Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vitekb
    Jako proč ne? Jen ať se snaží. Osobně to uvítám. Čím víc konkurence, tím lepší pro zákazníka. Osobně od nich zatím nic nemám, ale pokud přijdou s něčím dobrým, tak proč ne? A nevím, proč by měl někdo být vysmíván jen proto, že se snaží dohnat konkurenci.
  • Novy hry krabicky, stary hry gog. Nic vic nepotrebuju, nic vic nechci :)
  • EA nevěřím, resp. věřím, že by si chtěli maximalizovat zisky...otázkou je, jestli mají ve svém portfoliu ještě hru, kterou totálně nedomrvili. A není plánované její domrvení.
  • Cypri
    V EA jsou vtipálci koukám *1*
  • "Nejde o to, jestli je Steam lepší, horší nebo kdo má víc her a víc slev."
    Autor se plete, naopak - PŘESNĚ O TOHLE JDE. Pokud bude mít Origin více her, lepší hry, více slev a nižší ceny, lidé přejdou ze Steamu stejně rychle jako přešli na Facebook. O ničem jiném to není. Vzhledem k tomu, že se EA nechali slyšet, že neplánují žádné velké slevy, protože to "degraduje hodnotu her", mají to oproti Steamu hooodně těžké, protože pak už můžou bojovat jen tou nabídkou her...
    • Ve skutečnosti to je jen o tom, jak moc hypované jsou hry, které vyžadují jednu nebo druhou službu. Aspoň ze začátku.
    • Dovolím si nesouhlasit, třeba já si teď koupil třeba Max Payne 3 sobě i kámošoj na Steamu a ne retail, i když byl levnější, pouze kvůli komfortu nezávislosti na krabici. (Taky to není jediný důvod). Správně by měl prodejce prodávat v jedné krabici klíče ke všem dostupným distribucím a nechť si vybere zákazník - ten který aktivuje první, deaktivuje ty ostatní.
    • SnakePlisken
      Ono je to s tím prohlášením od EA, že nebudou mít velké slevy u her vcelku směšné, když nedávno prodávali řadu her za 5 EURO. :)
  • Lepsi verzi Steamu? Tim, ze reknou ze na te jejich s r a c c e nebudou zadne slevove akce jako na Steamu. No, good luck boys.
    • jindra.veliky
      To ze Steam tema svejma slevovejma akcema jen skodi PC trhu je pravda. Kazda druha socka si pak rekne: Nebudu kupovat pri vydani. Radsi si pockam nez to bude Ttlustoprd Gabe prodavat za 5 euro a pak si to koupim." Vyvojar pak uvidi z prodeje tak 3 eura ktery nepokryjou ani naklady na zakladni podporu.
      • Neřekl bych, že Steam se slevama škodí PC trhu. Pokud nabídne titul se slevou, zisk se dohání tím, že se prodá daleko víc kopií než za standardní cenu. Další výhoda (pro hry, kde je multiplayer) je v tom, že do hry přibudou noví lidé, rozšíří se hráčská základna a hra ožije.
        Neméně důležité je to, že každý vlastník hry je potencionální zákazník pro další díl hry či jinou značku stejné společnosti.
        Navíc tyto akce můžou klidně sloužit i k částečné legalizaci nějakého hráče, který titul dříve stáhnul, dohrál a v současné době zjistí, že se hry dají kupovat za rozumnou cenu v akcích na steamu, uvidí tam tu svou hru ve slevě za 5e a koupí si jí. A pro tu firmu je pořád lepší menší zisk než žádný a jelikož se bavíme o digitální distribuci, kdy jsou náklady na výrobu kopie nulové není absolutně co řešit. Můj pohled jako vydavatele by byl, že v akcích prodám kopie, které bych za plnou cenu neprodal, což je zisk navíc.
      • Tak on předně není žádný racionální důvod, proč by měly elektronické verze hry stát stejně a nebo dokonce více než krabicové verze. Takže já když kupuju elektronickou verzi nějaké hry, tak téměř vždy v nějaké akci. Za plnou cenu kupuju pouze krabicové verze (výjimkou můžou být hry, které vychází pouze elektronicky jako třeba Legend of Grimrock apod.)

Příklad: Hitman Absolution..cena krabicové verze 999-1099 Kč. Standardní cena elektronické verze 1299 Kč, nebo respektive 1170 Kč teď v předobjednávkové akci (končí za týden, pak bude opět 1299) na Steamu.
        Nice, na tohle se jim můžu akorát tak vys**t a koupím si krabicovku. Proč stojí elektronická verze více, když nemusí nechat dělat krabice, lisovat DVD, tisknout manuály, nechávat podíl velkoobchodům a maloobchodům, platit přepravu..? Jasně, údržba serverů něco stojí, ale rozhodně ne tolik, aby to ospravedlnilo cenu vyšší než u fyzické kopie hry.
      • vetsina her nema vetsi hodnotu nez 10 EUR - support pro jednotlivce prakticky neexistuje. Vubec se nedivim, ze spousta lidi ty hry krade a nemaji moralni problem, ostatne proc taky, kdyz ta koupena verze krome toho ze je legalni nema zadnou dalsi pridanou hodnotu. To je trosku malo.
  • Slendrian
    vzdy ked vidim niekde EA s nejakym blabolom tak sa naseriem za koniec ME3, nejak si neviem pomoct :)
    • jindra.veliky
      Tak si sezen psychiatra. Ten ti treba pomuze. *7*
      • A třeba takovej háček nebo čárka nad písmenkem ti nic neříká co?
  • Tak jistě že chtějí, nemyslím si že budou(to ale nemění nic že bez Steamu/Originu/jakékoliv služby tohoto typu, se hraje líp). Jinak mi EA psolední dobou jako pro zákazníka připadá míň a míň lákavá, pokazili Dragon Age 2(tedy dal se ale úroveň slabá), jak mi Dead Space připadal lákavý, třetí díl už nepřipadá, Origin beru jen jako další demotivaci k tomu od nich nic nebrat. Jak mám rád Mass Effect, tak třetí díl ani kupovat nechci kvůli Originu. Ale zase na druhou stranu, co nemám, to mi nechybí.
    • Tikov
      Pro čistě/většinově MP tituly je Steam celkem výhodný- automatické aktualizace
      • na to nepotřebuješ žádný dementní steam na to stačí když se hra a to POUZE při spuštění připojí na server a případně aktualizaci stáhne...!
    • exoslav
      S tím ME mám to samé. Kupovat to nechci jen kvůli Originu...
  • JohnyTheZik
    Co se tyce rychlosti, tak mam PC, rekl bych, v poradku (dokazuje to i novej ntb) a ackoliv je tu Steam dlouho, nic rychlyho to teda vazne neni. Uz jen to stahovani - stahuju s 60/6 netem 100MB dota2 patch 10 minut jen proto, ze to 5 MB pred koncem prestane stahovat (ofc ne vzdy, ale dost casto je to zabugovany)? Clovek by cekal, ze ten download uz budou mit dotazenej k dokonalosti, kdyz je to sluzba pro digit. distribuci.. A on slavnej in-game teda funguje mnohem lip na Originu (napr. pri loadingu).

Tak jako tak jsem nucenej pouzivat oboji, ackoliv bych radsi nepouzival nic, v zasade me to jen zdrzuje (ackoliv je pravda, ze pri instalovani her na ntb to znacne urychlilo celej proces). Konkurence je vzdycky dobra a kdo rika, ze EA to dela pro prachy, ale Valve to dela pro spokojenost zakazniku.. to ponecham bez komentare.
    • To je ale fakt probém u tebe mě to stahuje pokaždý minimálně 900kb ,a žádnej extra rychlej internet nemám ;)
      • JohnyTheZik
        To fakt neni problem u me. Ze share-rapidu mi to jede max, ze steamu i z originu mi to jede max (cca 6MBps), ale steam hrozne casto kolisa.. Obcas prestane stahovat uplne a ten jejich odhad minut je vetsinou k smichu. A zkousel jsem menit i dl regiony, ackoliv se priznam, ze zamorsky jsem nezkousel.

A netvrdim, ze to tak je porad, ale dost casto je a to je u digit. distribuce celkem velkej problem.
    • Vitekb
      Ono to je jak kdy. Možná by i nebylo od věci zkoušet nastavit jiný region na stahování, třeba zámořský. Protože zrovna včera jsem stahoval v noci (po půlnoci) 3.5 Gb hru (KOTOR) a trvalo to asi 10-15 minut. Až jsem byl sám překvapený.
      • JohnyTheZik
        viz prispevek pod kolegou.. regiony jiny jsem zkousel, vetsinou je ale default nejlepsi.. kazdopadne zamorsky me vyzkouset nenapadlo.. dik za tip, prubnu, az to pujde mizerne :)
  • JO jasně a zítra ovládnou svět pračky *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit