-
Popravde, cekal sem jako male dite az konecne vyjdou dalsi oficialni "efjednicky", preci jen po tolika letech uz F1 99-02 neni to prave orechove (pro Sony, opet posilam, za drzeni licence, zdvizeny prostrednicek). Bohuzel k me nemilosti se jedna o titul, ktery vlastne nevi co chce. Respektive autori se neumeli rozhodnout, jestli si budou hrat na simulator nebo jestli udelat arkadu pro vsechny. Tak to skoncilo tak nejk mezi, stejna situace jako v pripade NFS: Shift. Souhlasim s jednim nazorem zde, ze po pripojeni volantu, nastaveni nejvyssi obtiznosti a vypnuti pomocniku, neni pro zkuseneho hrace vetsi problem vyhrat kvaldu s vozem Virgin.
Me na hre vadi, a to sem ji hral obouma stylama (radoby simulace+volant / arcada+klavesnice):
1) nastaveni vozu - tragedie, sice je (alespon trochu) poznat rozdil pri nejmensim nebo nejvetsim nastaveni, jenze zdaleka ne u vseho (takove brzdy absolutne neznatelny) a stabilne kazdy treti zavod sem jak nekteri zde, s defektem jednoho kola...
2) AI - prakticky pokazde prede mnou zacne souper klickovat kdyz se ho snazim predjet, na rovinkach do me kolikrat natvrdo najedou a na druhou stranu zase nekdy jim hra urci ze budou neskodni, a na brzdy si date i dva soupere najednou a jeste vam uhnou... nejvic komicka je vykonost jezdcu - kdyz AI jezdec s lotusem vyhraje cely zavod neni neco koser...
3) Geodata - opravdu se smeju jak v nekterych sikanach najedu vice na obrubnik, mam porad skoro pul vozu na trati ale napise mi to zkracovani trate, invalid lap a cau, v zavode rovnou penaltu, to same kacirek na kterem se jede lip jak na asfaltu...
4) Penalty - ne neni vtipne kdyz do me najede souper, blokuje me, vytlaci me, a ja za to dostanu prinejmensim jen varovani, kolikrat i rovnou +20 sekund, prujezd boxy... nejvic me dostalo kdyz me v zatacce otocil souper, a pri otaceni mi hra zahlasi nebezpecnou jizdu a cerna vlajka... (ano pravda, kdyz sem poslusne vsechny nechal predjet me a pri otocce sem se vratil ve smyku asi o pul metru zpet, byl sem hrozne nebezpecny *1* )
5) chybejici realita - v podobe marshallu, zavadeciho kola, sc, telemetrie, stupne vitezu, mrtvo v boxech (az na mechaniky co vas obslouzi) atd. atd., je toho dost...
6) slabe menu - je pekny ze je vedeno styl karavan, ale tak suche moznosti, doslova promarneny potencial at uz zazemi (mohlo byt mnohem vetsi), zbytecne agentky nebo sucha vysledkova tabule, take stale cekam kdy se mi odemcou nejake helmy nebo nejaka blbost ktera by tam byt mohla ale asi neni...
To jest muj nazor, co se recenze tyka, styl psani mi celkem vyhovuje ale nazor na hru a hodnoceni je uplne mimo. Napsat ze opotrebeni gum tam je sakra znat, nebo ze licence je vlastne vedlejsi (pritom prave ona hru tahne) je pro uz vrchol. Ano, sice co clovek to nazor, ale i tak vetsi objektivnost - hra neni vubec spatna, jenze na vic nez 6/10 to opravdu neni, a to bod jeste za licenci... *5* -
PC si nepoškodíš, ale při vytváření on-line profilu dělej vše pečlivě a s rozmyslem. Zemi zvol Velkou Británii a zvaž dobře i svůj nick ve hře, později jde změnit pouze za body nebo peníze. Postupuj podle tohoto návodu: http://www.eurogamer.cz/articles/jak-vyzrat-na-games-for-windows-live . CD KEY můžeš spojit pouze s jedním účtem, tak čti pozorně. Já hraji normálně on-line F1 2010 i Dirta 2 a nemám problém. *3*
-
Jde to sice hrát i local profilu,ale s absencí on line!!
-
Musím taky přispět,když si tu tak pročítám ty příspěvky.Co se týče reality simulátoru,tu nemůžete zažít nikde jinde,než ve skutečném závodním voze.Je to proto,že před obrazovkou počítače prostě jen vydíte ale nikoliv cítíte.Co se týče hry samotné proti té samo o sobě nic nemám,všechno je tak jak má být.Grafika, engine i děj jsou Cdemstrovsky vyladěné a není to nuda.Jediné co mě osobně fakt nasralo,je absence normálního hraní přes internet a nutnost přihlašování přes Windows live.Protože jsem pouze průměrně zdatný uživatel a ne hacker nedokážu se on line připojit,jelikož Česko není podporovanou krajinou.Existují na to návody jak změnit svůj počítač na Anglický a i svoje ID přihlásit jako Anglické ale bojím se,že si poškodím pc a smažu data tak jsem to radši vzdal.Jsem zklamaný proto že jsem si za ty peníze koupil hru vlastně poloviční.
-
Jde to hrát i bez registrace online. Stačí si vytvořit "local profile".
-
Ovládní hry a tím myslím menu, které vlastně žádné neexistuje je příšerně katastrofiká noční můra. Ten koho vážně zajímá řízení vozů F1, chce mít vše pod kontrolu ve svých rukách a není zvědavý na nějaké kecy nějaký přiblblý ženský. Jo a bez registrace ONLINE si nezahrajete, protože nejde nic ukládat. Ovládání hry hry je pro mimina s dudlíkem, které zvládnou vše odbouchávat entrem. Nic jiného vám hra stejně nedovolí.
-
A pokud si vybavuju, tak sem cetl, ze safety car a vsechny ostatni veci ktery chybi by se meli objevit v 2011 s tim ze to proste nestihli implementovat. Coz ale nemusi nutne znamenat, ze to nestihli schvalne, at se maji prave v roce 2011 cim prezentovat.
-
No ja tou pitomou chybu udelal a regol sem si slovenkso ted ma v culu m
ultiplayer.Co dodat k hre mne se libi nejsem hardcore sim gambler,mne se hodne veci nelibi na Rfactoru -
No abych rekl pravdu, tak Dirt 2 alespon tedy u me facha vyrazne lepe nez F1 2010. Dirt 2 mi jede temer na maximalni nastaveni 40-60fps, F1 na stredni nastaveni 20-30fps. Sestava: C2D 1.87Ghz, Ati 4830 512MB, 2BG RAM.
-
Potvrzuji, že se mi už taky stalo, že mě vypustily z boxu s prázdným kolem a není způsob jak se tomu vyhnout. Při volbě pneumatik je slyšet prasknutí, lze přejít na jinou směs a odjezdit několik kol, ale při nasazení té směsy, u které se to stalo, vám zase praskne při nasazení, musí se odkroužit celé kolo a zajet do boxů pro novou sadu, ještě, že to bylo při tréninku a né při závodě. Jinak nějaké textury taky občas probliknou, ale přesto se jedná o kvalitní titul a mě prostě baví a když se podaří s vydáním patche odstranit nedostatky v podobě AI, často praskajících gum,... tak to bude ještě lepší
-
Uvedené HW nároky jsou opravdu v pohodě, ale skutečnost je jiná. Optimalizace se zjevně nepovedla. Stačí mrknout na forum Codemasters. Někomu to jede a druhýmu na stejném železe nebo i lepším ne. Tweaky co se na fforu objevily někomu zabírají, někomu ne. Takže dokud nebude patch, je to loterie.
-
No to jsem rad, ze se ti zdam. Nemam duvod lhat. Uz jsi nekdy slysel o www.google.com?? CO takhle oficialni forum teto hry? http://community.codemasters.com/forum/f1-2010-game-1316/429298-unofficial-f1-2010-bugs-errors-list.html
Trosku si zahledej a pocti a zjistis, ze to co se stalo me s tim boxem a pneu je vcelku normalni. A rychle casy v kvalde? Kdyz se budes hodne snazit taky se ti to povede ;-) A pokud tech tvych 30 a vice znamych nekdy v zivote hrali jine simulatory tak opravdu nevim z ceho jsou tak nadseni!? A to je asi ten problem, ja veril reklamam a cekal simulator a proto jsem se hooodne spalil. Moje chyba, uznavam. Jina abych nebyl jen negativni grafika a zvuk je super...pocit z rizeni formule, tam to uz ale pokulhava. JO a jeste abych nezapomel, ja jsem si tu svoji placku objednal uz dlouuuhooo pred vydanim *3* *1* 2 ApolloFX: ee, pocitacem to neni, to jsem si jisty.... -
Reagoval sem na "Koukám, že recenzent velkoryse nezmínil fakt, že v F1 nejezdíte proti vozům AI, ale pouze proti téměř náhodně vygenerovaným časům.", ale skočilo to jinam. :/
-
To není pravda. V jednom kole se mi Hamilton zaseknul v šikaně před cílovou rovinkou na trati v Monacu. AI nebylo schopné vyjet. Dvě kola tam vysel, pak sem do něj strčil a pokračoval dál, časy tomu odpovídali. (mluvím o závodu)
-
Bohužel musim souhlasit, mam doma podobný železo a moje oči se trápí *11* takže pokud to budu dál hrát, bude to opravdu jen "křečovité postupování levely za účelem hru pokořit" *1* *1* hrál jsem desítky závodních her a bylo mezi nima i pár takovejch, od kterejch jsem utekl kvuli zk****** grafice, takže uvidim, jak dlouho to ještě vydržim u týhle efjedničky *1* věřim tomu, že kdybych si pořídil volant, užíval bych si alespoň jízdu s formulí a i grafiku bych nejspíš přetrpěl líp, ale to už je jinej příběh, to sem nepatří *1*
-
už jen stručně: "módy" upravující vzhled tratí už mam, ale to neni problém *1* vadí mi hlavně špatně optimalizovaná grafika, která nejede PLYNULE ať je grafika nastavená jakkoliv, to že existuje mód, kterej mi na monitoru udělá ze hry do hněda-zamlžený hru ala omalovánky je sice hezký, ale tohle mě opravdu netrápí tak jako špatná plynulost *7* a to s tim škatulkováním SIM vs. ARKÁDA? okej, v pohodě, netvrdim, že je to simulátor, dokonce je mi celkem jedno, jak tomu kdo řiká, ale když už, tak arkáda se řiká přece hrám, který jdou ovládat (v případě racingovky) jednoduše i na klávesnici, takže F1-2010...... *1* *1*
-
Prohlídní si na youtubu onboard záznamy s HUDem, ať vidíš, jak přidávají jezdci plyn při vjezdu do zatáček, apexu, výjezdu... Pak to porovnej s rFactorem (rfactor mody F1 jsou naprostá pakárna, narovinu ti řeknu, že mi tam přijde, jak kdybych jezdil po ledu.. samozřejmě jsou výjimky, ale např. FSONE 09 je nehratelný na některých tratích extrémě - tam je ztráta gripu obrovská, až nereálná) a porovnej to i s F1 - u rFactoru nemůžeš vyjet takřka pod plynem, u F1 2010 si můžeš dovolit plnej kotel.... Realita? Tak to nejde... a takhle já odvozuji, jak by se auto "mělo" chovat. Taky doporučuji od vývojářů Ferrari zahrát si Virtual Academy 2010...to je jízda s pravou formulí, a to si pak taky můžeš srovnat s realitou, F1 2010 a rFactorem... rozdíly najdeš a zjistíš, jak to doopravdy je ;)
-
Nechci nikoho odrazovat, napsal jsem jen svuj názor a za tim si stojim, nemam potřebu provozovat nějaký řiťolezectví nebo si něco vymejšlet, až vyjde hra, nad kterou budu u kompu slintat, taky to klidně napíšu do diskuzního fóra a nebudu se za to stydět *1* řekl bych ať si každej vyzkouší DEMO a udělá si vlastní názor, ale to, že kódemástří neudělali demo je celkem sviňárna na ty, kteří nechtějí "krást" a vysolí balík za gamesu, která jim třeba nebude vyhovovat, jak po stránce hratelnosti, tak třeba graficky... a to že grafika nešlape plynule? bohužel špatně optimalizovaný od tvůrce, proč třeba (i na slabšim kompu) jede Racedriver Grid STABILNĚ 100FPS (1024x768), stabilně 75FPS (1280x1024)...atd na plný detaily a u F1-2010 FPS kolísá někde kolem 50-ti FPS takřka nezávisle na tom, jaký si dáš detaily a rozlišení? Sorry, ale to je pro někoho opravdu málo, oči dostávaj zabrat a dokáže to hraní nejen znechutit, ale i ztížit, kdybych neznal jiný hry, kde se grafika povedla a opravdu to šlape, tak mlčim, ale díky jinejm hrám vim, že to udělat líp JDE *7* z prdele jsem zkusil rozlišení 640x480 a ultra-LOW detaily a co myslíš? grafika ani v tomhle případě nejede uplně plynule, FPS kolísá někde kolem 60-70 *1* prostě žádnej zázrak, ale když někdo potřebuje tuhle hru nutně hrát, holt se přizpůsobí a časem si možná i zvykne *1*
-
Ale jedno mi povec ako Rozosnas simulaciu od Arkady, ok teraz sa nebavime o NFS ale o F1 a rF. ja hravam obe, A rozdiel je len v stabilite pri brzdeni, inac je to to iste. na rF mam najazdenych urcite vyse 1000 kol ked nie viac, co myslim ze urcite.
Ako A.Sutil povedal, vsetky hry na PC su len HRY a nikdy sa nepriblizia k realite.
Ak si na F1 vypnes momocnikov, das Expert a vies si nastavit volant, je to super.
Ja som si dal prvy a zavod a povedal som si: DPC nic moc
nadalsi den som to ponastavoval dal si trening a po parkolach pohoda. A to mam radsej Simulacie, ale toto neurazi, ani hraca simulacii, jedine zakomplexovane deti, ktore to ani nehrali.
--A ten bug s Casom, a co chcete jazdit cely zavod sam , co ta to tak trapy ake dava AI casi, budes sa snou hadat o casi o desatinky , je to len AI to pochop,
A v CM uz Robia Patch a na tie casi AI povedali ze to nieje mozne, lebo mas v treningu a inde zrychlenie 30 X No a teraz bud mudri, co by to bol za cas. -
HW su vpohode ak ti isiel Dirt 2 nebudes mat problem, CM vedia optimalizovat