Přejít na výpis diskuzí
Doporučené hardwarové požadavky Battlefield 4 se s tím nemazlí
10.9.2013 | Aleš Smutný
130 příspěvků
-
To je ta hromada nových scriptů tak náročná?
-
Orientačně se mi to nelíbí (ač jsem mezi minimem a doporučeným). Počkám si na betičku *4*
-
3GB Vram = reklama AMD EVOLVED jinak nebude potřeba
-
Bůh ví jak to bude protože next gen konzole daj doporučené požadavky v pohodě a stejně mají vypadat jen jak pc verze na střední detaily.
-
k té VRAM. U slabších karet i kdyby bylo 5GB DDR je to jedno, protože karta je prostě pomalá a u silnějších stačí 1 pro FHD rozlišení bohatě u většiny her, u těch extra náročných 2GB, ale i kdyby měly "jen" 1GB, tak ty karty jsou natolik rychlé, že si s tím poradí (myslím ty lepší)...
Ale stejně jak se dívám na obrázky a videa z BF4, 1GB musí stačit, cokoliv víc je dementní optimalizace. -
-
1 GB vRAM je pro silnější karty málo. Hrát to na nich půjde samozřejmě bez problémů, ale kartě pak dojde dech ve vyšších nastaveních se zapnutým vyhlazováním okrajů. Právě to je žrout ramky jak blázen. A pokud by ty 3 GB vRAM zančily, že budou textury v pořádným rozlišení, tak se konečně dočkám toho, po čem volám už několik let. Konec rozplyzlým pro 256 vRAM uzpůsobeným texturám...
-
-
Navíc si myslím že už je čas aby se zase posunulo od 1GB dál, a začal se ten 1GB využívat jako low-end.
-
Kolik takových her je, mám pocit, že Crysis 3 při nějakých testech si vzalo na max asi 1,6GB ..
Každopádně, vždycky se dá vypnout AA, který je podle mě stejně víceméně k ničemu, ve FHD na 23" monitoru to často ani nepoznám, nějaké FXAA stačí, ty MSAA a podobné věci jsou akorát hrozné žrouty výkonu neadekvátní k výsledku. -
-
Je hodně her, kterým při nastavení nejlepších textur už nestačí 1GB VRAM. Doporučuji zapnout GPU-Z a přesvědčit se na vlastní oči.
-
No je to znát, když zapneš 4x MSAA a když ne :) Mám 22 palcový full HD a opravdu to je docela rozdíl. FXAA rozmazává obraz docela strašným způsobem. TXAA prej ne, ale to jsem nikdy neměl tu čest vyzkoušet, protože ji 5xx řada GeForce nepodporuje. A hry který ve full HD potřebujou víc jak 1 GB vRAM? Battlefield 3, Metro 2033, předpokládám že i Last Light, všechny díly Crysis včetně jedničky, GTA IV, Far Cry 3. Víc mě jich nenapadá nebo nemám vyzkoušený. Některý z nich žerou víc než 1 GB i bez AA, třeba právě BF3. Tam musím mít textury jen na high, místo ultra, jinak je to nestabilní a rozpadaj se mi modely. A pokud začnou s novou generací dávat do her pořádný textury (pane Bože ano!), tak bude 1 GB tuplem málo. Vsadil bych boty, že to bude, jak jsem říkal. BF4 s tím poběží docela v pohodě. Ale bez vyhlazování a bez pořádných textur.
-
-
*rozplizlým, překlep. Abych tu nekazil mládež :)
-
-
-
tak tech 8GB ram bych jeste pochopil ale 3GB u grafiky jsou podle me prestrelene. Kdyz jsem koukal na videjka tak zase takovej rozdil mezi BF3/4 nebyl. jestli je to optimalizace tak je to jen dalsi minus. zrovna vcera jsem cetl tusim v levlu dvoustranku o grafikach kde autor oznacil 2GB u grafiky jako pamet "s velkou rezervou i do budoucna) tak uvidime i kdyz bf4 hrat nebudu tesim se na testy. Pokud hra dokaze opravdu vyuzit 6 jader budu jen rad, treba by tento tren brebral i ostatni hry. ja jako vlastnik levnejsiho FX se sesti jadry budu jen rad:)
-
-
Ty 3GB muzou mit vyznam u vysokejch rozliseni a vice monitorech. Takze dokud se neukaze jinak, bral bych to s rezervou, kdyz soucasne doporucuji grafiky, u kterych je nejbeznejsi varianta 2GB.
-
-
Mám doporučené. *4*
-
-
Já měl naposledy doporučený tak před pěti lety :D
-
-
to jsme dva :D i tak všechno funguje, sice hůř ale funguje :D
-
-
Jo zatim mi nešli jenom nový Company of Heroes.
-
-
-
-
Tak predevsim bacha. Dnes neznamena ze pokud splnujete doporucene pozadavky ze Vam hra pobezi se vsim na full. Byl bych prekvapen kdyby DICE byli v tomto vyjimkou. Ja vitam ze hry konecne budou akceptovat vyhody 64-bit systemu a tedy plne vyuziti RAM. Jsem fakt zvedav jak hra dokaze vyuzit vsechny jadra CPU. Treba prijemne prekvapi. Uvidime. *3*
-
-
Bf3 mi běží na ultra a s full hd rozlišením i při 64 hráčích na krásných 60fps. Nevím nebo spíš doufám že Bf4 nebude jiná ale už teď vím že na ultra min 45fps á tak uvidíme...
Jinak Bf3 už využíval výhody 64-bit systému.
-