Přejít na výpis diskuzí
Far Cry 3 shazuje rukavice a ukazuje všechno
29.8.2012 | Petr Poláček
74 příspěvků
-
Tvorba her, herních mechanismů, principů patří k hraní her stejně jako algoritmizace patří k životu každého z nás. Retrospektivně je vidět akorát stále větší a větší masová omezenost a odmítání poznání, odmítání myslet, řešit úlohy komplexní cestou a o problému racionálně uvažovat, učinit závěr výroku v souladu se systém k tomu stvořeným, tohle je žumpa, pokud k řešení problému budou přistupovat lidé tak jako ty, čeká vás pořádně zaostalá budoucnost.
-
Je mi 33 let, pracuji jako programátor a hraju hry od ZX Spectra. Pokud si v dnešní době studio udělá vlastní engine, od začátku počítá, že ho využije v několika hrách, pravděpodobně pokračováních úspěšné hry. To je zcela běžná praxe. Enginy dříve a dnes to je jako nebe a dudy. Málo kdo si může dovolit udělat něco tak komplexního a náročného jen pro jedinou hru. Existují výjimky, ale je jich minimum.
-
Ty ses snad sem přišel vytáhnout, že víš něco o programování? A co to má společného s hraním her? Tohle je server o hrách, hraní, ne jejich tvorbě, na to máš specializované servery.
-
Ne nedělají, jsi očividně moc mladý na to, abys mohl učinit rozumný závěr, pochybuji, že pamatuješ herní průmysl 80./90. let, pokračování znamenalo vždy novou hru, od základu, včetně enginu, neboť vývoj aplikace se vždy odvíjel/odvíjí a odvíjet bude od možností HW, což v případě této hry platí taktéž, s tím rozdílem, že neměla nikdy vyjít na desktop, neboť tam tento výrok neplatí, je to naprostá úrážka technologického potenciálu HW!
-
Ty jsi snad spadl ze židle, nikdy jsem nepochopil, co je pro většinu lidí tak těžkého na vyšší matematice, algoritmizaci a optimalizaci aplikace, dnes již s využitím plné paralelizace výkonu, přesto tady máme pořád stejné aplikace, stejné chyby a omyly, v nastavení i jádru, trh je naprosto pitomý a nechápe možnosti, které programování ruku v ruce se současnými možnostmi HW desktopu, či uživatelsky méně přístupného mainframe nabízejí.
-
Takhle se totiž pokračování dělají víš? O tom pokračování totiž jsou, že vezmou engine z původní hry, vylepší ho a upraví a udělají další díl.
-
Engine Far Cry 2 znám velice dobře, i jeho možnosti a flexibilitu v oblasti úprav, Far Cry 3 je postaveno na stejném enginu, pokud si nepamatuješ ani Far Cry 2, doporučuji vyhledat a ověřit.
-
To už rovnou napiš, ať si ty hry naprogramuje vlastní a máš daleko lepší hru a ještě se něco naučíš. Seš dobrej borec no.
-
Tys musel rozhodně koukat na jiný video než já.
-
Platit za hru? Za takovou sra*ku? TO je jako říkat, že se mi dnešní stav herního průmyslu líbí, ani za nic, stáhni si Far Cry 2 sandbox, použij Vue, Maya3D, textury dle chuti a možností HW, nauč se alespoň základy C a máš daleko lepší hru, zadarmo a ještě se něco naučíš, ve výsledku lepší než tenhle recyklovaný odpad.
-
fuj, vždyť je to úplně stejný engine jako u Far Cry 2, všiměte si textur postav, to je naprosto otřesné, tak hrozné nebyly ani ve dvojce, fyzika krapet předělaná, nemyslím, že vylepšená, do reálné simulace na míle daleko, stíny neodpovídají skutečnosti, vyvojáři nejspíš neměli ani hodinu fyziky, je to dělané primárně na konzole, ze současných možností HW nevytěží hra ani h*vno, naprostá sra*ka, když vezmu v potaz to, že měli pět let na to vytvořit nový lepší engine a na konzole se měli vysr*t
-
p*covina.. skakal si uz niekedy do vody? Je to dost rozdiel ci skocis na brucho alebo na nohy, a je to rozdiel aj pri velkych vyskach. Urcite si videl tie videa kde domorodci skacu z niekolko desiatok metrov vysokych utesov do mora...
-
Jak člověk jako ty dokáže vydržet v reálnym životě, když tě taková blbost naprosto irituje?
-
Doporučuji nastudovat si fyziku ty šipko. Je úplně jedno jaký je dopad. Z takové výšky je to jako na beton.
-
Hmm, velmi dobře to vypadá, hold zase budu v listopadu o tisícovku lehčí *5*
-
Ak by skakal na brucho tak urcite ano, ale pri "sipke" tazko...
-
No, ta šipka do vody z X desítek (pár stovek?) metrů vypadá dobře. Ale kde je trochu reality? V reálu by se rozplácl stejně jako o beton.
-
Mě irituje ta blbá reklama na Fio banku *6*
-
Možná by sis měl nejdřív přeložit, co to slovo znamená. Myslím, že o to jde i v CoD *2*
-
Víte co mě naprosto irituje ? nápis survival hned v prvních sekundách videa... To že se to odehrává na ostrově sakra neznamená, že je to survival... To by se survival muselo říkat i Call of Duty... Fakt banda *uraků ti co dělaj ty reklamy... Survival to bude, až budu oštěpem z klacku a kamene bojovat s pumou, po tom co jsem si při pádu ze stráně zlomil nohu a dostal do ní infekci... Ale jinak se jako těším...