-
Fallout 1 a 2 jsou pro mě naprosto nepřekonané gamesy... co se týče F3 trochu mě mrzelo, že z toho vymizela téměř úplně atmosféra, začal jsem se tak docela brzo nudit
(stejně jako u Oblivionu a Morrowindu - jeste tedka se k nim vracim bo si od nich musim dat proste oddych :X) ... a podle mě je, byl a bude pravý Fallout hlavně o atmosféře, tedy i o postavách které ji vytvářejí, jinak je F3 velice dobrý počin. New Vegas mě ihned chytl svou atmosférou... přesně tím, co mně chybělo v F3 jediná škoda, že ta animace a ty ksichty jsou fakt děs... ale vývojáři mají spoustu otevřených dveří v dalších falloutech a fallout online... no uvidíme jestli to podělaj tak *8* -
-
nahodou F3 mel slusnou atmosferu, ale oproti FNV to je strasny becko teda
-
-
Konečně článek o hře,který je 100% přesný a hlavně můj případ. Fallout 3 se mi dostal do kompu a byl super,tak jsem sháněl i 1 a 2 a když jsem to viděl,tak jsem čuměl jak blbej- přesně typ hry,který vůbec nemusím, teda nic proti fandům RPG žánru *3* Holt ze 2 na 3 to byl skok a hra se myslím přesunula defacto pod stejnou hlavičkou k jiným uživatelům,ale to je život-nebo spíš byznys.
-
btw Nevíte kde bych sehnal ty úžasný obrázky z Falloutů 1 a 2 ? Třeba u perku Krvák nebo Kamasutra *1* Prostě ty srandovní obrázky ze starých falloutů :) v co nejvyšším rozlišení *4*
-
-
Šenkstre,
stiahni si vhodný modderský nástroj (napríklad Datexplorer + Titanium FRM browser) a môžeš si ktorýkoľvek text, obrázok alebo zvuk extrahovať zo súborov s príponou *.dat; ktoré nájdeš pri plnej inštalácii v adresári hry. Nie je to vôbec náročné, smelo do toho! -
-
Heeeej kámo ďěkujem ti moc !!!
-
-
třeba tak?
http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=fallout/pipboys&id=pipboys
http://nma-fallout.com/content.php?page=fo-char-perks
http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=spolecne/traity&id=traity
http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=spolecne/perky&id=perky1
nic lepšího asi nenajdeš, nezapomeň, že je to 13 let starý, tenkrát nějaký 1024*768 fakt nefrčelo :) -
tu mas zopar
http://www.duckandcover.cx/gallery/
-
-
Parádně popsané ! Napsal si to uplně přesně...starej Fallout je legenda ! Doufám že další díl Falloutu nebo Fallout MMO bude ještě víc humornější :) Každopádně dobrá práce !
-
Já už jsem to říkal, když vycházel F3. Pro mě to byl vždy takový Obliker (Oblivion + Stalker). Fajn hra co nemá nosit název Fallout. Kdyby se hra nejmenovala Fallout nikdo by stím neměl problém.
-
skvelý článok!!! *5*
-
Dokonale vylíčené dnešní situace s Falloutem . Respekt k redaktorovy *4*
-
S clankem se da jedine souhlasit, jsem hardcore fanda F1 a F2, ale libil se mi i F3 a neodsuzoval jsem ho, i kdyz jsem se v poslednich levelech postavy uz znacne nudil. Proste jsem se po letech konecne dockal alespon nejakeho Fallouta, ktery byl slusny, tak jsem drzel hubu a hajil ho. Sok ovsem nastal vcera, kdy jsem 5 hodin mastil Fallout: New Vegas a zapomnel zrat a pit. Pustil jsem si potom okamzite F3, abych ho konecne dohral (zbyvalo mi asi pet minut, byl jsem pred zaverecnou bitkou) a byl to opravdu total sok. Jednoduchoucke dialogy z vet slozene o trech slovech, nevyrazne postavy, divne usporadany svet v divnych barvach. Opravdu to je jako nebe a dudy. Je to takova zjednodusena hra s nevyuzitym potencialem ze sveta Falloutu, kterou jakoby s porovnanim s New Vegas vytvorila skupina amateru. Divny, ze jsem si te prostoty nevsiml uz driv, kdyz jsem ten milovnik prvnich dvou Falloutu, ale proste me to bavilo do nejakeho sestnacteho levelu, pravdou je, ze jsem se potom uz docela u te hry nudil, nemel zadnou motivaci hledat neobjevene lokace. A vrcholem nedostatku F3 je to, ze asi nejzajimavejsi lokace je Oaza, lokace, kterou clovek nemusi ani najit, protoze je na mape dost skryta a nevede k ni zadny ukol. Jeste vcera rano jsem rikal, ze v dobe vydani F3 jsem byl v prvnich hodinach hry tak nadseny, ze jsem daval devitky mozna desitky a dnes bych dal tak osmicku vzhledem k nedostatkum, nedodelkum a nude na konci hry. Po parbe FNV bych to ale videl uz tak na sedmicku.
-
-
no ja F1, F2 presel nekolik krat a vzdy super .. F3 jsem zacal 3x a vzdy to slo po chvili do kose .. F3 NW hraju jiz nekolik hodin a i pres nektere veci v pohode .. nicmene pro me fallout serie zkoncila dvojkou a cekam az nekdo udela tu trojku :)
-
-
no ja se teda plnohodnotny trojky dockal konecne s NV - zazivam podobny pocity jako u F1 a F2 a pri parbe zapominam pit a jist... to uz se mi dlouho u hry nestalo, ani u F3....
-
-
Taky se mi libi NV vic. Aby ne - dva roky mohli venovat vlastne jen novemu pribehu a lokacim.
Ale ze by to bylo "nebe a dudy"? (Krom tech dialogu teda)
To zas neprehanejme..
-
-
Také přidám troškou do pléna. Pro mě se F1a2 od F3 lišily především neuvěřitelným příklonem k akci. Sotva v F3 vylezete z vaultu jste nuceni střílet, musíte střílet na přerostlé vosy, myši, kraby a nájezdníky. Navíc mě udivil samotný začátek F3 tím, že vedle jeskyně s vaultem je most osidlován nájezdníky, které hráč vystřílí jako první – člověk vyleze po x letech z vaultu a už je z něj rambo – a hned za jeskyní je stodola, kde se povaluje lovecká puška. Když jsem dál hrál, po třech hodinách jsem získal kolt magnum s optikou, který se stával v kombinaci s rozdělením expů do mé postavy jednorukého krváka se 100% štěstím procházkou růžovým sadem. Každý mutant byl na jednu ránu do hlavy.
Nedá se svítit, ale postupné zlepšování postavy z F1a2 se nedá srovnávat s F3. Navíc staré díly byly opravdu o chození od jednoho NPC k druhému a když se věci nedařily vyargumentovat, přišla na řadu střelba.
Pokud někdo vyzdvihuje do nebe DLCéčka, musím říct, že jsem začal a skončil s UFO přídavkem, který jsem dohrál tak do půlky a potom jsem musel hru smazat. Shiiiiiiiiiiiiit!
Podle komentářů, které jsem tady zatím četl, jasně z diskuse vyplývá nepochopení RPG základů zmíněných her a proto se hráči rozdělují na dva tábory. To mě i trochu mrzí, že autor Vávra nerozepsal více. Zatímco F1a2 byly čisté RPG a na statistice a lvl hráče záleželo u F3 jsou k ničemu!
p.s. jinak autor easyyy napsal zajímavý postřeh, který bude za pár let pravdou -
:D.. tesim se, az vyjde nekdy za hodne, hodne dlouhou dobu fallout 5/6/7.. a jak na nej budou nadavat milovnici F3 a rikat, jak to zprznili oproti jejich "originalu". Bude to stejny pripad jako ted - F1&2 - dokonaly RPGcka s.. ale co bych to psal, autor to v clanku vsechno krasne popsal. F3 - dokonaly paskvil.. jen pro srovnani demence tenhle hry: Zkuste jit v F1/2 na levelu 3 s pistolkou na supermutanta.. nez skonci prvni kolo, budete na sra*ku.. v F3? ubere tak 1/10 HP.. ta hra je dementni od zacatku do konce, ale jen pro hrace puvodnich falloutu ( a jestli nekdo hral puvodni, miloval je a ted peje ody na F3, nema to v hlave v poradku) Kdybych hral jen F3 a o F1 a 2 slysel jen z vypraveni a videl ho jen na screenech, asi by se mi take libil.
.. hold, kdyz je ted hracum F3 10-12 let, neni se cemu divit, ze nehrali F1&2 a i kdyz si to ted zkusi, nebudou to hrat a to hlavne kvuli grafice.. skoda, ze ty pocitace sly tak rychle dopredu a vetsina vyvojaru sazi na kulervouci grafiku.. ta me u hry udrzi ale jen par hodin, nez se ji nabazim.
F1&2 me drzel uplne kvuli necemu jinemu.. jenze to dnesni generace nepochopi..
Jelikoz se mi zda, ze autor je podobnej falloutofil jako jsem byval ja, objednal jsem si New Vegas.. tak doufam, ze nebudu zklamany a aspon trosku mi to pripomene staricke fallouty ;)
Clanek super, cuka mi prava ruka a chce najit v supliku F1&2 :) -
-
nevim .. F2 a F1 jsem si nedavno dal na netbooku a grafika mi spatna neprisla, samozrejme F3 je 3D ale paradoxne bych rekl ze graficke zpracovani je horsi .. nehlede na ostatni veci .. jeste by mohli udelat remake F1 a 2 na iPhone a budu spokojeny :)
-
"a jestli nekdo hral puvodni, miloval je a ted peje ody na F3, nema to v hlave v poradku" : D
Mozna mas diplom z psychologie, ale stejne bych rekl, ze nepeknej bordel v hlave ma spis nekdo, kdo je schopnej vypustit podobnou perlu : )) Docela ti i zavidim - ve tvym svete musi byt vsechno tak krasne jednoznacny : ))
Mimochodem - vsiml sis nekdy speedrunu prvnich dilu, kde se da na nejakem tom tretim levelu hra i dohrat? Nevim teda jestli to nebylo s nejakyma podfukama..
Jinak pri vsi ucte ke starym dilum (ktery sam miluju) musim rict, ze cloveku kterej zije v realite prijde dementni asi prave to, ze mutant po par headshotech nechcipne. Ona jim ta radiace vykouzlila pancerovy lebky? V iso.pohledu se ta dalo omluvit, ale abych ted ve 3d vypalil do hlavy zasobnik a byl to ja kdo umre.. Realismus mozna nepatri tak uplne do RPG, ale do pustiny se hodi skvele a kdyz uz neco, je to mozna diskutabilni.
Oznacit to za demenci muze ale jen nekdo, komu je ta demence asi az moc vlastni. -
-
Kdo rikal neco o dohrani? prosim, priste si to poradne precti, nez neco napises. Ja jsem mluvil o ZABITI supermutanta na tretim levelu..
-
-
Mozna si to precti znova ty. JA mluvim o dohrani (JEDNICKY - na to proc, a jak to souvisi s tim co jsi psal ty, zkus prijit sam)
-
-
Ja jsem to moc dobre pochopil. Co jsem nepochopil je, proc jsi to vytahoval. Ze se da ta hra dohrat na tretim levelu a za 20min.. a co? stejne te zabije 9z10 potvor, co v tech zaverecnych lokacich potkas, coz o F3 rict nelze a o to mi slo. Michas dohromady jablka a hrusky imho
-
-
-
Neznám to takhle z hlavy, ale pokud si někdy četl doktorské zápisy z pitvy supermutanta a všechny poznatky z toho plynoucí včetně účinků F.E.V. tak by si se v životě nemohl divit, že mutant je schopný přežít zásah do hlavy, ale to by si musel hrát první díly, že?
Ale jestli ti vadí, že někdo neumře po jedný ráně do hlavy, tak to máš pech, to pro tebe musí být každá hra kde se střílí úplnou blbostí s výjimkou tak možná Half Life, Project IGI a dalších možná dvou titulů, kde se umírá po jedné ráně do halvy,...ale..počat...moment...v těch hrách ale zase vydrží třeba zásobník do hrudníku, to je asi taky špatně, což? A co mluvící kytka v F2 ta ti nevadila? co škorpion co hraje šachy, taky nic? jen ta střela do hlavy mrška jedna. -
-
Tos me teda hezky nachytal, ze? To ze si nepamatuju vysvetleni "nesmrtelnosti" mutantu snad neznamena ze jsem nehral prvni dily. Pokud to vysvetleny je, tak ok - bral jsem to vzdycky jen jako klasickou RPG nelogicnost.. Bez jakykoli jizlivosti bych te poprosil o pripomenuti - uz je to davno co jsem hral stariky naposled..
Nic to ale nemeni na tom, ze oznacit moznost zabit supermutanta na pocatku hry za "dementni" je trochu silny kafe. Jinak ale nevyvazenost je taky jedna z veci co me na trojce zamrzela..
Jinak tim druhym odstavcem jsi to za me krasne dorekl. Chapu zes chtel byt hlavne kulervoucne vtipnej, tak k tomu radsi nic rikat nebudu -
-
Tak naposledy, zabití mutanta na začátku hry JE dementní, zabití jednoho z nejsilnějších nepřátel na začátku hry JE dementní v každé normální hře která se chce honosit titulem "vybalancovaná"
Sprostý slovo jsem nenapsal ani jednou kromě tý tvojí sra*ky, kterou jsem po tobě je zopakoval, pokud je pro tebe výraz dementní, hloupý, idiotský atd. vulgární projev, tak si jdi stežovat na nějakou etickou komisi do Bruselu, jsou to běžně používané lékařské a vědecké termíny viz demence, idiocie, debilita atd. pláčeš tedy na špatném hrobě, vulgárně jsem nepsal, ostřejší výrazy výše zmíněné jsem použil až po té co mi docvaklo, že si trochu natvrdlejší. Ano, takový jsem i v reálu, když se mnou bude mluvit někdo jako ty tak vem jed na to, že na něj budu mluvit úplně stejně, naštěstí jsem nikoho takovýho ještě nepotkal, protože tohle se vyskytuje jen na internetu, tím debata končí, víc už to nemá smysl. -
Vtipnej jsem se nasnažil být, ono to jde samo, snažit se nemusim : )
Jen tě fakt nechápu, to si jako myslíš, že hra notabene RPG může být funkční když budeš trvat na svém jedna rána a dost? je jedno jestli je to mutant, člověk nebo krysa, s tvojí logikou všeho reálného takové RPG nemůže existovat, nemůže fungovat, tak nevim proč takovou blbost vůbec řešíš, kdyby si řešil tu kytku nebo škorpiona, tak prosim, tam bych souhlasil, že to tam nepatří a ubírá to F2 tu vážnost prvního dílu dost absurdním způsobem, ale stěžovat si, že nepřátelé neumírají po jedný ráně jak v reálu mi přijde fakt dementní a to jsem nedávno dostal sodu, že se mi nelíbí dvě kuše bez nabíjení v každé ruce či 10 luků ovládaných najednou v Diablu a koukali na mě jak na blázna co se mi na tom zdá divnýho a ty přijdeš s tímhle, ach jo. -
-
Tak naposledy: reagoval jsem hlavne na to, ze podle puvodniho komentu je "dementni" kdyz jde zabit mutant na zacatku hry. Ja rikam ze je to mozna v rozporu s puvodnimi dily, coz ale urcite neznamena ze je to dementni. Sam jsem psal, ze realismus do RPG bohuzel moc patrit nemuze - to mi fakt vysvetlovat nemusis.
Ze se snazim diskutovat slusne neznamena ze jsem "cimprlik" a "citim se ublizene" - sprosty slova pouzivam kdyz jsou na miste. Kdyz budu rikat "sracka" vsemu co se mi trochu nelibi, tak nevim jak pak oznacim SKUTECNOU sracku. Jestli tobe dela dobre psat na netu vulgarismy tak prosim - urcite jsi takovejhle statecnej silak i v realu : D
Tak cau - ja jdu do Vegas
Vegas, baby, VEGAS! -
Nediv se, že při stížnostech jaké tu máš, se najde někdo, třeba já komu to přijde fakt praštěný, každá akce vyvolá reakci, s tim musíš počítat. Z toho co tu teď jedeš mi fakt přijde jako že si ublíženej a hrozně tě pohoršuje kdejaký slovíčko, ono "nelíbí se mi" nemá takovou váhou jako říci "je to sra*ka" to ti snad může dojít, když seš takovej cimprlík tak radši nediskutuj a máš to vyřízený, nebude tě pak pohoršovat kde co. Nevim co sem motáš aroganci a zaujatost, o tom tu snad řeč neni, někdo si stěžuje že v F3 je možný mutanta bez jakýchkoli problémů oddělat na třetim levelu pistolkou zatímco v F1 či F2 si nestačíš na stejnym levelu ani nadělat do trenek a jsi tuhej, následně sem ty přiletíš s tim jak hrozně realisticky to v tom F3 měli vymyšlený a jak nerealistický a divný je když ten mutant přežije jednu ránu a ještě si schopnej se divit když ti jasně a důrazně vysvětlim že hry jako takové a RPG žánr obzvlášť nemůže pracovat na principu jedný rány a dost. Jestli se ti to zdá arogantní tak prosim, je mi to ukradený, jestli nechceš takovou reakci tak prosím nepiš nesmysly typu že je nerealistický když se ve hře neumírá jednou ranou.
Ano, moc se stydim, vůdči tobě jsem arogantní prase a je mi to fakt jedno. -
Coze? Ty ty pismenka ctes v nejakym zvlastnim poradi? Nebo jsem nekde vazne naznacoval ze mi nekdo ublizuje?
Ze se nestydis mlit dokola porad ty samy prekrouceniny (a to rovnou v reakci na koment kde to uvadim na pravou miru) je jedna vec, ale tahat si takovyhle nesmysly z paty.. To uz je asi jen pro pobaveni publika.
Ne - opravdu nemam pocit ze mi nekdo ublizuje ani nemam pocit ze jsem chytrejsi nez ostatni - od toho tu jsou lidi jako ty.
Mohl sis naopak vsimnout, ze narozdil od tebe a jinych pisu stylem "nelibi se mi"/"nemam rad"/"zda se mi" atd. - a ne vase "je to sracka"/"je to katastrofa"
Ze je nekdo schopnej napsat v jednom odstavci "hm ,takže nakonec skončíš ve stylu "všichni mi ubližujou" já jsem ten spravedlivej a moudrej " a pak "tohle eliminuješ když nebudeš mít hloupé (je to správné slovíčko?) či jak chceš "divné" názory" ... To je taky dobrej vtip..
Jediny co tady odsuzuju je arogance a zaujatost - a toho je tady vsude dost. -
hm ,takže nakonec skončíš ve stylu "všichni mi ubližujou" já jsem ten spravedlivej a moudrej a bohužel nepochopenej, hm. Bohužel, těžko nahradíš slovo dementní, hloupé, debilní, idiotské něčím co by obsáhlo stejný význam, nebuď tak měkkej a jemnocitnej a nebudeš se cítit tak ublíženě. Suma sumárum vše tohle eliminuješ když nebudeš mít hloupé (je to správné slovíčko?) či jak chceš "divné" názory typu proč se ve hrách neumírá po jedné ráně.
Přeju hezkej špacír, dnes je teplo. -
Ne - sam jsem psal ze do RPG se holt asi realismus moc "nehodi". V tom syrovym svete falloutu mi ale sedi dobre. Jo - je to vec nazoru. Nemam ale rad ty silacky vyrazi jak je vsechno "dementni" a "katastrofalni" a buh-nam-odpust-oooo-buuuu-huuuu - dospelej clovek by si tohle snad mohl odpustit - kor kdyz z jeho komentu smrdi povysenost na parseky daleko.
Navic jsem rekl, ze mi to pripada dementni SPIS NEZ TO, ZE BY NA PAR RAN DO HLAVY NEPADL. "Dementni" mi nepripada ani jedno - jen jsem reagoval na kriklouna nahore..
Ale dobry - uz je mi dneska lip tak snad konecne vyrazim ven jako normalni clovek. Tyhle diskuse stejne nikam nevedou - misto aby se jeden snazil druhyho trochu pochopit, mele si furt svoji a prekrucuje cizi slova - uzijte si to sami.
U tohohle vzdycky skoncim kdyz marodim a jen ziram ze zdaleka nejsem nejvetsi magor..
-
-
-
-
-