Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • C-BEAM
    neviem akú debatu myslíš. skús byť konkrétnejší.

podla konštelácie planét v sústave a polohy jej hviezdy je možné s dostatočnou presnosťou odhadnúť dráhu planéty ktorú chceš ako prak použiť, odhad smeru pohybu planéty je povedzme 50:50 takže v tomto problém nie je, po prelete planéty spustíš motory a začneš sa vzdalovať od planéty, čím ešte navýšiš výsledný prírastok rýchlosti, ktorý vznikol odovzdaním časti hybnosti planéty tvojej lodi.

Problém gravitačného praku nie je a nikdy nebolo samotné navýšenie rýchlosti problém bolo vypočítať presné dráhy, rýchlosti a časy toho aby sonda smerovala tam kde vedci chcú s minimom korekcií dráhy, keďže na veľké zmeny dráhy nie je palivo. Ak potrebuješ presnú rýchlosť a smer musíš sa trafiť do veľmi malého priestoru. U Voyagerov je pre mňa dodnes záhadou ako sa im to všetko podarilo rozpočítať ale zvládli to už v 70tych rokoch.
  • starej grygar nic moc no... my co jsme četli einsteina v originale (a rozumeli tomu) jsme se oknam vesmiru dokoran jen smali *3*
  • Jo, dr. Grygara mám taky rád. Začínal jsem na Oknech vesmíru dokořán jako malej kluk. Momentálně se těším na Žeň objevů 2014, jsou to perfektní svodky a vždycky nabité zajímavostmi.
  • walltar
    To je to jedno procento. *1*
  • to byla reakce na mart9 ktery toho o grygarovi vi vic nez jeho vlastni syn *5*
  • walltar
    Ale tak i toho bojování je tam dost... já osobně ani merchanta kromě bety nezkoušel. Když hraju, tak si hru na hodinku zapnu a jdu si zničit pár nepřátel.

Nevím, příběh mě tam nechybí.... stejně ho projdeš za pár hodin a potom skončíš s úplně stejným vesmírem jak máš teď.

Spíš větší problém je, že hra neví co je... Není ani MMO, kde se bavíš s ostatníma lidma (I s novýma squad funkcema prostě nevím k čemu je použít... proč vůbec hledat ostatní lidi, když na všechno stačíš sám). Ani není plná SP záležitost s příběhem. Takže je tak mezi a dost lidí kteří mají rádi jedno, nebo druhé a tohle jim nebude vyhovovat.

Proto já spíš čekám na Star Citzen... I když to asi pro lidi, kteří mají rádi otevřené hry s příběhem jako Freelancera nebuide to pravé.
  • No to by bylo bezvadny!
  • Nejsem jejich pribuznej, proste co se vesmiru tyce, je pro me p. Grygar nekdo, koho
    uznavam a vazim si ho, proto me pochopitelne zajima jeho nazor na tuhle hru.
  • Berem to tak ze Elite:D pocita co najvernejsie fyziku letu vo vesmire atd? Pretoze tak to chapem ako simulatory ja. Napr simulatory stihaciek, aut atd. sa co najvernejsie snazia pocitat fyziku ich modelov. Preto sa simulatormi volaju a pretoze vacsina prace ide to toho tak v ostatnych oblastiach casto laguju.
  • ty ses jejich pribuznej nebo co? *15* v podcastu rikal, ze uz jsou domluveni...
  • Inu Freespace1,2 neboli nudne ;) Mne tu najviac vadi zameranie na obchodovanie, chcel by som nejaky epicky "space conflict" pribeh atd.. Je skode ze tak skvely engine nakoniec ponuka len "be a merchant" gameplay - aspon teda ako hlavnu napln.
  • Lotr
    Tak ono se to nezdá ale je to celkem složitý.
    Ono přirovnání "hoď ocelovou koulí okolo magnetu" je dost trefný.
    A faktem je že tenhle manévr dělají počítače. Lidé na to nemají prý schopnosti. (vycházím z výsledků jisté debaty s Michia Kakua o cestě k vnějším soustavám které je možno shlédnout na YT)
  • Mart9
    Do toho nepůjde.
  • janchor
    Zatím neříká nic, protože Elite neviděl a hry ho obecně nezajímají. Ale začátkem léta se nám snad podaří udělat společnej gamesplay, tak jsem sám zvědavej.
  • Omyl, vesmir je nudnej mozna tak jak ho zname my ;) Treba v Andromede litaj nekde vesmirem horsky drahy a strasidelny zamky...;)
  • *TR jsem myslel, samozřejmě
  • @Lukas Grygar: zajimalo by me, co na hru rika tatinek a obecne na hry s vesmirnou tematikou...Snazil jsem se dotaz na nej a hry propasovat do Hydeparku, kde byl hostem, ale Daniel Kakac je kkt a muj dotaz nevybral ;) Diky moc za odpoved.
  • tak asi nelibil, ale rad mi oponuje :)
  • A co mas za poc?
  • takze se ti ty hry nelibi, zadnej problém, my to prezijeme *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit