Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Urcite tady nejste podplaceny? : D
    Ja se na tu hru (z nejakyho duvodu) vubec netesil, ale ted po precteni snad pujdu stat pres noc pred prodejnu..!

Doufam ze si Lukas z ty kritiky nic nedela (jakoze urcite ne), i kdyz je asi fakt, ze je ta recenze na ryzi fakta trochu lakoma.
    Ono je to presne to, o cem psalo moje kultivovanejsi alter ego do podcastu: najit si sveho recenzenta. Lukas mezi ty "moje" urcite patri, tudiz jsem si z toho textu (snad) dokazal udelat velice presnej obrazek o hre. Nebo minimalne vim, ze se muzu nechat ukecat.
    No jasne ze jdu do toho! *15*
    • janchor
      Čéče, kdybych se měl trápit pokaždý, když mi někdo napíše, že mu v recenzi chybí informace, který tam z mýho pohledu jsou (jen asi nedostatečně velkým fontem).. to se radši těším z reakcí opačnýho gardu.
  • Nemyslel jsem, že se ještě někdy dožiju recenze, kde se mluví o tak zásadních uměleckých a filozofických dílech. A tahle cyberpunková modla si to rozhodně zaslouží. Děkuji. (Tajné podání ruky).
  • První Deus Ex sem hrál asi 6x, pokaždý sem přišel na nějakou skrytou věc, informaci, místnost nebo celou lokaci. Když jsem se díval do návodů abych zjistil co všechno tam vlastně je, zjistil jsem že zkušenosti byly dávány i za to když jste vešli do jiných dveří, když ste sledovali nějaké NPC na záchod kvůli získání nějakého infa. Ta hra byla propracovanější než cokoliv co sem v té době hrál, nemluvě o designu a technice, která se tam objevovala. Protože sám tvořím a píšu sci-fi i fantasy (jako koníček, kdo má rád DrD pochopí), tohle byl výtvor který hodně obohatil mou fantasii. Jestli jde DE3 v stopách jedničky to nevím, to zjistím 25. Kdo mluvi o nepropracovanosti neví o čem mluví. A jestli to srovnáváte s NeverWinterNights, WoW, nebo TES3Morrowind tak se zahrabte, protože tohle je úplně jiná liga (co do propracovanosti a stylu hry). Tohle je Deus EX.
  • super recenze, ale chybi ma tam jeste nejaky ten odstavec s ciste praktickymi informacemi, napriklad priblizna delka a rozsahlost hry (na videa poustena v prubehu vyvoje jsem nekoukal)
    • Hanzales
      Tak dočteno a souhlasím. Recenze parádní, obvzláště úvod, ale ty technické detaily opravdu chybí. Rozdíly v DX9/11 prď bejk, ale něco více o technické stránce hry či náročnosti na HW panout mohlo ;o) Také ovládání postavy a interface by stálo za to vypíchnout. Jestli hra bude na 10 do zahrání mé toužebně očekáváne augmented edice netuším. Ale myslím, že nějak se ze šedi dnešního průměru tou známkou ta hra odlišit musí. Byť na ty největší trháky všech dob dosáhnout nemusí (Unreal/System Shock/Fallout1-2/Terminator:future shock atd.) Nezapomeňte, že pokračování této skvělé legendy mohlo dopadnout podobně druhému dílu. Díky křemíkovému bohu, že to tak nedopadlo *4*
    • na EG jim steam píše 18h tady 38 :-D vem si co chceš - leaknutá betu jsem dohrál za 10h a údajně to byla třetina plný
    • Na konkurenčním webu říkali něco o 18ti hodinách.
      • Hanzales
        Běžte už s těma 18 hod někam *3* 12 hodin zabral ten leak, když se hrál pořádně. A to byla tak třetina hry, ani ne. To, že klidně i více jiných recenzí udává 18 hodin neznamená, že to tak nutně je. A ani tato, ani jiné recenze nejsou bible. Spíše to svědčí o těch recenzentech, kteří to odjeli co nejrychleji, aby měli recenzi první zmáklou. Tohle není Crysis, který se proběhne s občasným pokocháním krajinkou. Tahle hra má svou hloubku, kterou člověk musí chtít objevovat ;o) Je rozdíl to hrát akčně na nízkou/střední obtížnost a hrát to stealth na tu nejtěžší, včetně postranních úkolů. A to nepočítám znovuhratelnost *3*
        • Zvlastni, jak chces ochoten ignorovat 18 hodin, ale bezmezne veris faktu, ze leak je 1/3 hry
          • Hanzales
            Jean-Francois Dugas, game director on Deus Ex: "Human Revolution has revealed the biggest challenges in making a game that lasts for 20-25 hours."
            Takže 18 hod je stějně reálných, jako 27 hod. Záleží, jak se to hraje ;o) Každopádně pořád lepší, než 5-6 hodin.
            • No hele, ja to dohrál za cca 35-40 hodin, to, že někdo tu hru profrčí za 18 hodin je možný, ale rozhodně to znamená, že vynechá to, čím je tahle hra zajímavá a to jest propracovaný svět se spoustou různých vedlejších věcí (nikoliv pouze misí) k vidění, slyšení i přečtení. A co si budeme nalhávat, ta 18ti hodinová recenze o tom dost vypovídá. Už jenom některé ty názory jdou hodně proti tomu, jaká hra ve skutečnosti je nebo jak si je podobná s prvním dílem... až to zahrajete zjistíte, že tahle recenze je mnohem větším odrazem samotné hry, než sice možná objektivněji vzatá, leč bez-emoční recenze na EG... (nehledě na to, že to podle mě ten recenzent prostě nehrál pořádně - rozdíl 15 hodin hraní je prostě moc)
            • tak zase game director je jeden z poslednich lidi, kteremu lze neco ohledne jeho hry verit :) .. osobne verim jak 18 tak 38 hodinam ..
          • Hanzales
            protože ukázal krátký úvod a jedno ze 4 měst s dvěma postranníma úkolama a jednou postranní (ukončovací) misí ;o) Že tomu věřím bezmezně píšeš ty. A těch 18 hodin neignoruji. Netrvdím, že hlavní dějová linka nejde zvládnout i za kratší dobu.
            • no on ten čas steam stejně měří pochybně :-D mě ukázal 45minut po dohrání singlu prvního Portalu :_D
            • tak z toho bych vyvodil ze se jedna o necelou 1/4 hry :) .. kazdopadne za predpokladu ze nikdo nelze a jednomu ukaze steam 18h a druhemu 38h pri splneni vsech questu, muzeme vyvodit nasledujici zavery :) -> hra je neskutecne variabilni a nabizi siroke moznosti a pestry herni zazitek, -> recenzent z Games je proste pomaly, ->recenzent EG to jel akcne a rychle -> steam nema uplne poresene pocitadlo odehranych hodin -> recenzent Games.cz cca 2400 krat umrel a cekal na loading :)
  • NEkromanT
    hra roku - nuff said
  • Ona DE:HR není ideální na recenzi pro Lukáše Grygara. Ten by byl na ideální na tématický článek "DE:HR a jeho skryté poselství ve světě povrchních her" protože jak ho tak poslouchám v podcastech(a četl si tu recenzi), tak to je ten typ co se nadchne pro svět do kterého může pronikat hlouběji a hlouběji, no a tady mu to asi lehce omámilo kritické augmentace recenzenta.

Takový Dan Vávra by tomu dal maximáááálně 8. *1*
    • dilinja
      Vávra verdikt: udelal bych to lip a za min penez *1*
    • septicflesh
      Tvůj názor kolik by dal Dan Vávra je subjektivní. Já chci od tebe objektivní názor kolik by dal Dan Vávra *15* Nebo submisivní?
      • Pro subjektivní názor bych musel zahájit velkou akci.To bych musel analyzovat zblízka jeho psychický profil, zjistit v jaké je náladě, přelouskat jeho recenze, recenze na DE:HR, hru si také zahrát a pak bych mohl řekněme s pravděpodobností na 80% určit, co by volil. Takže si vystačím s rádoby vtipným názorem. *15*
        • Pardon...pro objektivní názor.
    • POcitam, ze by dal devet a to uz je fakt subjektivni rozdil...
  • septicflesh
    Podařilo se vám někomu Deus Ex najít na games shopu? To full-textové vyhledávání mi tam přijde neuvěřitelně 'divné' :-) Je sice pěkné, že po zadání hesla Deus Ex mi to vtipně nabídne Nintendo 3DS a dalších X věcí včetně froté ručníku, ale...). Nechápu všechny možné serepetičky s kategoriemi když tam chybí takové možnosti prokliku jako jsou třeba 'NOVINKY'. V těch kategoriich je podle mého názoru poněkud bordel a chuť si nějakou hru po přečtení recenze koupit mě přechází po pěti minutách marného hledání. Možná jsem jen lamka, ale stalo se mi to tady minimálně 5x. A to nemluvím o chybách typu: běžná cena 599,- cena po slevě 599,- nebo předobjednávky za 0,-. Nejsem rýpal, ale je to škoda.
    • blixa
      Shop.games je jeste porad trochu v plenkach, o tehle chybach se vi a na prislusnych mistech se to resi.. Cca za 14 dni by uz spousta veci mela bejt lepsi, vcetne rozsirenyho sortimentu..
      • septicflesh
        Díky za reakci, Martine. Jak jsem řekl, přehlídnul bych kravinky, stačí přidat smysluplné listování novinkami (chronologicky) a já osobně bych byl třeba spokojen. I když bylo moje postěžování si trochu offtopic, ten Deus Ex bych prostě koupil (předobjednal), najít ho. To je pointa. A stačilo už *1*
  • Prvy Deus Ex bola najlepsia hra aku som kedy hral, spolu s Half-Life. V tej dobe to bola pecka. Atmosfera, hratelnost, volnost. S jednotkou sa viaze aj jedna usmevna prihoda, misia ked z metra vystupi na stanici a vonku ho caka komando. Tuto misiu som hral asi 5 hodin nekonecneho save/load. Nedalo sa to prejst, objavil som jednu sachtu, dostal som sa von, pobil cele komando, az na jedneho elitaka. S nim som behal po mape 20 min, systemom strel a utec, ale nedalo sa to prejst. Nakoniec som to vzdal, koncim, neda sa to a zrazu potom ako ma zabil, tak zistujem, ze to bolo sucast pribehu a ja sa ocitam vo vezeni :D
    • Hanzales
      Tak přesně na tenhle průběh si také vzpomínám ;o) DE1 byl v době svého vydání herní nirvána.
  • misho8723
    Ja nechápem o čom to tu ľudia točíte.. že dostal nový Deus Ex 10 bodov z 10? To je jedna z mála moderných hier, kde ma to vôbec neprekvapuje.. Recenzent aspoň podľa mňa má hodnotiť podľa svojho vlastného úsudku, spomenúť síce problémy, bugy alebo negatíva recenzovanej hry aby ostatní vedeli do čoho idú, ale ak jemu osobne príliš nevadili v hre alebo sa ich nevšímal, tak si ju môže ohodnotiť ako len on chce.. ja osobne napríklad by som zatiaľ nedal ani jednej hre, čo som hral 10/10, pretože neexistuje dokonalá hra, takisto ako neexistuje dokonalý film, hudba alebo niečo podobné.. objektívne napríklad svojej najobľúbenejšej hre Vampire: Bloodlines by som mal dať len okolo 8/10, kvôli tomu aké má chyby v sebe, nemyslím teraz game-breaking bugy, na ktoré som asi ani nenarazil, skôr myslím animácie postáv, kolízie postáv, niekto odfláknuté textúry a neviem čo, ale proste vždy som tej hre dával skôr takých 95/100, pretože tie chyby som si nevšímal, nenarušovali moju hru tak ako niekomu inému a proste tak to u nej cítim.. a Lukáš Grygar zase u nového Deus Ex cíti, že si zaslúži 10/10 a tak to má byť.. však hádam nechcete aby každá recenzia odzrkadľovala priemer, aký vyplýva zo všetkých recenzií.. však vidíte aj ako sú filmy hodnotené - hádam každý film má rozptýľ recenzií od 3/10 do 9/10 a je jedno či ide o film, ktorý má konečné priemerné hodnotenia 47/100 alebo 84/100.. Lukáš je skvelý recenzent a takých je na českých alebo slovenských weboch málo
    • lukas je skvely recenzent a preto si myslim ze teraz niekde lezi v bezvedomy priputany o radiator zatial co niekto takto spini jeho dobre meno
  • Sakra ... 10? Tak už se těším až si to zahraju.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit