Přejít na výpis diskuzí
Doplňte si D&D vzdělání v super akci na GOG
14.9.2012 | Adam Homola
65 příspěvků
-
dohral, stacilo ked sa v prvom lesiku kde zabijas tie pavuky(1.bitka) parkrat vyspis...vyvolava to slabsie priserky, tam nalevelujes na 3ti level, a potom sa uz da aj hrat :)
-
Jestli se obraz roztahne, nebo zustane ve spravnem pomeru jde nastavit v ovladacich, jak nvidie, tak intel grafiky (ati jsem nezkousel, ale predpokladam taky). Vsechny hry z gog jdou v pohode pod win 7.
-
Mám dotaz..
Mohl by mi někdo, prosím, sdělit, jak by tyhle hry vypadaly na noťasu s nativním rozlišením 1366x768 ? Roztáhlo by se to (samozřejmě chápu, že ty staré pixely by byly tím pádem větší a tudíž by to vypadalo hůř, ale to mi neva.. :)) nebo bych to měl sražené v nějakém letterboxu uprostřed monitoru (to by mi asi vadilo) ? Jinak předpokládám, že hry jsou Win7 friendly, včetně zvuku apod..?
Díky za info a omlouvám se, pokud jsou to lamerské dotazy, nejsem v tomto odborník a rád bych si z nostalgie koupil celou edici a na služebkách si to zapařil..:) -
Diky za info
-
Hmm, tak sem koukal na to promo video a naskočilo tam během 5 minut asi 8000$. Jde to docela rychle. :)
-
Spolužáci tráví u wowka a jiných capin (nikoho neurážím, nechci vyvolat flame) hodiny denně. Takhle ten čas můžou strávit nad něčím kvalitním :-)
-
Pro fandy Forgotten Realms to je splněný sen, když je tam Drizzt Do'Urden! Ale tak ten byl i v Baldurech, kde bylo roztomilé, když jsme ho zabili. Respektive roztomilé bylo to, když jsme si pak vzali jeho šavle. A v druhém díle ho na tuto skutečnost nechali reagovat...
-
doplnit vzdělání jak pro koho... hry jsou to nechutně dlouhé, něco takového je vhodnější spíše pro studenty, nepracující apod. ale pokud člověk nemá na hraní moc času, raději bych "doplňoval" vzdělání u nějaké nenáročné střílečky... tyhle hry nejsou vůbec odpočinkový, vlastně dokážou být pěkně roztahaný (zvlášť takový děj BG1), takže každý ať si přebere krom finančních možností i možnosti časové... to není nic na způsob CS na půl hodiny denně...
-
dělo, počkejme si na Project Eternity ;-)
-
BG1 gog edici jsem měl nainstalovanou s neoficiální češtinou a bezproblémů jsem to dohrál, planescape torment to samý
BG2 mám v plat. edici od CD projektu, takže tam neposloužíma zbytek jsem nehrál -
Souhlas. Od doby ToEE sem neviděl lepší izometrickou grafiku. Asi to dělá ta kombinace renderovaného pozadí s 3d modely. Opravdu bych nechtěl vidět, jak by tohle v dnešní době technologií mohlo vypadat. Jenomže dnes je jediným marketingovým modelem FPS. Tak snad nějaké indie...
-
Jak napsal Robotron, na PST čeština funguje a nevidím důvod, proč by neměly fungovat i na ostatních kouscích. Ty hry nejsou nijak modifikované, jenom obsahují všechny oficiální patche.
-
Martine, pak si ani nepouštěj TOHLE video (heh).
Greyhawk je nejlepším PC-převodem deskového RPG, řekl bych; většina hráčů deskového modulu ToEE by to rovněž potvrdila. Převod světa a pravidel z 3.5 edice je prostě fenomenální! Kdyby na to měli tenkrát hoši víc času a větší klid, mohlo to dopadnout ještě mnohem líp. ToEE je hardcore, když nevíme, co ve hře děláme – znalost pravidel je v tomto případě velkou výhodou. Ne že by hra nemohla být stejně ukecaná jako Planescape: Torment nebo série Baldur's Gate, ale to ani nebyl původní záměr Troiky. Možná v dalších pokračováních světa Greyhawk... kdyby se první hra prodávala jako housky.
Na enginu Greyhawk mimochodem mohla šlapat i Baldur's Gate 3! Doufám aspoň, že na tomhle enginu pošlape Project Eternity. Ten engine je prostě pořád boží. -
Kdybys hrál, „možná“ by ti to zpětně vadilo.
-
Myslíš, že je to pro nás tak důležitá informace, že ji nutně potřebujeme znát?
-
ToEE má asi nejpromakaněji převedené DnD pravidla a jako jediný má plně tahové souboje. Po této stránce je bezpochyby hardcore, nicméně co se týče délky a příběhu, tak je to hodně slabé. Je to imho takové kraťounké lehce klišovité DnD dobrodružství převedené do PC. S BG nebo PT bych to nesrovnával, ale pokud si fanda DnD, tak to určitě stojí za vyzkoušení. Problém s tím, že se po 50té nemůžeš trefit do orka bych přisuzoval spíše Tvé neznalosti DnD systému. Když víš jak hrát a jak co přesně funguje, tak by se to nemělo stát. Díky propracovaným pravidlům je ve hře spousta možností v boji jako odzbrojení, podražení, podřezání atd. Když víš jak toho ve spojitosti se skilly a kouzly svých postav využít, nikdo si neškrtne.
-
A co si hrál, pověz. Určitě to tady lidi bude moc zajímat.
-
http://i.imgur.com/SgUEi.gif
-
Baldurs gate jsem bral pred dvanacti lety jeste jako 5cd edici ve vyprodeji v jrc za 150,- Kc, jeste tu ty placky sice mam, ale slouzi uz maximalne jako tacek pod pivo.. tak si to mozna lousknu jeste jednou za ten drobak to stoji :p
-
Ani jednu z těch her jsem nehrál a vůbec mě to nevadí