Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • raz som skúšal demo a stačilo, so strategiou to nema vela spoločneho
    • Práce pro detrollizátora :)
    • raz som zkúšla honit a stačilo, so sexom to nema vela spoločneho...
    • Mohl by si mi říct, jak si hrál demo něčeho co ještě není?
      • samozrejme ne demo tohoto dilu ale cela serie ma stejnou hratelnost
        • Takže si hrál demo Římu jedna a soudíš podle toho druhej díl...chtělo by se napsat "dobrej vtip" ale do toho to má daleko
        • walltar
          Počkat a jak bys tu hru zařadil do žánru? Akce? FPS? Simulátor?
          • Veskoslav
            Adventura;)
    • ZvacA
      Kdybych byl svině, tak by se dalo opáčit, že i ty jsi se zaseknul někde na úrovni dema a nemáš s člověkem nic společnýho. Ale já to prostě neudělám. :)
    • Good one. ;)
  • No pokud já vím, tak Kartágo mělo pouze malou jednotku jízdy z členů vlivných rodin a zbytek vojska byli žoldáci a podrobení Lybijci, kteří do města nesměli. Takže nějakou kartáginskou elitní jednotku tvořící páteř armády si asi vycucali z prstu...
    • ales.smutny
      Nevycucali. Svatý oddíl byla jednotka složená z občanů, kteří měli na to pořídit si prvotřídní výzbroj, bojovali ve stylu řeckých falang. Byla to těžká pěchota, problém tkvěl v tom, že často byl zbytek armády kvalitativně i stylem nekompatibilní - a bylo jich málo na potřeby dlouhodobého válčení. Svatý oddíl byl několikrát vybit do posledního muže. Zanikli myslím cca 100 let před prvními Punskými válkami.
      • Já myslel, že ta hra bude v období stejně jako jednička tj. od 1. punské války.

P.S. Máš nějaký zdroj, abych se mohl vzdělat? Období před punskými válkami nemám příliš nastudované...
        • ales.smutny
          Pfúúú, s Kartágem je to těžké. Slušně vypadala The Carthaginians (Peoples of the Ancient World) od Dextera Hoyose, šikovná a nadupaná obecně o válečnictví je celá The Cambridge History of Greek and Roman Warfare (a drahá, pekelně drahá), letos vyšlo k tématu Sacred Band of Carthage, ale to jsem nečetl.
          Ale já to spíš tak nějak vyzobal z nespecializovaných publikací obecně o starověkém válečnictví. Kupodivu i třeba The Immortals: History's Fighting Elites, což je knížka spíš povšechná, co přelétne téma pár odstavci a hned letí jinam - a občas děsně blábolí, protože autor jde po senzacích a dělá od všeho trochu. Ale rychle a dobře se to čte :)

Česky ale nevím, možná něco bude (asi, snad určitě), ale teď mne nenapadá co.
          • Díky za tipy, až bude po zkouškách tak se na to juknu.
          • Prý pekelně drahá, to je dle mého pořád slabé slovo.

Co třeba něco o římském válečnictví? Nebyl by typ na dobrou knížku?
            • ales.smutny
              Na Řím toho je spousta, i v češtině. Grada měla několik slušných menších publikací na téma opevněných táborů, obléhací techniku apod, Slovart vydal Armáda starého Říma (tu jsem viděl jen v AJ originále, nevím, jak dopadl překlad), já mám rád A Companion to the Roman Army od Erdkampa. Vyšlo i pár monografií na pre-Mariovskou armádů a císařskou.
              A skvělá byla kniha, kde byly poznámky a vzpomínky velitelů z antiky...a já si teď nevzpomenu, jak se jmenovala. Tak to vygoogluju - Antické válečné umění - http://www.baset.cz/tituly/anticka-knihovna/anticke-valecne-umeni
          • Kam na tyhle knihy chodíš?
            • ales.smutny
              Čas od času projedu online prodejce klíčovými slovy a uvidím, jestli se něco novéoho objevilo.
    • Hannibal měl u sebe tzv. Svatý oddíl, což byla jednotka vytvořena čistě z obyvatel kartága
      • Tento oddíl byl stále ve městě, nebyl na tažení s Hannibalem. Účastnil se pouze bitvy u Zamy, kde způsobil akorát značný zmatek.
        • V bitvě u rozvodněné říčky Crimisu, kde sedmdesátitisícová kartaginská armáda podlehla dvanácti tisícům Řeků. Nejelitnější útvar kartaginské armády, "svatý prapor"terý čítal tři tisíce šlechticů, byl úplně zničen. .

Tato bitva byla dávno před Hannibalem....Jinak ano, V kavalérii byly šlechtici z Kartagá, ale hlavní oporou byla numidská či Mauretanská jízda....ve které bylo málo šlechticů z Kartága.
      • Magister_Peditum
        To jsou právě ti aristokratičtí kavaleristé.
  • No kartágo nepatřil mezi mé oblíbence v jedničce slabou pěchotu střídala ještě slabší jízda.Až na slony a elitní jednotky celkem slabá frakce, tak doufám že si pohrají s těmi žoldnéři.Uvidíme až to vyjde cojak na tom doopravdy kartágo bude.
  • No uz aby to bylo, dodnes hraji NTW (shogun me nebere) a s darth modem je to opravdu paradni rezba, ono vubec cela serie TW si drzi svou latku velice vysoko a mody ze hry udelaji herni skvost, coz se u mnoha jinych her neda rict.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit