Dva týdny, dva miliony. Kingdom Come: Deliverance 2 se prodává jako rohlíky
-
špatná optimalizace, youtubeři a dezinformace okolo MTX a hlavně spousty hráčů za mě očekávalo něco jako Elden Ring, ovšem DD byla malá hra pro užší spektrum hráčů, pokud neakceptuješ pravidla, tak tě ta hra doslova otráví a to hlavně chozením. Mě to baví, ale chápu lidi, co nemají čas dát hře pár hodin, aby pochopili mechaniky, našli si zkratky, dopravu pomocí volů a postupně po světě umisťovali teleporty.
Kontroverzní hra a rozhodně to není pro každého. Jinak spousty špíny se házelo na lidi, co chválilo, vím o youberech, kteří skončili, protože se nevyrovnali s těmi nadávkami, když vytvářeli na hru pozitivní content.
Můj názor: chtělo by to DLC ve stylu jedničky, jednička by měla úplně stejný hate, kdyby vyšla v době masové inteligence, ta hra se stala kultem až díky DLC.
Jinak na PSstoru 4.06 z 33 tisíc, což více odpovídá, je to taková pěkná osmička za mě, ale čekal jsem desítku, takže za mě tam bude na vždy mírné zklamaní, pokud nevyjde dlc.
Hráč bude nadšený v případě, že miluje low fantasy svět ve stylu Conana, exploring, nevadí mu walking simulator, časté souboje, má rád DaD v rámci pocitu dobrodruhů na výpravě, tady to umocňuje fakt, že si opravdu v divočině můžeš udělat oheň, odpočinout si, uvařit si jídlo, vyspat se apod. Za mě největší zklamaní je story, jednička končila úžasným filozofickým twistem, úplně se na to ve dvojce vykašlali, nijak to nerozšířili, neposunuli. Já se bavil 100 hodin, ale hra si určitou kritiku zaslouží. Já osobně si myslím, že DLC nedostaneme a hra je mrtvá :(.
-
Je pravda, že když někoho obereš v kostkách, nebo někoho majzneš po hlavě palcátem, či se ožralý pacholek v hospodě vyjadřuje k aktuální politické situaci ve Felvidku, tak nepoužívá věty jako “himbajs šuvíks, zase jsem prohrál”, nebo “i ty plantážníku, tys mě tím mečem po hlavě udeřil až příliš drtivě”, ale použijou expresivní výrazy.
Co se týče sexuálních narážek, tak je to taky o tom, s kým a jak ten dialog vedeš. Když jedeš na voze se třemi “lazebnicemi”, tak diskuse o tom, jestli jsi horňák nebo dolňák je tady vcelku logická. Ale že by tam byly nějaké oplzlosti, to fakt ne.
-
Hele, nevím, jak to bylo ve středověku, ale zkus někdy z výšin spisovné čestiny prosté vulgárních slov sestoupit mezi prostý lid, ať už u zemědelských profesích na vsích, nebo u dělníků ve městech. Poté seznáš, že mluva jejich jest vcelku vulgární a pro sexuální narážku nebo dvojsmysl nejdou daleko.
-
Dragon's Dogma 2 by odpovídalo, all-time peak na steamu 228 tisíc, KCD 2 má 256 tisíc. Jen to hodnocení hráčů na steamu, u DD2 šílených 61 % (což je horší než Veilguard 69 % ) a KCD 2 zatím 91 %.
-
jsou to algoritmy.
-
nevím, proč na Games neexistuje nějaky ignor list. Dezoláty fakt někam idealně uklidit. Tady to je hrozně zadezoléný.
-
Na Anglii kašlat. Bral bych zase naše území jen třeba do renesance
-
Ne, já jsem ji kritizoval, že se na tom přiživuje. Dneska ohlásila, že už nebude kandidovat. Ještě pláčeš?
-
ty jsi to dezolé, co schvalovalo nadávaní Pekarové, prosím, nereaguj na mě.
-
Tak je to hlavně videohra. V reálu když tě přepadne několik chlapů s mečem, tak nemáš šanci. Jestli se mluvilo o realismu, tak se myslelo hlavně to prostředí. Ale chápu, že prosťáček jako ty si rád rýpne.
-
Ale to s tebou souhlasím:) Jenom teď prostě v poslední době vyskočili ty dvě hry na 2 miliony, nechtěl jsem se začít nějak hádat.
A omlouvám se, to byl Delo, moje chyba.
-
"...az prilis sprosta a casto uplne zbytecne a ty neustale sexualni narazky..."
takže to tam fakt je? trochu som dúfal, že sú to spôsobené len algoritmami sociálnych sietí, ktoré mi podsúvajú stále nejaké čuňačinky z KCDII. no nič no, snáď iné kvality hry prebijú tento často až silený rádoby humor.
P.S.: hru som nehral, deň má len 24 hodín, takže si ju užijem, alebo ofrflem až niekedy v lete. -
KCD2 jsem nehral, takze nemuzu soudit. Jednicka me moc nebavila, takze dvojku nekdy zkusim az bude ve sleve. To, ze je to tak na urovni Stalkera 2 jsem myslel prodeje.
-
Je skvele, ze se tak dobre prodava a studio ma tak dost penez na dalsi unikatni projekty tohoto typu.
Ta hra ma na jednu stranu skutecne velice zabavne a unikatni pasaze a o to vice pro nasi zemi a okolni staty. Treba svatba je za me opravdu paradni kousek.
Nomralne bych hral v originalnim zneni, tedy v anglictine, ale nedavam to Jindrovo sislani. On stejne mluvil i v jednicce a nevsiml jsem si toho, nebo dostal ten herec v realu pres drzku, nebo co se to stalo????
Hra je na muj vkus az prilis sprosta a casto uplne zbytecne a ty neustale sexualni narazky jsou podle me casto taky spise na skodu. O to hur, kdyz se nekde na chvili posadite a slysite behem peti minut stejnou trapnou a ubohou frazi 10x, neni to nic prijemneho.
Co me ale na hre stejne jako jednicka mrzi nejvice je nezvladnuta interakce s postavami. Vy pro nekoho splnite velice slozite a komplikovane veci, zachranite jemu a jeho rodine zivot, barak nad hlavou atp. a stejne kdyz za nim prijdete po skonceni mise nekdy v budoucnu, tak misto, aby k vam vzhlizel a choval se jako ke svatemu obrazku, tak se muzete dockat osloveni "Co chces, hov*do?" nebo "Co si prejes, drbane?" a to navic jenom vase cepice stala 10x vic, nez cely odev postavy, ktera se k vam takto chova. V jednicce to casem zmenili u toho opileckeho kneze a Tezezy, ale dvojka v tomto zase jeden velky pruser. Prece nemuze byt tak tezke mit u postavy parametr, zda jste pro ni neco udelal a podle toho se kvam chovat. A nepomaha ani vysoka hodnota reputace. Proste se k vam ty postavy casto chovaji, jako byste se potkali poprve v zivote a za me je to velka chyba, ktera by nestala tolik, aby to neslo udelat jinak a hlavne, aby to pusobilo prirozene, kdyz temi interakcemi s lidmi ve hre stravite tolik casu.
A jeste me mrzi, ze stejne jako v jednicce se vubec, ale vubec nezapracovalo na jidle a spanku. Stejne jako v jednicce vubec nemusite spat a jidlo tak jak je udelano, je jen nezbytna nudna otrava. A stejne jako v jednicce, kdyby clovek nechtel, nemusi za celou hru snist ani sousto a vystaci si s pitim chlastu a lektvaru, takze prosim nepiste, jak je to realny simulator....
Proc si nejde objednat jidlo v hospode, aby vam ho nekdo prinesl na taliri, jako je to na zacatku hry, kdyz poprve prijdete v Troskovicich do hospody? Navic kdyz poslouchate, tak obcas hostinsky rika, jakou maji specialitu, ale koupit si ji u nej tak jako tak nemuzete.
-
Ta hra není realistická. Nevěř všemu, co se povidá na internetu.
https://www.youtube.com/watch?v=_CQEQ-mPnRc&t=104s
Podívej se třeba, jak probíhá combat ve více lidech. Tam množství NPC čeká vždy, až padne spolubojovník a teprve pak přijde k tobě. Tohle je naprostá definice herního přístupu, který nesdíli ani 1% s realismem.
-
Ultra realismus se opravdu nekona ani nahodou. V mnoha smerech jsou ty mechaniky az moc primitivni a nerealne. Ale tim hru nekritizuju, jen uvadim na pravou miru tvuj hodne prehnany statement.
-
Pockej si na novej AC,ten ti bude blizsi jak casual zamerenim, tak i ideologickymi preferencemi svych tvurcu..😉
-
Jasne, treba tu dlouho nebyl nejaky battle royale nebo extraction shooter titul, to by mohli zkusit. ;)
Ja naopak budu rad, kdyz se budou drzet toho, co zjevne umi a dalsi hra bude opet nejake rozmachle stredoveke RPG, treba z Anglie.
-
ne, nepamatuji, můžeš mi naliknovat ,kde jsem srovnával recenze na Silent Hill 2 a KCD2. Díky.
Spousty her mělo větší rozpočet a menší prodeje a naopak, neexistuje na tohle univerzální klič.
Silent Hill 2 prodal od řijna 2 miliony, Silent Hill 2 je všeobecně brána jako jedna z nejlepších her historie, jako nejlepší horror historie vůbec a obecně hra s velkým přesahem, uměleckou hodnotou atd. atd. Pokud ti takový peak herního survivoru prodá 2 miliony, tak co čekáš od Alana. Ani jednička AW neměla moc dobré prodeje. Dead Space remake úplně pohořel a dvojka nevznikne. Smiř se, že RPG typu KCD je mnohem větší mainstream než Alan Wake 2. Resident se prodává více, protože ta hra je čisté béčko a spíše akce než psychologický horor typu SH2 či AW2. Prostě přestaň kopat do výborných her. Někdy je lepší jenom pochválit prodeje.
-
Tak Stalker má jednu výhodu oproti KCD. A to průběh misí poté, co se přidáš ke Stráži nebo nepřidáš ke Stráži:) A celkem i rozdílně se hraje to, pokud tě Stráž loví a nemáš přístup defacto ani k vědcům:) A po cca 100 hodinách v KCD2 si nejsem jistý, jestli tam bude podobný rozdíl byť mnohé úkoly jdou řešit více způsoby:)