Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blizzard za posledních pár let nabral tolik arogance, že je to až k neuvěření.
  • Tohle by byla skvělá aprílová zpráva... Aneb: "Hrat offine nemuzete, protoze kdyby nekdo z vas cheatoval, my z toho nic mit nebudeme."
  • Je hrůza sledovat, kam se hry ubíraji. Ještě v roce 2005 se dalo, ale to, co se z her dělá dnes je katastrofa. Polotovary, hloupé skinny jako DLC a mapy, které dřív byly součásti regulérních updatů jsou dneska nazývaný DLC s cenovkou 15 euro. Nikdy nezapomenu na časy, kdy jsem si koupil hru, užil si ji, protože byla kvalitní (většinou) a prostě ji nedělal někdo, kdo si předem nalajnoval sérii DLC. Nezapomanu na časy datadisků, kdy datadisk většinou přinesl něco nového, ale už dnes je to slovo, které je nahrazeno DLC a obsahově to vůbec neodpovídá. K tomu omezování modderů, hloupé ochrany.. Už teď mi je jasný, že do dvou let už hrát hry ani radši nebudu. Smutný, a to vše jen protože naše společnost dneska staví peníze na první místo... a i na druhý...
    • Sorry, ale tak to byl vzdycky (a to vcetne podobnych narku). Staci nalistovat 15 let stara Score a jejich lamenty o tom, ze dneska uz jsou hry jen o grafice :) Pred 20 lety bys dal 1500 za hru na par disketach, ktera se dnes jevi jako "stara dobra" jen diky nostalgii. Dnes das (s mnohem vyssimi prmernymi platy) za Ackovou hru par stovek, maximalne litr. Herni byznys je dnes zdravejsi nez kdy driv. A mody? S tim prisel az id Soft v roce 93, neni to rohodne zadna nutnost, na kterou by hraci meli narok At uz se nam to libi nebo ne.
      • hele, az prestanou bezne vychazet hry, jejichz prumerna hraci doba je 8-10h, tak budu souhlasit s tvym prispevkem, ze za vsechno muze nostalgie
      • Pan_Klobouk
        Sorry, ale takhle to nebylo vzdycky. Kolega se navazi hlavne do obsahu a jeho kouskovani via DLC. To co dnes zaplatis za DLC stal drive datadisk. To co drive prinesl patch zcela zdarma (nove mapy, par zbrani, jednotek, nekolik aut ci trati...) je dnes DLC a casto ne levne. A to co byl drive datadisk, rozsirujici herni svet, herni dobu a zazitek... je dnes regulerni druhy dil, ktery ale prinese jen minumum zmen.

OK, tys to pojal predevsim z te financni stranky, ale ani to mi nesedi. Jiste, driv byly hry podstatne drazsi, PC titul klidne 16-17 stovek. Ale taky vydrzel! 20 hodin, 30 hodin... specificke zanry typu RPG i mnohem dele. Dneska sice i novinka stoji pod litr, jenze za 5-6 hodin to mas probehnute a co dal? Ano je tu multiplayer, ale zdaleka ne u vsech her a zdaleka ne kazdeho bavi, respektive nekupuje hru kvuli nemu. Pomer vykon/cena mely IMHO driv hry vyssi.

Pravda ale je, ze doba se zmenila a nikdo nas do niceho nenuti. Nemel jsem pistoli u hlavy s doporucenim koupit CoD 7,5. Nejsem ani povinnen utracet za DLC. Pokud neexistuje demo, nemusim hru nutne naslepo koupit. A uz vubec nemusim hrat vsechno co kazdy mesic vyjde, klidne muzu zustat u tech starych dobrych pecek z pred roku 2000. ;)
      • Jasný, nostalgie. Nic proti dnešním hrám, pokud to ovšem nejsou hry, které vyjdou jako polovičná a pak si jak blb kupuješ další DLC= většina dnešních her. Jak jsem řek, dřív tyhle DLC byly zdarma. Koupil sis hru za 1200 a pak byla nějakou dobu podporována s novýma mapama atd. Dneska koupíš hru za 1200 a pak ještě kupuješ DLC, protože tam daj tvůrci půlku obsahu, co plánovali. Co se módů týče, jelikož jsem vyrost na hrách jako Half-Life atd, kde módy hráli velkou roli, rozhodně se mi tohle nelíbí. Nepopírám právo omezit modery, ale prostě je to jen kvůli tomu, že bez módů budou mít tvůrci míň práce s placenýma DLC... Protože kdyby byl editor třeba k BF3, tak si lidi nekoupěj jejich placený mapy atd. Tohle bude stejný případ. A že je herní byznys zdravější než kdy předtím je sice pravda, otázka ale je, z jakýho úhlu na to koukáš. Já, jako hráč rozhodně nejsem spokojenej, ale věřim, že vývojáři nevědi, jak peníze utratit. A tohle mě tak hrozně žere, peníze, to je prostě naše zkáza... Nejen ve hrách...
        • Pan_Klobouk
          Presne, odpovidal jsem mu v podobnem duchu, jen o chvili dele. ;) Holt z her se stal tvrdy byznys a pokud se najdou ovce, co jim poslou par dolaru i za blby novy skin na postavicku a o neco lepsi zbran... tak proc jim to nedat, ze? A podobne s temi mody. Kdyz se vesele kupuji nove a nove mapy, prece neumozni modderum delat zdarma dalsi a mozna lepsi nez ty originalni? Taky mi vadi, kam se cele hrani posunulo, jaka je to zumpa a ze uz to neni jako driv... ale co nadelame. :/
  • MidnighT91
    Rána pod pás, s každou další informací ztrácím o diablo 3 zájem, sorry ale na modifikace jsem se těšil nejvíc protože to byla jistota že tu hru fanoušci předělají k obrazu svému. A nějakou aukci ať si strčej do ... ve dvojce jsem jí taky nepotřeboval a hraju ji dodnes (hlavně offline). Tohle je hnus a platit za to nebudu... a pokud to piráti neošéfujou, o nic nepřijdu protože bych u toho stejně nevydržel. Jdu si zhrát diablo 2 za svýho nekromanta... (ve hře má bejt jasně oddělenej offline singl s podporou modů a online multi bez ní aby hráči nepodváděli.
    • modifikace jsou možná fajn, ale já osobně s nimi u D2 maximálně tak experimentoval... nejlepší je D2 s posledním patchem a bez zbytečných módů...
      • Mody pridavaji hre par let dalsi hratelnosti.
      • MidnighT91
        samozřejmě že modifikace v diablu 2 jsou zbytečnost, ale u trojky s tím jak vypadá to byla jediná příležitost jak di zahrát DIABLO a ne nějakýho mutantního hybrida mezi wowkem a kdovíčím ještě.
    • prudislav
      asi jsme někde přehlídli oznámení že Diablo III je MMO :-(
  • prudislav
    njn Blizzard vymyslel novinku:
    MSORPG = Massive Singleplayer Online RPG
  • Core
    Tak za mě je to naprosto jasné. Pokud Blizzard ještě nepřehodnotí to trvalé připojení k internetu, tak si jednoduše jejich produkt nekoupím. Jako hráč čistě zaměřený jen na singleplayer, kterého absolutně nezajímá battlenet, multiplayerová složka ve hrách obecně a ani svět MMO her, mi nikdo nebude nutit produkt, který vyžaduje neustále připojení k netu. Proto nehraju hry, které vyžadují účet na Steamu nebo permanentní připojení.

Na Diablo III jsem se těšil. Hry si kupuji, nekradu, ale tohle nebudu akceptovat ani Blizzardu, jehož kultovky mám rád. Škoda.
    • To Ucho: Já ti tvůj názor neberu, jen jsem tu zatrollil se spojením "vševidoucí ucho". Tak nebreč *5*
      • Cajk
        taky mi přijde, že tu teď brečí ze všech nejvíc:))
        • ucho
          neplést brekot s žasnutím a nechápáním internetové hlouposti *5*
          • MickeyMutant
            Ale teď sis nad tou internetovou hloupostí trochu zabrečel, přiznej se!
    • To já si zase pokradu rád, už se těším až si to stáhnu. *5*
      • Core
        Každému, co jeho jest *3* Já kupuju jen limitovky a sběratelské kusy. Heč! *1*
        • Moje řeč a u Blizzardu jsou ty CE skvosty. Taky máš dogstamp Jimiho Raynora?
          • Ano nosím ho furt na sobě aby byl vidět a hlavně do školy
    • ucho
      Většina Steam her nevyžaduje připojení k internetu a lze je hrát i v offline režimu, ale budiž. Vybrečel ses, tak prostě Diablo 3 ignoruj, vždyť ti ho přeci nikdo nenutí... proč je z toho tolik lidí na větvi moc nechápu *5*
      • Core
        Ve svém věku už nebrečím, jen jsem napsal svůj názor... Steam do mého kompu nesmí... *1*
        • ucho
          já ti to neberu, však je to tvoje věc. jen jsem tě upozornil na to, že byl tvůj argument s neustálým připojení na internet chybný ;)
          a brečení to je *5*
          • a jéje, vševidoucí Ucho, to jsme tu ještě neměli *1*
            • ucho
              co je na tom prosím tě vševidoucí? to že na Steamu lze hrát i v offline režimu je fakt, proti tomu nemůžeš říct ani popel. a to brečení? však to zde předvádí většina lidí.
              "jé, člověk musí být připojen k internetu, fuj, tak to já si to nekoupím." však tak ať si to ti lidé nekupují, ale v té diskuzi to vypadá jak sjezd malých ubrečených holek. buď to akceptuji a hru jako takovou koupím nebo neakceptuji a hru jako takovou nekoupím. pár namachrovaných jedinců tady bude ještě prohlašovat, jak si to stáhne a vyzraje nad zlým blizzardem. proč musí být diskuze o tom, kdo si to tady koupí a nekoupí? to je přeci každého věc? proč se zde většina lidí chová jako banda usmrkanců, místo aby se probíraly zajímavější věci týkající se třeba přímo těchto rozhodnutí. všechno není tak černobílé, dá se za tím najít spousta dalších motivací.
              ty diskuze jsou tady kolikrát ubožejší než na idnesu nebo seznamu, kde všichni jen nadávají na vládu nebo na nějakýho zločince. no hlavně že je na co nadávat, trend diskuzí dnešní doby *5*
  • Pre tých čo vravia že toto je dobrý spôsob a že sa tým obmedzí pirátstvo...pozrite sa na Starcraft 2. Na tú hru som sa tešil dlho a povedal som si,Blizzard je firma ktorá robí dobré hry,má veľa fanúšikov a nesklame ich.Chyba.Doniesol som hru domov.Najprv som ju nemohol spustiť lebo "nefugnovala" pod českým windowsom. KeĎ náhodou vypadne net,nemôžem hrať.Multi ma nezaujíma,kupoval som to kvôli singlu(ktorý mimochodom tiež dodrbali) a práve kvôli tomu mulťáku sa sťahuje minimalne 15MB patch každých pár dní keĎ to zapnem a niekedy to aj zamrzne v polke a nemôžem to spustiť kým sa nenainštaluje.Pritom ma to vôbec nezaujíma,že sa damage niektorej jednotky zmenila z 25 na 30. Oveľa jednoduchšie by bolo keby som si to stiahol a hral single. Plánoval som kúpiť aj dalšie 2 pokračovania ale nie ďakujem,radšej stiahnem. A myslím že takto prišli po SC2 o dosť zárobkov do budúcna. A teras sa chystajú urobiť to isté s diablom.Nie Ďakujem,neprosím
    • Nechápu, proč máš za tyhle nepravdy tolik plusů:
      1)SC funguje od začátku na CZ Win bez problémů
      2)Ke hraní není třeba připojení, jen pak nezískáváš achivementy
      3)Patch můžeš nainstalovat i později, stačí nastavit v settings
    • Jen jestli nekecas, protoze SC2 v singlu bez inetu jede. Pochopitelne se ti v ten moment neuploaduji Achievmenty. Co se tyce technickych problemu, s originalkou je resis na tech supportu.

Ja bych oponoval, ze naopak SC2 je dukazem, jak to ma fungovat. Protipiratska ochrana, ktera nijak neobtezuje. Neustaly vyvoj a podpora bez mesicnich poplatku. Muzem se hadat, koho hra bavi a koho ne, ale co se tyce technicke stranky - kez by vsechny hry na PC vypadaly takhle.
      • a čo sa týka tech supportu,nemajú riešenie na ani jednu z tých vecí,skúšal som
    • Když ti vypadne internet, tak to akorát deaktivuje achievy, co si pamatuju. A stáhnout 15 MB je v roce 2011 opravdu problém?
      • Tú hru som kúpil,lebo som od nich čakal že to bude dobré...a ako pozerám aj po nete,tak veľa ľudí má ten istý názor takže sorry,ale tú pc scénu si dokašlali sami...

A sorry nebol by to ani tak problém,keby som tú hru nemusel furt spúšťať tým že zmením informácie v registri a keby ten patcher nezamŕzal minimálne trikrát kým to stiahne
    • Tak se nediv, ze se blizard za chvili na pc scenu vysere, kdys kazdy pirat jako ty bude mit takovy nazor....
      • To by ale bylo fajn, fakt si myslíš, že by se PC bez podobných vývojářů neobejde? Klidně ať si EA, Activision a další rádoby velikáni přejdou na konzole, pořád tu jsou další firmy a nezávislý vývojáři, kteří PC scénu podrží. A indie hry jsou zrovna dnes dost v kurzu. Fakt je, že stejně hry od EA třeba vůbec nehraju, naposledy to byl snad Mirrors Edge a od Activision jsem hrál snad COD4 a tak nějak mi jejich hry nechybí. To samý u Blizzardu, i jejich hry šli kvalitou hrozně dolů. to si radši nainstaluju D2 nebo starý Star Craft...
        • Zadarmo ti hry nebude dělat nikdo, ani indie... :-)
          • Zadarmo to nikdo nechce, ale nechci zase bejt ždímanej, o což se teď activision a EA snaží v prvé řadě...
  • Spades
    Takže blizz teď oficiálně podporuje čínský způsob zemědělství? FACEPALM!!!
    • ---rozbita diskuze dava prispevky tam kam nechce sakra---
  • Tak a tím pro mne končí Diablo 3.
    Rozejděte se, rozejděte se tady neni nic k vidění.
    • SA-reg
      D3 si koupí fanoušci kvůli jménu a bude jim jedno, co s hrou Blizzard udělá a jak je podojí. Sice D3 nedělají stejní lidé jako D2, ale jméno je jméno a spousta lidí dál nevidí a ani nechce.
      A pak ho taky budou hrát piráti...

Pro ostatní je tu možná Torchlight 2, Path of Exile nebo Grim Dawn. Sice nemají obrovské jméno, ale jinak...
      • Je to jasné že si to hodně lidí pořídí ale ja osobně už jsem o tom přestal uvažovat a to jsem teda fanoušek hlavně prvního Diabla. Ale je zajímavé že Blizz si věří natolik že to uvádí celkem dlouho před vydáním. To ho Activision nenaučil že se to dělá bliže datu vydání (viz. MW2 a servery)
  • Tak jen Blizzard utvrdil můj názor, že si bude lepší pořídit konkurenci s ne tak velkým jménem. Jdu do Torchlight 2.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit