-
Este na jednu vec som predsa zabudol - stoji za pripomenutie. Recenzia spravne spomenula, ze anglicky dabing je nevyrazny (slabe slovo, on je priam zly :) ). A rovnako i preklad do anglictiny je kostrbatejsi. Cesky preklad vychadza z anglickeho prekladu (co je divne, ale co uz) a teda i z anglickej verzie hry. V ktorej chyba kopa dabovaneho textu! V Nemeckej verzii su totiz nadabovane aj niektore dialogy "mimo hlavneho dialogoveho okna". Ako ked sa ustredna trojica na zaciatku dohaduje (v anglickej/ceskej verzii len ticho a texty nad hlavami), ludia na trhu vykrikuju (ang/cz - nic) atd.). Ak uz clovek raz hral nemecku verziu, potom chybajuci dabing trochu zraza atmosferu hry. Co je skoda. Nehovoriac o tom, ze nemecky dabing je ovela (ale fakt ovela) lepsi ako ten anglicky.
Keby sa u nas (i vo svete) radsej vydalo nejake multi-jazykove DVD s moznostou vyberu dabingu i textu, bolo by to velmi fajn. Ale o tom mozeme len snivat. :) -
koukam hru u vas v shopu nekoupim a starsi titul tu porad mate za plnou cenu a vsude jinde je za hubicku:) parada, jdu jinam
-
Táto hra je bomba a všem ji doporučuji :-) Je to ještě poslední typ hry ze starší školy RPG takže nic pro liné hráče kteří si rádi hrají na hrdiny a nechtějí přemýšlet:)
-
Pro mě hra roku 2010.
-
Tak doufám, že všichni vlastní originál! Jediná cesta, jak udržet tyhle RPG naživu...
-
-
V sobotu jsem byl na nákupech, už se mi vyhřívá ve sbírce :)
-
Máme navíc na tuhle hru neexsituje nelegální čeština...důvod je ten že soubory kde se nachází jsou zakreslované ve StarForsu..takže ti co to chcou hrát česky musí mít Org.
-
-
Tá hra má naozaj ochranu StarForce? To by bolo treba spomenúť aj v recenzii. A to som sa tesil, ze si to kupim. Takto teda nie a vydavatelovi zelam len to najhorsie.
-
-
starforce uz davno neni to co byvalo, tady je to navic spis nez na kontrolu disku na ochraneni te cestiny (jinak by uz byla vsude)
-
Ale klídek, jestli je to SF ProActive s online aktivací, tak tam se vážně není čeho bát. Systém vám to nepodělá :)
-
Ano hra má StarForce ochranu. Naštěstí ty nové tipy již nejsou tak zku**** jako ty staré.
-
-
Hra má StarForce a zabudovanou češtinu? Děkuji, nechci.
-
Zajímavá cesta, jak podpořit originál *4*
-
-
Presne tento: http://www.limitky.net/2010/08/drakensang-am-fluss-der-zeit-collectors-edition/ :))
-
-
Dokonce v germánštině - pán je zřejmě gurmán! Tak to má být! *1*
-
-
-
Ogari, kdyz si vzpomenu na Stiny na Rivou je mi smutno; strasne. Genialni RPG nevim kolik z Vas dnesnich parmenu tuo hru zna ale mrzi me to jak si vsichni hrajou na to udelat hru "bez chyb" pred 10-15 lety to neresil nikdo proste genialni hra. Me to sere . . .
-
-
U Stínů nad Rivou jsem v "dětství" (bylo mi tehdy tak 10-11let) desítky hodin. Byla to úžasná hra (na svou dobu) a taky jedna z mých prvních originálek :)
Star Trail jsem dokoupil tak rok po Rivě, když jsem na něj narazil v nějakém zapadlém obchodě za budgetovou cenu (tuším 199,-) a ukecal rodiče :-P . Nikdy jsem jej ale nedohrál :-/
Ach ta zákeřná nostalgie *9* -
Komplet trilogii jsem koupil na GOGu, už je to půl roku. Bohužel dodnes jsem jaksi nenašel dostatek volného času na nějaké větší hraní. Akorát jsem všechny díly otestoval a zatím na mě čekají. Ale jednou na ně dojde!
Stíny nad Rivou jsem tehdá hrál demíčko.
PS: Nebyly Stíny nad Rivou snad první hrou v české lokalizaci? -
-
Taky jsem v prave probihajici vanoci akci zakoupil vsechny tri dily ROA na Gogu dohromady za smesnych 6 dolaru. A to mam druhy a treti dil (ten jen CZ verzi) na originalnim CD uz doma :)
-
-
Problem je, ze podla kravatakov tie hry uz nikto nechce. Co bohuzial doklada aj polozenie Radon Labs (teda jedine, ze by ho niekto vytuneloval a s predajnostou hry to nemalo nic spolocne ;) ). Samozrejme, Drakensang bol iny ako stare DSA hry, ale predsa viac klasicky, ako ostatna sucasna produkcia.
A ked sme uz u toho, ja som samozrejme zacinal s Blades of Destiny, pokracoval do Star Trail a ukoncil jedinecnu trilogiu s Rivou (CZ). Co mi pripomenulo, ze by som sa mohol pokusit do zbierky zohnat anglicku verziu (a ked uz budem v tom, tak aj nemecke :) ). -
Tak to já hrál už Star Trail, což byl druhý díl trilogie zakončené právě skvělým Shadows Over Riva :-) Připadám si najednou tak starý :-)
-
Takže anketa!
Stíny nad Rivou se ke mně poprvé dostaly přes časopis GameStar. Psal se rok 1999, byl chladný měsíc prosinec a mně bylo krásných třináct let; nostalgie je opium - a to nemyslím zle.
-
-
Chlapci nemecki nam priniesli takmer klasicke RPG, aby na to v zapati doplatili a takpovediac skrachovali, aby nakoniec skoncili v naruci spolocnosti, ktora robi webove online hry. A tym sa porucal aj Drakensang. Malo nas, co dokazeme ocenit kvalitne "old-school" RPG. Inak nechapem preco mohli tak zle skoncit.
-
-
No len tak skusmo som šiel na gamersplus.de a Drakensang: Phileassons Geheimnis
tam dostal 82 percent. Také zlé to možno nebude -
Ono, další diel Drakensang: Phileassons Secre zatiaľ nebol zrušený. Uznávam že istá skepsa je mieste, ale treba dúfať že ho po onlinovke vydajú.
-
-
Phileassons Geheimnis uz v nemecku vysiel v auguste. Prijatie bolo od niektorych medii ovela chladnejsie ako v pripade "Rieky casu" (Nemecky GameStar mu tusim naparil len 55). A ako uz bolo spominane je to datadisk, ale nie pre jednicku, ale k "dvojke" :)
-
co já vim tak Phileassons Secret vyšel v německu jako datadisk pro jedničku
-
-
-
Vypada to na kus postiveho RPG. Asi poridim. :)
-
Zítra mi hra dorazí, ale nadělím si ji až pod stromeček, ať se mám na co těšit. Takových her je málo.
-
jedničku jsem hrál a bylo to super sice to mělo nějaké ty mouchy ale ty bych odpustil
škoda jen že to můj notas prestal dávat a tim padem jsem to ani nedohrál
no snad až bude lepší pc *7*