Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum
    No, už z trailerů bylo poznat, že kamenem úrazu budou lidé a nikoliv cgi postavy. Měli to udělat animované celé a bylo by to lepší.
    • Veskoslav
      Tak to by nestálo 100 mega:) Se podívej, kolik stálo FF a to v dnešní době není žádný zázrak jejich použitá technologie a film není kdo ví jak dlouhý a počet postav taky není zázračný:)
      • Magister_Peditum
        Však neříkám, že by to muselo být v této grafice. Osobně bych byl klidně pro animaci ala trailery k Overwatch. To by se, myslím, dalo zvládnout, aniž by to stálo půl miliardy. A lépe by se dalo strávit to komiksové a klišé chování postav.
        • Veskoslav
          Tam to by zase půlsobilo dost blbě. Kdyby to udělali v kvalitě, co má WoW/Starcraft/Diablo, tak se nedoplatí.
          • Magister_Peditum
            Tak třeba Legenda o sovích strážcích (nehodnotím teď děj, ale animaci) stál jen 80 milionů dolarů, a neřekl bych, že by animačky od Blizzardu byly nějak závratně lepší.
            • Magister_Peditum
              Motion Capture už dneska není žádnou superdrahou záležitostí... jinak to ohledně kvality je zase tvůj názor. Blizzard má kvalitní střih i stylistiku záběrů, ale samotná animace dnes už žádný div světa není. To má dnes kdekdo. Ale já od začátku nemluvil o tom, že se musí držet svého standartu. Co jim brání udělat jednodušší animaci, jako je právě v tom Overwatch?
            • Spades
              Ty bys to možná neřekl, ale je to tak.
              Na lidech poznáme, kdy je animace byť jen trochu špatná, kdežto na zvířatech nám to tolik nevadí.
              Hlavní kámen úrazu je pak mimika, na zvířata nemusíš mít motion capture, na takovou úroveň jako jsou postavy ve Warcraft už ano. Nebo zaplatíš majlant za minutové video, jako trailer.
            • Magister_Peditum
              Ani bych neřekl.
            • to se pletes no prave, to je uplne jina liga.
  • Paulcz
    Kvalitní filmy mívají přesah, takže zaujmou i člověka, který dané téma nezná. A řada fanoušků neumí hodnotit objektivně :)

to byla reakce na Tomáše..
    • Nemohu ti v tomto oponovat, přesto za celou dobu si Blizzard nehrál na to, že by chtěl zaujmout všechny... Ten film je prostě cílen na fanoušky WC a pokud každý z fanoušků na film přijde, tak je tak jako tak vyděláno :)
  • Dneska jsme s manželkou také na Warcraft zašli a nám se tedy líbil moc. V lore mám díry a bordel :). Strategie (1,2,3) jsem hrál jako malý (hlavně tedy 1,2), takže jsem tenkrát z pozadí moc nepobral, lepší přehled mám až v ději W3 a pak z WoWka, které jsem hrál poměrně dlouho (od TBC až po Draenor). Po shlédnutí filmu mi to donutilo otevřit weby s rozepsaným Lore a byl jsem až překvapen, že se do filmu dostalo minimálně 70% skutečného Lore z kapitoly odpovídající ději pozadí Warcraftu 1 (Temný portál a pád Stormwindu (Warcraft: Orcs and Humans)), i když se tam kapitola nevešla celá, respektive děj je trochu pozměněn, ale v podstatě toho ve výsledku sedí s lore hodně.
  • ucho
    Fuka tomu dal 70 % a líbilo se mu to víc než Hobit. Nejvíc kritizoval hudbu. Takže prostě klasika, někomu film sedne víc, někomu míň.
    • frantisek_nejezchleba
      Fuka je na filmy tohoto druhu od přírody stavěný. Bral bych to hodnocení s rezervou.
    • TheGGG
      a co, kolik tomu dal Fuka? To je jako nějaký ukazatel kvality?
      • ucho
        není, však jsem nic takového ani nepsal, tak tu ze sebe zase nedělej debila ;)
        • Asharak
          Pwneeeed!
  • nekromant33
    Je to dobrý. Pocit uspěchanosti zejména v první půlhodince chápu. Tam bylo asi nejvíc cítit, že se stříhalo, aby se dostali na ty dvě hodiny (za což by producenti zasloužili přes hubu). Na Draenoru se měl určitě zůstat dýl (byly dřív ukázány scény, ve kterých figuroval například i Grom, který nakonec ve filmu neřekne ani slovo a je tam jen tak na pozadí). Ironforge taky nejspíš bylo využito původně trochu jinak a s Lion's Pride Inn by se nestavěli, kdyby se tam měla odehrát jen ta 2 minutová scéna.

I tak je ta výprava pěkná, stylizace se mi líbila už od prvního traileru. MoCap orků je po Glumovi a Avatarovi ten další krok v technologii. Souhlasím s tím, že osud orků a hrdinů na jejich straně mě zajímal víc než lidi. U těch mě zase překvapilo, že Khadgar, který mě přišel z trailerů hroznej, je tady vlastně asi nejlepší postavou. Ne že by Lothar byl hroznej, ale ten herec vypadal, že se do tý role docela zažral. Garony jsem se také obával, ale byla nakonec docela fajn. Jen ten "zvrat" na konci by imo vyzněl líp, kdyby byl jak v předloze.

Nedokážu se vžít do kůže lidí, co Warcraft neznají, ale říct, že děj (v zásadě primitivní, ale zajímavej) někdo nepochopí, to víc říká o tom člověku, než o filmu. Může hrozit nepamatování si některých jmen, ale vzhledem k tomu, jak je film člověku tlačí do hlavy, tak to opět víc vypovídá o tom, jak je někdo schopný věnovat pozornost.

I přesto, že jsem s výsledkem spokojený a s přehledem jde Warcraft označit jako nejlepší adaptaci hry, tak doufám, že se film dočká Jonesem naznačenýho director's cutu.
  • prave som sa vratil z filmu. po precitani tejto recenzie som bol skepticky. po pozreti filmu som skepticky k pozorovacim schopnostiam recenzentskeho dua. howgh
    • na herní web dají recenzi víš jak velcí odborníci...museli nahnat kliknutí na web ...... já neznám lore warcraftu hrál jsem jen chvíli wowko na freečku a líbilo semi to tak že jsem byl v kině na tom už 2x lidí vypadaj dobře sice ty keci jsou od nich slabší ale zbroj je ok to by jsme chtěl vidět ostatní jakou by udělali zbroj co jsem se díval tka apsuje na warcraft
    • Tilwaen
      Proč?
      • pretoze ten film je uplne v cajku. nic mi tam neprekazalo, ani raz som nemal v kine WTF moment, co bolo k filmu nutne bolo aj vysvetlene. ano ludske dialogy boli slabsie nez orkske ale nejde o ziadnu tragediu ako to tu bolo podane, mali zmysel aj opodstatnenie. prvy krat som si na hernej adaptacii nepripadal ze sledujem slataninu a to mam k filmom podla hier uz tak zeleznu skepsu ze by ju mala problem prerazit aj kumulativna naloz.
        • Já bych to slátaninou také nenazval. I přesto, že jsem z filmu nebyl příliš nadšen, vyloženě jsem se nenudil, ale jak už jsem jednou řekl, herecké výkony to sráží hodně dolů a již několikrát zmiňované dialogy (opravdu především ty lidské) byly dle mého názoru na úrovni telenovel.
  • Takovéto kolotočářské nesmysly se točí ale že by natočili Dunu s novými filmařskými technologiemi na to kašpaři nemaj vaja.
    • Kdesi jsem kdysi cetl, ze natocit "dobre" Dunu je nerealizovatelny skutek. Lynch se v tom utopil a finalni kino podobu mu vnutilo studio, jinak by to nikdy nejspis nedodelal. Serial mel sve svetle chvilky, ale vice tech spatnych. Rict tim chci to, ze zfilmovat jakoukoli vytecnou a oblibenou knihu je vzdy orisek a ja osobne budu radsi, kdyz vetsina mych oblibenych del zustane jen na tom papire :-) Z toho duvodu je mi celkem sumak ze natoci Warcraft, lore sice docela promakanej, ale o kvalitnich knihach ci pribezich se da mluvit jen tezko, takze idealni kandidat na blockbuster :-)
    • no lynchovo duna je dobra, bohuzel jen pro toho, kdo zna souvislosti z knizky a dokaze se povznest nad jeho umeleckou licenci

ten low cost tridilnej remake od hbo je presnej opak, sice celkem presne zachycenej dej, ale treba sardaukari tam vypadaj jako neco mezi italskym gigolem a kasparem (v protikladu v ty lynchovo je naprosto dokonalej stillsuit, v hbo naky plateny hadry bez ucelu)
      • Jestli koukat na Lynchovu Dunu, tak jedině na tu 3 hodinovou verzi (začíná komiksovým shrnutím dějin - boje lidí/otroků proti strojům). Ta se ale shání velice špatně.
      • *Lynchova *11*
      • HBO produkce - velmi špatný výběr herců, Atreidi tam byli vyobrazeni jak nějaký spolek osvícených filozofů a ti saurdaukari tomu nasadili korunu....největší drsňáci v Imperiu prý....a mého oblíbeného Duncena Idaho raději nezmiňuji. Lynch filmu dodal atmosféru, to on umí a vizuál taky ok na tu dobu.
    • Nebo kdyby natočili pořádné sci-fi třeba podle knížky od Pohla - Heechee to ne to radši natočí 150tou verzi komiksu a nejlépe už po třetí ten samej *11*
      • Vogon
        Doporučuji se podívat na dokument Jodorowsky's Dune, který je o nikdy nenatočené adaptaci Duny od nejšílenějšího režiséra všech dob.
        Krátká ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=baQ09GmUjUY
        • shlédnuto asi 3x.
      • přesně.
  • Film prumer, neurazi ani nenadchne
    • Veskoslav
      Ale tebe postavili před kino, protože malé děti na to nemůžou.
      • Ano na tvůj inteligentní komentář jsme všichni čekali ty blbe....
        • Veskoslav
          No ty ses taky projevil jako nádhera. Že Tě postavili vedle maxíčka.
          • ty jsi cvok. Absolutní cvok. *7*
  • Shania
    Osobně nechápu stížnosti na to, že je těžké sledovat co se tam děje pro někoho, kdo Warcraft nezná...

puvodně když jsme tyhle reakce čet, o tom jak se toho moc vystřihlo, jak se skáče zběsile z lokace do lokace atd, měl jsme trochu obavu.

Když jsme to včera viděla, tak mi přišlo, že když někdo aspoň trochu daval pozor, tak je tam naprostá většina věcí vysvětlena, jako třeba fell, kirin tor a v podstatě skoro vše důležité. Přechod mezi lokacemi byl naprosto v pohodě. A i když Warcraft dobře znám, tak to nebyl problém pro ostatní co ho neznají.
    To co tam je dost nejasné je mannorothova krev, ale tohle někoho kdo warcraft nezná nemusí vůbec zajímat a bud tato cast zcela odpada, nebo ji spis představí pozdeji.

Tím nechci říct, že by si to těch 40 extra minut nezasloužilo a snad je i nakonec dostaneme.
    A vlbec by mi nevadil pomalejší rozjezd ala LOTR nebo Hobit,kde mě naopak doslova nastralo byl akční a až přiliš "nerealistická" bitva pěti armad a to mi moc nevadilo to co dělal legolas s gimlim v lotr.
    Podle mě solidní začátek slibné série.
    • Asharak
      No jo. To je k vůli tomu, že existují populární hry a populární knihy. Pokud to pak někomu nedocvakne napoprvé tak je to problém filmu a né člověka, protože je jiné očekávání od filmu díky zaběhlým předlohám. Teď neříkám že to tak nemůže být, ale za sebe klidně trapně přiznám, že téměř po každém znovuzhlédnutí Pána Prstenů mi docvaklo něco nového *1*
      ale jsou daleko lepší příklady, skoro většinu z filmu Počátek jsem napoprvé vůbec nepochopil a o to lepší bylo to sledovat znovu. Hlavně není někdy možnost pochytit všechny prvky filmu a soustředit se naráz na každý detail. Ale pokud tohle lidi na těch filmech neláká a jen jedou jeden za druhým od pochopim do nepochopim, tak se té kritice nemůže nikdo divit *3* Kort když chtějí hned všechno recenzovat a neberou v potaz, že by to mohlo být jejich chybou, pokud je to chaotické/těžké na pochopení. Viz. CSFD v poslední době *11*

Warcraft film má ten problém, že je už moc známý a přišel po hooodně dlouhé době. Trpí přecpaností a není možné ho hned vstřebat. A nestačí jen dávat pozor, to se zdá hlavně proto, když o tom něco víš a přijde ti to jasné *7*
    • V čem je nejasná Mannorothova krev?
      Tohle je příběh z prvního střetu - kdy Ner´Zhul složil všechny kmeny Hordy, když s učedníkem Gul´Danem pobil Draneii, s vidinou, že dělá dobře pro svůj orkský lid - To, že ho přelstil pomocí vize Kil´Jaeden je věc už jiná. A v tom se GulDan stal hlavním warlockem, protože se stal učedníkem KilˇJaedena a ten mu dal špetku moci kolem Felu.

Myslím si, že mohli zanechat i počátek "chaosu" u orků, proč a jak. I konflikt s Draneianama, odkuď vlastně pochází Garona (půl Draneie, půl Ork - ve filmu nevim proč zmiňuje, že není člověk ani ork...)

K té tvojí Mannhorotově krvi - to je de facto zápletka třetího dílu, kdy se snaží pekelní pánové dostat k moci - tady v prvním střetu to je jen o ovládnutí Gul'Dana, aby měl moc nad orky, kteří ho nerespektovali, neměli k němu úctu (ve filmu je to trošku jinak, je tam znázorněnej jako hlavní "mág", kterýho berou jako vůdce a až na konci k němu ztrácí respekt, ale je to film...)

Určitě mínus k filmu mám, chybí tam hlavní postavy typu: Veleen, Kil´Jaeden, Ner'Zhul.. A taky nějaké vysvětlení Sargerase, by bylo dobré. Je to jedna z nejničivějších postav celého Warcraftu, ačkoliv se teprve ve filmu jen snažil dostat skrze tělo Medivha, tak polovina lidí ani nevěděla co to je za démona...
      • Shania
        Ještě před genocidou dreneaiju většina orků vypila mannorothovu krev, napr.cely datadisk WOD je o alternativní universu, kdy Garosh mannorotha zabil ještě před tím jak se tak stalo.

Jediná zmínka o demonech ve filmu je od Garony, že slyšela jak Guldan mluvi s demonem. Takže uvidíme jestli je to retcon a je to jen o felu, nebo to jeste rozvinou v dalsim dile.
        • Omlouvám se, máš pravdu.
          Už to jsou roky co jsem to hrál a některé knížky četl, takže jsem měl zato, že celkově postava Mannorotha a temných pánů je až ve věku Thralla - což je, a vlastně Thrall s Hellscreamem, ho zabijou, ale neuvědomil jsem si, že vlastně Mannoroth je už u lore vlastně od prvních střetů
          • Jen mimochodem, mi nejde do hlavy rozvržení časových os ve filmu...
            Protože to dítě co se narodilo Duratanovi, je Thrall, kterej dostane jméno Thrall(otrok) až v gladiátorských arénách..Ale v časový linii je Thrall stejně starej jako Arthas.. oboum je 24-26 v době nákazy...
            Takže proč ve filmu není ani zmíňka o Lordaeronu? Nebo narození nového prince? (chápu, že se příběh točí jen kolem království Stormwind, ale i tak....
            • Thrall je asi tak od 5 let mladší než Arthas, v této době si to Arthas už parádně cupitá po chodbách. Časová osa bude dle mě ( i s těmi změnami ) relativně v poho :)
            • Shania
              Ono to nesedí asi ani geograficky, ve hře Dutotan zemřel později a jinde (v Alteraku). Filmová serie asi bude mít podstatně zkrácenou časovou linii.
  • *1* Warcraft: První sKřet *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit