Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ogari, kdyz si vzpomenu na Stiny na Rivou je mi smutno; strasne. Genialni RPG nevim kolik z Vas dnesnich parmenu tuo hru zna ale mrzi me to jak si vsichni hrajou na to udelat hru "bez chyb" pred 10-15 lety to neresil nikdo proste genialni hra. Me to sere . . .
    • U Stínů nad Rivou jsem v "dětství" (bylo mi tehdy tak 10-11let) desítky hodin. Byla to úžasná hra (na svou dobu) a taky jedna z mých prvních originálek :)
      Star Trail jsem dokoupil tak rok po Rivě, když jsem na něj narazil v nějakém zapadlém obchodě za budgetovou cenu (tuším 199,-) a ukecal rodiče :-P . Nikdy jsem jej ale nedohrál :-/

Ach ta zákeřná nostalgie *9*
    • MrSanta
      Komplet trilogii jsem koupil na GOGu, už je to půl roku. Bohužel dodnes jsem jaksi nenašel dostatek volného času na nějaké větší hraní. Akorát jsem všechny díly otestoval a zatím na mě čekají. Ale jednou na ně dojde!
      Stíny nad Rivou jsem tehdá hrál demíčko.
      PS: Nebyly Stíny nad Rivou snad první hrou v české lokalizaci?
      • Taky jsem v prave probihajici vanoci akci zakoupil vsechny tri dily ROA na Gogu dohromady za smesnych 6 dolaru. A to mam druhy a treti dil (ten jen CZ verzi) na originalnim CD uz doma :)
    • Problem je, ze podla kravatakov tie hry uz nikto nechce. Co bohuzial doklada aj polozenie Radon Labs (teda jedine, ze by ho niekto vytuneloval a s predajnostou hry to nemalo nic spolocne ;) ). Samozrejme, Drakensang bol iny ako stare DSA hry, ale predsa viac klasicky, ako ostatna sucasna produkcia.

A ked sme uz u toho, ja som samozrejme zacinal s Blades of Destiny, pokracoval do Star Trail a ukoncil jedinecnu trilogiu s Rivou (CZ). Co mi pripomenulo, ze by som sa mohol pokusit do zbierky zohnat anglicku verziu (a ked uz budem v tom, tak aj nemecke :) ).
    • Tak to já hrál už Star Trail, což byl druhý díl trilogie zakončené právě skvělým Shadows Over Riva :-) Připadám si najednou tak starý :-)
    • 13_11
      Takže anketa!
      Stíny nad Rivou se ke mně poprvé dostaly přes časopis GameStar. Psal se rok 1999, byl chladný měsíc prosinec a mně bylo krásných třináct let; nostalgie je opium - a to nemyslím zle.
  • Co jsem na Drakensangu jedničce miloval byla ta atmosféra.... člověk se přenesl do nádhernýho světa, kterej byl snad od začátku koncipovan jako příjemný, nenáročný svět...
    Jako Geniální mi připadali ty kulisy za herní mapou... doopravdy nerušily, a mnohdy to vypadalo líp než v DAO. Pro ty co chtěj něco nenáročnýho, ale né zase béčkovýho je Drakensang jistota
  • Trochu me desi, ze doba na dohrani je pouze 20 hodin??
    • Já četl v jiné recenzi že 50 hodin.....tak teď fakt nevím:(
    • Ja osobne som to mal dohrane za nejakych 30+ hodin. Ale rozhodne sa to da stihnut aj za menej. Dokonca som mal pocit, ze niektore "dungeony" (a teda aj questy) ani nie je treba robit. Ale v tom pripade neviem aky tazky by bol zaverecny suboj.
  • Tak doufám, že všichni vlastní originál! Jediná cesta, jak udržet tyhle RPG naživu...
    • SkillJam
      V sobotu jsem byl na nákupech, už se mi vyhřívá ve sbírce :)
    • Máme navíc na tuhle hru neexsituje nelegální čeština...důvod je ten že soubory kde se nachází jsou zakreslované ve StarForsu..takže ti co to chcou hrát česky musí mít Org.
      • Tá hra má naozaj ochranu StarForce? To by bolo treba spomenúť aj v recenzii. A to som sa tesil, ze si to kupim. Takto teda nie a vydavatelovi zelam len to najhorsie.
        • starforce uz davno neni to co byvalo, tady je to navic spis nez na kontrolu disku na ochraneni te cestiny (jinak by uz byla vsude)
        • Ale klídek, jestli je to SF ProActive s online aktivací, tak tam se vážně není čeho bát. Systém vám to nepodělá :)
        • Ano hra má StarForce ochranu. Naštěstí ty nové tipy již nejsou tak zku**** jako ty staré.
      • Hra má StarForce a zabudovanou češtinu? Děkuji, nechci.
      • Zajímavá cesta, jak podpořit originál *4*
    • Presne tento: http://www.limitky.net/2010/08/drakensang-am-fluss-der-zeit-collectors-edition/ :))
      • Dokonce v germánštině - pán je zřejmě gurmán! Tak to má být! *1*
  • jedničku jsem hrál a bylo to super sice to mělo nějaké ty mouchy ale ty bych odpustil
    škoda jen že to můj notas prestal dávat a tim padem jsem to ani nedohrál
    no snad až bude lepší pc *7*
  • Mopped
    Zítra mi hra dorazí, ale nadělím si ji až pod stromeček, ať se mám na co těšit. Takových her je málo.
  • Chlapci nemecki nam priniesli takmer klasicke RPG, aby na to v zapati doplatili a takpovediac skrachovali, aby nakoniec skoncili v naruci spolocnosti, ktora robi webove online hry. A tym sa porucal aj Drakensang. Malo nas, co dokazeme ocenit kvalitne "old-school" RPG. Inak nechapem preco mohli tak zle skoncit.
    • No len tak skusmo som šiel na gamersplus.de a Drakensang: Phileassons Geheimnis
      tam dostal 82 percent. Také zlé to možno nebude
    • Ono, další diel Drakensang: Phileassons Secre zatiaľ nebol zrušený. Uznávam že istá skepsa je mieste, ale treba dúfať že ho po onlinovke vydajú.
      • Phileassons Geheimnis uz v nemecku vysiel v auguste. Prijatie bolo od niektorych medii ovela chladnejsie ako v pripade "Rieky casu" (Nemecky GameStar mu tusim naparil len 55). A ako uz bolo spominane je to datadisk, ale nie pre jednicku, ale k "dvojke" :)
      • co já vim tak Phileassons Secret vyšel v německu jako datadisk pro jedničku
  • Táto hra je bomba a všem ji doporučuji :-) Je to ještě poslední typ hry ze starší školy RPG takže nic pro liné hráče kteří si rádi hrají na hrdiny a nechtějí přemýšlet:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit