Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zmačknutie koliečka myši lokne pohľad aj najblišieho súpera, takže môžete skákať aj ustupovať a dívate sa mu stále do očí.
    • Keyz
      Ten lock je debilní.Když to dám na nepřátele tak se změní styl pohybu postavy a nevidím skoro nic a hlavně to samo přehazuje na další protivníky jak se pohybuji.Pak se postava náhle sama otočí a mám meč v zadku :) Hovadina. Bohužel ten lock je potřeba protože nikoho nenapadlo udělat aby se postava otáčela tam co myš...Bez locku se pak musím složitě postavit tak abych vůbec něco trefil...
    • Keyz
      V nastavení si to můžeš předělat to není problém...Ten lock se mně moc nevyhovuje,sice se pak snadno trefím protože se postava otáčí za protivníkem,ale nevidím co je okolo a abych utekl musím zase ten lock zrušil.
      Ten přehled pak není dobrý.Vůbec to "Locknutí" nepřátel má smysl na kozolích kde se nejde tak lehce a rychle otáček jako u myši.
      • Počkejte po delším hraní, lockování nepřátel je u Dark Souls kruciální záležitost. Stačí na sekundu nastavit záda a může to znamenat smrt
        • Vyzkouseno... potvrzeno...
      • Ze by zrovna v Darks Souls slo lehce otacet s postavou mysi bych moc nerekl. Doufam, ze na tohle vyjde nejaky skutecny patch nebo fix. Na padu je to samozrejme OK, ale pohyb s mysi je udesny.
  • F9 sa vypína a zapína kurzor
    Nevie niekto, už som stretol 2 obchodníka /3 predával tie gestá/, ale nemôžem mu nič predať, či je niekde spešl predajca, ktorý má tú možnosť?
    • Až zazvoníš na oba zvony, tak se ve firelink shrine objeví nová NPC u které můžeš prodat věci za duše.
  • Já se bohužel zatím nebyl schopen dostat ani přes tvorbu postavy :(
    Může mi prosím někdo poradit (rád bych to hrál na klávesnici) jak se při tvorbě postavy otáčí s charakterem? Nejsem schopen přijít na to, na co je namapováno RS rotate. Předem dík.
    • Keyz
      Je dobré se podívám sem http://forums.steamgames.com/forums/showthread.php?t=2900321
      Tam jsou odkazy na tipy kde je napsáno hodně k tvorbě postav a hlavně co který atribut dělá-Ve hře to není....
      Také tam je věc na lock cursor.
      Pak se dívat sem http://blog.metaclassofnil.com/ tam je zase úprava grafiky a podpora normálního rozlišení.Zatím každý den tam vyšla nová verze.

Pak nějak předem nastavit ovládaní abych ses nedivil jak to je hovadské.
      Když to uděláš je méně debilní ale stejně debilní.FPS je uzamknuto na 30 to je při nějakém efektu naprostá bomba a postava se netočí dle myši (to snad řeší lock cursor).Tedy musíš nějak zaměřit protivníka a pak zase nevidíš co je okolo a změní se trochu ovládaní.Prostě mnohem horší je tohle řešit než mlátit protivníky (když náhodou se povede to co chceš).
      -
      • Supr, díky moc všem za reakce. Je to škoda, že ten port není úplně ideální, protože jsem se po mnoha letech těšil na pořádný RPG. Další varianta asi je si pořídit gamepad, ale do toho se mi moc nechce.
    • Je manuál, ja som to prestavoval podĺa toho, a skákať sa nedá, iba aka Zaklínač medzerníkom.
      • Uz jsem na to prisel jak se skace. Musis drzet mezernik a jit dopredu a potom mezernik zmacnkout jeste jednou.
    • Ja to delal sipkama na klavesnici ale zase nemuzu prijit na to jak se skace.
  • misho8723
    Ja som zatiaľ vcelku spokojný, kamera nerobí problémy (zatiaľ), súbojový systém dobrý, aj keď trochu to rozloženie kláves ani na gamepade mi neprídu úplne ideálne - obyčajne bývajú pred útok - silný a normálny - tlačítka X a A alebo B, ale tu to namapovali na RB a RT, čo je podľa mňa len zbytočné komplikovanie.. grafika potom móde úplne v pohode, aj keď niekedy to trochu hapruje s fps, ale inak hra je stabilná, nepadá, žiadne bugy okrem možno trochu otravnej fyziky mŕtvol, ktoré sa pletú pod nohy, ale je to v pohode.. zatiaľ to hrám na upirátenej verzii hry, ale idem si to kúpiť, keďže vidím, že hra ide v pohode a mám gamepad, a ku tomu ešte je ku krabicovke hry pripojená aj knižka s obrázkami, bonus DVD, soundtrack, pohľadnice, plagát, tak to je vcelku dobrá kopa bonusov ku obyčajnej krabicovke..
  • S tim modem ta hra vypada fakt docela hezky. Ma to pro me dobre stravitelnou stylizaci a taky uz chapu co se na tom vsem tak libi. Je to fakt tezky.
    • Jj, uz to docela i oku lahodi, jinak ctvrta verze fixu pridava i DoF.
  • Po hodke nastavovania klávesnice, esc miesto end ... už začína zábava, ale človek nemôže čítať nápovedu v hre a mať vedĺa seba papier a na ploche otvorený manuál. Je to ako v DRIV3Rovi, hra získala malé hodnotenia, kôli ovládaniu, ale ak sa tomu človek povenoval tak získal perfekt hru. Ja idem do DS na klávesnici a myške, bo nič neprekonateľné som zatiaĺ nevidel, patchom upravia citlivosť pri pohlade a lock na Hz a je to v cajku. Zrejmä ma to nes*re preto, že som nedávno rozchodil Vampire: Redemtion a tam ovládanie tiež ne je úpe cool a nedá sa ani zmeniť.
  • Tak nahráno s "patchem" asi 12 hodin a zatim se královsky bavim. Hraju na 42" TV s gamepadem od xboxu a nemužu si stěžovat. Konečně Hra pro chlapy! člověk musí i trochu přemýšlet. Když najedete na zpusob CoD tak hebnete hned za rohem, ale když u toho budete trošku přemýšlet tak vás většinou zabije až další boss kterého nemáte ještě v merku :) peněz nelituju!!
  • Tak jsem si prosel reakce hracu a dalsi info na Steam foru a uz jsem se rozhodl. Tento odpad na me PC nesmi. Dokud to neopravi, tak moje prachy neuvidi smejdi jedni.
  • Hru jako celek nehodlám ještě hodnotit,protože jsem se dostal pouze na začátek 2 mise,ač už jsem u této hry strávil dvě až tři hodiny.Než pochopíte jak se co kde nastavuje a jak se alespon základně pohybovat tak je to tak zhruba na hodinu..Je to šíleně nepřehledné a zbytečně zmatečné..Co se týče grafiky,já sám si na ní dost zakládám a podle mě platí rovnice nadstandartní grafika=nadstandartní hra..takže tady je další mínus..ale tohle všechno bych vpohodě zkousnul,přešel,či nad tím zavřel oči,kdyby nebylo toho šíleného ovládání postavy..strašně mi vadí hry,kde při útoku udělá postava automaticky krok dopředu,zde je to neustále,kamera naprosto děsná,často přeskočí v tu nejmín vhodnou chvíli a vy místo toho abyste udělali úskok od nepřitele,vlétnete mu přímo do rány a můžete začínat od znovu..na takového prince z persie se dost nadávalo,ale ten je proti tomuhle naprosto zlatý(co se týče kamery)..Hodně se píše o obtížnosti,ale podle mě je ta hra těžká,jenom proto,že se strašně složitě (debilně) ovládá..jinak by šla hrát naprosto vklídku..samozřejmě někteří nepřátelé jsou tuzí a hodně ubírají,ale jsem naprosto přesvědčený,že mít ta hra ovládání a kameru alespoň jako princ z persie,tak to bude fajn hra s lehce naprůměrnou obtížností.Já jenom doufám,že vyjde nějaký opravný patch,který opraví alespoń nějaké neduhy,tak aby se to i na klávesnici dalo jakž takž hrát..
    • tahle hra se prostě na klávesnici hrát nedá. Hraju to s tim modem na rozlišení na 42" TV s gamepadem od Xboxu a je to supeer
    • Ehm, u Dark Souls jsou nějaké mise? :)
      Jinak hrát to na klávesnici musí být určitě obtížné. Toho jsem se bál už od okamžiku, co ohlásili, že udělají PC verzi. Je to hra u které se asi s ničím jiným než gamepadem nepočítalo.
    • Keyz
      Jestli to byl záměr udělat o obtížné protože tam je kamera a ovládaní na ho*no tak to asi nevyřeší.
      Ten úkrok do předu to je také hovadina.Sice to tam má být a proto to je také složité,ale to není HC hra jak machrovali.Kdyby v předělali ovládaní v lehké hře tak i ta pak bude obtížná tak pak to není o dovednosti hráče...
      Na konzolích to je stejně a chvástají se jak je to obtížně.No alespoň víme proč ....

Zlatá klasika kde je kamera za postavou vše je vidět a pak je jasné co se stane když udělám pohyb.Zde to je jednou tak pak jinak a pak čumím že jsem skočil do propasti jak sebevrah.
      Ten komický systém ovládaní u podobných her jen potvrzuje přítomnost čudlíku na zaměření nepřátele kdy se pak postava zaměří pouze na něj a kamera se také na zaměřeného nepřátele zaměří....Pak je třeba neustále přepínat jak hlupák sem tam a to je tedy šílené.
      Nechápu proč to nejde udělat jako to bývalo a i dnes občas je a to tak,že sekám tam kam čumím.Je to logické a přehledné.Myší se přece nasměruji sám a nemusím se jak tupec mačkat čudlík aby to udělal za mně...
      • Zaměřování je zcela zásadní, s velkým množstvím nepřátel se budete bít docela dlouho a zaměření vám pomůže abyste měli vždy mezi nepřítelem a sebou štít za který se můžete schovat a kolem nepřítele kroužit a udělat výpad ve správnou chvíli, tak jako při normálním šermířském souboji (btw mezi cíli můžete přepínat tlačítky pro rozhlížení, abyste i v chumlu měl targetnutého toho správného oponenta). Krok dopředu při seknutí je v tomto případě také úplně normální, skuste máchat několika kilovým mečem a nepohnout se z místa, myslím že to tak snadné nebude .. zbytečně se tak vysílíte, oproti tomu když seknete a trochu popojdete "za mečem". Možná to skuste hrát na gamepadu, na Ps3 jsem žádné problémy s ovládáním (ani akmerou) neměl (ve skutečnosti když zaměříte svou pozornost na něco před sebou také nevidíte dozadu, chce to holt trochu orientace v prostoru :) ), možná proto že už jsem byl zvyklý z Demons Souls :) mi ovládání nijak složité, nepřívětivé, nepřišlo. Obtížnost u této hry není opravdu způsobená ovládáním. Ale to poznáte sami, až se dostanete hlouběji do hry ... třebas do New Izalithu, do Dukes Archives, Katakomb, nebo až vypustíte vodu v New Londo Ruins, kde čeká pro mne nejhorší z nejhorších bossů ... 4 králové (nějak je za boha nemohu za melee charakter porazit na new game + :( )
      • Všechna tahle frustrace pramení z toho, že ovládání na klávesnici je zmršené a já to chápu. S gamepadem se žádná nepřehlednost kamery apod. nekoná, zkusím nastínit, o co tam jde, když to funguje.

Samozřejme že by ta hra nebyla tak obtížná, kdyby hráč mohl ultrarychle rubat všechny dokola, ta hra prostě takhle není navržená a neznamená to, že je to špatně (a z asi každé obtížné hry založené na určitém skillu jde změnou ovládání udělat lehkou hru). Každá akce, pro kterou se hráč rozhodne, něco stojí - útok ubere staminu a chvíli trvá, než se provede a během jeho provádění je hráč zranitelnější. Ostatně i v realitě rozmáchnutí mečem nebo kopím něco trvá. Je třeba vždycky zvážit, jestli se mi ten útok teď vyplatí. Taková rozhodnutí tam jsou na každém kroku v "makro" i "mikro" měřítku - budu se zaclánět štítem nebo ne a urychlím tak regeneraci staminy? Vemu si meč a budu muset jít "na tělo" nebo si vemu kopí a nebudu moct zraňovat více nepřátel najednou? Mám hodně duší, budu pokračovat dál nebo je utratím u bonfiru s tím, že se mi respawnují slabší nepřátelé?

Jo, taková rozhodnutí jsou skoro ve všech hrách, tady to ale je na každém kroku, funguje to velmi dobře a na těch rozhodnutích fakt záleží, není to nějaká iluze volby, jak je dnes často ve hrách zvykem (hráči, něco si vyber, to je jedno, my už zajistíme, že to nějak dáš, bude to fajn, bude cutscéna!).
      • Tak,že je tam nějaké zaměřování,tak na to jsem doted ani nepřišel :-))),ale nevadí,nechybělo mi..ještě jsem zapomněl doplnit,že mě tam neustále otravuje kurzor myši,který ne a ne zmizet..no každopádně tahle hra zatím bezkonkurenčně kandiduje na nejzkurvenější předělávku všech dob..jako tohle musel dělat nějakej amatér na koleni a nemohl na to mít víc času než pár ušmudlanejch hodin,jinak je skoro neuvěřitelný,že za takovouhle prasečinu může někdo vůbec něco chtít..i zadarmo je tahle hra drahá :-)...Je to škoda,ten soubojový systém se mi líbí..krytí štítem,ukazatel staminy..chce to taktizovat a ne jen tupě mlátit okolo sebe..ale bohužel ta strašidelná kamera a šílený ovládání na klávesnici to dělá skoro nehratelný..
        • misho8723
          Ak si si stiahol ten patch-mód od toho fanúšika na to rozlíšenie, tak kurzor myšky sa dá vypnúť klávesou F9..
        • Prave diky zamereni nepritele se to da slusne hrat a kamera nezlobi - zkus to :)
          • Pod jakým tlačítkem to je na klávesnici? At to nemusím zase čtvrt hodiny hledat...:-))
            • Tusim defaultne pod "O". Nicmene ja to zatim hral hlavne na padu na kterem dokud nevyjde nejaky mouse fix je to preci jen o necem jinem.
  • Hele, dokazal by nekdo popsat jake to ma ovladani na mysi a klavesnici? Taky prosim info, jestli to klasicky konzolovy pristup ke kamere - napr. drzim sipku nahoru -pri dane kamere bezim od nepritele, zmena kamery bezim do prd*le nebo napr. proti nepriteli jako v Prince of Persia.
    • Keyz
      Je to zoufalé, sice zde jsou nějaká provizorní řešení http://forums.steamgames.com/forums/showthread.php?t=2900321
      ale je to prostě zoufalé.Šílenci co se vyžívají při neustálých změnách kamer to tak hodily i na PC.V základu to je tak hovadském,že počet smrtí je určitě dost zaviněn poskakující a neustále se pohybující kamerou...
      • No troufám si tvrdit, že tvůrce při vývoji hry nikdy ani nenapadlo, že ta hra se bude někdy hrát na myši a klávesnici :)
        Je to hra dělaná na gamepad.
        S gamepadem mi přišlo ovládání krásně přirozené a ani s kamerou jsem problém neměl, ale uznávám, že to vám moc nepomůže...
        • uznavam je to pravda , dnes jsem si byl koupit v alze gamepad a zazitek z hrani je fakt trochu nekde jinde :) ted se peru s grafikou a vecer snad uz konecne poradne zaparim :)
    • je to uplne neuveritelny, neco tak strasnyho jsem dlouho nevidel, doporucuju stahnout a vyzkouset. Tohle se fakt jen tak nevidi. Hustej port...
    • reknu ti to jednim slovem, ovladani na pc pekne zmrvili

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit