vedel (a nejen ja) zda-li ma smysl cekat a na cz se opravdu dela...
-
Ahoj, nechci otravovat, nicmene jak to vypada s tou Vasi cestinou? Kdy se da cekat jeji uploadnuti na to steam forum?
-
-
-
-
-
joe melo pravdu.
http://www.gurujoe.sk/2012/02/draha-ester.html -
-
ahoj joe, vidím, že poctivo udržuješ fekálny štandart svojich článkov, len tak ďalej *3*
-
-
S tím článkem se dá opravdu souhlasit, je tu jedno ale... Nikdo do toho nešel naslepo, k dispozici byla stará verze zdarma, takže každej si moh "hratelnost" vyzkoušet na vlastní kůži. Tahle hra neni pro všechny, je to unikátní umělecký dílo, který se soustředí na vyprávění příběhu pomocí monologů a prostředí. Oboje dohromady tvoří naprosto unikátní celek. Mluvíme tu o interaktivním filmu spíše než o hře. Kouzlo je i v tom, že to je jedna velká metafora a každej si to může vyložit trochu jinak. Trochu zbytečně ji tam sráží na kolena...
-
-
máš pravdu, s tým jeho článkom sa dá súhlasiť ... teda v prípade ak má človek dvojciferné IQ a je pod vplyvom nejakej psychotropnej látky.
-
"unikátní umělecký dílo" *15* *15*
-
-
Jindříšku mohu se zeptat co je dle tebe umělecký dílo? *12*
-
-
Dear Esther určitě ne. To už spíš označím za umělecké dílo Zaklínače 1 i 2 *4*
-
Jindra je už sám o sebe umelecké dielo ... jeho matke by mali dať metál za taký biologický výtvor.
-
Klid, oni mu to budou za 12 let cpát, aby to poznal u maturity.
-
by nejdriv musel vedet jak takovy dilo vubec vypada a kde ho muze spatrit... *12*
-
-
-
-
-
-
Budu za ignoranta,nekuturního člověka atd. ale...
Jak jsem pochopil, tak se 'jen' ploužím po ostrově se svým avatrem a sleduji okolní scenérii a detaily, přičemž na mne čas od času bafne dabovaný monolog a text. Celkově to dává kusý příběh, který si každý může vysvětlit po svém... Nestačilo by úplně nahrát pár hodinové video na YT? -
-
Inteligentní negativní komentář, to se jen tak nevidí:)
Taky jsem kvůli tomu se hrou váhal, ale nakonec jsem ji vyzkoušel a po dohrání jsem byl maximálně spokojen. Krátkou herní dobu mi kompenzuje bloudění po diskuzích o hře a sdělování zážitků, jaké kdo z hry měl.
Je to opravdu unikátní hra, ale pochopitelně nesedne to každému. Komu ale sedne, ten si ji výborně užije. -
Rozhodne nejste za ignoranta, jen to proste nenaplnuje vasi predstavu o hre, coz je v poradku. Ona to taky hra vlastne neni, proto jsme ani nedavali cislo. A nejaky video na YT se urcite zjevi. :)
-
Budete trochu za ignoranta, kouzlo této hry je právě procházení ostrova, koukat kam chcete, zastavovat se a rozhlížet po těch scenériích, nabýt ten pocit přítomnosti ve hře.To vám žádné video nenabídne ani náhodou !
-
-
ked som hral HL ep.2 a bol v tych jaskynach tam hovoril som si wau ake nasvietenie, ptm si pustil kometar vyvojarov ako gabe newell hovoril o novej technologii ktoru pouzili na nasvietenie jaskyn aby vyzerala uzasne, no a ptm som si zahral dear esther a celu hru som mal zastaveny dych :) super zazitok aj ked som pribehu moc nepochopil to je jedno, v tej jaskyni pod zemou to vyzeralo strasidelne a zaroven fantasticky ... skoda ze tam chybali zvierata nejaka priroda :( čajky nestacia , v jaskyni mohli byt zaby,pavuky,kraby ..
-
Když jsem se procházel po ostrově, bylo to nádherné ale když jsem vstoupil do jeskyní, spadla mi čelist. Lépe zpracované jeskyně jsem v žádné jiné hře neviděl. Je pravda, že z hlediska hratelnosti je hra dražší ale za ten estetický zážitek bych klidně zaplatil více. S obrazy si taky moc srandy neužijete, nejsou nejlevnější ale prodávají se dobře. Občas si DE jen tak na chvíli zapnu abych se odreagoval, projdu si jeskyně, znovu se zamyslím nad textem,... žádnou interaktivitu prostředí nepotřebuji. Po několika spuštění začínám stále více chápat děj ale pořád je ta angličtina na mě docela složitější a to už jsem přeložil pár her. Doufám, že se čeština povede.
-
Pamatuju si jak sem hrál puvodní mod a naprosto mě to vtáhlo do hry a to se zatim podařilo snad jen 2 hrám.
Snad je víc interaktivní prostředí mi tam chybělo :)