Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cypri
    Dost nefér.
    Upřímně si myslím že by se jim na aukci plno lidí vykašlalo jen kdyby jim padali věci normálně a né jen určené k dražení. To co opravdu vy potřebujete dostanete jen na aukci pořádně.
    Proč nedají tohle PC hráčům omg? Je to prostě nefér. Akorát nám ukázali jak na nás dlabou.

BTW: je pravda že evropa má v RMAH omezení snad na prodej maximálne do 200 eur ale amerika a jiné toto omezení na dolary (a jiné měny) nemají??
    Pokud to tak je, tak je to taky docela poděl ne sakra?
    • Shania
      Aukci muzes zabit pouze tak ze ji zrusis nebo bude vse BOP nebo BOA.

Snad se shodneme, ze hraci hraji pro to, aby meli lepsi a lepsi vybaveni, i kdyz jim to lepsi vybaveni bude padat, tak tu bude stale neco lepsiho, nez momentalne mas a dokud tu bude moznost veci prodat na aukci, nebo vymenit pres trade, tak tu bude vzdy obchod.

Jedine co aukce dela, je ze vymena zbozi je jednoducha a extremne rozsiruje nabidku.

Taky je mozne, ze bez aukce by byla hra o dost tezsi a BLizz by byl nuceny zvednout drop (nebo by bylo inferno jen pro opravdu HC hrace, ne jak ted),
      ale tim pouze zmenis rozsah predmetu s kterymi se bude obchodovat.
      • To je pravda, aukce ti umozni skipnout progress vicemene vzdycky. Ale tenhle problem nikdy neodstranis. Jedine zakazem obchodu, jak sam pises (boa, bop, zadny trade). Vzdycky totiz bude nekdo "velkej" kdo ti da ubergear. Leda ze cim lepsi item tim musis mit vyssi paragon nebo tak neco.

Proto je nesmysl vubec nejakou aukci resit a snizovat kvuli ni dropy. Stejne jedou china farmeri a boti a 10M normalnich hracu a aukce proste bude plna levnych veci, driv nebo pozdeji.

Jedinym resenim je udelat dropy tak aby to bylo hratelny i bez aukce, cokoliv jinyho bude omezovat hrace a to jde krasne videt.
    • RMAH ma maximalni buy out 250eur and v americe 250dolaru, blizzard nerozlisuje eura od dolaru takze v USA a Evrope se jejich hry prodavaji za 60e/$ je do demence...
      • Cypri
        Ok tak se omlouvám měl jem to jako planej poplach. KAZDOPADNE. Ta aukce kazí podle mě gameplay.
  • Heh konzole ruleeeez :D
    • No a právě proto vyjde po roce Diablo III. *3*
      • Ano sice po roce ale verze kterou by chteli PCckari a pokud se nepletu tak ti se nacekali daleko dyyyyl ;-)
  • nevim nedavno jsem si dal z novu prvni diablo a moc se mi libilo kolik s potvor vypadalo cenych zbrani a to i vcetne setu...

Diablo 3 jsem nehral (jed demo) a obavam se ze ani nebudu pripada mi ze hrac je diky aukcim o tenhle zazitek pokud mozno osizen protoze reknetemi kdo by si to kupoval kdyby vam zbrane padaly ve hre jako v Diablu 1

kazdobadne co mam Borderlands2 uz po diablu3 ani netouzim :P
    • ja take nachapu aukci je to zhovadilost! Ta hra mne nebavi kdybych vedel ze pokazde kdyz pujdu na bose padne z nej neco do setu vzdy uzitecneho klidne do nej budu mlatit 100x at si kazdou postavu vybavim unikatnim setem, ale takhle kdyz mi znej padne to co z kazde bedny a jednou za 1000 porazeni z nej padne neco co se k me postave nehodi (a diky nahodnemu generovani vlastne ani nehodi k jakekoliv jine), ale je to dost cene abych to prodal ne dekuji *11* to je otrava, radsi si 1000x zahraji jine hry a ze jich zvladnu dohrat nez by mi padlo neco uzitecneho v D3 to neni hra to je prace pro cinany!!!
  • Kdyz jsem si to tady vsechno precet, tak me dost prekvapilo, kolik lidi si stezuje na aukci, ale pritom ji pouziva. Ja jsem za celou dobu co hraju nemusel pouzit aukci, nikdo mi nedrzel zbran u hlavy a veci padaj staci mit trpelivost. A proc to pisu? To uz sam nevim, ale melo to bejt asi proto, abych vam vysvetlil, ze kdyz nechcete tak tam zadna aukce neni.
    • Shania
      aukce sama o sobe problem neni a RMAH uz vubec ne, pro nektere hrace dokonce dost vyrazne hratelnost zlepšuje. To co problem je, je nastaveni itemizace a drop rate.

To co aukce dělá, je že zkresluje predstavu o tom, co je to dobry predmet a to co by normalně dobry předmět byl, rázem není, protože na AH jsou tisice lepsich veci skoro zadarmo.

Diky AH normalni hrac bez problemu projde inferno, bez AH by minimalne musel nejakou dobu farmit, aby se dostal z prvniho aktu. Me by ta hra prestal bavit uz na hell, kdybych si nekoupil lepsi veci.

Osobne si myslim, ze Diablo 3 si mělo nechat jen soubojovy system a izometrickou kameru a vse ostatni komplet predelat a posunout se pryc od D2 nekam vic k RPG hram s otevrenym svetem a fixnim, nebo jen castecne generovanym lootem a povolit mody.
      • Black_Hand
        nastaveni itemizace a drop rate silne souvisi s existenci aukce a RMAH, protoze to nastaveni musi zajistit rozumnou funkci aukce a RMAH.
        • Shania
          rad bych slysel, jak ovlivni fungovani aukce to, ze bude padat lepsich predmetu vic nebo min?

Jedina zmena pro AH bude to, ze se zmeni nabidka a ceny, ale aukce bude fungovat porad dal uplne stejne.

Kdyz bude padat vic lepsich veci, tak se akorat posunou ceny. A u rmah nizka cena znamena vic penez pro Blizzard a ne naopak.

Dokud ti nenaserviruji nejlepsi predmety hned pri nalogovani, tak tu vzdy bude nabidka a poptavka.
          • Jde o ty hrace, kteri prave na aukci nakupovat nechteji, ale chteji si vybaveni poctive vyhrat. To je rovnez poptavka, na pc ale neuspokojitelna. A tohle by se prave zmenilo.
          • Black_Hand
            vidis to trochu kratkozrace. aukce potrebuje mit nejaky loot k aukci. do aukce jdou stare, slabe veci a veci, ktere nejsou pro tvoji postavu. pokud zmenis pravdepodobnosti ve prospech padani veci, ktere sedi tve postave, a snizis tak pravdepodobnost padani veci, ktere nesedi tve postave, tak budes davat mene veci do aukce. pokud je mene veci v aukci a vic odpovidajicich veci pada hracum v lootu, tak se snizi uroven pouzivani aukce. opacne plati to...opacne :).
            to je prvni vec, kterou je si nutne uvedomit.

druha vec je, ze hra ma nejakou uroven obtiznosti, presneji krivku obtiznosti, ktera byva netrivialni (bossove, oddych, klicovy dungeon), ale zase by nemela moc skakat. v pripade, ze zde mas aukci, tak existuje velke riziko, ze se ti tato krivka robzije, coz u silne pribehove hry docela problem a na zazitek z boje to ma samozrejme dopad taky. alternativou je, ze obtiznost budes prizpusobovat vybaveni hrace, ale to se moc neosvedcilo, z mnoha dobrych duvodu (oblivion).

treti vec je dopad motivace pouzivani na klasickou zpetnou smycku zalozenou na grindu a lootu, ktera funguje nejlepe, pokud v lootu pada rozumne mnoho veci pro tebe a pritom ne prehnane moc, tak aby to bylo jak tahat za paku automatu. koupit vec co se ti hodi v aukci je o dost horsi, nez kdyz ti spadne po adrenalinovym souboji s bossem. a tohle vi hack'n'slash RPGcka celou dekadu. viz titan quest, torchlight etc. a to i kdyz jim to recenzenti pravidelne vycitali, aniz by vedeli proc to tak doopravdy je.

u opravdovych MMOcek jde o neco trochu jineho, protoze pro ne tahle smycka neni zas tak fundamentalni (EDIT: spis jsem mel mluvit o jejich mensi zavislosti na neustalem zhaveni tehle smycky, v MMO clovek dela i jine veci), i kdyz tam jiste taky je. na raidy se chodi (take) kvuli lootu, ale k tomu mas tezkeho bosse, proti kteremu musi kooperovat nekdy i desitky lidi a ceny, ktery jsou na takovyto loot nastaveny v aukci jsou typicky brutalne velky. a z druhe strany pak na nizsich levelech se jenom ucis jak hru hrat, jak delat buildy atd., kde te nedostatek penez nuti k tomu se naucit jak to delat "spravne" a ptat se kolegu s guildy.
            • Black_Hand
              ok, taky diky.
            • Shania
              urcite, osobne jsem uplne pro jiny system, nez maji arpg, ale i tak souhlasim, ze by tu melo byt vic zpusobu jak postupovat, normalni drop atd. Ale jestli bych chtel hru uplne bez aukce, tak to nevim.

Diky za diskuzi, mej se.
            • Black_Hand
              jiste, ale opet se dostavame k tomu, ze silna zbran z lootu vhodna pro hrace je pro hrace lepsi zazitek, nez silna zbran z aukce. a pokud ma aukce fungovat, tak se musi pouzivat tzn. musi byt zasobovana zajimavymi kusy a hlavne musi byt duvod ji pouzivat.

a puvodni tema nasi diskuze bylo vliv itemizace a loot dropu na aukci. takze to uz jsem te doufam, presvedcil, ze jsou uzce provazane. a taky jsem se snazil vysvetlit proc si myslim, ze to kazi hru, protoze hrace zbavuje z dobreho pocitu z lootu a nahrazuje ho anonymni aukci, kde jde jen o penize. samozrejme, muzes namitnout ze uspesny prodej je taky zazitek, ale pochybuju, ze by si rekl, ze teziste diabla 3 je v obchodovani, a nikoli v intenzivnim zazitku z boje nejakeho pribehu atd.
            • Shania
              vim co mi chces rict, ale uplne jsi me nepresvedcil, musel bych to videt v akci. Jedine arpg s aukci o kterem vim je D3, takze to nemuzu porovnavat s jinyma hrama, kde by to meli nastavene jinak.

U jinych her se neobchoduje v takovem meritku, protoze je to o dost narocnejsi, nez jen vlez na aukci. Me by treba v D3 vubec nenapadlo domlouvat se s nekym na vymene veci pres chat a hral bych jen z oho co mi padne, kdyby tu nebylo tak jednoduche vlezt na AH a bez interakce s jinym hracem si koupit lepsi veci.

Ale i kdyby mi ted padali porad nove veci, ktere by mi stacili na to, abych prosel bez problemu inferno, tak tu stejne budou lidi, co maji nahrano o stovky hodin vic a budou zasobovat aukci pro lidi pod nima. Tak proc bych si nezved dps o 10-20 k, kdyz si muzu levne na aukci nakoupit. A ty veci levne budou, protoze se ti upravi trh podle poptavky a nabidky a zrovna v tak masivni hre velka nabidka tlaci ceny hodne dolu.

Ovsem kdyby ve hre AH nebyla, tak by me ani nenapadlo vyhledavat na trade chatu/foru lepsi veci, a pokud, tak jednou za cas a spolehal bych vic na craft a na to co mi padne. Takze ve stavu v jakem bylo D3 na zacatku, tak bych mozna nedodela ani hell, mozna bych si ptojel normal za vsechny clasy a pak skoncil, protoze farmit nechci.
            • Black_Hand
              mylis se. presne to lze, to se delalo, a tak to byl rozumny standard. staci spravne nastavit pravdepodobnosti a je hotovo (nerikam, ze je to jednoduche, ale je to nutne). blizzard stejne ve vysledku ty pravdepodobnosti ma, protoze na ne nastavuje pravdepodobnosti lootu hracu tak, aby v aukci byl adekvatni pocet adekvatne silnych veci. proste jen presunul ty pravdepodobnosti lootu o jednu uroven dal tak aby aukce byla adekvatne zaplnena adekvatne silnymi vecmi s adekvatni cenou. to se sice ne tak uplne dari, protoze je to komplikovany, tezsi, nez u normalniho lootu, ale taky to jde.

ad RMAH: rmah chteli kvuli tomu aby z toho kolace mel blizzard taky kus. ale predstava, ze se to tykalo drtive vetsiny hracu D2 je mylna. vetsina se tomu vyhnula. takze kdyz opomenu prvni duvod, tak rmah tam je taky kvuli jistemu malemu podilu hracu D2, kteri hru obchazeli.
            • Shania
              jasne, ale velmi tezko dosahnes toho, aby ti konstatne padalo lepsi vybaveni, jedine co me napda ze by jsi leveloval donekonecna. S generovanym lootem se nevyhnutelne dostanes do situace, kdy ti to bude padat min a min a to pak otvira prostor pro obchod, protoze tu vzdy bude nekdo hrat vic jak ty, nebo mu to pude padat lip.

I v D2, kde aukce nebyla, tak se hodne obchodovalo a to i za realne penize, coz je ostatne duvod proc rmah vubec existuje.
            • Black_Hand
              protoze ekonomika, kde neni jak poptavka (loot mi pada), tak nabidka (pada loot vic pro me a ne pro ostatni), stagnuje a lide jsou spokojeni s tim co maji.

ad druhy odstavec: vracime se k tomu, ze to kazi druhy a treti bod ode me. a taky se trochu dotyka toho, ze na nejnizsi obtiznost je otrava diablo hrat, pac je moc jednoduche a prakticky se neda umrit, jen pokud hrac opravdu neumi hrat.
            • Shania
              Ale cet, jen mi moc nesedi ta teorie o tom, ze pokud ti bude padat vic veci pro postavu, tak to omezi aukci. Ano pro levelovani nebudes mit potrebu nakupovat, coz na prvnich dvou trech obtiznostech stejne moc nemas a staci to co ti padne, ale jakmile se dostanes do urcite faze, tak pokud tu bude nejaka forma obchodu, tak vzdy budou k dispozici lepsi veci a hraci o ne budou mit zajem, tohle je proste nevyhnutelny.

V D3 je i enormni zajem o low level veci, ktere proste nepotrebujes a v pohode ti staci to co padne. Jedinou legendarku co jsme kdy prodal za 3 eura, navic s nic moc statama byla na level 15. Kamarad vydela l par milionu prodejem level 10-20 veci z craftu v cene 1-10 k za kus, tak si snad udels predstavu, kolik toho prodal:) Zkratka pokud tu bude moznost jakakoliv forma vymeny veci, tak tu bude urcita skupina hracu, co ji bude vyuzivat. Stejne tak tu bude skupina hracu, co to vyuzivat nechce a bude chtit hrat bez toho a meli by tu moznost mit.
            • Black_Hand
              Shania: nemyslim si.
              a) precti si prvni vetu ve tretim odstavci: "treti vec je dopad motivace pouzivani na klasickou zpetnou smycku zalozenou na grindu a lootu, ktera funguje nejlepe, pokud v lootu pada rozumne mnoho veci pro tebe a pritom ne prehnane moc, tak aby to bylo jak tahat za paku automatu."
              b) precti si hned DRUHOU vetu: "aukce potrebuje mit nejaky loot k aukci. do aukce jdou stare, slabe veci a veci, ktere nejsou pro tvoji postavu."
              c) ocividne si necetl co jsem psal, takze uz nema cenu se o tom bavit.
            • Shania
              myslim ze jsi to trochu nedomyslel, i kdyby padali veci pouze pro tvoji postavu, tak to jen znamena, ze budes rychleji menit svoje vybaveni, a co udelas s tim starym? Das ho na ukci, kde o nej bude i zajem, protoze hraci budou na ruznych urovnich ilv (stesti, doba hrani, nova postava, atd). Takze ani tohle aukci neeliminuje, pouze ti umozni hrat snadneji bez ni, ale vzdy budou mit ti co budou nakupovat lepsi veci.

I
    • Za cca 200 hodin hrani mi nepadla zadna setova vec, 3 absolutne nepouzitelne legendary a v podstate veskere vybaveni se kterym jsem behal v infernu jsem mel z aukce. Nedokazu si predstavit kolik tisic hodin bys musel farmit abys ziskal aspon trochu slusny gear. Ta hra je delana pro aukci a kdo ji nepouziva nema sanci se vybavit tak jako ostatni. A bohuzel vybaveni co mas na sobe je jedine cim se odlisujes od ostatnich, skilly postav maji vsichni stejne a na skillu hrace zalezi jen minimalne.
    • Muzes nahodit profil, nebo aspon popsat staty tvojich postav? Lidi co jsem videl hrat bez aukce maji nahrany desitky hodin a gear kolem 40k dps a protoze nemaj kotel ehp tak si napohodu davaj mp1-3. S takovou rychlosti progressu se za 6-7 nikdy nedostanou.
      Treba me za poslednich 50h na ww babralovi nepadlo vubec nic co by se dalo na infernu nasadit. Takze bych chtel videt tu trpelivost. *5*
  • Dear pc users, because fuck you, thats why :D
  • Diablo 3 je jedna nejlepší diablovka kterou jsem hrál , hraju a budu hrát .Je dobře že si to zkusí ještě konzolisti .
    • Diablo 3 si ani nazev diablovka nezaslouzi protoze z puvodnich her v nem nezustalo vicemene nic. Uz se ani nesnazi tvarit jako akcni RPG, je to bezducha akce riznuta simulatorem aukce, nic vic.
    • oprava : Diablo 3 je jedna z nejlepších diablovek kterou jsem hrál ,
  • mna to zaujalo
  • "Jednoduše, cenou za offline režim je absence klasické aukce, což je dle mne výhodný obchod."
    Dobri ko ko ti. Hlavne ze u PC verze "nemuze byt offline, protoze by nebyla aukce". *5*
  • Jak tak na to koukám, divím se, že tenhle systém nazýváte "always online DRM". Copak má WOW "always online DRM"?
    • Shania
      Spis me prijde divne, ze se tomu nekdo divi, zadna Blizzardi PC hra bez Battlentu nikdy nebude, proc by to proboha delali. DRM to urcite je, ale stejne jako Steam prinasi dalsi funkce a omezuje naprosto minimalně, pokud tedy nechcete hrat offline nebo si nenechate hacknout ucet, uplne chapu, ze na to mam jiny nazor nez nekteri, protoze mam za sebou roky MMO hrani a byt porad online je pro me upne normalni narozdil od nekdo, kdo ma mobilni net, jezdi hrat na chatu, nebo zije deset let v minulosti.
      • DRM to nejspíš je, ale jako vedlejší produkt. Pro Blizzard to má server-side hra další, mnohem důležitější výhody. Normální to samozřejmě z MMO pohledu je, ale já nejsem zvyklý mít v singeplayeru lagy (nehledě na to, jestli jsou způsobené mým připojením nebo Battlenetem) a nebezpečí, že mi někdo vytuneluje mojí singleplayer postavu.
        Můžeš tomu říkat "žití deset let v minulosti", ale můj názor je, že přesouvání veškeré možné aktivity do oblaků je dost stupidní, ať z důvodu nespolehlivosti, ochrany soukromí nebo otravných featur.
        • Z casti souhlasim, dotycny by mel mit moznost si vybrat zda chce single a klidne i si postavu ukladat na disk nebo na vlastni cloud, ale nespojeny s ostatnimi a nebo zda chce byt pripojen na spolecny server jako je treba battle.net, sdilet achievy, postavy, vybaveni atd.

I ten offline mode drive sel hrat, ano dali se ulozene savy zmenit a vylepsit si postavu, ale pokud to nekoho bavi tak at to tak hraje v uzavrenem multiplayeru, ale pokud ne nebude si nicit pocit z hrani tim, ze bude podvadet.
    • Veskoslav
      Má;)
      • Black_Hand
        nema, ale ayoagi se porad myli...
  • Škoda no, takhle se mi to líbí víc "méně dropu, ale kvalitnějšího", kdyby to řekly s jistotou dopředu býval bych si počkal na konzolovou verzi. Aukce mne nezajímá a raději bych měl možnost hrát až ve 4ech z jednoho média. Takhle jsem za tu zmršenou PC verzi dal cca 2800 (půlnoční prodej a 2ks abysme mohli hrát s manželkou). Manželka celé Diablo zapla tak 2x a vždy jen na 15 minut aby pak řekla že je to nuda. Takže odmítám dávat Blizzardu za Diablo další cash :), sic mne gaučová kooperace láká. I když myslím, že i kdybych si ho koupil tak se stejně v mechanice moc neohřeje, nebaví mne že tam nejsou náhodně generované mapy, že je mapa vždy úplně stejná. To se teď daleko lépe bavím u Path of Exile, to je mnohem víc Diablovitý, než Diablo 3.
    • ucho
      vidíš to, a přitom stačilo Diablo 3 chvíli hrát a nebyl problém si v aukci přijít na 200 eur. takže Diablo 3 se zaplatilo samo :D
      • nevím no, mám 2 postavy lvl 60 s nějakejma paragon levlama, s každou cca 200h odehráno a za celou dobu mi padly 2 legendárky ... pro lvl asi 5 a 7 :D, žádná setovka a samý trapný žlutky, takže u mne akorát velkej LoL na ten loot.
      • To nemusi byt uplne pravda, ja mam odehranych tak 380h od vydani do ted a nikdy mi nepadlo nic co by se dalo prodat draze. A skill na prekupovani aukce jsem bohuzel nikdy nemel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit