Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hele já si nemyslim (alespoň dle videa na youtube níže) že je rozbitý netcode. To co tam bylo předváděno může být klidně nekvalitním internetem. DICE by udělalo mnohem líp, kdyby umožnilo zapnout nějakou konzoli s monitoringem latencí a zahozený/přeposlaných packetů směrem dovnitř i ven. Měloto i blbý CSko a hned bylo jasný, kde je zakopaný pes. Pak by možná hodně lidí zjistilo, že to není tak úplně chyba DICE.
    To že je rozpoznávání zásahů server side je snad úplně jasný a pochybuju že to kdy bude jinak. Je to ideální proti cheaterům a aimbotům. Má to samozřejmě i stinné stránky. Pokud budeou proti sobě dva, co mají mizernýinternet, nebo se jim zrovna špatně vyspal router a sem tam něco zahodí nebo pozdrží, to co uviděj oba na obrazovce bude vážně komedie. Bohužel málo lidí ví, jak to vůbec funguje a co všechno mimo netcode může způsobit takové chování.
    • Znam cloveka, kterej pro EA a spol delal ... bavili sme se onehda na tema desktrukce v BF3. uz tehdy rikal, ze maj extremni problem syncovat to a ze proto je ta destrukce tak omezena. Zcela bezne se jim stavalo, ze nekdo videl barak zborenej a nekdo jinej stojici. Takze bych rek, ze toto sou jen projevy naprosto tehoz. Proste jim to nefunguje a nikdo nefugovalo. On totiz rikal, ze cela destrukce je defakto clientside efekt a tudiz srv vubec netusi, jestli tam barak je nebo neni - coz je prave ta zasadni chyba.
    • C-BEAM
      keby to bolo ako píšeš tento problém má v rovnakej miere každá hra.

ono je to fakt trochu zložitejšie http://www.youtube.com/watch?v=cVuHzSx5zSo
    • Mimochodem - ne. Není to server side hit detection, ale hybridní client side s ověřením na serveru. Prostě netcode je posraný a je o tom milion důkazů na youtube, stovky vláken na fóru, redditu, mluví o tom hráči a přiznává to i EA. Toto není nějaký občasný nebo ojedinělý problém lidí se špatným připojením.
      • http://i.imgur.com/aDg6MvU.png

Trochu jiny pohled na netkod BF...
        • Gratuluju, našel si obrázek, který popisuje jak funguje delay a že co vidí jeden, nevidí ten druhý a když mají oba ping kolem 25ms tak to dohromady udělá tak 100ms i s prací serveru.

Mrkni se hned na to první video, co jsem postnul. Pánové měli ping 40 a 5.
          Od chvíle co ten první zalehne do chvíle co to "vidí" ostatní uplyne asi těch 100-200ms.
          Jenže co se stane pak?
          Po další vteřině - možná dvou - vystřelí na vojáka, kterého už ani není vidět!!! A zasáhne.
          V tom je ten problém, tam je ten netcode posraný. Je totálně desynchronyzovaný vizuál a hit detection a je v tom rozdíl v řádu sekund, ne milisekund.
          • A network smoothing atd. ale to mas fuk. Chapu ze byt hater je jednodussi nez se snazit situaci pochopit. Protoze kdyz jednou za dve hodiny se stane ze umru za rohem tak je netkod uplne v prdeli a cela hra je smejd ktera by mela mit primo na krabickach varovani aby si to nikdo nekoupil.

BTW. ping je dulezity ale zdaleka ne jediny co ovlivnuje hrani po siti a to zvlast pokud se jedna o tak narocnou hru jako BF.
            • Ja se jenom snazim vystvetlit ze ne vsechno opravit pujde a obavam se ze umirani za rohem bude jedna z tech veci. To ze se to v zadne jine hre nedeje neni uplne smeroplatny protoze zadna jina hra az snad na armu nedosahuje ani zdaleka podobnych rozmeru a narocnosti na netcode a jestli jsi hral armu tak mozna tusis jak to je s netcodem tam.

Tohle neni tak uplne o fanboyovstvi... kdyby tady vsichni v diskuzi vychvalovali BF4 tak jim zacnu vysvetlovat proc ta hra neni tak dobra jak tvrdi ale deje se to malicko naopak.
            • Poté, co DICE a EA uznala, že někde chyba opravdu je se máme snažit situaci pochopit, protože říkáš, že to vlastě problém není?
              Že přestože tím trpí tisíce lidí, včetně progamerů a youtube celebrit. máme všichni asi jen blbý internet, ikdyž se to v žádné jiné hře neděje?
              Ještě jednodužší než hater je být slepý fanboy, držet hubu a nechat si sráт na hlavu.
          • To nemusí bejt netcodem, ale konkrétním serverem. A je fakt, že na některejch laguju i s nízkým pingem, a na některým hraju i s 50 ms naprosto v pohodě. U každýho launche padaj servery, nejenom u BF. Tohle se lepší. Problém bude především opravdu v počtu věcí, co je třeba synchronizovat. Chtělo by to nějak citelně osekat, aby se to dalo hrát i kompetitivně.
            • Je to kodem ... ver ze vim co mluvim, viz nekde niz ... aby to fungovalo, museli by prekopat celej srv. Jednoduse o tom jestli je/neni neco videt da/neda se to v danou chvili trefit ... by musel rozhodovat vyhradne srv, pak by to fungovalo, protoze by to bylo na jednom miste. Ale srv u BFka funguje defakto jen jako tupej switch - proste bere data od klientu a preposila je ostatnim. Proto to nefunguje (a proto se da cheatovat).
        • Takže 64p lan party a je po problému. Klidně bych nabídl svůj sklep, ale má asi 2 metry krychlový a já si na mužskej kontakt nepotrpím. Nějaký další návrhy? *1*
    • Člověče to si tak úplně nemyslím. Vždycky když mě někdo sejme, tak se automaticky dívám na ping a ten máme často oba excelentní (tzn. pod 20 ms), rozdíl na obrazovce je ale klidně půl vteřiny mimo. Bohužel jsou BF4 a BF3 jediný hry, co mi tohle dělají. CS:GO, Left4Dead, a dřív i BF P4F mě tohle nedělaj. Je mi jasný, že v BF3 a obzvlášť v BF4 je počet věcí, co je synchronizovanej na serveru, enormní, ale to je neomlouvá k tomu, aby se hra chovala takto. To na tom videu jsou extrémní případy, nic takovýho se mi nestalo a děje se málokomu. Buďto hráli na crashujícím serveru nebo proti sobě hrál Němec s Australanem na mobilním internetu. Ale ta prodleva mezi tím, co se odehrává na obrazovce a co servr rozhodne započítat jako zásah je i na stabilním připojení dost špatná. A to jsem kvůli BF aktualizoval ovladače základní desky, LAN karty a všeho, co by na to mohlo mít vliv.
    • https://www.youtube.com/watch?v=A9zv1nNP8c8

http://www.youtube.com/watch?v=ai656sdq8rc
  • BF4 přišlo hlavně prostě podle mě úplně nesmyslně brzo. Řekl bych, že trojka získavala víc a víc na oblibě, spousta věcí se vychytala a najednou prásk 4, tenhle krok fakt nechápu
  • Jack1947
    Chce che, nebo jak jinak nez dalsi klady na zada vernym hracum, BF4 je snad prvni hra sveho druhu co je od vydani a (pred) provazena tolika problemy co zadna hra nemela ani vice her nemelo
    za rok nebo nekolik let. No, snad jen oddych ze ja uz o BF ztratil davno zajem, nebot bych ted prozival neco na co jsou muka slabe slovo. *3*
    • To si nezaťil Might and Magic: Heroes VI, ktorý není opravený ani po dvoch rokoch. Tak Ubisoft radšej ukončil podporu :(
      • Jack1947
        Tak jeste to tak zle asi neni, me se to ale nezda moc dobre, ne u hry takoveho potencialu a plne ambici. (Nezazil a mozna lepe ze tyto hry nehraju).
  • Jsem rád, že ten paskvil nehraju a svůj čas věnuju raději normálním hrám. To je jako si koupit auto s vyskleným čelním sklem a platit za vítr, který mi fackuje ksicht.
  • °vtipný je že v betě a při vydání mě to fungovalo normálně *1*
    • Mě taky, dokonce na dvou kompech. Na jednom W7, na druhém W8.
  • Po zkušenostech s EA předpokládám, že nový patch se bude jmenovat Battlefield 5 a bude stát 60$
  • Whoossain
    Já tu v jakýsi recenzi četl, že je to už perfektně opravený, nepadá to a je to prostě paráda. Mimochodem - zajímalo by mě, proč moji čtenářskou recenzi zatím redakce neuveřejnila. Už víc, jak týden mi je "schvalována". Přitom v ní není použitý žádný vulgarizmus, nestrefuji se tam do diletantství autora "oficiální" recenze ani jinak neshazuju práci redakce, jenom hru hodnotím mnohem kritičtějším pohledem dlouholetého hráče FPS. Asi by EA Czech neposkytovalo hry k recenzování v exkluzivních termínech, kdyby se tu objevovala oprávněná kritika jejich her i jinde, než jen v diskuzích :-/
    • Ono se v recenzi pise ze je neco perfektne opraveny? Ja z textu pochopil ze se proste da BF4 MP hrat ale nic o perfektne opraveny hre tam nic nevidim.
      • Whoossain
        Hrát se dá ledacos, i totálně zabugovanej šmejd. Takovýmu se ale obvykle nedává hodnocení 8/10 a potenciální zákazník bývá před koupí varován. Pamatuju, jak u jednoho z pokračování painkillera tu bylo hře vytýkáno, že postava zakopává o schody a kmeny a musí na ně vyskočit. V BF4 voják zakopává o lepenkový krabice (ale uvízne na nich třeba i Tunguska) a hře to nikdo nevytýká. Zajímavý...
        • No ze bych s vojakem nebo tunguskou zakopnul o lepenkovou krabici se mi teda rozhodne nestalo ale je pravda ze vojaci v BF3 maji u nekterych objektu trochu zvednout nohu a to zvlast pokud se jedna o znicene objekty jako zdi apod. ale ze by to kvuli tomu byl az tak zabugovanej smejd to bych teda nerekl. Momentalne az na obcasny pady (ja s nima problem nemam ale lidi se kterejma hraju obcas jo), road killy s RC letadylkama a jak pises obcasny zasekavani lidi o nektere objekty fakt nemam. Ale treba to bude tim ze jsem v jednom kuse ve vrtulniku.
          • Stává. Běž například na Flood Zone, malej conquest, vlajka B (ta uprostřed). Vylez po schodech nahoru (ty, co jsou přímo uprostřed u vlajky) a rozeběhni se k výklenku ve zdi toho vysokýho baráku, co je u B. V rohu toho výklenku jsou kartonový krabice, zasekneš se na nich, garantuju. Takovejch míst je tam víc, to vychytaj. V BF3 to bylo stejný a jsou to malý bugy. Při vší tý destrukci a počtu objektů na mapě je to pochopitelný. Jsou větší problémy, který potřebujou opravit.
            • Whoossain
              Určitě hru trápí mnohem závažnější problémy. Já chtěl spíš poukázat na dvojí metr, který se tu používá. Asi se ale shodnem, že i taková "nezničitelná" lepenková krabice dokáže pěkně otrávit herní zážitek, když před někym utíkáte do krytu a najednou se o ni zaseknete. Přitom 50 dalších se vám povedlo odkopnout. A zdaleka to není ojedinělej případ, člověk ve hře naráží neustále na shodný objekty, který se chovají rozdílně. Ano, hra obsahuje velký množství destrukce a efektů a všecho možnýho, ale pokud otázka zní, zda upřednostnit vizuální stránku hry před semotnou hratelnostní, tak moje jednoznačná odpověď zní NE.
    • Jack1947
      Pravda se musi umlcet, aby ti co v ni verily vymizeli...
    • To nemozu vydat, DICe aby priznal chybu od hraca a est aby ju uverejnili??? ne ne tak to asi ne. Ale predpokladam vzhladom na to, ze sa konecne do toho pustili a obmedzili prace na inych hrach, ze v najblizsej dobe cca asi rok budu mozno na tom pracovat a na nieco pridu. Ak si dobre pamatam tak BF3 tiez nebola na zaciatku bohvie co.

PS: PC mam prave v oprave uz od vydania BF4, takze som si °°°°°°zahral no mam pocit, ze ked mi pojde tak aj BF4 uz na tom bdue lepsie *1* *1*
  • vobec nejsom prekvapeny take veci ze do niekoho strielate cely zasobnik a on k vam pribehne a da vas nozom , to sa dialo uz v bf bc 2 , o sniperkach ani nehovorim , nvm kolko penazi do toho vrazaju a zarabaju na tom ale tie kurvvvy by to uz mohli opravit hajzli spinavy , to chcem len ferovu hru... a to ze sa hento stava nieje fer
  • Ve spojitosti s recenzí si autor článku pěkně se*e do huby ne ?
    • Recenze pana Smutného snad už nikdo nemuže brát vážně...
    • Whoossain
      Recenzi bych nebral v potaz, je to snůška blábolů, kterou snad autor psal s někym z EA za zádama :-/
      • Proč ne ? Psal ji stejný člověk, v recenzi hru skoro vychvaluje do nebes a přitom nebere v potaz zápory hry a ted' napíše tenhle článek ? Hlavně, že bral v potaz úvodní problémy multiplayeru, o kterých psal samostatný článek a ujišt'oval jak se to promítne do konečného hodnocení. To by ta hra normálně dostala 9 nebo 10 bodů ? To snad ne.
  • Taky mně to nepříjemně překvapilo. Hra už delší dobu nespadla ani jednou, a včera po nainstalování patche snad 3x. Mimochodem viděli jste, jak se s těma novejma letadýlko hračkama z China Rising dá udělat road kill? Hodně lidí se zastávalo DICE a nadávali EA, že určitě uspěchali vydání (což je nejspíš pravda), ale DICE se tentokrát fakt vytáhli. Amatérismus jak hrom. Hra je v základu super, ale po víc jak měsíci začínaj bejt některý věci dost otravný.
    • Vždyť za ten roadkill je achievement i assigment. To je úmysl nikoli chyba.
      • Jack1947
        Parada, tak za chyby uz jsou i ajchy mmm *11* .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit