Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to taková dobrá featurka pro linuxáky, kteří v tom programují, a budou moci prodávat hry přes steam i na svoji zaměřenou platformu mno. Ale co, možná právě u nich v hlavě spí skvělé nápady na hry, i když některé indie hry jsou si fakt podobné. Ale každá expanze musí něco přinést. Uvidíme *5*
  • Robotron3
    Oproti DirectX je OpenGL jen pouhé zobrazovadlo grafiky. Všechny další věci, zvuk, síť, vstupy, se musí řešit buď individuálně na OS, nebo skrz nějaké multiplatform api jako SDL. Pokud třeba někdo dělá OpenGL hru na Windows, nebo na Mac OS X, ale píše jí přímo na míru OS, tak se to stejně musí portovat a v základu by taková hra na Linuxu neběžela.
  • Jo, a průměrná útrata za rok je pak windows $200, mac $300 a Linux $12,5. V celkových číslech Windows $50 miliard, mac $5 miliard a Linux $25.
  • Jo díky za info. :) ale co to vůbec je? Kdo přispěl do fondu? A z čeho se to počítá?
    Jinak mě šlo spíš o samotnou myšlenku. Třeba že CoD na linuxu a tak, indie je z části v pořádku. Neber to ale doslova tohle. *4*
  • A kdo z toho má zisky? *15*
    Nebuď naivní. *3* Jen říkám, že lidé z Linuxu kupovat hry budou... (Reakce na "3 prodané kopie a 3000 upirátěných")
  • Spades
    NO to je sice pravda, ale i tak se musí portnout. V linuxu musíš mít úplně jinou architekturu u jistých věcí...
  • Na jednej strane maju developeri hier na Linuxe vyhodu (oproti komercnemu sw), na druhej vyrobcovia komercnych aplikacii to maju stale horsie nez zle. Totiz bezna hra pouziva na komunikaciu s hracom prakticky direkt pristup na hw cez ovladace a operacny system nemusi az tak riesit (samozrejme musi ale nechcem to rozoberat). A v tomto sa stav v Linuxe za posledne roky zasadne zlepsil - na grafiku OpenGL,audio je uz tiez standardizovane, siet neni problem, mozno moze byt problem v roznych gamepadoch ale tie sa aj tak na pc pouzivaju menej. A co sa tyka distribucie Valve/Steam ma tu silu si povedat podporujeme Ubuntu/Fedoru a nic ine. Ak chcete steam tak si musite povedzme nainstalovat jednu z tychto distribucii v tej a tej verzii a hotov.

Ale ako vyvojar komercneho bezneho sw je to peklo. Absolutne rozhadazany desktop Xfce/KDE/Unity a dalsie + rozne kniznice GTK/QT atd. Ziadne z IDE nastrojov nie je uplne stable a vecsinou im vzdy nieco chyba ani nie k dokonalosti a vobec k phodlnej pouzitelnosti. A to uz ani nevravim ked mi pocas vyvoja aplikacie niekto x krat vymeni podvozok (kernel), kniznice, API ...
    Pochybujem ze cez toto sa Valve pretlaci, resp. potiahne aj ostatnych vyvojarov.
  • what's up? *2*
  • Podívej se na průměrnou platbu na humblebundle a možná budeš překvapen. Winodws 8$, Mac 10$, Linux 12,5$.
  • Robotron3
    Tak hezké by bylo, kdyby iniciativa Steamu dokopala firmy jako Nvidia, Ati, Asus..., aby začli dělat pro Linux pořádné ovladače. Pak by se situace dost změnila. Můžeme jen doufat...
  • Tak já taky nechápu lidi, co mají vše připnuté a ještě mají tu lištu zmenšenou *1* mám tam browser, file, winamp, calculátor a to mi stačí -.-

Back button? Co to je? Já už znám jen boční tlačítko myši *15*

Jinak já to konečně vidím jako příležitost si koupit legální windows, když bdue nachvíli za 1400,- *7* a upgrade by měl být taky za pár šupů *3*

Ale ta customizace mě teda se*e všude. ve hrách teda hlavně... nic nejde dát jak chci já -.-
  • Tat's magic.... *2*
  • A co teprve ovladače na zvukovku, třeba takovou creative nebo asus. Ty mají problémy fungovat i pod windows. Takže L4D2 sice graficky poběží, i když o 30% pomaleji, ale pouze se stereo zvukem.
    Linux na desktopu používám denně, ale ne na hry. Ale jinak přeji Valve hodně štěstí, třeba jim to klapne a za rok už si něco zahrajeme.
  • Mě jen baví číst, když někdo vychvaluje open source platformu jako dobrou základnu pro zisk. *15*
  • A blizzard ;) Jinak by všechny OpenGL hry měly jít na linuxu že?
  • No nevím, podle mě je to s linuxem jako s androidem, kde se má všechno ručne nastavovat a ve všem se prohrabávat, a né každý to podle mě tak chce. Jen ti vyvolení... sám jsem neměl pro linux moc využití, hlavně když mě tam nešel žádný ovladač grafiky. Ani přes prohrabání se příkazama to nešlo.
  • Prechod je blbost, ale to ze sa mu Windows 8 nepozdava je sprava uz dost stara.
    http://techland.time.com/2012/04/25/steam-native-linux-client-near-gabe-newell-trashes-windows-8/
  • Není stejný, je lepší! Šly mi tu zatím všechny starší hry, které jsem zkoušel, krásně. Sice se něco seká a nevím k vůli čemu, snad to vyřeší, např. Sacred 1 v menu... jinak AoE2 jde krásně, SC1, a další, ejště jsem ale furt nezkusil BG1 -.-
    A na sedmičkách to šlo blbě. A nezáleží na zpětné kompatibilitě, bez ní nebo s ní to šlo špatně a teď dobře.
  • Však bojují s Mac OS x, to že u nás má si jenom 1% trhu neznamená, že je to tak všude :)
  • Na Macu je spousta her a díky Steamu je to vše na jednom místě. Sám ho používám a nemůžu si stěžovat, i když je pravda že nějaké kousky mi tam chybí

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit