-
Hra to může být pěkná, ale já už jsem vyloženě alergickej ná záměrnou indie pixel-art retro grafiku. A speciálně na takovou, kde hra jede ve vysokém rozlišení, ale jsou tam sprity tu víc či míň rozpixelovaný, to je sprominutim hnus. Ani nikdy nic takovýho neexistovalo. V době, kdy byla herní grafika převážně o pixelartu, tak se tvůrci snažili všelijak zastírat, že hra běží ve VGA rozlišení s 256 barvama. Používali všemožný finty, aby to vypadalo i s omezenými podmínkami dobře. A dnes se indie hry vyloženě pyšní tím, že rozpixlují každou postavičku ve hře, a čim větší rastr spritů, tim líp? Je to uplně postavený na hlavu, a tohle uvažování jde uplně mimo mě. Snad je to jen blbá móda a brzy to odezní...
-
-
Podle me vetsina indie tvurcu lepsi grafiku udelat ani neumi.
-
-
Tak se podívej na obrázky, jaký tam maj pěkný artworky. Umí...
-
lepší grafika = víc času jí vyrobit = stojí to víc peněz, stejně tak 2D grafika je levnější než 3D *11*
-
-
Není vždy pravda, že 2D grafika je levnější než 3D. Třeba bojovka Skullgirls by byla levnější, kdyby byla ve 3D.
-
-
-
V dibe 320x200 a s paletou 8 nebo 16 barev to mohlo vychazet z nutnosti, ale v dobe VGA karet, kdy pamet umoznovala graficke rezimy 640x480/256 barev nebo 800x600/16 barev to nutne nebylo, stejne jako to neni nutne dnes (podivej se treba na grafiku Syndicate, to neni zadny pixel art). Dnes jako tehdy to byl silny vyrazovy prostredek, grafika slozena z kosticek ma sve kouzlo a vyraz, ktery se mnohym libi a s kterym se experimentuje, nejen v pixel artu. Podivej se na popularni minecraft, nebo spis neznamy, ale zamimavy a vytvarne velmi silny proteus. Koukat na pixelartovou grafiku, u ktere grafik dukladne promyslil kazdou kosticku je velmi osvezujici po koukani na spoustu strojovych plochych renderu bez duse. V dobrem pixelartu se skryva umeni. Jo, ne kazdy to dokaze vnimat a ocenit, jako treba ty :-).
-
-
v te dobe ty graf. karty ale nemel kazdy a hry byly multiplatformni a treba na Amize by to nedavalo smysl, kdyz 95% uzivatelu pouzivala zakladni rezim 320x240 atd. Proto treba Syndicate nebyl zadny "pixelart", ale standardni grafika te doby, spise jedna z tech nejlepsich.
Stejne tak, ze grafika umela zobrazovat v 800x600/16 jeste neznamena, ze v tom sly bez problemu delat i hry. si spocitej, kolikrat vetsi plocha je 800x600 vs 320x200 a zjistis, ze spousta pocitacu by to v te dobe jednoduse neutahla. Jinak umenim muzes nazvat i to, ze se ti vykadim na ulici zelenych ponozkach s cervenou cepici na hlave. Takze tim ze je ten "pixelart" udajne nejake umeni bych se moc neohanel. -
Muj příspěvek nebyl hate pixelartu. Pixelart mám rád, sám ho ve svejch hrách používám. Ale kreslit postavy schválně v malim rozlišení a pak je scalovat na vyšší a zvětšovat je dost blbej cool style, co se mi vůbec nelíbí. Zvlášť když zbytek okolí a GUI má třeba uplně jiný rozlišení.
-
-
Zaujimave, ja mam prave tento styl velmi rad. Uhladene GUI je prave to co chybalo starym hram, tato kombinacia je priam idealna
-
-
-