Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hehe ... co se mi teď stalo - utíkám tak před bandou lumpů a že si to jako skočím z vyvýšeniny do vody ... tak si to teda plachtím vzduchem, sepnu ruce do šipky a kousek před hladinou si všimnu že letím krokodýlovi přímo do tlamy, no chytnul si mě dřív než jsem do té vody dopadnul. :D
    Škoda, že jsem zrovna netočil, vypadalo to fakt komicky ... člověk utíká, jako že si skočí do bezpečí a místo toho skočí do tlamy krokodýlovi. :D
  • A ještě něco - po pročtení zdejší diskuze jsem fakt překvapenej - banda cvoků, co tu brečí, že při lootování běží animace, že na ně útočej zvířata, stížnosti na skill tree, na expy, atd. Proč proboha nehrajete counterstrike, když vám vadí, že musíte procházet svět, ve kterém se holt obírání mrtvoly dělá rukama? Naopak bych byl rád, kdyby těch animací bylo víc a u každé sebrané položky. Navozuje to realističnost.
    Střelba do nepřátel mi tady přišla až jako třešnička na dortu.
    • Mluvit o realističnosti ve hře, kde se z těžkého zranění uzdravíš do plného zdraví tak, že si vytáhneš hřebík z ruky popř. srovnáš vykloubený palec, je trochu mimo. Teď jsi to ale opravdu rozsekl. *1*
  • Já například ten lehký wallhack vítám.nekazí mi to zážitek ze hry.Například Dishonored(užasná hra!!!!!) ale vetšinu času jsem si neužil graficky styl hry protože jsem mel všechno oranžovo černé(dark vision) přitom tohle "naspotovaní" je mnohem elegantnější :)
    • Heh. Já úplně zapomněl, že v Dishonored nějaký "wallhack" vůbec je. *1*
  • Far Cry 3 je pro mě společně s Dishonored hrou roku a to s velkým náskokem před ostatníma.
    Co není podle mě ve videu dostatečně zdůrazněno - je ostrov. To prostředí je prostě geniální, člověk může klidně hodiny jen tak bez cíle jezdit autem, nebo na čtyřkolce a stejně ho to bude naprosto bavit.
    Vybírání bedniček, sbírání dopisů, artefaktů, to tady prostě baví, protože ať se člověk dostane kamkoliv, tam uvidí úžasnou, živou přírodu, občas nějaké ty ruiny, výhledy,....

Prostě paráda.
    • Přesně jak píšeš, tohle je prostě přesně hra pro mě, mám rád zkoumání prostředí, zabírání území, celkově ten systém hry je naprosto výborně propracovaný a zajímavý. Nakupování vybavení se mi též velmi líbí a je to skvělým proložením příběhové linky, která je tu opět velmi dobře vystavena. Už dlouho jsem nebyl do žádné hry takhle zapálený :) Dobrá práce, velmi dobrá
  • Hra je to dobrá, ale ve srovnání s dvojkou, mě tam pár věcí štve/chybí, a to:
    - debilni mapa; ve dvojce jste mohli za jizdy cumet do mapy a nic vás nezdrzovalo, to byla pohoda
    - oheň. Šíření ohně je tu ňáký zmatený. Někdy se mi vypálí pouze malé kolo (většinou od molotovů) a někdy se parádně rozhoří (plamenomet)
    - vliv ohně. Ve dvojce šly krásně zapálit stromy, shořelo veškerý listí, ale tady? Stromy a keře někdy ani neshořely a to se nacházeli v pusobišti epicentra. Tresinka na dortu je opálená palma, která se ze zelený barvy změní na černou s veskerym listovím. A že nehořejí craftovaci bylinky je nanejvýš debilní.
    - zasekávání zbraní a jejich detailní pohled, když jste jen tak stáli a nic nedělali. To se mi na FC2 líbilo.
    - proč musim sbírat peníze podržením E? jako vážne? peníze? proč se to nemůže sbírat automaticky? s tim souvisí i nastupování do aut, obírání mrtvol... pokaždé držet E, zdržuje to, obyčejnej "klik" by byl lepší
    - "uzdravovací" brutální animace... ve dvojce jich, tipuju, bylo přes dvacet. Tady je opravdu jen pár. Nejčastěji si budete obvazovat levou ruku lepící páskou, která vždycky záhadně zmizí.
    - celej hrací den je tu zrychlen. Pro mě to tim pádem ztráci takové své kouzlo, atmosferu, nebo jak to rict. Když jste ve dvojce jeli pri zapadu slunce pousti a mezi vetvema stromu vám do očí prosvítalo slunce, to melo ten spravnej feeling
    ......určite by se jeste neco naslo, ale i presto me hra hodne baví, takhle mohla byt skutecne dokonalá. jinak srz za odstavce, prej jich je moc, tak je musim krátit.. *7*
    • Luke
      No ano. Ale otázka spíš zní, jestli pro vás tímpádem FC3 ztrácí kouzlo a je to subjektivně "špatná" hra nebo vnímáte ten posun ke konzumnosti spíš pozitivně, protože tak se dostane hra tohohle typu mezi víc lidí?
    • Rozhodně svých peněz nelituje, ale je pravda, že spousta věcí mohla být rozhodně lépe odladěna (to ale v podstatě platí u čehokoli) nebo dotažena trochu více, určitě to mělo mnohem větší potenciál. Chvílemi jsem měl dokonce pocit, že tvůrci vlastně pořádně nevěděli, co že to dělají za hru, jestli variaci na Just Cause (kde se člověk dokázal opravdu hodně vyblbnout) nebo pokračování fps Far Cry.
    • Presne tieto veci tam chybaju aj mne. Lepsi ohen, in-game mapa, zasekavanie zbrani, malo animaci na liecenie a rychlo plynuci cas. Vo FC2 to bolo dobre spojene s tym ze vtedy si hrdina lahol a odpocinul. FC3 ma zopar nedostatkov, ale na druhu stranu + vyrazne prevazuju minusy.
      • Keyz
        Navíc kupování zbraní je naprosto divné.
        Mohu si zbraň koupit anebo jí někde seberu a pak tu zbraň mám zdarma na pořád anebo zruším vysílač.
    • Mato1987
      skvelé zhrnutie, súhlasím snáď s každou jednou pripomienkou.
  • Keyz
    Tak jsem koukal,že v jedné lokaci může být Tygr,Varan,Koza a želva.

To je divočina *1*
    • Já to nechápu, vždyť je to bráno jako normální život v džungli - ne ZOO, kde má každý zvíře svý teritorium (ano na mapě je vyznačeno, kde jsou) Pojeďte si někdy do džungle a taky tam nebudete mít na 50 m jen hady, na dalších varany apod. A co se mi tam hodně líbí je, že když se setmí, zvířata jsou mnohem aktivnější a svět kolem se pro vás stává mnohem nebezpečnější, osobně když slyším něco podivného, hned pelášim do nejbližšího automobilu. Tady je vidět, kdo tu hru a její systém chápe a je tak skutečným hráčem.
    • Wyder
      To jsou ty ústupky gamedesignu, které musíš přejít, jinak se stáváš hnidopichem... :-D
      • už aby konečne vyšel warhorse a pak podobne hloupe argumenty že se to nedá udelat jinak se stanou irelevantni
        • Keyz
          Tak kdyby těch zvířat bylo méně tak by to dost pomohl,bylo to více logické vzhledem k výrobě předmětů.Přece z prasete udělám hodně věcí.Kůže je dost velká a nepotřebují 3 prasata na drobnost.
          Takto musejí dát mnoho zvířat a pak to vypadá někdy komicky.
      • Jaké ústupky gamedesignu, tato zvířata se normálně mohou vyskytovat na jednom místě, tedy ne že by běhala vedle sebe, ale v jedné lokaci klidně. Podívej se např. na faunu a flóru na Sumatře.
        • Keyz
          Já vím,ale aby na sebe čuměla to snad ne :)
          Vypadá jako pořádná divočina.
          • asi taky budou žrát ty veselý houbičky
  • Recenzenti v tomhle případě asi opravdu nevědí, co mluví. Příběh nejen, že je na velice vysoké úrovni v rámci non CRPG akčních her (CoD se s tím nedá vůbec srovnávat), ve skutečnosti je velice slušný i z obecného pohledu. Charaktery jsou tu excelentně vykresleny (a žádný z nich není příčetný :) ) a dialogy jsou něco, co se v akčních hrách jen tak nevidí (skryté narážky, málo slovní hlušiny, atd.) Vývojářům se bohužel nepodařilo udržet kvality a střízlivost příběhu až do konce a ve finále jim to už přerůstá přes hlavu do všeobecného masakru. Být jimi, držel bych se myšlenky přerodu cityboye v pralesního mastera, který poprvé vzal život do vlastních rukou.
    A to craftění, na které si v recenzi stěžují, je tam zřetelně hlavně proto, aby hráče donutili prozkoumávat džungli, takže svůj účel to má a dost podstatný.
    Jediná střílečka s takhle kvalitním příběhem byla za poslední dobu jen Spec Ops: the line, nebo jak se to jmenovalo.

Howgh.
  • Titulky k dialogům česky a dopisy s EN. To mě fakt hlava nebere. Lenost distributora?
    • Luke
      Chyba v matrixu. Na jednom počítači to běželo KOMPLETNĚ česky, jenže se na něm nedalo snímat video. Na druhém ano, ale české texty v popisech a infooknech vypadly. Nechápali jsme proč, stále to nechápe a asi to nikdy nepochopíme, protože šlo o jednu a totéž instalaci z uPlay. Každopádně čeština ve hře je a šlo zřejmě o nějakou unikátní featuru grabovacího kompu. Či co.
      • Tuhle chybu mam taky.. nejdriv mi to prislo jako "what?", ale celkově to stejně nevnímám.
      • Unikátní ne :) Tenhle problém zaznamenalo více lidí ;)
  • Já to hraju na noťasu (2,1 4 ram a 630M 1gb), který není kdovíjaké dělo a hra jede plynule na vysoké detaily v 1280x720.
    • Jako je to mozny,ale musel si mit kolem 20 fps

Ja to zkousel notas 2,7 procak 4 giga ramki frekvence neco pres litr grafika 325m 1 giga snad

a na velmi vysoky 10 fps vysoky 12 fp stredni 14 fps stredni s upravama 17 fps a nizky od 17 do 22 :) i pri boji naivne jsem si myslel jak to je hezky optimalizovany :D a trosku jsem se spletl no .. jako kdyz to maj jit na pc s grafikou rady 3000 xD tak tohle by musi jit krasne na stredni
      • bud v pohode. na mym notasu 2ghz, 1056 mhz, 4G, nvidia 96 mtg to jede naprosto na houno, ale hraju to, protoze me bavila uz i dvojka :D
  • Ve Far cry 2 byla nějaká "Reflexe současného světa?!?Dle mého to byla spíše jen velmi stereotypní a vcelku tupá střílečka s pár zajímavýma nápadama (viz.systém léčení)...
    • Luke
      FC2 mám rád jako realistický portrét současného stavu některých západoafrických států, které se do nedávna zmítaly v občanské válce (=teď nemluvím o tom, jestli se respawnujou nepřátelé). Líbí se mi výstižné podání role západu jako hybatele konfliktu skrz dodávky zbraní/NGO, neschopnost/vyčůranost místních warlordů a samozřejmě aktivity žoldáků jako takových. Politicko-společenskou kritiku, jak jí FC2 předkládá mám prostě rád a obecně mi ve hrách chybí. V podstatě to hodně beru jako interaktivní realistický dokument, který ve mě rezonuje stejně jako knihy Call Africa 999, Eben od Kapuszinského, Conradovo Srdce temnoty anebo Bearing Witness a nějaký další, na který jsem línej vzpomínat :) (myslím, že jsem tehdy v tý souvislosti psal i o knize Mercenaries, ale nejsem si jistej). Je to OK odpověď? :)
      • Jsem možná ignorant ale já nic takového ve hře neviděl,naopak se mi zdálo jestli tam některá témata trochu nezlehčují-nevyhýbají se jim-viz třeba dětští vojáci atd.,ale přiznám že žádný expert na problémy afrických států(a potažmo Afriku jako takovou)nejsem.Jinak co se nějaké politicko společenské kritiky ve hrách týče tak se mi v tomto asi nejlepší zdál druhý Zaklínač ...
        • Luke
          Dětští vojáci tam chyběli, to je fakt. Clint Hocking svého času říkal, že je chtěli mít, ale už jim to neprošlo.

Zaklínač 2 určitě, ale ten se víc vyjadřuje k obecným problémům, který pálí asi každýho, zatímco FC2 byla územně specifická se vším všudy.

Kolega Grygar říkal, že je v tomhle směru poměrně dobře provedený i Spec Ops: The Line, ale nehrál jsem (zatím).
          • USER47
            Napsal jsem podobnej post jako teď vazbič už u tý recenze...Přijde mi, že prostě ve FC2 vidíš víc, než tam je. Ten svět je až tak moc okleštěnej a zeschématičtěnej, že přestává působit jakkoli reálně a tím i ztrácí jakejkoli potenciál k tomu realitu komentovat. A ani mi nepřijde, že by se o to autoři snažili. Akorát občas povrchně využijou nějakou africkou rekvizitu k okecání standardního herního mechanismu - viz. sbírání diamantů, malárie apod.

Jinak Spec Ops si rozhodně zahraj...
            • Luke
              (Aaa došlo vlákno.)
              Mě teda přijde, že absence civilního života v konfliktním regionu je dost pravdivá. Ale jak jsem už říkal: netvrdím, že je FC2 bez chyb, ale tvrdím, že má dost zásadní rovinu, kterou jiné hry nemají.
            • USER47
              Jde mi o to, že ani nějaká jednoduchá kritika se moc nedá prezentovat na světě, ve kterým chybí i tak fundamentální fičura jako je civilní život, a kde žádná akce nemá viditelnej následek.
            • Luke
              Ona ta kritika, o který mluvím, nemusí být nějak extrémně komplexní. Někdy stačí udělat jí prostě a jednoduše, což se ve FC2 IMHO povedlo. Jasně, že do herního zážitku člověk projektuje vlastní zkušenosti a znalosti a tím pro něj může získat nový rozměry a je to jen omezeně přenositelný. Mě to tehdy utáhlo na něco, co mi ve hrách chybělo/chybí a co ve FC2 furt vidím. Herní mechanismy určitě pokulhávaj, ale o těch teď nemluvím (chyby FC2 uznávám).

Zahraju! A celkem se i těším.
    • Taky to nechapu, uz kdyz psal recenzi to tam vychvaloval a delal z toho nejakou hru s vyssim principem, ale prijde mi, ze si to spis vsugeroval nebo tam videl neco co tam nebylo... Sbirani kufru s diamantem jako vedlejsi aktivitu nepovazuju za odraz problemu krvavych diamantu a jeho rozsahlou interpretaci.... No offense
      • Tak hlavně šlo o prokreslení místních bojůvek, kdy každý - včetně žioldáků - byl pěkná svi*ě. Si vzpomínám, jak jsem sabotoval musel sabotovat vodovod pro civily kvůli větě místního velitele, ž když my nemáme vodu, nikdo ji nebude mít. A závěr byl nakonec docela sofiiana volba. Pořád je to asi tak o 300% serióznější než zachraňovat zádele zlaté mládeži a z nějakého neznámého důvodu být vybrán za spásného domorodého válečníka. I když uznávám, že FC3 je asi zábavnější a "hernější" než dvojka, vážnější pojetí předchůdce mi sedělo přece jen víc.
        • USER47
          Všechny tyhle věci byly ovšem dost znehodnocený tím, že ve hře nebylo nic, co by se aspoň vzdáleně podobalo civilnímu životu, což je u podobnejch problémů naprosto zásadní. Navíc nic, co hráč udělal, nemělo jakejkoli efekt na svět okolo. Což bylo ještě zdůrazněný tím šíleným respawnem všude okolo...
          • Podle mě tvůrce děsila možnost, že by hráč mohl zabíjet malé hladové černoušky. No, furt ale lepší než totální morální vybuzn*lost FC3. Ty postavy, ač se tvůrci sebevíc snaží o jejich vyzrání (paralelně s iniciační stezkou kmenového lovce) mě maximálně štvou. Podobně už mě štvaly snad jen postavy z The ballad of the Gay Tony, kde to byl ale jednoznačný účel. Při tom, když se podíváš na scénář FC3 podrobněji, tak tam témata jako piráti, znásilňování, otroctví etc. jsou, jen prosty zkýčovatělé do naprosto plyšové podoby.
        • Luke
          Přesně tak. Ta morální nejednoznačnost byla vynikající.
      • Mato1987
        fc 2 je podla mňa lepšia ako prvý diel, to jednoznačne a je dokonca lepšia ako fc3, ale to je len môj názor
        • No podle mě jedničku dosud nic nepřekonalo i když jsem pasáže s mutanty zrovna nemusel a raději jsem bojoval proti lidskému nepříteli. Dohrál jsem ji nesčetněkrát. Dvojku jsem po jednom dohrání zkoušel znova asi dvakrát a vždy jsem to po první hodině vzdal, když jsem si uvědomil, že zase 80% herního času strávím cestováním v jeepu a zbytek času sháněním léku na malárii. No a u třetího dílu, i když je tam přesunů také dost, mi tohle cestování naopak zase vůbec nevadilo a dokonce jsem všude většinou chodil pěšky, protože mě bavilo prozkoumávat byť jen malé jeskyně nebo ruiny, kterých je na mapě hafo.
          • Mato1987
            mne sa naopak v jedničke dosť priečily tí mutanti, hlavne tí, ktorí nezdechli ani po 4 ranách z raketometu. Ja som jedničku prešiel snáď len raz, veľmi sa mi lúbila vtedy grafika, a celkovo súboje s tými žoldiermi...Dvojku som zase prešiel aj zo 5 krát, vždy s inou postavou a bavilo ma to tak isto ako keď som to hral po prvý raz :) Napr. aj v dvojke boli všelijaké tajné miesta a šachty kde si nachádzal vysielačky a podobné hovadiny a to ma bavilo tiež tak isto ako v tomto novom fc3 je preskumávanie jaskýň a všelijakých vrakov naozaj skvelá zábava

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit