Přejít na výpis diskuzí
Dvojice obrázků ukazuje rozdíly mezi PC a PS4 verzí Metal Gear Solid V: Ground Zeroes
21.11.2014 | Adam Homola
199 příspěvků
-
Ale jen za monitor a GK si dal minimálně 30 tisíc, skoro 3 generace konzolí pomalu do důchodu na čem hrát :D Je to o prioritách pokud chceš to nej tak je tu PC a nekonečnej koloběh upgradu, záleží kolik si ochoten do toho dát. Jinak si pořiď ještě jednu a dokup další dva monitori když už tak pořádně ne, tohle polovičatý řešení...
-
Pokud člověk hry neskladuje, tak v cenovce nevidí problém a her si zahraješ opravdu více na konzol, než na PC a za menší cenu.
Popravdě je mi to úplně fuk, kdo se mnou souhlasí a kdo ne .. já prvotně taky dost bál a říkal jsem si, že jsou ty konzole úplně k ničemu a 30 FPS je fakt málo a také jsou hry nesmyslně drahé a co s nima pak budu dělat? Protože hru hraju většinou pouze jednou .. a vyhazovat 1500 za hru, kterou dohraju za 10 - 15 hodin se mi prostě moc nechtělo, ale stačilo 10 minut brouzdání na internetu a viděl jsem, že s konzol. hrami se opravdu dost obchoduje a není problém cokoliv nakoupit/prodat.
Důvod k pořízení PS4 byl jednoduchý, jak jsem psal, tak na PC jsem neustále upgradoval HW a stejně jsem na tom nic nehrál, protože nic kloudného 1-2Q 2014 stejně nevyšlo. Např. tenhle rok se Pckař ochudí o GTA 5, Tlou, což jsou opravdu povedené hry .. GTA 5 vyjde na PC, ale až na konci ledna 2015, což už bude jen pár týdnů do Witchera, ale pokud bych byl pouze PCckař, tak bych ted po dohrání aliena měl asi herní sucho, protože far cry 4, unity a podobné blbince od ubisoftu mě vůbec neberou. Dragon age bych na PC prvaděpodobně díky velkému nároku na HW a špatnému ovládání na PC asi taky nepořídil, což naopak na PS4 není problém.
Člověk co má PS4 a PC jako já může být happy, ale pro mě aktuálně vede hraní z gauče na PS4. -
On si to vymyslel aby vypadal chytre, ma tak akorat gameboy.
-
Ano, to ze mezi 4k a HD resp. low a high detaily + AA a podobny nesmysly je nepatrny rozdil je opravdu rozumny nazor. *5*
-
Na 770 bezia vsetky tie hry co pises lepsie ako na PS4.
-
Mozna ze kdybys mel zdravy oci a nemel mentalni poruchu netvrdil bys takovy nesmysly. Na svoji 980 hraju mene narocny hry ve 4k a tezko muze nekdo tvrdit, ze mezi 4k a tech 720p na konzoli je nepatrny rozdil. *3*
-
Jo s tím se asi nedá než souhlasit. Je teda pravda že i to PC můžeš bouchnout na televizi, ale to se asi moc neděje. Prostě s konzolí máš jistotu že ti to půjde a nemusí se nic řešit a většinou to bylo že PC konzole dohánělo a když je dohnalo tak se vývoj krapet zbrzdil a rozdíly pořád nebyly tak velký. Konečně někdo s rozumným názorem, tebe tady nebudou mít rádi :D
-
PS4 mám několik měsíců a původně jsem se 30 fps hodně bál a říkal si, že na tomhle se přeci na PC skoro nedá hrát, protože na PC jsem netoleroval fps pod hranici 40 - 45 fps a pokud to haprovalo, tak jsem snižoval detaily ... asi takhle pokud je 30 fps stabilních, což je aktuálně vyjma unity skoro každá hra, tak je vše naprosto plynulé. Ted hraju GTA 5 a skoro se mi nechce věřit, že je jede pouze na 30 fps.
Možná to bude tím, že člověk na TV většinou kouká z 2-3 m a není od monitoru pár cm. Možná to bude způsobené i input lagem, který je u tv znatelně větší. Moje televize má dle internetu 35, což je takovej lepší průměr a můžu říct, že co hraju, tak jsem si žádného input lagu dosud nevšiml. A rád bych dodal, že nejsem žádný trotl, který nikdy nehrál na PC. Vlastním 144 hz monitor ( na CS: GO ) včele s 770 geforce, což už dnes tedy není nic moc, ale dávám přednost aktuálně PS4.
PS4 bazoše jsou zahlcené hrami a je opravdu na výběr ... a pokud se dneska rozhodnu prodat hru, která vyšla v říjnu/listopadu, tak jí během dneška/zítřka za 1100 bez problému prodám nebo vyměním a můžu si pořídit další ať už úplně novou s doplatkem třeba 400 - 500 kč nebo koupit bazarovou za obdobnou sumu, za kterou jsem svoji hru prodal. A takhle furt dokola ...
Suma sumárum za hry utratím v průměru 5-6 tisíc za rok, ale pořád herní trh podporuji líp, než pckaři, které nakupují pouze hry, kde je 80 % sleva nebo ty různé balíčky s x hrami za dolar.
Prostě nechápu boj PCkaře proti konzolákům. Já jsem jak PCkaři, tak konzolák, ale aktuálně, jelikož v grafice je opravdu nepatrný rozdíl a na PS4 je daleko více AAA her, které se na PC ani nedostanou, tak dávám přednost PS4 a to i z důvodu, že mě nebaví neustálí upgrade. v lednu 2014 jsem kupoval 770 za 8 tisíc kč, ale mrkni, jak na podobné kartě běží třeba zmíněný dragon age, unity, lords of fallen atd ... ani nechci přemýšlet, jak bych si na tom zahrál witchera 3. A to je grafárna. Pokud chce mít dneska člověk trochu jistotu, že mu v pohodě pošlape budoucí next gen ve slušných detailech a stabilním frameratem, tak aby koukal alespoň po 970 za skoro 10 tisíc, což je pro většinu lidí nereálná částka pouze grafiku. -
Ne svět funguje na 3,9×10 na 14 Hz až 7,9×10 na 14 Hz když nepočítáš Planckovu konstantu.
-
Samozrejme, 30 fps na konzoli staci, protoze cely svet funguje v 25fps a oko vic nepozna.
-
Vcelku bych s tebou souhlasil, ale třeba ceny her na PC podle mě klesají výrazně rychleji a je plno slev, nehledě že si můžeš nasdílet celej steam účet. Taky mi neštimuje těch 30 fps na pc a na konzoli. Jak to že na konzoli to stačí?
-
Narozdíl od PC, kde je momentálně 90 % her uložených někde v zatuchlé knihovně je zde možné nakupovat / prodávat hry po bazarech a člověk utratí mnohem méně. Já jsem za poslední půl rok koupil 3x hry na PS4 za 4500 a hrál jich 9 s tím, že mám aktuálně 2x u sebe, takže pokud bych je prodal, tak jsem na částce přibližně 2500 kč za 10 her ...
Navíc podívej se jak většina "next gen" her běží na PC ... pokud chceš hrát na high,ultra např. Dragon age, unity, tak potřebuješ kartu za 9,5 tisíce. na PS4 jede dragon age prakticky ve stejné kvalitě jako na PC a naprosto plynule. Navíc se nedá porovnávat 30 fps na konzol a 30 fps na PC. na PC je 30 - 40 fps pro mě osobně skoro nehratelných ...
Očekávám, že v roce 2016 už rozdíl v grafice budeš určitě patrnější, než co je ted mezi PS4 vs PC, ale aktuálně je konzole docela dobrá volba. *11* -
Tak pánové ukážeme občanky.
-
Tvuj smysl zivota je brecet, protoze konzole je kram?
-
Wallete proč pořád střídáš nicky? Takovou gumu pozná každý, takže se ani neobtěžuj vymýšlet nové nicky...
-
Potrefeny butthurt se ozval. *15* Se mi libi jak nekdo kritizuje nv, ktera dela ty lepsi grafiky pro ty bohatsi lidi a fanbojuje apple, kterej prodava predrazeny crap. *15*
-
ty máš dost tvl *1* ty o tom píšeš jako o smyslu života. Docela tě začínám litovat...
-
predátore? Proč si nevyléváš srdíčko na extrahardware? Už tě zabanovali? Takovýho masturbanta nad nVidii tam ještě nemělí co? Jaký je vlastně žít žívot s nVdii? Umí aspoň dobře vařit??
-
proč tu ze sebe děláš hlupáka neustále
-
Ehm, a kde zmiňuju iPhona v příspěvku na kterej reaguješ? Já ti říkal ať si o tom s někým popovídáš nemáš se za co stydět oni ti pomohou.