Přejít na výpis diskuzí
E3 dojmy: Dragon Age Inquisition vrátí sérii ztracený punc kvality
15.6.2014 | Aleš Smutný
107 příspěvků
-
nechava ma to chladnym, na jednu stranu sa snazia o max. realicnost, a na druhej strane ten drak sa tvari ako prerastene prasa, jeho ohen ma silu asi ako slnko v lete(hej mozes dostat upal, ked si na slnku hodinu)
a toto ma dostalo...Po deseti minutách dostal pár nohou pořádně zabrat, drak se převalil na bok, až mi ho bylo skoro líto. Čekal jsem, že jej hráč dorazí, ale šlo jen o znázornění výraznějšího zranění. Po chvilce se drak oklepal, zase vznesl nad údolí a chrlil oheň.
ako kua, tak rozsekas mu tie nohy alebo nie?
bud sa hrajme na realitu a dospelost, alebo nie, toto je zatial nelogicky paskvil -
-
Chces resit realisticnost u letajiciho draka? No LOL. Letajici drak navic chrlici ohen je nerealny, smir se s tim. Jestli se mu regeneruji zraneni na nohach nebo ne uz s tim nic nezmuze.
-
-
no ty mozes hovorit afektovane lol, ale keby ti lietal drak v hre ako cmeliak tak ti to nevadi?
ty si klasicky konzument, vsetko co ti ukazu, ty to bez komentu zozeries
-
-
realita ve spojení s draky, magií a elfími lučištnicemi střílejícími glowsticky přidělané na šípy nějak moc nejde dohromady, to si budeš muset počkat, až pan mistr světa v gamedesignu dodělá svoje Husitské pískoviště
-
-
99% fantasy, ktore sa napisu, a menej tie, co sa natocia alebo naprogramuju, sa robia tak ze na realny zaklad tu fantaziu narubuju, aby si to ludia dokazali predstavit, akceptovat ten svet a jeho pravidla
tj, ked ta kopne drak, alebo ta chyti do svojich pazurov, nemas to sancu predychat ani v brneni(sranda ze najviac to dodrziavaju v knihach)
takisto, ked 10 min sekas (magickymi zbranami a magiou) do drakovej nohy, nieje normalne, ze reakcia bude ta, ze drak 10sec bude lezat na zemi a potom uz to zranenie bude pase -
-
drak lieta nohami?
-
to je pravda, ale dokud tohle nedodělají u lidských postav, nemá cenu se rozčilovat nad draky, myslím situace, kdy vezmeš strážného bez helmy 20ti kilovým obouručákem po hlavě a místo aby mu to roztříštilo lebku na 1000 kousků, ubyde mu čtvrtina HP a dál bojuje jako by nikdy neslyšel ani o otřesu mozku, a to máš ve většině herních RPG
-
-
jj to chapem, (btw, obojrucaky maju cca 7-8kg :) )ja len vravim, ze pri zobrazeni hier pred 10rokmi sa to neriesilo - ta realicnost ..teraz je DA prezentovane skor ako film, (najma tie hrdinsko trapne sebaobetovania Leliany)nie hra, tak nech to aj tak urobene, tj nech mu tu nohu(drakovi) aj odrubu, aj tak je ta hra Pegi 18+
-
-
-
-
-
Přišlo mi, že ten drak tam jen tak postává uprostřed mýtinky, čeká až se na něm vyblbne partička rádoby bojovníků s heroickými výkřiky a pak si v klidu odletí... *1* *1* *1* Přišlo mi to laciný... Takovej drak by dvakrát kousnul a bylo by by vymalováno. Těm chudákům by nepomohlo ani jejich hrdinské hekání a 2 animace útoku. *1* *1* *1* *1* Jako fakt ne.... *1* *1* *1* *1* *1*
-
tak asi to nebude tak domrvené jak DA2, hlavně doufám, že bude možnost obětovat některé členy týmu, mám totiž tak deset adeptů na smrt *1*
-
Sice tady je možnost si zastavit hru a rozdat rozkazy, ale ten combat je akční jako nikdy dřív. Raši bych viděl combat z 1 nebo nějak smíchanej s 2, ale tohle je prostě akční jak blázen.
-
-
Da se předpokládat, že bude k dispozici opet volba obtížnosti. A jestli bude stejna, jako v předchozích dilech, bez taktického módu se neobejdes. I tu vaši posvátnou jedničku jsem schopnej dohrát bez pauzovaní klik klik klik. Stačí si navolit nejlehčí obtiznost. E3 demo vypadá, jako by běželo právě na snizenou obtiznost, aby toho stihli ukázat co nejvíc. V předchozích dilech trvaly i souboje s obycejnejma enemakama dost dlouho, protože hodně vydrzely - na vysokou obtiznost samo.
-
Bojový souboj z prvního dílu, kde když někdo započal plošný útok a ty jsi prozřetelně utekl pryč, stejně si dostal poškození, protože ses nacházel v neviditelném poli určujícím poškození? Stačilo proběhnout kolem nepřítele, který začal takový útok a stejně si dostal pecku.
-
Proto mi to nejde dohromady. K čemu bude potřeba ten taktický mód? Stejně to asi dohraješ lehce skrze akci jako ve 2 a koukat jak postava dělá přemety anebo nějaké komické extra akční pohyby skrze akční mód bude asi nádhera :)
V 1 díle, ten taktický mód byl praktický. To samé pauzování. -
-
Podle me tam ten vyber dali hlavne proto, aby uspokoliji vsechny. Nekomu se libi RPG z isometrickeho pohledu s klikanim a nekomu zas akcnejsi souboje s primym ovladanim hrdiny. Kazdej si tak prijde na svy. Me osobne to prijde super, nechat tuhle volbu na kazdym zvlast a necpat mu do tlamy jeden styl. Pokud oboje skutecne bude plne funkcni tak smeknu.
-
-
Naprosto souhlasím. Už vidím jak budu používat izometrický pohled, když budu zrovna moc líný na přímé ovládání a akční pohled, když budu mít chuť prostě jen drtit soupeře.
-
-
Přesně jak napsal Aleš v článku, vypadá to jak Dragon´s Dogma. Já byl byl rád kdyby to vypadalo jako Dragon Age. V jedničce jsem taky většinou určoval pokyny z "akčního" pohledu a když jsem potřeboval větší přehlednost tak z taktickýho.
-
No, já se třeba snažil i v Origins hrát z "akčního" pohledu - když sem musel vymýšlet taktiku z mého pohledu, pomáhalo mi to vžít se. Nicméně v DA2 jsem již nemusel ani přemýšlet :-(
-
-
-
Shrnutí informací s E3 týdne je tady http://dafan.cz/e3-tyden/ *3* ...Jinak hezký članek *1*
-
To jsem zvědav.
Dva módy ve hře a oba mají být stejně použitelné? To je jsem opravdu zvědav. Většinou se používal taktický, mód tam kde byl navíc i potřeba a něco přinesl navíc. Jestli zde bude pouze volba jako ve 2 díle, tak to bude opět na nic.
Akčně to asi určitě také půjde dohrát. A předpokládám, že velice lehce.
Škoda, že je to tak barevné. Vypadá to vtipně k tomu zajímavému tématu. -
ještě doplním, že v rozhovoru s britským PCGamer bylo řečeno, že někdy přes léto vyjde betaverze jakési utility, skrz kterou si hráč bude schopen navolit důležitá rozhodnutí z předchozích dvou her, jejichž následky mají ovlivnit i děj ve třetím díle
-
-
Dragon Age Keep.
-
Tak to mě hodně těší, protože savy jsem dal bůh ví kam *1* . Vlastně je to docela logická volba, jenom doufám, že to tam bude dostatek možností a ne jen pár hlavních rozhodnutí.
-
-
tak se omlouvám, nebyl to PCgamer, ale GameSpot
https://www.youtube.com/watch?v=xIRl5hnfJCs
mluví tam o tom od 5:40
-
-
-
Je vidět, že Bioware se konečně rozhoupal. V uvozovkách otevřený svět (pořád lepší než koridor), úprava vybavení a schopností vaší bandy (něco, co bolestně chybělo v ME3), možnost volby způsobu hraní. To všechno je vážně paráda. Ale pořád tu je barevný kolotoč emocí (hodný,zlý a robot). Mě nevadí ta iluze svobodné volby, mě vadí ten přístup. Kdyby, prostě vypnuli ten barevný kolotoč a nepravidelně střídali možné odpovědi, bylo by to lepší. Hráč by tak musel víc přemýšlet o tom, na co klikne v důležitých okamžicích vývoje hry. Jedině, by to vedlo k věští zainteresovanosti hráče do příběhu.
A mimochodem, pořád mi nikdo nevysvětlil, proč se to jmenuje Inquisition. Jak, jsem si všiml, nikoho tam za tím nevyšetřovali (slovo Inkvizice znamená v latině vyšetřování). Těšil jsem se na špinavou a morálně ambivalentní práci ve vlastních řadách, ale místo ní jen další generické zachraňování světa před invazí démonů. Klamný marketing *16* ! Jestli, si nebudu moc upálit aspoň jednoho heretika, nebo vesnici postihnutou morovou nákazou, tak to nekoupím ani ve slevě na Steamu. -
-
Já se neopak barevného kolotoče zastanu. Jedna věta muže mít několik významů, mezi kterejma rozhoduje pouha intonace. Byla by to bolestna rána pro někoho, kdo rád sarkasticky a ironicky odpovědi. Aby se daly nabízeny možnosti spravne odlišit, museli by autoři zjednodušit scénář, aby k podobnejm omylům nedocházelo nebo pouze minimálne. A to za sebe rovnou říkám, že radši vezmu zavděk barevnym kolotočem.
-
já myslím že to je taková inkvizice na americký způsob, ber to s nadhledem a nečekej obdobu českého RPG Inquisitor
-
-
Co pak hraní her, jde dělat jinak, než s nadhledem? *3* A já vím, DA je ta americká klišé fantasy, ale to to dělá ještě horší. Máš všeobecný rozšířený obraz inkvizice, té katolické inkvizice. Bigotní, pokrytecké, fundamentální (z historického hlediska, je to samozřejmě složitější, ale mě teď jde o význam a interpretaci v kultuře). Ve fantasy, to jsou často právě oni, kteří ve jménu větší dobro, jsou ochotni jít přes mrtvoly. Zjednodušeně, oni zastupují Spravedlivé zlo (Lawful Evil) v eticko-morálním rozvržení, dle DaD. A máš prostě tenhle široce rozšířený obraz (upalování čarodějnic, mučení, náboženský fanatismus). Můj problém je, že Bioware si prostě pojmenovalo hru, aby jen zněla drsně a zajímavě, ale nezdá se (aspoň doufám, že se mílím) že přináší nový pohled na funkci inkvizice ve fantasy světě, v její sociálně-společenské struktuře a stabilitě. Místo, aby toto téma rozvíjela a přinášela nový úhel pohledu (nejlépe z pohledu inkvizitora, který denně musí dělat mizernou práci, potýká se s věcmi z nichž by ti bylo zle a přitom to nesmí odfláknout, protože neviní lidé by skončili na hranici) , tak ji ignoruje a přináší vlastní ideu, která s podstatou Inkvizice nemá nic společného a je jen matoucí. A hlavně lenost ze strany Bioware. Dokážu překousnout invazi démonů (laciný deus ex machina), ale prodávat něco pod názvem, s nímž obsah nemá nic společného, tak to se na mě nezlobte, ale mě to vadí.
Koukej, každý jsem, jiný a každý si užije něco jiného. Já jsem ten typ, kterému záleží na příběhu a kontextu, protože mě to baví. A nezapomeň, i když vždycky záleží jen na hratelnosti, příběh je jako omítka, která zakrývá nevzhledné cihly a trámy. -
-
Tak Inkvizice v Dragon Age: Inquisition je "nástupcem" staré inkvizice, která byla přesně taková jak ty popisuješ - pokrytecká, nemilosrdná, Účel přece světí prostředky - a která se později rozdělila na Hledače a Templáře (mimochodem, BioWare si taky vypůjčilo pojem Templáři a udělali z nich úplně něco jiného). No a ty si vlastně v pozici někoho, kdo se rozhodne (nebo je k tomu donucen okolnostmi) založit "Inkvizici", ten název asi proto, že stará inkvizice taky bojovala proti mágům respektive tomu špatnému na magii. Vývojáři tvrdí, že inkvizici můžeš vest jak chceš v jisté míře jim to i trochu věřím, bude dáno rozcestí a ty se rozhodneš jestli necháš pomřít celou vesnici a nebo zachráníš svoji pevnost (ostatně jak to bylo v gameplayi z minulého roku *3* ) to nejvíc americké na tom bude asi to že tam bude i cestička jak zachránit oboje...
-
-
Pokud se nepletu, anglický pojem Templar pochází ze spojení Temple Knight (Knight Templar...), popř. podobného. V překladu Chrámový rytíř - vzhledem k tomu, že DA Templáři jsou ozbrojenými složkami Chantry (faajn, církve), která má pod palcem všechny kruhy mágů, zde máme spojení.
Skuteční templáři také byli věrní papeži, což je církev. Dragon Age z Templářů v podstatě nedělá nic jiného, než co byli ti opravdoví, pouze si jejich účel pozměňuje, aby sedl jejímu světu.
Pojem Inkvizice jsi však vysvětlil zcela správně, tedy minimálně v rámci herního světa. "Stará" Inkvizice (která vznikla před první "dobou"/Age) byla známá svou krutostí při vyšetřování, a byla založena aby chránila lid před těmi "špatnými" školami magie a dalšími jejími negativními vlivy. Právě z Inkvizice se později stali Templáři.
V DA:I je v podstatě úkolem Inkvizice vypátrat důvod a napravit trhliny v Závoji (sakra... české názvy, to je hrůza - proto hraju zásadně hry anglicky) - jak víme, Veil/Závoj i Fade jsou úzce spojeny s magií - lidé i elfové zde chodí snít, a mágové obou ras zde můžou přijít "na povel".
Z toho vyplývá, že název Inkvizice možná nedává smysl na první pohled, nicméně při hlubším zamyšlení (a vzetí v úvahu světa DA a jeho historie) dává smysl naprosto jasný. -
-
Děkuji tobě i Akrodym za hlubší úvod do světa DA. Ale v podstatě jste sami dokázali nepraktičnost názvu Inkvizice. Dokážu jsi představit, že polovinu hry DA člověk stráví vysvětlováním, že je členem Nové Inkvizice, kterou jsi ale všichni hned budou spojovat s tou starou. *1*
Úkol: Právě jste zachránil "vyplňte sami" před "vyplňte sami."
Zachránění: "Děkuji, Děkuji, že jste mně zachránili. Nechcete náhodou quest? A mimochode, jak vám mám říkat? Vaše odznaky na pláštích mi jsou cizí."
Hráč: "My jsme Inkvizice" (tady to vidíš, vypadá to prostě drsně)
Zachránění: "Inkvizice? Prosím vás, neupalujte mně! Já s démony nemám nic společného?"
Hráč: "Klid, mi jsme Nová Inkvizice, naším posláním je chránit svět."
Užijte si deset hodin dialogů v podobném stylu. *5* * -
-
-
-
-
-
-
-
V nějakém video blogu (nebo někde, myslím) si hovořil, Aleši, o tom, že ses byl podívat na nějakých hrách pro Vitu. Bude o tom článek?
-
-
Ještě uvidíme. Z chystaných kusů tam bylo (nebo k čemu jsem se dostal) k osahání jen Freedom Wars a k tomu chyběli další hráči do multiplayeru, takže jsem tam chvíli běhal s AI parťáky... Což není zrovna to pravé ořechové. Pak jsem už jen zkoušel věci co vyšly dřív jako Borderlands 2, Luftrausers a God of War kolekce.
Na to, kolik her na Vitu vychází jí Sony ve svém kumbále prezentovalo spíš skrz tyhle "větší" tituly, které mají i po datu vydání. Ale ještě jsme chytli nějaké hry v nezávislé scéně, které se objeví i na vitě, tak to možná dáme dokupy v jednom článku.
-
-
Můžu se zeptat zda to má vážně tak přesaturovaný barvy jako bylo v trailerech?
-
-
Hodně záleží na prostředí, třeba ten hrad mi přišel celkem v pohodě, ale obecně jo, jde spíš o to, že některé barvy z toho vážně vyskakují a tlučou do očí, primárně ta "magická" zelená (tráva mi v jejím světle přišla ještě příčetná) a pak někdy oranžová a modrá - taky hlavně od magických efektů. Tam bych klidně ubral...
-