Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dámy a pánové,jednoznačně hra roku,ten dishonored zatim nevim pač jsem ještě nezahral, ale far cry 3 je prostě bomba.Příběh, zkoumání ostrova,lov zvěře, craftění věcí, ingredience atd. nejvíce mě dostala aktivita a reakce zvěře,stačí se příblížit a už to reaguje a útočí..no prostě paráda. hraju to už asi 5 dnů a to nejsem přiběhem snad ani v polovině, hezky pomaloučku ať si vše vychutnáme:) paření a lovu zdar *5*
  • Tohle je pro mě Hra Roku !!! 10/10 , kdyby bylo vyšší hodnocení, dám tomu 11. PECKA
  • Ta psychedelická hudba je tak podmanivá. Jdu si takhle džunglí, trošinku pomaleji, neboť mám strach, že na mne něco vlítne, hudba začne hrát tóny, jenž v některých partech připomínají zvuky zvířete či přijíždějícího auta, zatímco já se pilně ohlížím a zjišťuji, že nikde nikdo. Jsem tam úplně sám. Takže se ptám: mám při hraní halušky jen já a nebo je to záměr tvůrců, protože jakožto hráči se přeci nacházíme na ostrově šílenství, takže můžeme klidně slyšet podivné zvuky?
  • Kein
    Jsem divný, když mi příjde grafika Far Cry 2 hezčí?
    http://www.youtube.com/watch?v=Q7_M5sZhayU

Třeba voda ve FC3 není nic moc a některé textury (skály) taky ne. Fyzika už taky není takové orgie jako ve dvojce. baráky sice hoří, ale nerozbíjí se, jen zčernají.

btw.: A proč geroj ve FC3 nenatahuje zbraně po nabytí?
    • Fakt nejsi. Mě přijde taky hezčí. Hlavně to slunce mezi vetvemi. Na to nezapomenu :-)
    • Podla mňa je to tým, že džungla bola krajšia v prvom Crysis a Afrika v FC2 bol unikátna
    • Geroj nenatahuje zbraň po nabití, protože po vystřelení posledního náboje zůstáva závěr v zadní poloze. Stačí vyměnit zasobník, stisknout záchyt závěru. Ten po cestě do základní polohy zasune náboj do komory a geroj může začít zase vesele střílet. Jestli by měnil zásobník a v komoře mu zbyl náboj, tak jen vymění zásobník a pokračuje dál. Závěr by natahoval třeba v případě, když by vystřílel zasobník, vrátil závěr do základní polohy a vyměnil zásobník. Pak jestli by chtěl střílet, tak by musel zbraň natáhnout. Natahování závěru desetkrát po sobě při každým vytažením zbraně se dělá jen v americkým filmu *1*
      • Záleží co za zbraň máš na mysli. U AK a AKM závěr nezůstává v zadní poloze a musíš natahovat rukou.
    • Mato1987
      nie si , mnoho hráčom sa far cry 2 po grafickej stránke, resp. audiovizuálnej stránke ale aj po hernej stránke zdal lepší.
      Ja osobne sa po dohratí FC3 vrhnem na Far Cry 2 hneď ako to bude možné
      • misho8723
        S ničím čo máš vo svojom komentári napísané by som nemal problém, len s tým, že niekomu sa zdá byť lepšia dvojka po hernej stránke.. preboha, to aj existuje niekto kto má radšej dvojku ako trojku po hernej stránke?.. čím, akože fakt čím, je lepšia dvojka po hernej stránke? .. tou zabudovanou (otravnou a zbytočnou) mechanikou menom malária ? alebo, že po každých 15 výstreloch sa zbraň poškodzuje a zasekáva? Neustálym respawnom nepriateľov? Pekným, originálnym ale úplne statickým a nudným prostredím?.. Podľa mňa je trojka vo všetkých herných prvkoch o tri triedy lepšia a zábavnejšia hra ako dvojka.. a proste si neviem predstaviť niekoho, koho by oveľa prázdnejšia a nudnejšia dvojka bavila vďaka svojej hernej stránke.. ale tak jasné, rôzny ľudia existujú a vďaka tomu aj rôzne chute, ale, no ...
        • malárie - výbornej nápad, nehraješ za super hrdinu, ale za zoufalce, co se zadýchává po 30m sprintu a snaží se přežít. O dost jiný (lepší) přístup než hoň expy chlapečku a staň se super-hero.
          zasekávání - to platilo jen o zbraních, co padaly z nepřátel.Navíc, bylo na první pohled vidět, v jakém je sebraná zbraň stavu
          respawn nepřátel - to přehnaly, byl moc rychlý, ale problém byl spíš, že jsi byl nucen jezdit z jedné strany mapy na druhou a protože mapa byl hodně malá, jezdil si dokola přez ty samý guard posty
          statické prostředí - v africe je v zimě 40 ve stínu, tam všichni většinou jen sedí pod stromem a maj hlad (viz. Conradovo Srdce temnoty).

Prostředí FC3 není statické? Pobiješ červený team v táboře, naskočí modrá vlajka, přijede modrej jep, vylezou modří (válečníci, vždy čekají někde za bukem, ale teď už vědí, žes tam všechny povraždil) a spawnou se prasata..... Vrať se do toho tábora později a je prázdnej
          To samé dokola, kolikrát???
          Všechno zase zachraňují scripty alé CoD/Black Ops...
          • Nevím, ale ani po získání všech skillů jsem si na střední obtížnost nepřipadal jako super-hero. V podstatě se postava téměř vůbec nezměnila, sice ti přibyde pár slotů zdraví a máš trochu zvýšenou odolnost na některé druhy zranění, v závěru bych ale neřekl, že by to bylo extra poznat a rozhodně jsem si nemohl dovolit nějakou velkou divočinu, kterou bych si nedovolil dříve na začátku hry.
        • Mato1987
          je to tvoj pohľad na vec, no pokúsim sa aspoň v pár stručných bodoch zdôvodniť prečo sa mi viacej lúbila far cry 2
          - buddy systém, tzn. že si v podstate nikdy nezomrel, vždy ťa prišiel zachrániť niektorý z tvojich priatelov.
          - feel zbraní, resp. ich poškodzovanie, hrdzavenie a zasekávanie, dodávalo to hre naozaj realistický pocit pri používaní rôznych zbraní, výnimku tvorili zlaté zbrane, poskrývané v rôznych tajných miestach
          - krajina, podľa mňa malo prostredie, teda afrika vo far cry 2 nezamenitelný, osobitý charakter, jedinečnú a skvelú atmosféru
          - grafika, mne sa zdalo far cry 2 čo do hustoty lesa, stepy a podobných grafických vychytávok omnoho krajšia ako niekedy až moc presaturovaná fc3
          - akokoľvek sa hudobná stránka z nového far cry snaží tváriť moderne, tak mne absolútne nesadla, vo fc2 bola hudba na naozaj špičkovej úrvoni a keď k tomu prirátam autentické zvuky africkej divočiny tak u mňa jednoznačne vítazí fc 2
          - niekomu sa respawn na nepriateľských stanovištiach nemusel lúbiť, ale ak si vedel ako obísť stanovištia, tak si s tým nemal väčší problém, no vo far cry 3 je to podľa mňa vyriešené naozaj neštatne, tým mám na mysli instantný respawn hliadok na jeepoch, niekedy aj dva jeepy naraz spolu s nejakými pochôdzkarmi hneď ako opustíš určitú malú oblasť.
          Tých postrehov prečo je fc2 lepšia ako fc3 je viacej, ale to by bolo na dlho :) tak aspoň takto v krátkosti som to zhrnul. Nemusíš so všetkým súhlasiť ale to je v absolútne v poriadku. *3*
          • misho8723
            Však jasné, ak sa ti páči dvojka viac ako trojka, to ti nikto neberie a môj pohľad na to nič nezmení.. ale keď si už pridal tie body, tak sa ku ním skúsim vyjadriť :
            - ten buddy systém mne vôbec nevyhovoval.. sám som dobíjal dýky tábor a z ničoho nič sa objavil môj parťák, ktorý ma ozdravil.. mne to prišlo ako v BioShocku tie komory, do ktorých sa človek premiestnil po smrti, pričom smrť neznamenala žiadny trest a ja mám rád smrť a ťažké hry, preto tie komory som si hneď vypol ako to bolo možné, alebo som používal quickload..ak som v dačom zlý, chcem sa zlepšiť, chcem cítiť nebezpečie a ak má hra nastavenú správnu obtiažnosť a neotravuje ma ňou, nepoužíva lacné triky, tak nemám problém
            - zasekávanie a hrdzavenie zbraní by bolo fajn, keby to bolo dotiahnuté do konca.. realistické? istotne, ale ak sa mi každú chvíľu má zasekávať zbraň (čo takto samozrejme nefunguje v skutočnosti), tak beriem radšej variantu čo nie je vôbec realistická, ale viac zábavná a to žiadne zasekávanie.. ale zase feeling zo zbraní mala isto lepšie dvojka.. trojka je v tomto ohľade skoro tak zle, ako je CoD
            - pri krajine s tebou súhlasím, to bol asi jediný dôvod, prečo som strávil s dvojkou toľko času, koľko som strávil, ale bohužiaľ bola veľmi statická, neobsahovala žiadny obsah
            - pri grafike mi vadil ten filter použitý, s hustotou lesa a tak súhlasím, ale Far Cry 3 zase po veľmi dlhej dobe ukazuje, že strieľačky nemusia používať len šedé, šedivé farby a filtre, a to je prečo mám stále rád aj FC jednotku
            - pri hudobnej zložke neviem komentovať, lebo si nepamätám aká bola hudba v dvojke.. a v trojke mi prekáža, že keď hrám stealth spôsobom, tak hrá taká "akčná" hudba, ktorá nepasuje k situáciám, čo sa dejú na obrazovke
            - pri tom respawne v táboroch som nekompromisný, jedna z najhorších mechaník čo som videl v akejkoľvek hre.. vyhnúť sa im? ak som mal misiu z jedného konca mapy na druhý, tak to bola neuveriteľná otrava a ak tebe sa im darilo vyhnúť, tak to máš asi veľkú trpezlivosť s touto hrou, lebo ja fakt nie.. a to Dark Souls v pohode znášam, ale toto bolo pre mňa veľa
            A príbeh, aj keď viem len základ z dvojky, tak je isto tam lepší.. trojka má zaujímavý nápad, ale omnoho lepšie je to vykreslené v Spec Ops : The Line, že čo s človekom spraví násilie a keď si myslí, že vraždí z dákeho ušľachtilého dôvodu.. no a samozrejme príbeh dvojky je reálnejší, a vážnejší ako táto banda nesympatických, namyslených a zbohatlíckych Američanov.. aj keď zase veľká vďaka príbehu za postavy "záporákov"
            Samozrejme, ja by som mohol vymenovať veľa vecí, vďaka ktorým, mi príde FC3 oveľa lepšia ako dvojka, ale to by sme sa mohli hodiny hádať, čo?.. Aj tak podľa mňa je najlepšie FPS v otvorenom svete stále prvý S.T.A.L.K.E.R., ktorý možno mal pár chýb, ale ako celok je stále neprekonaný podľa mňa
            • Mato1987
              Ako si spomenul, že sa ti každú chvílu zasekávala zbraň, resp. náboj v komore, mne to pripadalo ako neskutočné efektné, keď si musel silou ten náboj vyberať z komory. Ale nebolo to vždy tak, napr. keď si si zbrane kúpil v obchode tak bola velice malá pravdepodobnosť, že by sa ti niekedy zasekli alebo aj vybuchli v ruke, samozrejme po dlhšom používaní v tak nehostinnej a na počasie extrémnej krajine ako je afrika musíš pochopiť, že tie zbraňe dlho nevydržia(vysoké teploty, vysoká vlhkosť, sucho a podobne), takže časom sa budú aj tie fungl nové kaziť, no ako hovorím stávalo sa to len zriedkavo. A keď sa ti nepáčilo to kazenie zbraní, čo mimochodom fakt mohli zakomponovať do fc3, bola by to fakt pecka, tak si mohol hľadať zlaté zbrane, ktoré sa nikdy nepokazili a vždy boli spolahlivé. *4*
              K ostatným bodom sa nebudem ďalej vyjadrovať, lebo očividne na to máme diametrálne odlišný názor.
              Okej, v pohode, som rád, že sú tu aj ľudia čo majú záujem diskutovať a ísť aj tak troška do hlbšej diskusie...
    • Natahuje, ale zalezi ci ti ostene posledny naboj v hlavni. Presne ako v reali.
    • Jestli ti žlutohnědá Afrika v FC2 přijde hezčí než zelená džungle v FC3, je to podle mě na očního lékaře.
      • Gonzi
        To bych zrovna neřekl, každopádně je fakt, že je FC3 technicky úplně jinde - stačí se podívat na vzhled enemáků. Maximálně se ti víc může líbít artistické pojetí dvojky (přecejen ty západy velkého slunce maj něco do sebe), určitě to ale není "racionálně" hezčí hra (samozřejmě mluvím o pc, nevím jak to vypadá na konzolích)
    • Nejsi, mě připadá taky 2 hezčí hlavně v detailech přírody, ale možná je to tím prostředím afriky,které udělali suprově a ted je to prostě ostrov a všude samá zelená a zelená a zelená. Je to asi o zvyku.
  • Super hra, konecne poradna SP strilecka.
  • KokyMetalGear
    nejvíc úmrtí mám díky tygrům a varanům *1*
    • Keyz
      Jo Varan Kokotský je pěkný šmejd.

Křoví nikde nic a pak tě drží za nohu,jakmile ho přetáhneš tak to začne.Každý varan v okolí na tebe útočí.Hajzlové jsou rychlí,špatně jsou vidět a také jsou odolný.

Tygr si zaslouží vlastní kapitolu. Pancíř namísto kůže zaručuje maximální odolnost.
      • Všechna zvířata ve hře jsou krásně slyšet (samozřejmě až na krokodýla a žraloka), i když kolikrát nejsou vidět. S prostorovým zvukem jde navíc krásně určit, ze které strany se dá šelma očekávat, i syčení hada je ve směsici všech těch zvuků přírody krásně slyšet. Takže po pár setkáních se zvířaty, kdy člověk už podle zvuku dokáže poznat, co ho čeká, už pak nebyl žádný problém.
  • Výborná hra, vůbec jsem nečekal, že mě dokáže tak chytnout a budu se u toho tak bavit. Určitě jedna z nejlepších her za poslední dobu co jsem hrál.
  • Ataker
    Tak můžu tady napsat s klidem v duši, že mě to teda hodně navnadilo...
  • mno, ač mě to bavilo, tak každou chvílí přestává. crafting fajn, ale málo... mimo hlavní dějové mise repetitivnost, žádné skryté extra bonusy (až na ten pár za úkoly, vysílače,...) nebo něco co by nebylo v konvenci systému samotného světa. a na rozlehlost málo zbraní,imho. jakmile člověk příjde na principy, tak se stává hra nudnou...podobně jako just cause 2 apod. škoda..
    • Já u Just Cause 2 vydržel 100 hodin tak nevím no, u FC3 to nehrozí. Teď jsem na nějakých 30h po dohrání hry a všech bonusových věcí z deluxe edition a jsem na 88% hry, zbývá už jen asi 50 relikvií.
      • tak jsem asi už vyrostl ze svých správných hracích let *9*
  • Vrook
    Jsem asi v půlce a je to mega zábavný.. Ta linie s tou dýkou byla super. Indiana Jones prostě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit