Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • spook.y
    Tak VALVE nabízí ovladače od ATI přes steam tak snad se akC4
  • LamacJoysticku
    tak Stýv Jobs se už o budoucnosti Microsoftu jasně vyjádřil: http://www.youtube.com/watch?v=3iq_ym1pmBw
  • Aaaale, valve stve iba to ze vo windows 8 bude windows store na distribuciu hier a spolu s xbox live bude mat steam velku konkurenciu.
  • Haters gonna hate *6*
  • Dobry napad len do toho linuxu trosku investovat. Neviem ci by na to presla hracska komunita v tejto podobe.
  • Robotron3
    Portovat na Linux hry se asi moc nevyplatí, ale jak říkám, když už od začátku vývoje by se s Linuxovou verzí počítalo, to je pak jiná...
  • Robotron3
    Hlavně bohužel u ATI třeba, které některé verze karet ani v Linuxu nefungují na ATI ovladače. Snad tohle iniciativa Steamu změní. Jde jen o to, začít brát Linux vážně...
  • *ano
  • A přepracovávat každou hru speciálně pro Linux se přece pro tu firmu nemůže vyplatit...

Cena, kterou za přepracování vydají, se jim přece u zvláště Linuxových distribucí nemůže vrátit. Nebo ani?
  • tuxové budou steamový hry smažit na serverech, bez grafiky ale vo co go
  • No jistě... Ovšem jak to bude snášet Linux, který sám snáší sotva sebe.

Podívejme se na kompatibilitu grafických karet.
  • Taky už přemýšlím o 2TB disku *3*
  • ty seš debil...no vlastně jako všeci tuxové
  • Robotron3
    Na programování je možná jednodušší multiplatform Java, ale na hry je lepší kombinace C++ / SDL / OpenGL. Takhle dělám hry já a kdyby je tak dělal každej! Veškerý zdrojový kódy pak stačí sestavit na té určité platformě, Mac, Linux, Win a je vyřešeno :)

A ještě mě napadlo, že engine Unity 3D bude teď i pro Linux. To by mohlo taky hodně pomoct...
  • Pravda nad pravdu... *4* Aby nebyly problémy, musely by se hry programovat v JAVě. *13*

Jak by tohle dopadlo? *7*
  • Ted jenom doufat že se to Valve podaří a že se ten hnusnej MS monopol zesype.....
    Btw přečtěte si tento všepopisující článek: http://en.windows7sins.org/ ať víte o čem mluvím
  • Když si pořídíš humblebundle, máš možnost odeslat data o tom na jakých platformách hodláš dané hry hrát. Z toho se pak vypočítává to, co jsem psal. Jedná se zde samozdřejmě jen o indie tituly.

Tak sám také nevěřím, že by mainstramové tituly jako CoD by měli na linuxu úspěch. Jen jsem se ti snažil oponovat myšlence, že uživatel OS který je zadarmo, není ochoten zaplatit za nějákou aplikaci.
  • Robotron3
    A bohužel je tu ještě jeden průser, když řešíme kompatibilitu. Oni jsou nekompatibilní mezi sebou i jednotlivé distribuce Linuxu, dokonce mohou být problémové i jednotlivé verze distribuce. Což je pro rozšíření her špatné. Jedině teda všechno vsadit na to Ubuntu...
  • Robotron3
    Vytvářet hru speciálně jen pro Linux by byla sebevražda. Kolik má Linux uživatelů, 1%? Jestli se má zlepšit podpora her na Linuxu, tak jedině tak, že vývojáři s ním už budou počítat při vývoji. Multiplatformově. Jakože dnes stále se dělá hodně jen pro Windows a v DirectX, což je jen záležitost Windows a Xboxu. No uvidíme, jak Steam tohle ovlivní.
  • Řešíme tady kompatibilitu... A nebudou hry na Linux vytvářet nezávislí vývojáři speciálně pro tuto platformu? Možná by k tomu i seděla nově chystaná služba GreenLight.
    Valve zoptimalizuje pár svých her, aby si zajistili nějaký základ pro tuto platformu...

...a proč asi? *3* Ostatně, jsem rád, že se Steam rozšíří i na Linux. *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit