Přejít na výpis diskuzí
Dívčí válka aneb běda mužům, kterým žena navrhuje hry
30.1.2013 | Lukáš Grygar
349 příspěvků
-
Jako spravneho sovinistu, sexistu a mysogyna me to vubec nedojalo. Vsechno jsou to jen hloupe vykriky a uplakanost. Staci se podivat jak to vypada na vysokych skolach na technickych oborech. Kdo prijde jako prvni s teorii, ze zajem zen o programovani je nizky kvuli tomu, ze prijimaci zkousky jsou sexisticke??
-
A pojďme udelat clanek o tom co 15 tisíc kriplu napsalo na Twitter. Asi není o čem jiném psát... Taky nechapu proč takový článek píše člověk v tomto tématu zaujatý. Nebo planujete zveřejnit i pohled druhé strany? Osobně si počkám na komentář dana v levelu... Doufám, že bude o něčem jiném než o zkopirovanych vyblitcich z Twitteru.
-
doporučovala bych ti dvě věci. zaprvé, vystrčit nos ve do širého světa a zjistit, že existují i jiné ženy než ty, které tak hezky stereotypně popisuješ, a zadruhé, porozhlédnout se po statistikách. třeba zde http://www.theesa.com/facts/pdfs/ESA_EF_2012.pdf - strana 3. tolik k tvému "asi jsou ženy, které hry baví" :) a - o bože - jsou i ženy, které baví hry tvořit!
-
Ještě můžou ženský přidělávat poličky, dělat zednickou, stěhovat nábytek, dělat u silničářů a pánové můžeme bejt pořád na pivku *1* *1* nemám nic proti rovnoprávnosti apod., ale myslím, že už to někdy celá společnost opravdu přehání. Asi jsou ženy, které hry baví, ale prostě tohle mi spíš příjde mužská záležitost. Možná tady je to docela v pohodě ještě a dá se to pochopit, ale poslední dobou už je toho celkem dost, že jsou ženský pořád utlačovány a jsou chudinky a přeci se nemají dělat rozdíly. Já proti tomu nic nemám, na druhou stranu si myslím, že jsou zkrátka zaměření vhodné pro ženy a pro muže, aneb aspoň v práci chce člověk mít klid a neposlouchat štěbetání a chychotání a debaty o tom jestli ta halenka co má dnes na sobě je super *1* v horším případě, dej ženské funkci a vše bude naruby *1*
-
Myslíš ty tweety (o kterých píšu, že mě nezajímají), nebo mi něco uniklo? Každopádně, měl jsem místo "ženy, co pracují ..." napsat české vývojářky. Bylo by to jasnější.
-
Jaký nepravdy? :-)
-
Jak se rika, kdo chce bit psa, si vzdy najde. Argument byl, ze programovaci jazyky jsou navrhovany od nepameti muzi. Tak jak jsou zeny umerne zastoupeny, tak dost vyznacne IT ovlivnily. To je fakt, se kterym se muzi musi smirit. Ale zda se, ze zde prevlada muzska jesitnost, a argumentuje se tu vecmi typu, ale na ten COBOL lidi nadavali *13* Ono se nadava na kazdy jazyk...
-
Až na to, že se tu bavíme o rozdílech intelektuálních, nikoli fyziologických. V některých oborech je naprosto logická absence žen. Například dělnice a pod. To je věc, která je neovlivnitelná. Ovšem pokud vím, tak v herním průmyslu se pracuje především hlavou.
-
Nevim, jak moc se zabýváš uměním, ale od doby, co přestala být žena tou osobou, co připravuje večeři a uklízí, začaly vznikat velmi kvalitní díla i z dámských řad.
-
No nikdo tady nezmiňoval onu navrhovanou kvótu, taky si o ní myslím, že je nesmyslná už jen kvůli tomu, že trend je přirozeně nastavený a není potřeba ho nepřirozeně posilovat, což by ve výsledku mohlo vést k jeho většímu zpomalení. Nařízení z hůry je kravina, ale tlak feminismu k boření stereotypů je právě ta součást přirozeného vývoje, který dovoluje pohlížet na obě pohlaví stejně. Nehledě na to, že vývoj od pravěku do moderní doby nepovažuji za přirozený. Tam hraje roli právě zneužití dominantního postavení síly, intelektu navzdory. Za přirozený vývoj považuji až ten, který vidíme v posledních dekádách.
BTW: Jen aby nedošlo k mýlce, jsem také muž. Mám červeného panáčka jen proto, že Mirek Dušín měl blond vlasy a nikdy nenosil modré tričko. -
Souhlasím, že konec ME3 byl uspěchaný v rámci realizace. Ale nesouhlasím, že by byl uspěchaný myšlenkově.
BTW, fascinuje mě, kam všude jsou místní diskutéři schopni svojí frustraci ohledně ME3 nacpat. *7* . A ne Veskoslave, konec ME3 nepsala ženská. A i kdyby, tahat do diskuze gender jako jednu z příčin špatně odvedené práce není vtipný ani ve srandě. -
Jinak voe mám ještě jednu pěknou voe z dánska voe, tam voe zítra voe znamená včera voe!!!!
http://www.dama.cz/zabava/dansko-zakaze-rozdilne-oceneni-sluzeb-kadernika-podle-pohlavi-21153
A rozum vítězí voe, šovinistický prasátka, Dánsko jede! Úřad pro rovné zacházení voe! -
Scéna: Lukáš Grygar přemýšlí: Mušim postnout něco provokativního, pankáčskýho voe, hodně čtenýho, aby byly pořádný page views a nechtěl nás ten kokos ČEP voe vyhodit. A zárouveň aby to bylo užitečný, šlechetný,voe pyčo. Jako voe, jak jsem tenkráut čet voe to ReasonWhy vod těch stojanů na kosočtverce voe, jak si tam voe stěžovali voe na diskriminaci. To mi usedalo voe srdce, jak je to nesprauvedlivý, voe. To dám voe, to bude komentů voe! A eště to pak pošlu tý Tlamiczce, ta se ráda vyjádří jako vývojářka voe Coral City, voe boží pařby voe, a taky je to voe prej i ženská, aspon se to voe řiká, já nevím tak snad jo voe. Ta to podpoří voe a a vzdělá voe tu masu šovinistickou voe nějakým trefným voe příspěvkem. Pak si namaže svý obří klouby voe,aby nevrzaly, voe, proběhne se voe, a napíše mi PMko, jak sme husty voe! To uďám voe! Tak.
-
Grace Hopper, matka COBOLu - COBOL mi zrovna jako nejlepsi reference nepripada, vzdyt je to jazyk, na ktery nadavaji cele generace programatoru. A k Audrey Tang - vzhledem k tomu, ze v Perlu programuju a komunitu docela znam, vim, ze Audrey Tang je transexual (puvodnim jmenem Autrijus Tang) a s programovanim Pugs skoncil(a) prave kvuli zdravotnim problemum po operaci na zmenu pohlavi...
Jinak nikdo nerika, ze zeni do IT nezasahly, ale bylo to umerne jejich mnozstvi v IT, tj. jak se rika jedna vlastovka jaro nedela... -
Jako muž, chci aby se všem měřilo stejným metrem - za což například onu diskutovanou kvótu 40% nepovažuji. A ano, pokud tato kvóta bude uplatněna budu se bát o práci, jelikož nebudou rovné podmínky. A vzhledem k tomu, že boj o rovné pozice "mužů a žen" právě míří k těmto kvótám, nemohu jinak, než se k nim stavět negativně.
Píšeš o tom, že postavení žen se vyvinulo historicky na přirozeném stavu okolí, nech tedy ať se rovnoprávnost pohlaví taktéž i dnes vyvine k rovnosti přirozeně (pokud se podle tebe nerovnají), nikoli nařízením z hůry, nebo tlaku feministek - to nepovažuji za přirozené, nehledě na to, že to celý pohled mužů na ženy ještě zhoršuje.
Nemluvě o tom, že zájem žen o některé profese je prostě menší než zájem mužské populace - to je holt přirozený vývoj. -
Jenom jeden dovětek. Nikoli k diskuzi, kterou se teprve chystám číst, ale k článku a hlasům, že některá odvětví jsou jen pro muže. Předně je potřeba říci, že toto dělení je dáno historicky, nikoli, jak se mnozí domnívají, charakterově. Svůj původ má v pravěku, kdy byl muž díky fyziologii těla předurčen k ochraně. Bohužel z této povinnosti se během věků stalo právo na dominanci, jenž trvala až do nedávné doby. Tudíž důvod, proč máme tak málo vědkyň v naší historii není způsoben, jak se většina mylně domnívá, menší technickou / vědeckou zdatností, nižší kreativitou žen, ale tím, že byly ženy po dlouhých několika tisících let v submisivním postavení, které jim vsugerovalo jisté role a mylné představy o sobě samých. Pravdou však je, že díky tomuto "utlačení" se u žen vyvinuly schopnosti, které mužům kvůli neustálým bojům o dominanci chybí. Jako například upřednostnění diplomatického jednání před bojem a dokazováním síly. A to jsou velmi cenné vlastnosti, zvláště, když pracujete v týmu, čímž se dostávám k mojí myšlence. Psychika muže a ženy je odlišná, o tom není pochyb. Je však daleko méně odlišná, než si mnozí myslí a rozhodně mezi tyto odlišnosti nepatří indispozice k určitým oborům. Ta jé dána sugescí, která naštěstí pro ženy vyprchává. A muži se začínají bát. Začínají se bát, protože dominance na většině pozic není vítanou, mnohem vítanější je smířlivé a diplomatické chování. Začali se bát, protože dnes už není potřeba chránit ženy před divokou faunou a popravdě 90% mužů by dnes s těží dokázala i toto. A bojí se proto, protože je tu najednou dalších 50% populace, která je může připravit o práci, kterou přeci "dělají mnohem lépe". Ámen
-
Dobře napsáno.
Co se týče oboru, kde dominují ženy, řekl bych že zdravotnictví, ošetřovatelství.. -
vubec nevis...drtiva vetsina amiku jde do armady kvuli vyhodam, ktery jim a jejich rodine sluzba vlasti prinese, napriklad zdravotni pojisteni zadara, atd.,atd. ...
-
Ne, ale urážet i přes zjevnou neznalost je zjevně třeba. Inu, ty internety...
-
Myslím ře to nemyslel tak že ho má každý za buzíka, ale prostě 99% kadeřníků/módních navrhářů jima je Prostě normálního kluka tyhle obory netankujou zdrávka to je něco jinýho zrovna tak jako stevard