Přejít na výpis diskuzí
Diablo III nepůjde hrát offline, mody budou zakázány
1.8.2011 | Jan Vitík
427 příspěvků
-
Myslím, že se o drop vubec neroluje, melo by to padat pro kazdeho hrace zvlast, ale uvidime, az to oficialne oznami.
-
Sice už argumentuju dole s někým jiným, ale totéž téma z lehce jiného úhlu:
2) Teď si představ tu situaci jinak: zabijete bosse a vypadne z něho "imba sword +85 power pre witch doctora" - kterého v partě MÁTE. Možná je to kamarád, možná je to nějaký známý, možná je to úplně náhodný člověk, s kterým jste se potkali. A teď slovo do pranice: ty si checkneš vedle na netu, že ten meč se prodává za 39 EUR... a dáš mu ho? A co když budeš ten Witch Doctor ty a někdo ti ten meč sebere, protože kvůli 400g by to neudělal, ale 39 EUR už je slušná motivace? A co jestli je "ultra-rare" a prodává se za 390 EUR? Dohodnete se, že ho prodáte a peníze si pak pošlete? A komu v té partě ho dáte, aby to udělal? Atd., modelových situací se dá vymyslet tuny, prachy při hraní prostě nedělají dobrotu... *16* -
Tohle: "Možná jde o překročení morální hranice, ale tu hranici už za ně překročili hráči"
O to jde. Pokud ji překračují hráči, pak ok. Je to něco (malinko to přeženu), jako kdyby stát začal prodávat heroin a my tady argumentovali, že "přece se nic neděje, stejně by ho smažky koupily u překupníka, takhle to aspoň budou mít levnější, čistší a stát vydělá na daních". Ale ono se děje - pokud bude herák v krámech, bude mnohem víc závislých. Totéž s tím Diablem (samozřejmě ne v tak drastické rovině) - ať si hráči dělají co chtějí, ať kradou účty, hackují, podvádějí, kšeftují s věcmi, ale ať to NENÍ SOUČÁSTÍ HRY. Pro mne (a zjevně nejen pro mne) to tu hru dost křiví a je mi v zásadě úplně jedno, že poměrně dost lidí už ji zkřivenou mělo, protože oni si to tak vybrali. Tvrdím, že od virtuální aukce za reálné peníze je krůček k tomu, aby se prodávaly věci přímo (stejně jako ve wowu byl krůček od ozdobných petů ke koni a od něj je krůček k něčemu opravdu užitečnému - ale o tom si povíme tak za rok, podle mne to začne "starter packem" s unikátními heirloom itemy pro nové hráče a bude pokračovat normální kupovatelnou výbavou). A že vůbec tahání prachů přímo do herního světa je zlo - nezačíná to btw trochu připomínat hazard, když ti může (náhodný roll) vypadnout meč v hodnotě 200 USD? -
Na wowku taky redukovali system talentu (skillpointu) s tim ze kdyz bude min skillu, bude vic moznosti kam je dat a vic ruznych buildu (wtf?). A vidim to stejne aji tady, vsichni budou pouzivat stejny skilly protoze budou proste nejsilnejsi, neni tam co jinyho vymyslet.
-
Par slov k velkym trom oznameniam:
1.) Nutnost byt online pri hrani - na to mam len jednu otazku, who the fuck cares? 99% hracov ked uz sedia pred pocitacom, tak su aj pripojeni na internet. Bavime sa teraz na INTERNETOVOM fore, vacsina z vas je doma, sedi pred pocitacom a cita diskusie ONLINE, aky je rozdiel ci budem musiet byt online aj pri hrani Diabla 3? Akoze, staznoti na nutnost byt online by som pochopil pred 10 rokmi, alebo dokonca aj pred piatimi rokmi, ale teraz? A je uplne jedno ci je to z dovodu ochrany pred piratmi alebo z akehokolvek ineho... A vobec, Diablo bolo aj tak vzdy vacsia sranda v co-op multiplayeri nez obycajnom single (z viacero dovodov - jednak ste hrali s kamaratmi, druhak bola vacsia sanca ze vam padne ten item ktory chcete atd atp)
2.) Aukcia - videl som tu mnoho porovnani s inymi hrami, od WoW az po sach. Ale, co vam ludia unika, Diablo 3 nie je a ani nikdy nebude competitive hra, nebudete hrat PROTI sebe, ale co-op, teda SPOLU. Teda ked hrate v parte s dalsimi troma ludmi a jeden z nich ma full BiS itemy, ktore nakupil v aukcii, co to znamena? Ze vam to cele pojde JEDNODUCHSIE. Dalsia modelovka, ste v hre s partou dalsich troch real life kamaratov, zabijete bossa a padne vam z neho imba sword +85 power pre witch doctora, ale pr*ser (rly tiscali, cenzurovat slovo pr*ser?) - witch doctora v parte zrovna nemate. Tak co spravite? V D2 by ste ho v lepsom pripade zamenili za item, ktory sa vam do party hodi, v tom horsom (a pravdepodobnejsom) proste predali za goldy u vendora. Co spravite v D3? Pojdete ho predat na aukciu trebars za 20 dolarov, rozdelite si kazdy po 5 a vecer pojdete za tieto prachy na pivo. Podla mna super. Jedina vec, ktoru to pravdepodobne ovplyvni je PvP. Ale, who cares about PvP in Diablo games? A vobec, celkom im verim ze to dokazu vybalancovat tak, aby normalni hraci neboli spajani do zapasov proti naboostenim charom, uz len kvoli MMR ktory pouzivaju (a velmi dobre) v SC2 ci WoW.
3.) Odstranenie skill a attribute pointov + traitov - zaujimave, ze o tejto zmene sa hovori uplne najmenej, pricom prave tato zmena je najzasadnejsou, co sa gameplayu tyka. A (podla mna) vybornou, to je sice subjektivne, ale ja osobne som vzdy neznasal system skill pointov ala D1, D2 ci Torchlight - narvat 20 skill pointov do jedneho skillu pri max. leveli (dajme tomu) 100 je proste idiocia, to mame maximalne 5 full skillov ktore musime vybrat z asi 30. A aj tak vacsina ludi nakoniec skonci s buildmi ktore videli niekde na internete a vedia ze su vlastne jedine poriadne. Where's the fun in it? Takisto atributy, davali sa pointy do normalnych atributov len tolko, aby sa mohli nosit zbrane a potom sa len maxovala vitality - boooring. Zmena ktora prisla s D3 je na papieri omnoho, ale omnoho zabavnejsia a (aj ked to tak nevyzera), s pomocou runestones bude omnoho customizovatelnejsia ako bolo D2 a D1.
Ja osobne zaujimam k ohlasenym novinkam postoj neutralny (nutnost online - je mi to proste jedno), lahko kladny (aukcia za real money, vypada to zaujimavo, uvidime ako to bude v skutocnosti fungovat) a velmi kladny (zmena resp. odstranenie skill a attribute pointov + traitov). Nemozem sa dockat bety, do ktorej dufam ze ma vyberu ako majitela uplne vsetkych hier od Blizzardu, ktore momentalne maju v ponuke na battle.net :) -
Kockopes: Diablo 3 je nyní hodně zaměřeno na kooperativní hru, hrát tedy budeš hlavně s kamarády ve svém kruhu a moc dobře budeš vědět, jak k těm věcem přišli. a ještě neznamená, že když si někdo koupí o trochu lepší čapku, že z něj hned bude superman. ve finále se platící hráč může lišit od běžného hráče jen nepatrně a největší rozdíl bude v tom, že něco sehnal rychle. ale opět uvidíme, až to bude na světě *5*
-
to že někdo má nakoupeny předměty z něj nedělá přece člověka kterej umí s tou postavou hrát.....
-
to že má někdo nightmare předměšty neznamená že taky nightmare bude zvládat hrát....a až najdeš ultimátní věc která se bude vykupovat za astronomické částky tak proč na tom nezadělat a neprodat to smradům......a jinak to že máš dvě krabice diablo a třetí si nekopupíš Bobbyho Koticka určitě nerozplakalo.....
-
Súhlasim s tebou a čakám, kedy to konečne všetkým dôjde, že reči o pirátoch sú len klišé,
ktorým sa prekrýva snaha zaviesť nepopulárne ochrany proti vôli väčšiny hráčskeho publika.
Tak, ako sa im vnucujú skrátené okýptené hry a následne sa im predáva to , čo v skutočnosti
malo byť plnou hrou, ako dodatočný obsah. Ak by neboli piráti, tak ich vytvoria tak ako Hitler
keď poobliekal nemeckých vojakov do poľských uniforiem a následne nechal prepadnúť svoj
vlastný vysielač, čo mu následne poslúžilo ako argument na útok na Poľsko. Ak to budú donekonečna opakovať (opakovaná lož sa stáva pravdou) tak tomu nakoniec tí duševne slabší jedinci uveria. Nakoniec ,pre všetkých moralistov- ja si hry kupujem, mám na to dostatočný príjem, ale nemienim pristúpiť na túto špinavú hru , ktorou sa nakazil priemysel počítačových
hier. Ako všade, kde zacítia hyeny veľké peniaze, tam všetko skurvia. -
Tj fakt, zalezi jak nastavi lvlovy nebo statovy pozadavky na ty veci. Spis mi to vadi obracene, ze kdyz tam nekdo vleti a tu tisicovku utrati tak z toho ma nejaky uzitek, coz podle me do hry proste nepatri, proto ta analogie s damou v sachach. Promysleny to maji dobre hlavne v tom ze budou mit penize *5*
-
Možná jde o překročení morální hranice, ale tu hranici už za ně překročili hráči, ne Blizzard, kde je poptávka bude i nabídka a to, že to nebude oficiálně na věci nic nemění.
Krom toho, tu mohl být klasický systém mikrotransakcí, takže já jsem rád, že je tam tenhle systém.
Přirovnání s WOW je úplně mimo, kůň je kosmetická věc, žádný goldy ti to neušetří, dnes se platí za skill, ne za mounta, takže ušetříš kolik? 100g.
To je stejná blbost jako si stěžovat, že si můžu za marky koupit nejlepší epický equip ve hře, že nějaká casual může mít stejnej equip jako HC hráč, ale o půl roku později (což ve skutečnosti stejně nemůže). -
vše záleží, jak to bude mít blizzard s těmi předměty nastavené (a jak to bude s jejich generováním). díky tomu, že budou aukce již ve hře, bude cena tlačena dolů a čím víc prodejců, tím patrně nižší ceny. ve finále se to může podobat obyčejnému vyměňování věcí a dokoupení něčeho za směšnou cenu... hned bych z toho nedělal hru, kde si lidé budou vydělávat tisícovku týdně :D zatím nikdo pořádně neví, jak to s těmi aukcemi dopadne. blizzard to má patrně ale promyšlené dobře, vždy to byli detailisté...
-
Je mi jasné, že těm kterým penízky z kasičky dává tatínek nebo maminka bude vše jedno a klidně si ty předměty na BN koupí, takže zase hra budou plná malých smradů s věcmama na úrovni nightmare... Vše mělo svou logiku a proto postavy s dobréma statma a předměty musely mít něco nahráno, teď stačí peněženka.
Gratuluji, další hra kde se bude těžit i na uprdnutí. Argumenty s ochranou proti pirátství jsou už směšné, pirátství zde bylo VŽDYCKY (v mnohem větší míře) a vývojaři hry stříleli jak na běžícím páse. To že pár ..... našlo argument pro marketingovou propagandu proti PC hrám právě v tom, že zde pirátství je, je pouze záminka.
Já si D3 nekoupím. Ať už jen z důvodu, že nesouhlasím aby se jakékoliv mé údaje odesílaly na internet. Tak i z důvodu, že mi příběh D3 moc nesvědčí a těšil jsem se na fan mód, který by pokračoval v příběhu D2 LoD. takže děkuji vám Blizzarde, krásně si ukázal co si o fanoušcích klasického Diabla myslíš a to mám od tebe doposavaď všechny krabice série Diablo. -
*posila to nepochopil, sry *4*
-
Jn ucho to trocha nepochopil, jde o to ze mel stesti (proste RNG) tak mu padlo neco dobryho a az to prelevluje a bude mit lepsi tak to posle dal, nemam nic proti tomu ze by to prodal dal za goldy ale wtf penize ?
-
co když ji prodával, protože jich měl pět? :D
-
Prestaňte tu viesť dementné debaty typu" Keby sa nepirátilo tak nie sú ochrany. Toto už nie
je ochrana, toto je nový biznys 21. storočia. Tu už niekomu nestačí zarábať na hre, tu už niekto
chce zarábať na každom virtuálnom "ho..e", ktoré sa v hre objaví. Svet videný iba cez peniaze.
Tu už nie je snaha o vytvorenie dobrej hry, tu sa najväčšia námaha vynaloží na špekulácie
ako z nej vytĺcť čo najviac peňazí. Tešil som sa na Diablo, pretože som pri predošlých dvoch strávil nemalo hodín, ale na podobné praktiky, mám iba jednu odpoveď. Iste maju právo chrániť si svoj tovar , ako uznajú za vhodné, ale ja mám rovnaké právo odkázať im:
SERIEM NA VAŠU HRU! A tým , ktorí si ju kupia, prajem, aby jej kvalita zodpovedala kvalite
jej ochrany. -
S tebou bych nehral, ale hral bych s borcem, ktery by ti prodal svou damu ;)
-
Ja to teda neberu jako "bojujeme proti ilegálním prodejům věcí" ale jako "Při vývoji Diabla 2 jsme netušili, že lidi budou chtít obchodovat s věcma, ale teď už to víme, tak jim dáváme možnost to dělat přímo ve hře". Ale porad nerozumim tomu, jak muzou aukcni domy (nebo treba prodavani veci Blizzardem) pokazit hru vic, nez neoficialni obchodovani v D2, kde menou je Ring of Jordan ci skutecne penize, nebo primo programky na hackovani postav.
-
Vam (co to tak vehementne obhajujete) neprijde blby ze hrac prijde do aukce, kouka a hele uber sekera, zaplati 5 euro a jde rezat dal ? Za ingame goldy je to ok ale za prachy ? Hrali by jste se mnou (uz z principu) treba sachy kdyz bych si zaplatil stovku a mel bych dve damy ?