Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Viktor_H
    OC NWN2 je druhé nejhorší (první je Greyhawk, ten měl ale výborný a promakaný soubojvý systém) DnD RPgéčko, co jsem kdy v životě hrál a to nepřeháním. Nechme stranou příběh a charaktery, jelikož to je značně individální (přesto si myslím, že jde o absolutní dno Obsidianu, takhle klišoidní a generickou srágoru jsem dlouho neviděl), nejkatastrofálnější je soubojový systém (přitom mít za zadkem DnD pravidla a takhle to p*dělat chce hodně velkou dávku "umu")a design lokací. Jmenuj mi prosím jeden souboj, který byl výzvou, případně byl nápaditý. Strašné, nezáživné, repetitivní a neuvěřitelně jednoduché, navíc k uzoufání lineární. Dlouhý a repetitivní dungeon, případně cestička a k tomu hordy slaboučkých potvor - to jsou mé vzpomínky na OC. Valná většina komplexnějších DnD mechanik tu stejně nefunguje, případně není vůbec implementována. Chudokrevnost prostředí, nezáživný encounter design a generičnost questů ve mně vyvolávaly pocity, že většina týmu trpěla syndromem vyhoření.

Nepovažuji DAO za žádnou pecku, ale oproti NWN jde imho o skvost.
  • Neříkali něco ohledně importu savu ? Jestli půjde import pouze z origins. Dvojku sice mám rozehranou do půlky ale nechce se mi k tomuhle paskvilu vracet.
  • Viktor_H
    To je ale po formální stránce samolibý a arogantní příspěvek, radost pohledět *15* ...
  • Po stránce příběhu je Drakensang naopak lepší. Je to víc o pátrání po staré legendě (která má během děje několik možných vysvětlení) než o generické variaci na "hurá spojme se a bojujme všichni proti zlu". Společníky tak propracované nemá (to ano), u NPC jak koho. A jak jsi přišel na "mnohem větší" akčnost, to nevím.
  • No, tak Bioware velmi rád používá různé tropes. Ale aspoň ty jejich příběhy mají občas zajímavé zvraty / scény, i když jsou trochu dětinské. Přesto mám na takovou hru občas chuť ^^
  • Zayl
    V druhém díle taky nebylo moc s čím pracovat, protože jak lokace tak příběh byly velmi ... komorní, když to řeknu benevolentně.

Jako určitě jméno "inkvizice" vybrali proto, že to prostě zní dobře. Pochybuju že bychom dostali hru s temným tónem. Ne od Bioware.
  • Zayl
    "V Assassínovi to byl fajn přídavek a jestli to BioWare ještě vylepší, tím líp."

Určitě autorovi ujely prsty a chtěl napsat

"V Assassínovi to byl naprosto zbytečný přídavek který poskytl jednak další a naprosto zbytečný způsob jak někoho zabít a také minihru na mapě světa která hráče odměnovala vším, jen ne ničím užitečným."

Nedělejte si starosti, taky mi občas ujede ruka.
  • keby len DA-ME
    :)
    Viconia-Morrigan, Zevran - Coran, Oghren - Korgan, Aveline- Jaheira, Isabela - Safana
  • Ano, když se budeš snažit. Ale s DA a ME se člověk opravdu snažit nemusí.
  • Cože? Tak to si s dovolením dovolím dovolit nesouhlasit. NWN 2 (platinum zvlášť) považuju za mnohem lepší titul, než DA:O. ^^
  • dat Flementh... inak podla viery je navine za vznik nakaz magia a magovia ktori znicili zlate mesto v uniku a vratili sa potrestani za svoje hriechy vo forme prvych splodencov.

Inak k tej 3 by som sa zatial nevyjadroval, kedze do konca ME3 ludia netusili co bolo spolocne medzi ziariacim chlapcom s divnou logikou na vrchu Citadely a Reapermi vrazdiacimi celu galaxiu :3, este nas BioWare prekvapi a okopiruje ending ME3 do DA:I... *3* *15*
  • Viktor_H: Pár trošku podobných charakterů v ME a DA je, např: Oghren a Wrex, Sten a Javik, Shale a Legion...
  • Sakra co to melu, neusekne mu ruku, ale hlavu..

http://www.youtube.com/watch?v=xXOPAPxZEpk 5:44
  • Keyz
    To posunuli to více a více neuvěřitelných záležitostí.
    Jednička byla super. Byl jsem součástí strážců.
    Dvojka teda navazoval na jedničku dost divně. Na to co ve v prvním díle dokázalo apod.

A tady nějaká inkvizice. Jsem zvědav jak si představují inkvizici. Tohle téma bych bral, ale kdyby to nebylo moc akční a hloupé. Kdyby tam byli klasické rozsudky bez důkazů a strach lidí z moci inkvizitorů. Jako tomu bylo.
    Tohle bude asi klasika. Inkvizitor bude pouze řád a nic víc. Lidi budou reagovat podle činů a určitě budu mocí být super hodný/ super zlí atd..
    Kdyby to mělo být věrohodně jako hodný bych měl mít problém s členy vlastního řádu apod.
    -To mi připomnělo tu XCOM střílečku co vyšla. Taky se psalo, jak to má být šok pro dobového agenta atd... No co jsem měl možnost to hrát, tak to byla klasická akční hra. Pár keců a hrdina je hrdina jeho hlavní kec je. "Musíme pokračovat".....

U prvního dílu byl ten strach mezi lidmi a bylo to celkem uvěřitelné. I to co se děje ve světě.
  • peaNutz
    No nevím. Sice sem dvojku nehrál ale stačilo mi vidět pár videí a recenzí a zkusit si demo na xboxu abych věděl že tím naprosto zabili a zneuctili hru sérii a tohle mi nepříjde jako velká záchrana. Měli se vrátit co nejvíc k jedničce. Tím že do sebe naplácaj prvky ze Zaklínače, AC a příběh pomalu okopírujou z Warcraftu z toho vznikne patlanice na úrovni dvojky.. ( snad se pletu)
  • Ristoro
    Je to možné. Jejich staré hry nehraju.
  • Třeba mi to někdo sdílný prozdradí...
  • Viktor_H
    Jestli tě to zajímá, tak si to zjisti, tvůrci to několikrát vysvětlovali...
  • To by mne - vzhledem k univerzu - zajímalo, jak půjde dohromady být inkvizitorem a zároveň mágem. Speciálně po událostech v DAII. To byla herně sice příšerná záležitost a dojel jsem to jen z úcty k prvnímu dílu, ale snad se autoři poučili. Každopádně na návrat Morrigan se těším.
  • Viktor_H
    Bože lidi, sežeňte si nějaké informace dřív, než začnete plácat kraviny...

1) Závoj se neprotrhl zničeho nic, spíš je za tím občanská válka mezi mágy a templáři. Stručně: koncept mágů v univerzu DA je postaven tak, že mágové přitahují démony z úniku a když je dotyčný slabé vůle, nebo to přežene s kouzlením, může být posednut démonem, případně protrhnout závoj (proto jsou všichni mágové hezky po fašisticku soustředěni do Kruhů, kde jsou pod přísným dohledem)... Opět stručně: Jelikož po dvojce nastala občanská válka, templáři vybíjejí mágy, kteří ze zoufalství hromadně užívají krvavou magii, případně to přehánějí s vyvoláváním. Protrhnutí závoje tak bude vposledku důsledkem války, ačkoliv je možné, že za tím stojí někdo, kdo tahá za nitky a z války těží. Jedna osoba ale nemá moc, aby zapříčinila protrhnutí Závoje v takovém rozsahu.

2) Démoni a Arcidémon (jsou to draci, jako Arcidémony je pojmenovali lidé) spolu nemají nic společného. To znamená, že protrhnutí závoje neznamená nového Arcidémona a naopak. Arcidémon a vůbec celá nákaza nesouvisí s démony z úniku. *3* Pleteš tedy více věcí dohromady... A když už jsme u Arcidémonů, ti nejsou ve vesmíru, ale v podzemí...

3) Kdo hrál ME3 ví, že Reapeři nemají s Arcidémony z hlediska konceptu společbného vůbec nic.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit