Přejít na výpis diskuzí
Dojmy z hraní: Uncharted 4 vypadá jako z jiného světa
18.6.2015 | Miloš Bohoněk
101 příspěvků
-
Uf, nestačím se divit kolik závisti je na tomhle webu mezi rádoby hráči. Jde tu evidentně o vynikající zážitek, ale někteří se to snaží shodit jen z důvodu, že to není na jejich platformu. Uncharted 4 byl jednoznačně to nejlepší z hratelných ukázek na E3 2015 a nikdo mu nesahá po kotníky. To je prostě fakt. Ta vyváženost všech aspektů je neuvěřitelná. Ale je mi jasné, že tento anonymní hate od některých individuí bude dál pokračovat. Není přeci možné, aby vyšlo něco hezčího na konzoli, než co vychází na jejich PC sestavy... Připomíná mi to kámoše, co se smál konzolím (PS3/X 360) a mluvil o Zaklínači, jak je na PC strká graficky do kapsy. Hm, šel jsem se na ten zázrak v té době podívat a ejhle, ono mu to jelo snad na 5 fps, tak snižoval a snižoval detaily, až mu z toho zůstalo jen nějaké vtipné torzo. Nevyplácí se chlubit cizímu peří. PC je výkonější, ale také jaké PC a kdo takové má taky doma.
A jen tak mimochodem. Lara vykrádala Indianu Jonese, který sám o sobě byl (zábavné a úmyslné) béčko. Nová Lara zase vykrádá Uncharted, ale tím hloupým způsobem, který je zmíněn v článku. U předešlého dílu jsem tou stupiditou trpěl, jak moc se snažila brát vážně, což je opak Uncharted. Nová Lara je pochybný mišmaš, který neví kým chce být. Nemá svou tvář a ani kouzlo. V Uncharted vidím nadšení pro věc a talent, v Laře jen prachy. Není od věci porovnat předevedená dema:
Lara: Doslova metrový tunel, každých 20 vteřin filmeček, nic víc nic míň.
Uncharted: Rozsáhlé prostory, velká interakce a destrukce, i přesto lepší grafika,
Další rozdíl je ve scénáři a postavách. V předešlé Laře jede jen ona, zbytek je až komicky upozaděn s hroznou animací a motion capturingem. V Uncharted všechny postavy fungují jak na poli dialogů, tak výrazů a chování, kdy si k nim člověk vytvoří nějaký vztah. -
-
"Uncharted 4 byl jednoznačně to nejlepší z hratelných ukázek na E3 2015 a nikdo mu nesahá po kotníky. To je prostě fakt."
Stopped reading... *7* -
Připomíná mi to kámoše, co se smál konzolím (PS3/X 360) a mluvil o Zaklínači, jak je na PC strká graficky do kapsy. Hm, šel jsem se na ten zázrak v té době podívat a ejhle, ono mu to jelo snad na 5 fps
Mohl sis ušetřit cestu a rovnou se zeptat jakou má kartu a procesor,,, kdyby měl jak říkáš pc hráč, pc kde mu běží zaklínač na 5 fps tak to není hráč a asi těžko by něco řešil na herních forech ne ? a osobně na mém 2 roky starém pc za 20 tisíc, vypadá zaklínač na high,ultra ve full hd opravdu líp než na konzoli ps4
-
-
Bohužel to ukázané demo vypadá jak z Uncharted 2. Tady se vaří z vody. *7*
-
-
Ale no tak, přeci jenom zničitelnost prostředí a interakce (prohození žebrovím) jsou o třídu výše. Jde vidět, že ND zúročil práce na TLoU.
-
-
já se moc v grafice nevyznám, neber mě vážně
-
-
Aby někdo reagoval pod mým nickem, to jsem ještě nezažil. *10*
-
-
-
-
Uncharted je hra, kvuli ktere dam desitku za plejak4 a je to hra ,kvuli ktere koupim tricko, mam doma figurku, prstynek a buh vi co vsechno.. *4* A uz mi neni lasko 25, uz mi neni ani 26.. *5*
-
pokud hráč nebude umět přesně tuhle sekvenci správně projet, kde zatočit a tak, tak to vůbec nebude takhle filmový, naopak to bude dobrá groteska :D
-
-
to se nemusíš bat, všechny cesty vedou z bodu A do bodu B, to je ten progresivni nexgten level design, nezabloudíš ani když se o to snazis
-
Vývojáři o této sekvenci řekli, že je jedno kudy se vydáš. Je to tvá volba jakou uličkou pojedeš. Cílem je prostě jet vpřed.
-
-
Ten kdoto hraje má tu hru v malíku, ví přesně kde co je, co má dělat a kam může jet...
Ale jinak to vypadá dobře, i grafika parádní..až je mi líto že to neni na PC.. *9* -
Úprimne, tie hry od Naughty Dog tým konzolákom strašne závidím. Nemám konzolu, ale s videí a recenzii to vyzerajú byť neskutočné pecky. Pomaly mám aj chuť minúť peniaze, za playstation, len kvôli zopár týmto hrám. Mám len ps2 a ich hry ako jak 3 a crash bandicoot the wrath of cortex sú asi najlepšie hry aké som kedy hral. V Naughty Dog vedia, čo robia a robia to dokonale.
-
-
Crash bandicoot Wrath of cortex už není od Naughty dog :) dělali díly jen pro ps1.
-
-
Po slabej trojke som už sérii vobec neveril, ale táto hrateľná ukážka srší nádhernou hratelnosťou a čírou zábavou ako bola dvojka, takže opäť absolútny tešinger. U žiadnej inej hry z E3 som nemal taký nutkavý pocit si ju hneď zahrať ako u Uncha....a to nie som nejaký fanda série. Dúfam, že budúcu E3 tu máme Last of Us 2, pre mňa asi najlepšia hra dekády ako fanúšika zombie.
-
-
...nuž keď je pre teba organizmus napadnutý parazitom zombie, tak ti ako fanúšikovi odporúčam si zaobstarať pásomnicu - budeš sa milovať. A tá radosť, keď ti vyjde prvý článok prekoná určite aj tvoje zážitky z pisania na games...
-
-
Asi zde budu veřejné lynčován,ale uncharted mi nikdy nepadl moc do oka. Vždy to pro mě byla víceméně kopie Lary Croft,ani z grafiky jsem si nikdy na zadek nesedl... Upřímně ,nevím co je pro všechny na hře tak neodolatelného . Dohrál jsem jedničku a dvojku,ke třetímu dílů jsem se už nedostal. V každým případě mně stále i u tohoto dílu bijí do očí animace především pak skoky hlavní postavy,které se takřka nezměnily a dle mého názoru vypadají dost nerealisticky. Bylo by fajn,kdyby se na tom více zapracovalo. Uncharted 4 mi jistě projde také pod rukama a jsem velmi zvědav jestli už konečně na hru změním názor. Peace.
-
-
Víceméně souhlas s tou kopií a grafikou. Pro konzolisty to možná pěkně vypadá, pro ty co nikdy nehráli na PC, ale myslím, že konzolová exkluzivka nás graficky nikdy neposadí na zadek. Z technického hlediska to prostě nejde.
-
-
Promiň, ale tohle jsou jen silné řeči PC hráčů. Ta grafika je nádherná i na PC poměry. Jasně, že PC se silným HW dokáže mnohem víc, ale já se ptám, kde je to víc? Jsou to jen plané řeči, ale PC vždy jen čeká na port z konzole a i když hra pak na PC vypadá lépe, tak díky tomu, že byla původně slabá s tím ani PC nic extra neudělá. Musel by přijít někdo, kdo udělá hru jen čistě na PC. Pak by jste mohli napsat, ano tohle je o třídu lepší než Uncharted... Ale takovou hru nikdo jen na PC neudělá.
-
-
ano, animace skoku vypada realne, realne jako by z oka paralympiade vypadla
-
-
No ja teda nevim ale me Tomb Rider pripada rozhodne hezci.Tak trosku mam pocit ze je tady trosku vic oblibenej PS4......
-
-
A co to má společného s oblíbenost té či oné konzole? TR vyjde na všechny platformy.
-