Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Docela výborná hra až na to, že mám 24" monitor Full HD a u aut mi chybí zpětná zrcátka pokud mám zvolen pohled z kokpitu(vidím jen okraje a u Renaultu dokonce celou polovinu). *9*
    • A co se takhle podívat do strany?
  • Jak je na tom MULTIPLAYER pls? Nema hra problemy s lagmi a pod.? Rad by som si hru kupil prave kvoli online zavodom, ale keby mal byt ping okolo 300 ako ma F1 challenge, tak radsej sa na to vy.....*11* za pripadnu odpoved vopred dik
    • ja problem nemel, ale je fakt ze sme se pripojovali mezi znamymi v CR, ale celkove by to melo ject ok...
  • demence kredence *7* *7* *7* Sorry, že to píšu sem, ale vzhledem k tomu, co předvádí šikulkové z GejmsCZ to tady až tak hroznej oftopík nebude: Nedavno vyšla hra WRC FIA World Rally Championship, na netu už je plno videí i dalších informací z týhle hry, Games.cz tady udělali týhle hřa "kartu", ale žádná recenze se nekoná.. budiž, třeba nestíhaj, maj toho moc, ale co je to za chujovinu v diskuzi pro hru WRC FIA World Rally Championship? Už několik týdnů se v diskuzi k týhle rally hře zobrazujou žvásty o něčem, co se závodní hrou (nejen touhle, ale jakoukoliv závodní hrou) nemá nic společnýho! Řídíte se snad pravidlem "lepší něco, než nic?" *1* OMG.... co takhle "lepší nic, než v diskuzi o WRC FIA World Rally Championship zobrazovat bláboly o nějaký hopsandě, nebo střílečce, či co to je zač?" *7* *7* Já vim no, u loga stránky máte slůvko "Beta", ale když už založíte nějaký hře kartu aniž by jste měli hotovou recenzi nebo jiné užitečné informace, nenechte prosím zasírat diskuzní fórum k příslušné hře kecama o hře uplně jiné *7* Děkuji. *1* *7*
  • Panebože, autora recenze byste měli OKAMŽITĚ VYHODIT, takhle vulgárně a neandrtálsky cool napsanou recenzi jsem ještě nečetl. A to jsem znal větší frajýrky, co recenzují hry. Copak se sluší nazývat slabší hráče sraby? Nadávat, kašlat na něco. Proboha, tiscali hodně hluboko klesla. Chápu, že tohle nejsou noviny, ale je to veřejný zpravodaj jako každý jiný, pro který musí platit striktní gramatická pravidla a zásady slušného vyjadřování. Tohodle neandrtálce pošlete psát na nějakej blog, na takový prestižní stránky nemá podle jeho vlastních slov "skill".
    • ostra reakce. ;) me by osobne nevadil ani ten cool styl, jako spis vlastni informace v textu. hra je pry uzasna a skvela, ale ze se diky demenci tratovych marsalu a slabe umele inteligenci oponentu pomalu neda hrat, to se tam nepise. a ze pry 8/10. to ty dojmy z minuleho tydne byly lepsi, tam to rekli naplno a hned. f1 2010 je navrch huj a vespod fuj
      • Dobře, nechtěl jsem komentovat obsah, protože názor na hru má každý jiný. Já bych osobně nad 7/10 nešel (i to je nadprůměr) - jelikož jsem již rok zamilovanej do simulátorů jako je rFactor, hry od SimBin, RBR, tak nehledám ani nic jiného. Módy tam jsou úžasný, navíc komunita, ve které jezdím, je NADsvětová. Tedy nepotřebuju žádný reportéry okolo, protože tam je to v podstatě samozřejmostí. Sám tam píšu články z RBR ligy, o vítězích, interview s jezdci. Mnohem lepší zážitek, než odpovídat virtuálně přednastavenými volbami. Případný zájem můžu reagovat odkazy.

hra je ale stejně zábavná - to je hlavní. Je navíc modding friendly. Již vyšlo desítky módů, který zvýší citlivost poškození. Sníží grip na reálnou hodnotu (to si hned musíte dávat pozor na plyn). Vyšly nové textury na reálnější skiny, zvuky, kamera. Pohled. Bohužel, nehodnotíme módy žejo. Říkám, tahle hra je supr, ale po čase, po pár patchech a až vyjdou ty nejdůležitější módy, který se taky musí vyladit - např. nová grafika osvětlení Monaca dělá hru srovnatelně koukatelnou s realitou. Taky můžu poskytnout odkazy na všechny tyhle mody. AI je jinak celkem stupidní, nechápu, jestli recenzent hrál na klávesnici nebo konzolovou verzi, kde je to těžší. Já mám G25, první víkend s Lotusem, všechno off, legendary AI, kvalifikace 1. skončil jsem 1. ... Mno jo, taky mám něco doježděnýho a tratě znám nazpaměť. Takže žádná zmínka o tom, že vám soupeři nic nedarujou mě nevytrhne - protože to není pravda, alespoň ne u PC. Ale Multiplayer je dokonalej! S přáteli je to neuvěřitelnej zážitek, kor s 25% větším poškozením. To si pak dáváte pozor.
        • Jen malé rýpnutí *3* Jak můžete vědět, jaká je reálná hodnota gripu? Ve fromuli 1 jste určitě nejel a v simulátorech, jaké mají týmy F1, zřejmě taky ne. Copak máte stejné ovládací prvky, jako mají piloti v reálu? Závodní hry i tzv. komerční simulátory se sice snaží přiblížit herní zážitek realitě, ale vždy bude na konci hráč se svým PC a volantem (jakékoliv značky). A ten s tím musí jezdit. Tipnu si, že samotné řízení auta v simulátoru typu rFactor (jak jsem psal jinde, znám a mám mód F1) je bez asistentů těžší než v reálu. V reálu totiž přicházejí ke slovu další faktory, jako teplo, přetížení, únava, nutnost nastavovat v průběhu závodu všechno možné, komunikace s týmem atd. Samotné řízení formule musí být pro pilota co nejsnadnější, aby se právě mohl věnovat už jenom piplání nastavení auta a co nejjemnějšímu dolaďování průjezdu tratí. A ne se stále prát se řízením... Ale jinak chápu vaše nadšení pro simulátory, taky mě to baví, jen ten čas chybí *3*
          • Prohlídní si na youtubu onboard záznamy s HUDem, ať vidíš, jak přidávají jezdci plyn při vjezdu do zatáček, apexu, výjezdu... Pak to porovnej s rFactorem (rfactor mody F1 jsou naprostá pakárna, narovinu ti řeknu, že mi tam přijde, jak kdybych jezdil po ledu.. samozřejmě jsou výjimky, ale např. FSONE 09 je nehratelný na některých tratích extrémě - tam je ztráta gripu obrovská, až nereálná) a porovnej to i s F1 - u rFactoru nemůžeš vyjet takřka pod plynem, u F1 2010 si můžeš dovolit plnej kotel.... Realita? Tak to nejde... a takhle já odvozuji, jak by se auto "mělo" chovat. Taky doporučuji od vývojářů Ferrari zahrát si Virtual Academy 2010...to je jízda s pravou formulí, a to si pak taky můžeš srovnat s realitou, F1 2010 a rFactorem... rozdíly najdeš a zjistíš, jak to doopravdy je ;)
        • Autor hrál na X360, tj. na klasickém joypadu, kde je alespoň analogový plyn a brzdy, nicméně beru, že na volantu musí být zážitek i feeling samotného řízení dost odlišný. Co se týče náročnosti, bral jsem ohled na mainstreamové publikum, kterému je podle mě ta hra určená především. Rýpnutí do indie simulátorů ve verdiktu, které může někoho popíchnout, je tam hlavně proto, že tahle hra se snaží vyvážit trochu serióznější přístup k ježdění (stačí vzpomenout na skoro arkádové F1 tituly na konzolích) a áčkový vizuál, který je dán zázemím velkého studia a vyspělým enginem. To je kombinace, jež byste v tomhle subžánru směrem zpátky hledali hodně dlouho.
          • "tahle hra se snaží vyvážit trochu serióznější přístup k ježdění ... a áčkový vizuál, který je dán zázemím velkého studia a vyspělým enginem. To je kombinace, jež byste v tomhle subžánru směrem zpátky hledali hodně dlouho..."
            Přesně tak - souhlas s autorem. O to přeci v této hře jde. U sim hardcore hráčů vzbudí podobný přístup ke ztvárnění hry vždy nářek, s tím se nedá nic dělat... A to simulátory mám rád, jen na ně člověk potřebuje spoustu času a slušné hw zázemí... A na úmorné pilování setupu pro daný okruh prostě většina hráčů nemá ani čas, ani chuť, ani zkušenosti. To je celé.
          • Je to offtopic, ale ten nick me zaujal.. Imf, jakoze TEN imf z moviezone? :) Takze pises i recenze na hry, nebo se mi to vsechno nejak pomotalo? *12*
            • A pokud si vybavuju, tak sem cetl, ze safety car a vsechny ostatni veci ktery chybi by se meli objevit v 2011 s tim ze to proste nestihli implementovat. Coz ale nemusi nutne znamenat, ze to nestihli schvalne, at se maji prave v roce 2011 cim prezentovat.
            • safety car a dalších nových věcí má být v F1 2011, když chtějí vydávat každý rok jako Fifa nebo NHL, nemužou dát všechno, jinak by jen aktulizovali soupisky a za dva tří roky by si to nekoupili
            • Nepomotalo. :) Jinak jsem nečekal, že se tu sejde tolik hardcore závodníků. K rFactor modům bych si to netroufl přirovnat ani náhodou, ale ten jízdní model mi připadá zábavný a zároveň je to výzva (pro některé podle ohlasů zjevně ne, ale mě chvilku trvalo, než jsem začal vršit pole position), což je věc za kterou jsem ochoten mhouřit oči. Třeba nad tím safety carem a absencí rozstřiku šampaňského.
  • Moje chyba, neměl jsem od toho tolik čekat, před vydáním(ostatně jako vždy) kolem toho humbuk jako kráva, všude načančaný screeny a videa ze hry, který slibovaly vizuální orgie, ale skutek utek, realita vypadá jinak a rozhodně to neni tim, že muj herní komp zatim nedisponuje dX11, prostě zase ten jejich fujtajbl-grafickej engine, kdy je obraz jakoby schovanej v mlžnym oparu přes jakejsi barevnej filtr, fuj, nemam rád tyhle jejich "postprocess nebo blur efekty", nebo jak těm všem fujtajblům řikaj, ale co, někomu se to určitě bude líbit a viděl jsem už hnusněji graficky provedený hry :-| --- a co hra? tak třeba automatickej příjezd do boxů a výjezd zpět na trať je celkem LOL-trapárna, nou-koment, formule se řídí jako formulky z Trackmánie, vlastně ještě hůř, Kódemástrům se povedla arkáda na ho*no hratelná na klávesnici(myslim tim řízení auta), taky jsem si řikal, že na tuhle arkádičku je volantu škoda, ale kódemástří to tak zmastili, že se volant bude hodit, protože vás jinak při řízení na klávesnici čeká pouhé křečovité překonávání levelů, který s požitkem z řízení formule nemá nic společnýho, pokud z toho chtěli mít těžkej simulátor, neměli do hry vůbec dávat možnost hraní na klávesnici a při instalaci požadovat rovnou zapojení volantu xDDD - pokud tam možnost řízení auta na klávesnici je, předpokládá se, že se najde někdo, kdo to na klávesnici hrát bude, a tomu potom přeju hodně nervů a hbité prstíky, protože na rozšířené možnosti nastavení dogitálního ovládání zapomeňte, na to se kódemástří vys*ali, nic co znáte z RBR, GTR2, F1 Chall.99-02 nebo rFactor, což jsou dobrý simulátory, ale sočasně i taky přívětivější k hráčům bez volantu :-| ---už slyšim virtuální profíky, jak ohrnujou rypáček nad těmi, kteří hrajou závodní hry na klávesnici, ale věřte tomu, že i na klávesnici si to může člověk užít a kdyby ty hry neměly bejt hratelný i na klávesnici, neměly by to přece v nastavení ovládání, a z tohohle pohledu má u mě tahle F1*2010 velký mínus, arkáda má bejt přece jednoduchá, ale tahle arkáda je dřina, což ovšem nemusí být na škodu a celková hrací doba se tím prodlouží, ale pokud nechcete tuhle hru jen pokořit pro pocit, že jste jí pokořili a šlus-ende, ale chcete si řízení formule taky užít aniž byste si pořizovali drahej volant, jděte radši do rFactoru, existuje hafo módů s formulema, je z čeho vybírat a pokud je zkušenost s touhle F1*2010 vaší první zkušeností se závodním "simulátorem" a např. rFactor jste ještě nehráli, budete po řízení formule v F1*2010 překvapeni, jak příjemné a záživné může i na klávesnici řízení formule v rFactoru být :)))
    • Takže pokud to hraješ na PC tak už touhle dobou jsou na netu mody upravujici barevnou paletu a další. To že to chceš hrát na klávesnici je sice hezké ale bohužel to je hra kde se try voziky ovladají na volantu a proto nečekej že na klavesnici to bude nějaký zázrak. Na padu je to uplne jina liga a to nemluvim o volantu kde je zazitek už uplne jinde!

Automaticky vjezd a výjezd z boxu? Traparna? hhh, jen jsi nam ukazal že jsi hru ani ze 3% nehral protože tohle jde vypnou čtyřma kliknutima.

Srovnáváš tu F1 2010 s rFactorem, GTR2 a podobnyma simulatorama a to jen dokazuje, že tomu totalně nerozumíš protože F1 2010 si na simulator ani z daleka nehraje a samotni Coddis řekli že udělali hru tak aby pokryla co nejvice lidí.

Já myslím že recenze je možná kapánek růžová, ale napsaná dobře a s většinou souhlasím. To že to není simulátor a že se automobilove hry hrajou na volantu nebudu taky mluvit, protože tohle je myslím každému normálnímu jedinci taky jasné. F1 2010 pokryva jak arkadove hrace ktere hra dokaze vest za rucicku tak i ty co chcou nechat veskerou zodpovednost ve svych rukach. Ano neni to uplny zazrak a obtiznost se omezuje defakto jen na to trefit zatacku ve spravne rychlosti a nepridat moc plynu aby vas to neroztocilo ale i tak si to jde hlavne v MP poradne uzit.
      Do příštího ročníku mají určitě co napravovat v MP a u konzolí bych uvítal replay celeho zavodu! protože bez tohodle opravdu sampionat udelat nejde protoze neexistuje zadna kontrola. Jinak je hra suprovni a nemam s ní zadny problem.
      • už jen stručně: "módy" upravující vzhled tratí už mam, ale to neni problém *1* vadí mi hlavně špatně optimalizovaná grafika, která nejede PLYNULE ať je grafika nastavená jakkoliv, to že existuje mód, kterej mi na monitoru udělá ze hry do hněda-zamlžený hru ala omalovánky je sice hezký, ale tohle mě opravdu netrápí tak jako špatná plynulost *7* a to s tim škatulkováním SIM vs. ARKÁDA? okej, v pohodě, netvrdim, že je to simulátor, dokonce je mi celkem jedno, jak tomu kdo řiká, ale když už, tak arkáda se řiká přece hrám, který jdou ovládat (v případě racingovky) jednoduše i na klávesnici, takže F1-2010...... *1* *1*
  • Nevíte někdo jestli bude do této slušné hry v brzké době nějaká čeština????
    Dikes *3*
    • cca 30% prelozeno, psal to dnes dopoledne...
    • Mrazik dela neoficialni cestinu, prej je tam ale celkem dost textu, takze nejaky ten den to jeste zabere...
  • Popravde, cekal sem jako male dite az konecne vyjdou dalsi oficialni "efjednicky", preci jen po tolika letech uz F1 99-02 neni to prave orechove (pro Sony, opet posilam, za drzeni licence, zdvizeny prostrednicek). Bohuzel k me nemilosti se jedna o titul, ktery vlastne nevi co chce. Respektive autori se neumeli rozhodnout, jestli si budou hrat na simulator nebo jestli udelat arkadu pro vsechny. Tak to skoncilo tak nejk mezi, stejna situace jako v pripade NFS: Shift. Souhlasim s jednim nazorem zde, ze po pripojeni volantu, nastaveni nejvyssi obtiznosti a vypnuti pomocniku, neni pro zkuseneho hrace vetsi problem vyhrat kvaldu s vozem Virgin.

Me na hre vadi, a to sem ji hral obouma stylama (radoby simulace+volant / arcada+klavesnice):
    1) nastaveni vozu - tragedie, sice je (alespon trochu) poznat rozdil pri nejmensim nebo nejvetsim nastaveni, jenze zdaleka ne u vseho (takove brzdy absolutne neznatelny) a stabilne kazdy treti zavod sem jak nekteri zde, s defektem jednoho kola...
    2) AI - prakticky pokazde prede mnou zacne souper klickovat kdyz se ho snazim predjet, na rovinkach do me kolikrat natvrdo najedou a na druhou stranu zase nekdy jim hra urci ze budou neskodni, a na brzdy si date i dva soupere najednou a jeste vam uhnou... nejvic komicka je vykonost jezdcu - kdyz AI jezdec s lotusem vyhraje cely zavod neni neco koser...
    3) Geodata - opravdu se smeju jak v nekterych sikanach najedu vice na obrubnik, mam porad skoro pul vozu na trati ale napise mi to zkracovani trate, invalid lap a cau, v zavode rovnou penaltu, to same kacirek na kterem se jede lip jak na asfaltu...
    4) Penalty - ne neni vtipne kdyz do me najede souper, blokuje me, vytlaci me, a ja za to dostanu prinejmensim jen varovani, kolikrat i rovnou +20 sekund, prujezd boxy... nejvic me dostalo kdyz me v zatacce otocil souper, a pri otaceni mi hra zahlasi nebezpecnou jizdu a cerna vlajka... (ano pravda, kdyz sem poslusne vsechny nechal predjet me a pri otocce sem se vratil ve smyku asi o pul metru zpet, byl sem hrozne nebezpecny *1* )
    5) chybejici realita - v podobe marshallu, zavadeciho kola, sc, telemetrie, stupne vitezu, mrtvo v boxech (az na mechaniky co vas obslouzi) atd. atd., je toho dost...
    6) slabe menu - je pekny ze je vedeno styl karavan, ale tak suche moznosti, doslova promarneny potencial at uz zazemi (mohlo byt mnohem vetsi), zbytecne agentky nebo sucha vysledkova tabule, take stale cekam kdy se mi odemcou nejake helmy nebo nejaka blbost ktera by tam byt mohla ale asi neni...
    To jest muj nazor, co se recenze tyka, styl psani mi celkem vyhovuje ale nazor na hru a hodnoceni je uplne mimo. Napsat ze opotrebeni gum tam je sakra znat, nebo ze licence je vlastne vedlejsi (pritom prave ona hru tahne) je pro uz vrchol. Ano, sice co clovek to nazor, ale i tak vetsi objektivnost - hra neni vubec spatna, jenze na vic nez 6/10 to opravdu neni, a to bod jeste za licenci... *5*
  • Výborně... Autorovi tleskám za recenzi stylem připomínající zlaté časy Levelu a Score. A doufám, že tento typicky hravý styl psaní textu se ponese i nadále stránkami Games.cz! *4*
  • Ty jo, sem jedinej komu prijde ten verdikt a hodnoceni uplne nahore jako naprosto pitome? :)
  • Bohužel, tuhle recenzi psal člověk který má pramálo zkušeností se závody, podle toho je to taky napsaný! Napsat od dob Legend, ze nevysel dobrý F1 simulator na PC to je úlet. Co takhle f1 challenge 99-02, GP4 a to nepočítám Módy na tyto hry, které jsou samo o mnoho ještě lepší. Rfactor ani nezmiňuji. Pro mě vrchol RH2005! V F1 2010 je špatný jízdní model, snadno naleznete limit formule o zastávce v boxech ani nemluvím to je katastrofa! Jinak upřesním nečekal jsem od teto hry hardcore simulator, ale přesto mě zklamala.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit