-
SPOILER ALERT...mna najviac stvu dve veci...takmer ziadna nadvaznost na DAO, keby som sa aspon dozvedel co sa stalo s wardenom, morrigan a nasim dietatom...a takmer ziadna moznost volby...odvedu mi segru do kruhu magov? idem tam a zrusim templarov nie? no v DAII asi nie....kde je ta ospevovana moznost volby? chcem hrat za zleho a chcem dat dole koho stretnem? ani nahodou...chcem vyprasit na zaciatku tych rohatych qunari? zabudnite, pockajte si na koniec druheho dejstva....
-
-
SPOILER: Ona, tam ale chce. *3* Možnost volby máš v tom, jestli ji vezmeš do Hlubokých cest. Tam může umřít nebo se přidat ke strážcům. Podrobnosti zatím neznám.
-
-
no tak to je bohovska moznost volby...tak ci tak odide z party....nebolo by ovela lepsie vzburit sa proti templarom ked ju odvadzaju? a nech aj potom na mna v priebehu hry utocia...
-
-
Já vím. Jestli budeš či nebudeš mít v závěru ultra mega meč by bylo důležitější. :)
Kirkwall je město po okraj narvané templáři. Poslední, co bys chtěl, je aby tě všichni napadli. Krom toho sestra si myslí, že by v kruhu čít dokázala. -
-
ved prave o to ide...urobim rozhodnutie a nesiem jeho nasledky...a nie len tam kde mi to hra dovoli...spolocnici su sice viac integrovany do pribehu a ich osudy maju nanho priamy dopad, avsak moznost rozhovorov s nimi je dost slaba...ako priklad uvediem quest, na ktoreho konci sa chcela Isabella vyspat so Zevranom...ok, povies je aby to nerobila a ona posluchne, ale v realnom zivote by si sa s nou o tom chcel asi porozpravat, nie? (alebo rovno dat Zevrana dole;-)))...proste postavy hovoria a vyjadruju svoje nazory a ty to len pocuvas a nic...ziadna reakcia nie je mozna...
-
-
-
-
-
Jednicce to nesaha ani po kotniky.
Bal sem se jednoduchy souboju a rubacky ve styl hack&slash (v jednicce jsem na hard casto chipal a bez taktiky sem toho moc neudeal). No bat sem se vubec nemusel. Nevedel sem,ze recenzenti hraji hry na casual,pac to je asi jedina obtiznost,kde sou souboje opravdu primitivni rubacky.
Ono rubacky to sou i na ten hard,ale zatimco v jednicce jse chipali kvuli vlastnim chybam,taky chcipate jen pro to,ze vam hra hazi klacky pod nohy.
Spawnovani nepratel uprostred boje po celym obvodu mistnosti tak,aby zasahli vase magy stojici na druhym konci mistnosti a ty tak hned chcipli?
Agro -> temer do pulky hry maji mages nejvetsi DPS takze opet na vyssi obtiznost se temer ihned stavaji utokem nepratel. V kombinaci se spawnovanim novych nepratel do stran je to kombinace smrtelna.
Kazdy debil v DA2 je blood mage,ackoli v jednicce ste jim snad nakopali prdel.
Kazdy nepratelsky mage v DA2 pouziva na vyssi obtiznost tri spelly porad do kola.
Na zacatku si hodi PROTECT (asi 5 az 10 sekund invincible)...potom bud hodi kouli do prostred mistnosti,ktera se neda CLEANSNOUT pac to neni debuff,nebo se hodi do STEALTHU (paneboze tohle je prvni hra,kde maji magove stealth,to by nevmyslel ani Sandal) a premisti se do druhyho konce mistnosti.
Kazdy mage ma vydrz jako vas warrior (tohle by jeste nevadilo,kdyby neplatili predchozi body). HEXy,ucine to zbrane magu v jednicce jsou tady oslabeny,nemaji temer vubec zadny smysl. CLEANSE a templarske spelly nemaji take zadny smysl,protoze krome stunu,ktery magove pouziji az uplne na konci hry,nedostanete zadny debuff. Hra vypada diky tomu komicky,vy mate dost spellu,ale souper jen tri ultimatni a nejde se proti tomu branit jinak nez hrubou silou. Prvni polovina hry je tak na vyssi obtiznost o tom,pausovat hru a presouvat magy a roguny,protoze mi hra "NECEKANE" spawnula dalsi kupu idiotu do zad a do boku. -
-
Ty nepratele v zadech bych nebral jako hazeni klacku pod nohy, aspon to dava soubojum nejakou dynamiku. Preci jen sablonovite rozestaveni jednotlivych roli v grupe je trochu nuda. To ze vas hra nuti neustale davat pozor, kdo se kolem vasich spolecniku mota je zajimavy herni prvek. Postavit healery/DPSka do kouta a rezat vse tankem umi troba a po case je z toho rutina. Takhle se na bojisti porad neco deje a bitevni linie neni tak staticka.
-
-
Jenze na bojisti se deje porad uplne to same. V tom zadnou zabavu nevidim kdyz uz dopredu vim,ze az vybiju polovinu tak se objevi dalsi tlupa vsude kolem. Kdyby se to stavalo treba mimo mesto,jako prepadeni,tak to beru,ale tohle se deje porad,to fakt neni zabava.
-
-
Celou hrou vas provazi tuzi bossove,kterych se jen tak nezbavite a na konci vam hra jako finalniho bosse predchodi asi nejslabsi NPC cely hry. Zatimco v deep roads ste klasicky museli utikat s magame pred tim obrem,aby je vam nezaslap,v posledni misi staci jen stat a klikat..wtf co to je?
-
Pokud cekate pribeh,tak si pockate az do uplneho konce. Protoze pribeh zadny neni. Retrospektivni vypraveni pribehu nema vlastne zadny ucel ani duvod. Nezjistite,proc vlastne ta zenska,udajne seeker,vyslycha Varrica. Po tom,co ho vyslechnte se nic nestane.Hra konci.
Jedna velka lokace + 5 dalsich co se opakuji. Secteno podtrzeno,urcite jsem na neco zapomnel ale tohle proste neni lepsi hra nez Dragon Age 1. Tohle je degradovani hry nekam na uroven 10+ deti,ktery to ale muzou hrat jen na casual,pac pri vyssi obtiznosti dostavaji zachvaty diky demenci designeru souboju a mohli by skoncit na psychiatrii.
-
-
Hru jsem, bohužel, dohrál celou. Od začátku jsem hru omlouval, říkal si, přece se tam stane něco, co to konečně nakopne... Nevadilo by mi zakčnění soubojů (nemyslím to, jak nepřátelé skáčou ze střech, zdí, nebo se prostě objevují), nadabování hlavního hrdiny taky ok, ale zbytek? Co měl bejt ten super ultra extra epic příběh? Jste nicka, který jen zdrhá a vypracuje se z ničeho, dobrý, to bych ještě bral. Ale to, že hlavní příběhová zápletka je mágové vs templáři a ani nemáte možnost někomu doopravdy pomoct, protože smyslem hry je nejspíš vyvraždit celou populaci města... Jako že jste děvka pro všechno a plníte každou kravinu, jinak by hra byla ještě o polovinu kratší někomu přijde super? Že nemáte žádnou volnost a vaše rozhodnutí nehrajou žádnou roli? Řeknete: bude to tak a vzápětí vás člen družiny podrazí nebo to prostě nemá dopad a stejně to skončí podle lajny, kterou se autoři ani nepokoušeli nějak obohatit. Totální nelogičnost. Někoho zachráníte a on vás za chvíli chce zabít. Jste na něčí straně a co on udělá? No samozřejmě, že se do vás za chvíli pustí. A co sakra maj znamenat ti krvaví mágové? V jedničce, to už bylo něco, když tam byl krvavej mág, natož, když se změnil v abomination a že to byly pěkně tuhý svině. Tady je krvavej mág každej a libovolně si vyvolává démony atd. Nejenže postavili základní principy jedničky na hlavu, ale ani to nebyli schopní dotáhnout do konce. A to nemluvím o otřesným lvl designu. 5 naprosto a totálně stejnech lokací se opakuje pořád dokola. I jiná jeskyně, nebo jiná část stok vypadá ale naprosto stejně, jako ta předchozí. Snad jediný, co zachovali, jsou vtipný rozhovory mezi členy družiny a občas až brutálně sarkastický odpovědi v hlavních dialozích. Mám pocit, že touhle hrou chtěli v EA vyzkoušet, co my, hráči, vydržíme. Nevěřil jsem, že by zrovna Bioware mohli vydat něco takovýho. Nezbývá než doufat, že se poučí a podobným stylem nezprzní i Mass Effect 3. Ale ten si protentokrát radši zahraju dřív, než ho koupím.
-
-
Je to tak,jednicce to nesaha ani po paty
-
Kdybych mohl, dám 100x líbí se, přesně moje dojmy. :)
-
Nespoiluj!
-
-
Promiň, nerad bych tě připravil o tu fůru úžasnejch dějovejch zvratů v tomto skvěle propracovánem majstrštyku.
-
-
Mě ne, ale ostatním bys nemusel nic vyzrazovat.
-
-
No jo, jenže jak na něčem ukážeš, jak je to stupidní, když nepoužiješ konkrétní příklady? Kdybych tady mluvil obecně, tak zas každej řekne, že jen nedávám a ani to nemám podložený.
-
-
Co třeba to nějak označit, hm?
-
-
-
-
-
-
Musím říct, že jsem dohrál DA I a nyní hraji DA II. Kdybych měl oba díly srovnat, tak u mě vyhrává DA II. Jednička se mi líbila, ale něco tomu chybělo. Revoluční byla akorát v tom, že byla oproti jiným RPG podstatně "krvavější".
Kdybych byl recenzentem, tak bych původnímu DA I dal 8/10 a dnešnímu DA II dal 9/10. -
-
Pokud nebudu hodnotit gameplay a podivam se na pribeh,tak DA2 si zaslouzi asi tak 2/10 protoze tam vlastne zadny pribeh neni.Tuctovejsi uz to byt nemohlo,nehlede na to,ze se to cely odehrava v jedny lokaci + asi dalsich peti.
A kdyz hodnotim gameplay (kterej je podle me horsi nez v jednicce) ,stejne nemuzu dat DA2 ani 9 ani 8.
-
-
Jako ja celkem dohraju ledacos, ale tuhle hru sem nezkousnul. Nevydrzel sem dele nez 45 minut. Rozhodne zklamani, jednicka byla o dost lepsi. Navic kdo hraje WOW a k tomu za warriora, ten kdyz si rozjede warriora tady, tak se bude celkem smat. Kopie jak prase. system, spelly, bary. Ve hrach zasadne hraju za warriory a tady je to proste tak, ze sem to uz videl, tudiz me to nebavi.
Dej me nejak nevtahnul, atmosfera nic moc. Proste kdo hral jednicku, bude mit problem se prokousat pres prvnich 20 minut. -
-
za 45 minut jsi tak mozna dohral demo :) pochybuju, ze ses dostal aspon do gallows *1* a s tim WoW jsi k smichu jeste vic. Pokud budes tvrdit, ze DA2 okopirovalo povolani z WoW, pak ja budu tvrdit ze WoW je naprosta kopie Everquestu
-
-
no ale von wow ve skutecnosti okopiroval everquest/daoc a jeste par onlinovek co byly v te dobe, on je to totiz nejefektivnejsi zpusob, neco okopirovat a upravit/vylepsit pro svou hru
-
-
dohral sem 1ku 2x a z 2ky jsem docela nadsenej :) sice am svoje mouchy ale v par vecech se me zda lepsi jak 1 dil
-
Za 45 minut ses dozvěděl z děje určitě hodně. Jedničku jsem hrál, několikrát, ale problémy prokousat se 33 hodinami jsem neměl.
-
A jak muzes rozsahly RPG hodnotit podle prvnich minut? Ne ze by to pak obratilo o 180, ale zlepsi se to kazdopadne.
Jednicka byla v mnoha ohledech lepsi kazdopadne. Zrovna ten system skillu mi tady ale prijde lepsi. Minimalne prehlednejsi...
Jestli se system schopnosti podoba WoW ja nevim, ale ono uz taky nebude tak jednoduchy vymyslet dneska neco uplne novyho...
Jestli se ti libila jednicka, a budes tady schopnej privrit oko, misto oplakavani kazdy absence puvodnich prvku, tak si v tom urcite taky neco najdes.
Jeste to zkus ; P
-
-
Tak ty hruzny obavy z dema se mi nastesti tak uplne nepotvrdily, ale stejne mam pocit, ze si kluci dali nejvic prace s pohupovanim "D"eckovejch koz a kroutici se prdelkou : D
Hmmm, v pradle je hrdinka fakt sexy, no. Co dal?
No ne - nakonec to nevypada tak zle. Pribeh bude snad vazne zajimavej, ale na nejaky casty volby to zatim nevypada. Nakonec asi precijen koupim. Casem. Ve sleve.
Prehlidl jsem neco, nebo ze hry uplne zmizely presvedcovaci skilly? Jestli jo tak to fakt posrali. Uz jen v tom prvnim aktu bylo tolik situaci, ze kterejch by se v jednicce (nebo jinym slusnym RPG) clovek vykecal... Tady ne. Proste fight *7* -
-
"Prehlidl jsem neco, nebo ze hry uplne zmizely presvedcovaci skilly? Jestli jo tak to fakt posrali. Uz jen v tom prvnim aktu bylo tolik situaci, ze kterejch by se v jednicce (nebo jinym slusnym RPG) clovek vykecal... Tady ne. Proste fight"
no to je proto ze hrdinove po vzoru magicky ve vypetych situacich neumi vytvaret slova natoz vety :)) -
-
Heh.. To asi jo..
Ale tak.. co... ? Da se nejak ukecavat, nebo ne?
I v ME se odemykaly moznosti aspon podle inklinace k Renegade/Paragon.
Jestli tady nic takovyho neni, tak uz teda definitivne nasrali i me... : / -
-
no neni to tam, jediny co tam je ze kdyz mas zrovna nekoho v parte kdo k tematu ma co rict tak ho muzes pozadat aby odpovedel za tebe ale to ti moc boju neukeca :)
-
-
Musíš použít vlastních schopností a nebýt úplné trdlo. Pak se můžeš vyhnout soubojům třeba s Dály.
-
-
Musíš si dávat pozor s kým mluvíš a jakým tónem.
-
Mysleno jak? Nejakej priklad?
Hral jsem fakt spis jen kousek, tak nevim...
-
-
Mmmm.. To je teda mizerie : /
-
-
-
-
-
Dohrál jsem první akt. A lituju vyhozených peněz:-(. Já nemám nic proti RPG ve stylu přines zabij a tady máš šipku, abys nezabloudil. Když to někoho baví... Problém je v tom, že Dragon Age 1 byl o něčem zcela jiným. Jak by se Vám líbilo, kdybyste si koupili DOOM 5 místo akční střílečky byste začali hrát strategii? Když se něco jmenuje Mass Effect 2 a Dragon Age 2 tak musí zachovat styl hry předchozího dílu. Jinak ať se to jmenuje Zabij trpaslíka ze světa Ferelden. Tohle prostě někdo nedomyslel. BTW: Už dlouho jsem nehrál hru, kde pokud nestačíte na souboj stačí utéct a tím rozdělit nepřítele případně ho seknout za dveřma a zdálky dorubat. Doufám, že aspoň díky tomu, že jsem si koupil originál debilové z EA přeloží Mass Effect 3 do ČJ a nebudou už měnit herní systém.
-
-
O cem byl prosimte ? Chces rict , ze D 2 je neco jineho nez RPG jako v 1?
Jestli jsem si vsiml, tak je to to stejny, jen s novejma animacema a s polsilama nepratel.. takze lehce upada taktika.Ale to neznamena, ze tu neni.. kdyz ms presilu stejne musis taktizovat.
Jo jo, Da 1 je RPG,kdezto DA 2 je letecky simulator.
Hodnotite hru po pprvnim aktu nebo po hodine hrani.. je to dost ubohy.
Tady to vypada jak ja tu hru moooc chvalim... ja ji nechvalim.. ja ji branim.
Hra to je dobra i kdyz kazdej cekal vic, nebo chtel vic. Ale furt je to dobra hra a ne propadak.Jen tomu musis dat sanci.
Jeslti vam tu vadi tolik veci co tu pisete tak na PC nehrajte...Sranda je, ze zbytku sveta to tak spatn neprijde :) -
-
Sranda je, ze zbytku sveta to tak spatn neprijde :)
Opravdu? http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-ii/user-reviews -
-
http://beefjack.com/news/metacritic-users-drag-down-dragon-age-2-rating/
jj stále to tvrdím -
Precetl jsem si komenatere a to review.
Radsi si precti review http://www.gamespot.com/pc/rpg/dragon-age-2/review.html?page=1
To co tu prezentujes, tak je stranka delana pro "whiners".
Ale jo, ja vas nazor beru, ale je fakt spatny to odsoudit po hodine hrani.
EA to posrala a dal posravat bude, o tom zadna. Ale ani tak to neni hra, ktera si tu na metacritics atd zaslouzi 3/10 apod.
Btw na to review na gamespot je dobry. Jeto review... ne clanek delanej s jedinym zamerem. Vse kritizovat. -
-
Podle recenzí velkých webů už hry dávno neposuzuji. To se rovnou můžu podívat na web výrobce. A pro whinery, opravdu? http://www.metacritic.com/game/pc/dragon-age-origins/user-reviews
-
-
Ale no tak.Brát vážně hodnocení uživatelů na metacritcs nikdo brát nemůže :]
Když už tak si radši čtěte recenze a hodnocení uživatelů na gamespotu. -
-
Přibližně stejně vážně, jako místní diskuze. Což de.
-
-
No jo, každý chce mít co největší vliv. Přes to všechno, první díl má průměr 8,5. Ale ne že by mě to nějak rvalo srdce, dokud se mi demo nespustí bez komplet zamrznutí systému, nebo dokud si neozkouším nějakou tu "veřejnější" verzi, tak to kupovat neplánuji.
-
K těm hodnocenim na metacritics konkretně u DA2.Vetšina nebo převážná čast uživatelů tam, která DA2 hodnotí 0-2/10 tam žádnou jinou hru nehodotila a pokud ano tak hodnoti hry 0 nebo 10.Těch pár procent seriozních hodnocení tu úrověň nezachrání.Hodnocení uživatelů na metacritics je spiše k smíchu.
-
-
-
Lidi naklikali nuly kvůli to týpkovy z Bioware a jeho kladné recenzi.
-
-
-
-
Me1 skok na ME2 .. to samy jak DA:O Da 2..
A kdo rika ze ME 2 je spatna hra ? Je jeste lepsi .
Jste rozmlsany. Chapu, ze mraky lidem se to tu nelibi, ale nazvat to propadakem roku ?
Zacinam si myslet, ze tem kterym se to libi prohledli zamery autoru. Nebo jinak, acceptovali styl a bavili se dejem. Jeslti nekoho z vas zajimal dej DA, tak uz problem s magama je dost velky tema. Jen v Origins to nemelo prioritu. Ale tady je proste sikovne podanej dej, kterej graduej ke konci, ale co ?
Co jste cekali od 2jky ? Revoluci ? Evoluci ? Je to jen pokracovani...
Samozrejme me taky sralo neustale se opakujici prostredi, ale to clovek musi acceptovat kuli deji. To ze vetsina ukola je prines a zabij ? Ok rekni mi jednu jedinou hru tohoto zanru kde se stejne questy neopakovali. Stezovat si na tohle je fadni.
Hra mohla byt o lepsi, dal bych ji 7/10. Ale ja jsem fanda a proto souhlasim s 8/10.
Rozhodne zadnych 3/10 jak nekdo psal atd. Jeslti si to myslel vazne, tak te zklamu, ale o tolik lepsi hry si tak casto nezahrajes... -
-
Nikdo nereaguje, škoda. Tak tedy...
Co jste cekali od 2jky ? Přinejmenším kvalitu prvního dílu.
Ok rekni mi jednu jedinou hru tohoto zanru kde se stejne questy neopakovali. Neverwinter Nights 2?
Dále, člověk ne že musí akceptovat opakující se prostředí. On (nebo ona) taky třeba nemusí. Jak se to projeví, to už je věc jiná. -
-
Kvalitu prvního dílu: No Da 2 jde trosku jinym smerem,ale kvalitu ma stejnou. Jen chcete jeste vic.
Nechces acceptovat tak to nedelej, ale pak tu muzes jen brecet. Bioware tady na Vase reakce zklamanikoukat nebude. Pochybuju ze par hnidopichu nekoho zajima.
Ale spis si myslim, ze ste chteli fakt mega naloz.
Kazdej kdo sledval trochu vyvoj hry, tak vedel, ze to bude z mestskeho prostredi. Ze to bude o Hawkovi a navaznost na 1nicku nebude tak velka... a na tyhle veci tu furt je kritika...
Kazdopadne mi tvrdis, ze Newer 2 mela nelinearni a nestereotypni ukoly ?
Nic takyho jsem nezazil. I v Baldrus gate,, v DA 1, v Jade empires atd vzdycky se ukoly opakujou.. jen maj jinej kabat.. jednou misto prasat zabijes piraty ...
Da:origins byla tak linearni hra.. jako jeDA2 .. jen to bylo zamaskovany -
-
Co čtu tady i jinde, nemalému procentu lidí se to nelíbí, viz user reviews na gamespotu a na metacritic. 4.2 na metacritics? Oh, pár hnidopichů... Dokud nebyli Bioware pod EA, tak je komunita zajímala.
Ptal jsi se, kde se "questy neopakovaly". Akorát s horší gramatikou. Nic o nelineárnosti neboe nestereotypičnosti v původním postu nebylo. I tak, nepamatuji si snad žádný úkol z NWN, který by spadal do těchto kategorií. A žádný "Newer" neexistuje.
A ty pořád s tím akceptováním, jak zaseknutý gramofon. Neakceptuji, nekupuji. Prosté.
-
-
-
-
Tohle je úplnej propadák. Vypnuto a odinstalováno cca po hodině hraní. *12*
-
onehda tu psali, zesi mame hry kupovat za plnou cenu, abychom podporili vydavani her v cestine, ale tohle ??? to snad nestoji ani za koupi ve sleve. (No casu dost este zvazim, podle toho na kolik to slevej, myslim, ze to bude hitovka ve hrach za tsista. *1* )