Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hail to the king! Hideo Kojima!
    • Cajk
      totálně, ale naprosto totálně od věci:) Strč si Playstation Move dildo do zadku, udělá ti to dobře:)
      • tys to nepochopil, on to myslel tak, že má Kojima uctívat Duka
  • Mel jsem moznost si chvili zahrat DNF. Docela zabavne, ale bolela me z toho hlava (mozna kvuli LOD). Naposledy se mi neco takoveho stalo, kdyz jsem zkousel pred asi 15 lety znovu hrat Wolfenstein 3D.
    Co me na DNF vylozene irituje je spammovani mezerniku pri otevirani dveri silou (tohle me rozciluje u vsech her). Skoda, ze se tato "vychytavka" uchytila u spousty her *10*. Mohli to vyresit podobne jako ve Witcher 2.
    • Kvůli LOD? Mě hlava nebolela, ovšem LOD je Level of Detail, tj. jednodušší render vzdálených objektů. Myslíš asi FOV - Field of View, neboli zorné pole. Mě se zdá, že má DNF FOV normálně 90, neboli standard. Takový BadCompny2 mělo snad 60 a z toho mi bylo taky blbě a bolela hlava ... po 10min jsem to musel zastavit a pátrat po řešení.
      • Ne, myslim LOD. Nekdy totiz delaji LOD pomoci shaderu tak, ze vzdalene objekty maji nizsi detaily a jsou rozmazavane (pres shader). Prave kvuli tomuto lidem dela spatne, alespon podle clanku na netu...
  • Ked som cital niekolko recenzii vsetky sa zhodovali v urcitych bodoch, akoby ich snad pisal jeden clovek, ktory tu hru snad ani poriadne nezapol .
    (Strašlivě zastaralý, nedodělaný, nic moc nového nepřinášející, vykrádající sám sebe.)
    Ano Duke bol robeny v starom engine a prinajmensom by si zasluzil aspon 2-3 hodiny navyse ale aj napriek tomu som bol spokojny.
    Vykradajuci sam seba ? Ako mozes pustit taku kravinu, to mozes rovno zacat to iste hovorit aj Blizzardu vykradate samych seba, dnes je to uz tak svet je preplneny hrami a snad väcsina napadov pre dnesne moznosti technologie je vycerpana .
    Medzi najväcsie nedostatky by som dnes u Duka dal herny cas, engine a nedostatok tajnych pasazi ktorych bolo v D3D celkom pozehnane, ale stale by si to zasluzilo aspon tu 7.

Přesto přese všechno i docela zábavný, stále legendární a pro mnohé nostalgická povinnost, nad kterou asi rádi přimhouří obě oči.
    Duke patril k jednym z prvych poriadnych 3D akcii nad ktorymi sa dodnes ludia pozastavuju ako super sa vedeli na nich zabavit a rozhodne sa nemusi hrat na nejakeho pseudo COD ci BF vojaka, to je proste Duke ma sproste vtipy, striela emzakov a chodi do strip klubov.
  • Duke příliš neoslní. Technicky zastarý a podobně s hratelností. Co se mi ale líbilo, místy smysl pro detail a humor. Neviděl jsem ještě zdaleka všechno.
    Chtěli jsme ho bombastičtějšího, inovativnějšího. Avšak vedle třeba Call of Duty se nemá za co stydět. Btw grafická stránka je starší - tak vychází z engine, ale vypadá to na max. detaily dobře. Chápu, že někoho mohla místy zmást a pokládal to za engine z Doom3, neboť některé pasáže jsou plné bump map, které vypadají podobně plasticky, ale jinak jasnej Urneal2+
    Zatím bych hodnotil tak 7/10, stejně jako CoD
  • Takže na fóru gearboxu jsem našel něco o DLC http://forums.gearboxsoftware.com/showthread.php?t=125261 Budou celkem 3 abudese jednat o 4 nový zbraně, 3 nový multiplayer mapy a poslední DLC bude 15 nových sp misí. Doufám, že bude o co stát, jsem docela zvědavej, jestli si napraví reputaci... A když si prostudujete tohle fórum, tak zjistíte, že negativní pocity nemají lidi jen na games.cz, ale i lidi v cizině a to celkem dost, málokdo se najde, kdo jim to pochválí.

A k tý grafice - myslím si, že v týhle hře o grafiku nejde. Dyť je to Duke. Mě třeba zklamalo to, že je to mix nových her (ego, 2sloty na zbraně), spojenej s tím starým (hlášky duka a potvory) . Měli vytvořit něco, co by byl starej Duke, ale více novejch srandovních zbraní, nepřátel a lokací (co nějaký skrýše) a hlavně měli dodržet slovo s možností volby (dělat si doopravdy, co chci, splnit úkol jak chci). Vždyť o to jde, myslim, že v době, kdy vyšel Duke 3D, tak si každej pochvaloval co tam jde dělat a byl něco extra oproti tehdejším hrám (někde jsem četl, že grafika byla průměr na tu dobu). Ale tenhle Duke je prostě nemastnej neslanej (nahý holky už byly v Zaklínači,super interaktivní prostředí - Half Life nebo destrukční red faction)

A ještě na obhajobu recenzenta, je to jeho subjektivní názor, na Doupě.cz radši neznámkujou nic, aby se pak nenašli lidi, který by to mohli kritizovat.
    • Dlaha
      tak na ten singleplayerový přídavek se vážně těším. DNF se mi hrozně líbil, ale měli tam udělat alespoň 3 epizody, jako u D3D, každou kolem 8mi hodin herní doby :)
    • Nahe holky tu boli uz v D3D :P takze vtomto sa nezhodneme :D :P ale inak je moj nazor podobny .
      • Jasan, máš pravdu, ale myslel z těch nových her
    • Můžeš mi říct odkdy doupě.cz nic neznámkuje ? To možná jen ty jsi přehlídnul známkování v levym sloupečku ;)
      • Máš pravdu,beru zpět, jsem slepoň :D
      • Doupě hodnotí: 6/10
  • http://www.gamerankings.com/browse.html?site=pc&cat=55&year=0&numrev=
    4&sort=1&letter=&search= *5*
  • dost lidí tu nadává na to, jaké hodnocení DNF dostal, ale když se podíváte po bok jakých herních skvostů se svou kvalitou zařadil, tak se nelze divit, mezi hrama jako je Instinkt, Land of the dead nebo Legendary se určitě neztratí, možná bude i kralovat *1*

http://www.gamerankings.com/browse.html?site=pc&cat=55&year=0&numrev=4&sort=1&letter=&search=
  • Já bych na hru taky neházel takovou špínu. Při hraní jsem znova cejtil takovej ten hřejivej pocit zábavy, jako kdybych hrál starou dobrou střílečku z devadesátých let.
    Grafika mi skutečně nevadila, to je to poslední, na co jsem koukal (a to už jsem zhýčkanej těma nejvymakanějšíma kouskama). Až tahle hra mi připomněla, jak moc jsou dnešní střílečky (neřikám, že všechny) po lobotomii. Kde dneska uvidíte skákací pasáže? Nechci se tu ohánět frází, jak je ta hra oldchool apod., ale je prostě fakt, že to je jak relikvie, co se někam kdysi zasunula a teď se po letech vytáhla, oprášila a hodila na pulty. A to nemyslim technickou zastaralost, ale ráz hry všeobecně.
    A vůbec, co se pořád všichni diví, že se to hraje tak nebo tak, to tvrdý jádro zůstává zhruba stejný, jako bylo v roce 2001. Pomalu jsem se až divil, kolik věcí, nad kterýma jsem v tehdejšim bombastickym traileru slintal, zůstalo i tady.
    Jo, tahle hra měla bejt bomba. Ale měla to bejt bomba před deseti lety. Teď už to přece vůbec nikdo nemoh čekat. Největší úspěch DNF je už jen to, že to po tolika komplikacích vůbec vyšlo. Málokterá hra má po dlouhym vývoji takový štěstí.
    Proto myslim, že je správný, aby si k tomu každej přilípnul svoje číslo, protože vytvořit objektivní recenzi (a že tahle mě moc nepotěšila) je takřka nemožný. Já jsem se například u hry bavil od začátku do konce a vůbec jsem neměl nutkání srovnávat to s moderníma střílečkama. Protože to jednodušše nejde. Ty už jsou někde úplně jinde. To jsou už hybridní hry, který často zapomínaj na to, jaký to je bejt krásnou čistou střílečkou, kterou sice Duke v pravym slova smyslu neni, ale mnohdy ony hry připomíná.
    Ale jsme dál, hry jdou dál, grafický enginy jdou dál a já jsem rád, že Duke Nukem se na týhle vlně neveze, prostě by mu to neslušelo.
    Za mě 8/10
    • Dík za takovou slušnou reakci. Konec recenze říká něo podobného, jen si myslím, že ty negativní věci prostě nejde přehlížet.
      • Asi je to fakt. Z pohledu recenzenta to přehlížet nejde. Proto jsem rád, že na to mám jen pohled hráče.
  • V tejto podobe mal Duke vyjst niekde v roku 2004-2005 a bolo by to fajn. Niekedy pred HL2, lebo ten aj teraz hravo strci do vrecka aj nove tituly.
  • Hra supr, moc mě bavila. Snad jen že skončila:) A vzhledem k požadavkům na PC považuji grafiku za dost dobrou na to aby se o ní moc mluvilo :) Takže doufám, že vyjdou nějaký další epizody a do tý doby doufám že to dostane alespoň sem tam hodnocení lepší, jinak se na ně autoři vys***u.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit