Přejít na výpis diskuzí
Dilema nad pohledem třetí osoby ve videodeníčku českého RPG Kingdom Come: Deliverance
2.12.2014 | Aleš Smutný
104 příspěvků
-
No rozhodně je to pole neobratných a nadbytečných vtípků stále vtipnější než pole novinek, která jsou neustále poseta chybami veleúspěšného, věhlasného krále Omastka prvního. *14*
-
"A ačkoliv moc nechápu, proč by jim mělo vadit, že si někdo přepne kameru za rameno postavy,"
myslím, že tu nejde o to, že by to niekomu vadilo ale o to, že chcú aby bola hra šitá na mieru pohľadu z vlastných očí. Ono väčšina hier kde sú pohľady oba nemá perfektne spracovaný ani jeden z nich. Navyše 3rd pohlad si vyžaduje dosť práce z hľadiska animácií. Keby napr. v Mirrors Edge bol aj 3rd pohľad som presvedčený, že by hra výrazne utrpela keď by sa autori snažili hru uspôsobiť na oba pohľady. Ak bol KC plánovaný ako firstperson hra tak nech taký zostane, je to správne rozhodnutie. -
-
Nejsem si jistej, že by museli být animace navíc, ty animace jsou stejné, jen se mění posazení kamery. Protože pak zase vidíš ty samé animace provádět tvého soupeře, spoluhráče a další postavy. Teoreticky se nemusí toho moc přidávat a mít dobrý pohled z 1 osoby a nic moc pohled z 3. osoby (pokud se tomu moc věnovat nebudeš), ale mě osobně by to nevadilo, já si vystačim klidně s nic moc pohledem 3. osoby, pač bych ho hlavně používal při cestování a dalších aktivitách, na boj bych se možná přepl na 1. osobu. Ale prostě asi jako většina lidí co má ráda 3. osobu. tak se chci kochat jak moje viruální já pádí na koni krajinou, vidět cválajícího koně a kochat se tím, jak je vsazený do krajiny. Hlavně nemá takovej smysl se pachtit s oblečením a vzhledem výbavy, když pak ani tu postavu pořádně neuvidíš.
-
-
práveže to nie sú to tie isté animácie, dobre to bolo vidieť napr. v spomínanom Mirrors edge keď si prinutíl hru prepnúť sa do tp pohladu, animácie ktoré boli nastavené na FP a vyzerali v ňom geniálne vyzerajú v TP pohlad katastrofálne. Alebo si zahraj Dark Souls alebo GTA s FP modom. Animácie sa jednoducho musia uspôsobovať týmto pohľadom zvlášt, končatiny musia byť v inej polohe, celková dynamika a rozsah pohybov je úplne inde.
-
-
Star Wars Jedi Knight: Jedi Outcast (potažmo Academy).
Možno si zvolit 1st nebo 3rd person, obojí vypadá dobře.
Že si v Mirror's Edge DICE ulehčili práci a udělali Faith gumové končetiny bylo jejich designové rozhodnutí, nikoliv tvrdý fakt, že se nedá skloubuit 1st a 3rd.
U KC:D je situace o to pikantější, že už v několika záběrech 3rd person předvedli, používají ho jejich vývojáři při návrhu mechanik boje. -
-
- sorry, nevyzerá. Vo svojej dobe dostatočné, dnes ani náhodou.
- tu vôbec nejde o ulahčovanie si práce, animácie v Mirrors Edge boli nastavené tak aby v FP pohlade vyzerali dobre a mimoriadne dynamicky, to však znamenalo že išli mimo realitu a rovnaké animácie vyzerajú v TP pohlade strašne.
-
-
-
-
Takze co si vlastne chtel rict?
Hra je v tomto stadiu tedy sita na miru z pohledu vlastnich oci. V poradku. Kdyby se pridal pohled ze 3 osoby rozbilo by to cely koncept? Ja myslim ze ne, ale urcite by to chtelo praci navic.
Takze logicky vyvstavaji otazky:
Proc se v tomto stadiu vubec dela anketa, ktery pohled do hry pouzit?
Nebylo by logictejsi polozit anketni otazku, jestli nepridat pohled ze 3.osoby jako volbu navic?
A pokladat tuto otazku pouze v pripade, ze jsou schopni to udelat?
Nic ve zlym, ja te hre moc fandim, ale cely tento tanecek kolem pohledu mi pripada pouze jako tah na upoutani pozornosti. Zvolili 1.osobu, ale zeptali se, aby pak nakonec vyhoveli 20% odpovedi a neudelalo se s tim vubec nic. Nebylo to nakonec kontraproduktivni?
-
-
Pěkná roštěnka. *14*
-
-
Obdivovat ženy v internetové diskusi je sexismus!
Jakmile to zmerčí jistá skupina tak bude zle. Bacha na to *3* -
-
jsem sexista a nestydim se za to...dobry namet na placku :)
-
-
Jo něco jak je ta písníčka I'm Sexist and I Know It
-
-
-
-
Informace, které by šly shrnout do pár vět jsou tu v několika odstavcích. Okolo hromada balastu, okecáváni, natahování textu a často podivných osobních názorů. Takhle nevypadá dobrá žurnalistika, i když chápu, že klasická žurnalistika má jiné standardy než ta internetová a navíc herní.
Zkuste se nad tím zamyslet, nemyslím to zle, ale čistě jako věcnou připomínku. -
-
Ono spis takhle bohuzel vypada hlavne to video samotny, takze v takovym pripade ten clanek je naprosto adekvatni.
-
-
Pohled z 3. osoby je vlastně "cheat". Člověk více vidí, vidí okolí, ví, co ho čeká za "rohem", protože má větší rozhled. Proto většina servrů například u Army III má zakázaný TPS pohled. Hráč prostě vidí, že na něj z boku někdo jde, ale při klasickém FPS pohledu by jej neviděl. Tady mi to přijde jako stejný případ. Navíc někdo argumentuje tím, že stejně vidí videa vývoje v tomto pohledu. To sice ano, ale nemusí to piplat do posledních detailů, protože to nikdo neuvidí. Navíc já na to přispíval právě z toho důvodu, že tu bude pouze z pohledu 1. osoby například. u Skyrimu hraji 3 pohled jedině tehdy, když se chci podívat o kousek dál než dovoluje pohled 1. osoby a na to, jak vypadám, jinak prakticky nevyužívaný. A když už jsme u toho Skyrimu, tak i KC bude mít po vydání uvolněné nástroje pro tvorbu. Takže nikomu nebude bránit ten 3. pohled vytvořit a dodělat si k tomu draky, magii a jiné srandy.
-
-
Invalidní argument, ostatně jako vždy *3*
-
V pripade single kampane je to "cheat" uplne stejne urovne jako nastaveni obtiznosti. To bys taky zakazal? *15*
-
-
Hmm, ledaže by v single kampani obtižnost nastavovala u AI schopnost viděť tě přes roh, což u většiny her jaksi nefunguje, protože by to... ehm.. bylo hloupý a mělo to špatný vliv na gameplay. *7*
-
-
-
Muze mi nekdo vysvetlit jak souvisi afera GamerGate s vyvojem Kingdom Come? Jedna vec je bojovat za to na svym osobnim Twitteru, druha cpat to do vyvoje vlastni hry. To uz je trochu moc. To bud hranici s nejakym komplexem, potrebou rozvijet ego i mimo hranice osobniho zivota nebo hodne tezkym a ujetym psychologickym rozpadem osobnosti. Prekvapeni - ja se prisel dozvedet neco o hre kterou jsem podporil, ne sledovat radoby vtipne stand up scenky ve kterych si nekdo vyleva srdicko. A to jsem proti vsem tem feministickym magorum, ale ve vyvojarskem denicku o hre to proste nema co delat, proboha. Vzpamatujte se.
-
-
Ozveš se i přímo Vávrovi?
-
-
a co je vavra? jen tlustej blbeček co si mysli že je herni guru
-
-
co ja vim tak si nekdo stezoval ze ve hre nejsou cernosi a podobne veci uz si to moc nepamatuji kazdopadne to bylo naprosto padle na hlavu
-
-
-
stejne tahle hra bude fail, ve svete bude dostavat nizka hodnoceni a rychle se na ni zapomene, jen tady na games to dostane 10/10 protože vávra je pro vas buh
-
tahle hra vyjde podle me jeste pozdej nez takovej star citizen. tedy nekdy kolem roku 2050 *15* *15* *15*
-
-
Nakonec do dotáhne Gearbox ;)
-
-
A co se týče 3rd person pohledu. Problém tý ankety je, že nikdo z nás nezkoušel ty jejich souboje z pohledu první osoby, natož třetí. Nevíme, jak se to hraje. Problém je v tom, že člověk vímá svou postavu i v prostoru. Vytváří si v mozku virtuální obraz sebe sama zrovna tam, kde je. A taky má velký zorný pole. Napadá mě jen Mirror's Edge, co se dá ke Kingdom Come přirovnat. jenže souboje tělo na tělo tam byly rychlý a šlo hlavně jen o útěk. Těžko říct. Nejlepší by bylo dát těm, co hrajou alfu soubojovej systém a nechat je to vyzkoušet. Na základě jejich feedbacku se pak rozhodnout. Nebo to nechat na betu a dodělat to případně potom. To už je na nich. Rozhodně anketa nebyla dobrej nápad.
-
-
Třeba v Mount and Blade jsou souboje z vlastních očí úplně o něčem jinym než z třetí osoby. K vtáhnutí do boje je určitě lepší pohled z první osoby, ale každopádně ta volba by tam měla být, ať si každý vybere co mu víc vyhovuje.
-
-
"Dopadlo to tak, jak to dopadá, když potřebujete jasný výsledek – pohledy ano/ ne/ je mi to jedno byly rovnoměrně rozdělené.
Studio se ale rozhodlo nakonec tímto směrem nejít, aby nenaštvali dvacet procent podporovatelů, kteří řekli jasné ne jinému pohledu, než je ten z vlastních očí."
Pokud byly názory rovnoměrně rozdělené, byly celkem tři a jeden z nich je 20%, pak se jednalo dohromady o 60% názorů. Ten zbytek je kde? :D -
-
Tam kde je objektivní popis událostí. V subprostoru.
-