Dragon Age: The Veilguard – recenze dlouho očekávaného pokračování fantasy RPG
-
MCU je jen filmový vesmír, hra byla dělaná podle komiksů.
-
A co třeba takhle mlčet, než urážet ostatní? Pyšný na to nejsem, ale taky se za to u DA:TV nestydím.
Kdyby vydali demo, které by obsahovalo i trochu víc než prolog, bylo by mi jasné, že ta hra nestojí za 60€ ani náhodou. -
Však taky nehraju. Origins i Inquisition jsem kupoval v den vydání, tady jsem se chtěl přesvědčit, že to opravdu není ono. A demo na to není 🤷♂️.
-
Koho zajímá jak je to obecně jinde, tady se bavilo o konkrétním případu zde, ni? :)
-
Jestli ti říká něco jméno Jason Schreier, tak ten vehementně tweetoval o tom, jak je hra prodejní kasák. Teď po pár dnech se pravda dere pomalu na povrch a ukazuje se, že se jenom média snažily hru držet nad vodou svojí pozitivní rétorikou, protože to byla snaha o zvýšení prodejů. Jako důkaz budiž to, že Jason všechny ty tweety o úspěšnosti smazal. 😀 Plus žádný informace o prodejích je taky docela dobrej signál.
Já chápu, že po Concordu je definice velkýho propadáku na úplně jiným levelu, ale Veilguard zatím podle indícií jako propadák prostě vypadá.
-
Konspiraci? Sice to třeba neplatí pro Games.cz, ale access journalism v herním světě fakt není žádná konspirace lol. 😀
-
Podle mě o tom omezení věděli dlouho před pořízením licence a tím pádem to nikdy neměli v plánu ;-) Z hlediska celého MCU to vlastně dává smysl. Nově přidaný hrdina se nemůže uvést tím, že svede všechny své parťáky (i kdyby jen jednoho za průchod). I když by to čistě v rámci hry fungovat mohlo.
-
Je to asi za 16 euro v premium EA subscription.
-
Oficialní čísla by už touhle dobou měli být venku, ale nejspíš nejsou moc dobrý takže to zůstane na delší dobu tajemstvím.
-
Nebo je tu takový Marvels Midnight Suns kde se to k těm romancím přímo vybízí ale nejde to. Všichni jsou tam kámoši i když spolu kolikrát vyloženě "laškují", friend pointy jsou označený srdíčkama atd. Fanoušci hry si myslí že to Disney/Marvel nedovolil, ale tvůrci tvrdí že to nikdy nebylo v plánu. (možná o tom nesmí jen mluvit)
-
Tak Bioware je těma romancema prostě známej, dobrý je že to není jak píšeš "musí" ale opravdu to šlo zatím ve všech Bioware titulech naprosto ignorovat a nemusel si vůbec romance řešit a bejt se všema jen kámoš. Veilguard sem nehrál a nejspíš nikdy nebudu tak nevim jestli je to tam povinný.
-
Vymýšlet si, že upravujeme hodnocení na lepší kvůli vydavatelům není urážka?
-
Kde byla urážka v tom příspěvku?
-
já bych hlavně přestal argumentovat nějakými frančizemi po prodejích posledního Star Wars. Shadow of Mordor přeprodal Dragon Age jako nové IP. Jsou to úplně normální možná až podprůměrné prodeje na AAA hru, takže spoléhání na konzole je liché, což potvrzuje PSN Profiles. Astro Bot tam má teď dvakrát a půl větší číslo a to Astro Bot prodal od vydání 1 a půl milionů. Dragon Age opravdu nenaváže ani na Inkvizici, což je průseer s tím budgetem.
Jinak k té inkvizici, do roku 2018 se prodalo 6 milionů kopií, což není žádná sláva na AAA hru, zbytek čili šest milionů se prodalo potom ve slevách a pokud máš konzoli, tak víš, že Inkvizice byla i na konzolích ve slevách klidně za 150kč. Takže evidentně se čeká na slevy i na konzolích :).
Origins se prodalo za tři měsíce 3.2 miliony. Srovnej si budget Origins a Inkvizice, jakou reklamu ty hry měly a ono z toho ta Inkvizice zase tak moc dobře nevyjde.
Je potřeba pracovat i s kontextem. Ono flaknout číslo z internetu umí každý.
No a konečně mi řekni, jak se ti hra líbí? :) Na to čekám.
-
Fabulace? Když to tvrdíš :) Jinak já v tom vidím tedy slušný výsledek, když víceméně prodala Inkvizice polovinu co hra, těžící z tak masivní popularity jako je Pán prstenů, tedy asi nejznámější fantasy, které je.
Jinak jde vidět, že se moc o dění okolo Dragon Age nezajímáš, protože dotyčné až tak random nejsou, pokud se v komunitě pohybuješ ale asi dochází argumenty když se hledá i co se dá, ve snaze shodit opačnou stranu.
A kde tvrdím, že Veilguard zachrání konzole? Jen říkám, že ty čísla by mohli být zajímavé, podle steamu byl vrchol 90k souběžně hrajících, takže víceméně může mít podobné prodeje na PC jako právě Inkvizice, když vezmeme v potaz i to, že já sám jsem po zkušenostech se steam verzí (problemy s mody) radši hru koupil rovnou na EA play. Jak si ale hra vede se dozvíme časem, nemám osobně křišťálovou kouli na rozdíl od jiných a neprezentuji své domněnky jako fakta., stejně jako vzhledemk tomu, že většina otázek byla zodpovězena, ani další díl případně nepotřebuji. Stejně jako můj názor na hru je irelevantní k tématu, i kdyby to pro mě byla 10 z 10 tak co to změní? Bude díky tomu o to víc v podvědomí konzolistů :D
Fakta jsou ta, že nejúspěšnějším dílem série byla Inkvizice, ta se nejlépe prodávala na konzolích v prvních dnech vydání ať si z toho každý vezme co chce o podvědomí Dragon Age na konzolích, nemám potřebu někoho o něčem přesvědčovat X příspěvky na internetu a radši ten čas budu věnovat hraní :)
-
Hm, tady bych naopak argumentoval, že spolu určitě věci souvisí. Nejsem expert na herní development, ale předpokládám, že to je dost podobného jako u jakéhokoliv jiného software devu.
Takže je tam nějaký Project lead, ten udá scope a směr. S tím, že trh je hlavně americký, tak se zaměří na to, at to je barevné, pro mladší hráče, akční a hlavně ne moc textu, a nebinárni postavy, bo to je teď cool. A ptže money talks, tak podle toho půjde i priorita. Takže když si tam lead writer nebo jiná role vymysli více konců, x archetypu hlavní postavy a větvené dialogy, tak mu to možná zatrhnou a nebo jsou nekompetentní to napsat, vzhledem k tomu, ze plno původních lidi už tam ani není.
-
hezký fabulace. Ale pojdmě fakta: porovnáváš čtyři konzole a PC. V té době bylo v oběhu asi dohromady 170 milionů staré generace a ve velkém se začala prodávat nová. Takže jestli je milion úspěch na všechny čtyři konzole? Hmm.
Chceš mi říci, že milion je dost na základnu přes 170 milionů hráčů. Opravdu tu sérii mají v podvědomí?
"A jeden milion za pár dní v roce 2014 byl dobrý výkon."
Tím chceš říci, co? Máš snad nějaká čísla, že se prodává teď o tolik více kopií než tehdy. Já si to totiž nemyslím. Milion zá pár dní zvládne kdekdo i AA hra.
Takže opět a znovu, konzolisti mají Dragon Age u zadku. Takže jestli si myslíš, že Veilguard zachráni konzolisti, tak se proklatě pleteš. Jinak co a ty? Jak se líbilo, posledně jsi tady dával nějaké tři random youtuberky, aby sis potvrdil sám sebe. Předpokládám, že jsi nadšen, že? :D
Tady pro porovnání Shadow of Mordor jako nové IP v roce 2014.
-
Jen oceňuju tvojí hlavu analytika, když tahle hra překonala Steam peak ze Star Wars Jedi Survivor.
Nevíš, jaký ta hra měla rozpočet, neznáš platform split, neznáš dlouhodobou strategii a předpověd prodejů od EA. Pak podle Steam Charts akorát hlásíš verdikt propadáku roku (snad tedy vedle SW Outlaws).
Neříkám ti ať na ty Charts nekoukáš, ale nemůžeš z nich namalovat celý obrázek. Ještě bys mi mohl vysvětlit jak je ta makaronka mimo téma :)
-
Jak by bylo krásné, kdyby na tohle místní kospirativci reagovali... sigh.
-
Někdy se to dá pochopit, někdy jindy moc ne.
Třeba když jsi měl smůlu a napsal férové negativní hodnocení v době, kdy se těch negativních hodnocení objevilo větší množství. V takovém případě to jejich automaticky systém může označit za review bombing. A ty se to nedozvíš, protože neexistuje žádná notifikace. Bohužel Valve v některých ohledech není vůbec transparentní.