Přejít na výpis diskuzí
Dle Newella je Windows 8 katastrofa, Valve sází na Linux
26.7.2012 | Petr Poláček
125 příspěvků
-
To, že je platforma Linuxu zdarma ještě neznamená, že uživatelé nebudou investovat do her. Taktéž si myslím, že lidé, co používají Linux nejsou mladé děti, které jedou po RapidSharu.
...dobrá, teď se do mě pusťte. *7* -
Hanzales: Oba? Tak špatně na tom myslím ještě nejsem *15*
-
Jak už jsem psal v komentu v Bleskovkách. Vždyť přeci vyvojáře netlačí nic přecházet na Win8 když v podstatě je jádro stejné jak u Win Vista nebo 7 až na pár dotykových kravin. Přeci klasická hra která se vyrobí pro Win7 musí běžet i na Win8 ... já už tedy Win 8 vyzkoušel a běželo mi všechno co používám a hraji doteď. Proč tedy přechod na Linux, který není až tak masivně používán pro hraní her. No nevím, tohle mi připadá jak nějaká kachna.
-
deridon: Ono se dá dost dobře poznat podle gramatiky a stylistiky, kdo je kdo. A taky podle toho, že je (téměř) nepoužívám vulgarismy.
-
Jo jo, jsem si říkal, že ten s tečkama budeš ty. Teo1 psal celou dobu bez diakritiky, takže se troške prozradil *15* No a pokud je to jenom jinej Teo, tak si dejte rozdílné obrázky a máte klid oba :) Pokud jenom trolluje, tak budem alespoň vědět, že ten s tečkama je veterán a ten s číslem malý pán ;o) Jenom doufám, že nejsi oba, to by pak bylo hodně špatý *1* (\joke)
-
a já už se chystal napsat, že nám Teo něják zretardověl a začal zbytečně trollovat.. teď je to už jasný..
-
Tao, které lze postihnout slovy,
není věčné a neměnné tao;
jméno, které lze pojmenovat,
není věčné a neměnné jméno. -
Idea je to hezka, ale praxe je trochu nekde jinde. I kdyz bude Steam na Linux, i kdyz to bude prave Ubuntu, ktere je uzivatelsky nejpristupnejsi, porad je to Linux, ktery ma velke problemy s ovladaci grafickych karet a vubec s akceleraci OpenGL v konstelaci s grafickym prostredim OS, v Ubuntu Unity. To vsechno dohromady dava opravdu velke problemy. Zkuseni Linuxaci, kteri by pripadne bugy dokazali odladit, ty snad trable mit nebudou, jenze bude to Steam umoznovat? Steam je preci user firendly kliknu, stahnu a hraju, coz je na Linuxu nepredstavitelne. Chapu Gabeho rozcarovani z Windows 8, jenze teorie a realita jsou jinde. Je neco jineho podpora Macu a podpora Linuxu. Samo ale drzim palce, at se aspon z casti povede pro tech nekolik her v OpenGL, i kdyz sem trochu skepticky.
-
Ano, 3 prodané kopie a 3000 upirátěných - tzv. ultimátní sebevražda.
-
Si možná nějakou tu distribuci taky nahodím na dual aspoň, tak přemýšlím :) Minimálně mně docela zaujalo Ubuntu s Compizem. Jinak pokud bude Steam > i < na Linux a protlačí tam nějaké zajímavé hry, pak myslím jedině dobře. Linuxu bych právě docela přál, aby se rozšířil masověji a potažmo se i masověji rozšířila podpora SW pro Linux v základu. Jednoduše proto, aby měl Microsoft s kým "bojovat". Windows 7 se jim povedly, u těch jsem měl snad i menší "porodní" bolesti při vydání než s XPčkama. Ale někdo by jim pořádněji pod koudelí zatápět přeci jen mohl ;o)
-
S přezdívkou Teo jsem začal už na hrej.cz, pár let už to bude. Sem pod přezdívkou Teo přispívám minimálně rok. A za celou tu dobu jsem se nesetkal, že by ji někdo použil. Holt začali prázdniny, období růstu nejen hub, ale i demen*ů, s prominutím.
-
To s největší pravděpodobností nehrozí. Většina linuxových distribucí je pod licencí GNU. Například komerční distribuce RedHat musí zveřejnovat zdrojové kody, které jsou pak zdarma vydávány jako distribuce CentOS.
-
Steam na Linuxu, to je muj sen :) Gabe, ty chlapaku, ty presne vis, jak si me ziskat *1*
-
Tak jako valve začalo s hrama na Mac a ... nic stále je tam má prakticky jen Valve :D Doufám, že u Linuxu bude úspěšnější...
-
....a máš klid *3* Akorát, kterej Teo ty vlastně jsi? Ten pravej, nebo ten "falešnej" ? :)
-
Trolle, že tě to baví.
-
Né asi.
-
No k osmičkám asi neřeknu nic (žádná osobní zkušenost), ale třeba na tu nabídku start (Win7) a pin-unpin systém jsem si osobně nezvyknul dodnes a používám stále XP nabídku start a klasický quicklaunch ;o)
http://img198.imageshack.us/img198/3200/startupc.png
Pro změnu na ten nový systém "průzkumníku" (chybějící "back" button) jsem prve taky nemohl přjít na chuť, ale nyní mi ten nový systém adresního řádku vyhovuje mnohem mnohem více.
Podle mně je vždy nejlepší, když se dá člověku na výběr, nebo se umožní "customizace". Na ty osmičky jsem zvědavý, ale se současnými W7 je asi přeskočím, stejně jako jsem absolutně ignoroval Visty. -
Half Life 3 jenom na Linux.. a bylo by
-
Hotovo.