Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já tak budu poslouchat nějakýho ubohýho trotla..
  • To co tady píše czlukas o tv plazmach je jak vystřižený z PR článku. Lepší, přirozenější obraz u plazem bez debat. Mám doma 2 roky starou plazmu Panasonic HD ready a kromě toho, že tam mám vypálenou info lištu ze zpravodajských kanálů, naštěstí to jde vidět jen noci, kdy může být obraz dostatečně kontrastní, tak jsem celkem s TV spokojen. Říkám celkem, ale nedostatků má taky dost. Nejlepší věc je resampling SD kanálů, lepší než Full HD telky. No ale třeba jasové a energetické nároky je fakt bída. Obraz ve dne chcíplej nekontrastní a příkon můžete vyhnat nahoru a stejně je to bída. Spotřeba při stejné uhlopříčce o 100% vyšší než LCD LED TV a to při horších jasových parametrech. Jediná šance kdy se u plazem dostanete na spotřebu LCD LED je při sledování hororů.
  • Unreral Engine 3 dokazuje ze este nepatri do stareho zeleza :)
  • takže FPS a frekvence se nemají sinchronizovat dobře. Jenom k těm 100hz možní tě to přkvapí ale odezvu často uváděj v milisekundách takže doufám že třeba 0,001ms je dost
  • Spades
    Tak minimálně aspoň 100Hz. Potom je obraz krásně plynulý, a nemáš problém s desynchronizací obrazu. Nevím jak to teď přesně je, ale myslím, že by ses měl vyhnout 120Hz. Je to kvůli tomu, že pokud se frekvence a FPS zesychronizují, tak to dělá různé artefatky. Dělá to spíše na PC, ale konzole mají taky nějaké 60 FPS hry, kterých se to týká. Nejsem si tím ale jistý, ale určitě 100Hz a více minimálně.
  • El-Bravo
    Takový trošku Uncharted styl :P
  • Buď nejdou vůbec spustit (dostanu hlášku, že hra vyžaduje PAL60) nebo se spusti v ohavných barvách.
  • hmm dobře když už jsi mi tak pěkně poradil tak ještě poslední dotaz jaká je ideální odezva obrazu?
  • Malleth
    To jsou i hry od Bioware
  • Spades
    Plasma bude mít lepší kontrast a barvy oproti LED, a hlavně o hodně lepší odezvu obrazu. Nejspíš bude mít i lepší úhlopříčku. Spotřeba bude vyšší jak u LED, ale jestli pˇ'recházíš z LCD, nebo CRT, tak to bude o poznání méně i u plasmy. Je to proto, že plasma žere v závisloti na světlosti barvy, kdežto LCD žere furt stejně, a CRT žere moc.
    Navíc u plasmy nehrozí artefakty osvětlení. Problém může být s vypalovaním obrazu, ale to prej vyřešili.
  • Takže jakej bude při hraní na konzoly rozdíl mezi LED a plazmovou televizí? když obě budou stát zhruba stejně tak kolem těch 15 000,-?
  • Uplny suhlas. Mam LED od samsungu a to podsvietenie je fail. Ono to v obchode vypada nadherne, ale po dlhsom pouzivani doma si zacnete vsimat vsetky chyby a nedostatky toho podsvietenia (svetlejsie rohy, banding, nerovnomerne rozlozenie jasu, nekvalitna cierna ked su zhasnute svetla). Chcel som plazmu, ale v danej cenovej kategorii som nenasiel ziadnu, pri ktorej by som nemal pocit, ze obraz blika. Uz aby tu boli OLED.
  • proč hlupák? úplně se vidím jak přehlédnu dvakrát jasnější věci :D
  • Tikov
    Sakra jsem to hlupák díky za upozornění
  • Spades
    Ne myslím LED. Oni totiž tu technologii museli nějakou dobu vyvíjet víš? Měla nahradit plasmy, ale než ji dokončili, tak plasmy odstranili většinu nedostatků. Co ale dělat s technologií, která již nemá žádné využití? Je to nová technologie, tak na to každý samozřejmě skočíl, ale LED televize je nehorázná blbost. Maximálně má dlouhou životnost, ale s tím už se plasmy taky jakžtakž vypořádali. Jediné smysluplné využití mají na monitory, jelikož plasmy nemohou mít tak malé úhlopříčky.
  • myslíš snad LCD LED v době kdy byla plasma drahá skoro nebyly
  • Spades
    Jedině plasma, nebo OLED. LED je hloupý výmysl z doby, kdy byla plasma drahá a poruchová. OLED je zase drahý a poruchový teď, ale na druhou stranu je to technologie budoucnosti.
  • Spades
    Hlavně jde o tecnologii.
    LED je to samé co LCD, akorát vzadu nemá zářivky, ale LED diody. TZN žere méně, má lepší černou, a je tenčí.
    Plasma ale funguje úplně jinak. Jelikož se rozsvěcují jednotlivé body, nese plasma 3 veliké výhody. Má kolísavou spotřebu, tmavý obraz žere nejméně a světlý nejvíce, potom má po CRT nejvěrnější černou, a hlavně umožňuje to, že vedle sebe může být světlý a tmavý bod, což u normálního LCD a LED nejde (U LCD vůbec, u LED jedna dioda ozáří více bodů vedle sebe naráz)

Kvůli toho je jednoznačně lepší plasma.

Samozřejmě nejlepší je OLED, protože je tenčí, méně žere a může být dotyková i bez dotykové vrstvy, bohužel se ale rychle kazí, a je náchylná na UV záření, a i sebemenší radiaci.
  • nojo pochval si svojí plazmu koneckonců máš ten křáp doma že? já du do LED a názor člověka co dělal logistika a testoval při tom televize mě nezajímá.
  • "ten toho ví beztak víc než ty" .. kolik ti je dítě? ... dál už bez komentáře, kdo zná tak ví, kdo neví ať si plácá a věří čemu chce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit