Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Skutečně to na mě působí jako Skyrim ale s puškama. Bavim se, ale stejně si myslim, že nejlepší cesta vede tam, kde ji ukázal Far Cry 1 - tudíž naprosto otevřenej level, kde je jasnej vstup a výstup. Jak se přes něj člověk dostane už je na něm...
    • Na druhou stranu za těžkou obtížnost je AI doopravdy zábavná. Nejdou nejkratšim směrem k mé poslední pozici, ale obkličuje, číhá... nijak nepodvádí... Fakt se bavim.
      • Včera mě jeden pirát obkličoval tak dobře, že jsem za ním běžel přes půl mapy. Ledaže by AI byla tak dobrá, že pirát pochopil, že nemá šanci, tak se snažil z tábora utéct.
  • Wyder
    Jestli se to někde psalo, tak se předem omlouvám, ale jaká je zhruba doba dohrání hlavního příběhu? Pochopitelně odhadem?

Samozřejmě se to v případě koupě nechystám projít bez vedlejších úkolů, to by bylo asi proti filosofii hry, ale ten rámcový údaj mě celkem dost zajímá.
    • Dnes dohráno. 25 hodin, kompletní vše až na relicy, těch mám 58/120 a zaboha nemohu nikde najít poslední recept. Hra v tomhle stavu je kompletní na 86% tuším.
      • Jen ještě dodám, že závody jsem nejezdil.
    • Jak pisu nize. Poprve jsem to chtel projit hlavne pribeh s malou casti vedlejsich misi a aktivit a mam hotovo 33 misi z 38 a odehrano 10 hodin (kdybych mel tipovat tak jsou 2 hodiny na zkoumani ostrova a vedlejsich veci) takze kdybych mel tipovat, dohrani pro zkusenyho hrace ciste pribehu zabere 10-12 hodin. Ale treba se pletu, treba tech poslednich 5 misi bude jako predeslych 30 ( *13* *13* *14* )
      • Wyder
        Díky oběma, tak to docela jde.

Já jsem se bál, aby to nebylo až moc krátké, ale to asi nebude.

Konečně u Dishonored se psalo o 8-12 hodinách při standardním hraní a nakonec jsem jich tam strávil slušnejch 23:). Ale tam jsem, pravda, četl všechny knihy atp.
        • jo toho se vubec neboj kdyz budes delat vedlejsi mise ta delka hry bude urcite delsi ja jsem udelal asi pouze 4 vedlejsi mise a 2 ostrov jsem jenom rychle prelitnul urcite si to ale zahraju jeste jednou a poradne :)
          • Ataker
            Není to trochu škoda to poprvé proletět a potom teprve si to pořádně zahrát?
            • Wyder
              Pokud je děj takový, že chci vědět, jak se bude posunovat dál, tak napoprvé netrávím čas vedlejšími úkoly, zvlášť pokud ty nemají svojí dějovou linku...

Napodruhé už zkouším, co jde udělat jinak a co hra vše umožňuje.
            • Nemluvim za nej, ale me zene pro prvni dohrani touha vedet jak to dopadne... Podruhe uz me nic nezene kupredu protoze vim jak to dopadne a muzu se tam jen vyradit
            • Mato1987
              ja si myslím, že je, napr. ja si tú hru užívam, lebo je fakt dobrá, to treba uznať, a mám silného tušáka, že kým túto hru prejdem tak tu budeme mať aj nový rok :)
        • Prave, jaky si to udelas, takovy to mas... K Dishonored se stale vracim a vracet budu, to same FC3
        • Mato1987
          no vidíš, ja mám napr. u mafie II nahratých 194 hodin :D
    • 15hodin
  • První dojmy veskrze ozitivní ale některý věci mi vadí
    --- minimapa
    --- respawn nepřátel...dokáže to trochu pokazit radost když čekáte v džungli u cesty kam přijede džíp s rudýma magorama (jinak nikde nikdo), který si zapálej cigáro a tak je elegantně odpravíte headshotama tou moderní variací m14 s tlumičem, s pocitem elegantní práce jdete k džípu a ejhle...najendou se přiřítěj dva džípy s kulometama a z tichý práce přesedláváte na Rambostyl (nehrál jsem FC2)
    --- nejsem hnidopich ale nevěřim v imitaci života na ostrově...civilové většinou jen stojej a nebo se motaj v kruzích, sem tam potkáta nějaký auto, jednou jsem zachránil indiána a indiánku před pirátama, jejich auta se setkali na cestě...civilové vystoupili a začli utíkat, mezitím jsem piráty povraždil a za odměnu si civilové vzali obě auta a rozjeli se každý jiným směrem (indiánka asi jela nakoupit něco dobrýho)
    --- nepřátelská AI umí překvapit...ale u přátel bych čekal, že když neuměj plavat tak přirazí člun až k zemi takhle jsem byl svědkem už asi 2x akce kdy tvrdí válečníci modrýho kmene spáchali hromadnou sebevraždu utonutím v 1,5m vodě
    --- AI umí překvapit i negativně jako třeba když na sebe modrej a červenej stříleli přes jeden strom vzdáleni od sebe půl metru nebo když viděj ze spodního úhlu mrtvolu svojeho kolegy která je na střeše budovy a ještě za nějakym plechem (to se mi stává furt, když zabiju toho maníka co stojí na střeše v campech) ale současně vás neviděj na 20m jak páráte jinýmu rudochovy břicho a táhnete ho za buk
    --- jeden pes Dingo (!!!) dokáže přimět stádo divočáků spáchat sebevraždu skokem do řeky, přičemž se ale divočák nezdráhá napadnout vás, když ho vyrušíte při pasení se

Nesnažim se nějak "hejtovat" ale tydle body mi hrozně kazej zážitek z hraní, kterej zabodává dýku do břicha celkem vážnýmu příběhu, ono je sice pěkný mít otevřenej svět ale udělat ho tak aby se z toho nestávaly spíše scénky situačního humoru je bod další
    • Keyz
      Zatím mně to navíc přijde hodně lehké.Hraji na maximální obtížnost a stejně.
      Hrdina sice vydrží málo to je ok,ale nepřátelé nemají moc taktické myšlení.Stojím v domě nikdo nehodí do domu granát...Hlavně člověk lehce sežene skvělé zbraně a pak není problém ničit.
      Zbraně se neničí,jsou silné to se to střílí jedna radost.
      • Jo lehké to celkem je...já teda nevim jak daleko jsem (mám prozkoumat badtown) tak třeba přituhne ale zatim jsem víckrát umřel špatným skokem z výšky než uměním nepřátel, ono jim dost trvá než se vůbec rozkoukaj, takže s přesnou myškou to jistí headshot kterej je KO, oni se hodně držej bejvalý pozice a moc nepředpokládaj, že se hráč přemisťuje pokuď ho přímo nevidí, takhle mě chtěli obejít ale já mezitím vylezl na střechu a killnul je skokem a mačetkou...tydle animace se mi hrozně líběj tak se snažim je zabíjet dycky takhle "stealh" )))
        To že hrdina vydrží celkem málo je dobrý...ono se to dost vyvažuje tim, že ta "zelená tráva" se válí všude takže o lekárnický šlehnutí neni nouze
        • Já nejvíc umřel pomocí zabírání věží :D pač dostat se tam, je někdy fakt umění, ale to mám rád, chápu, že je to schválně aby se tam člověk hned tak nedostal.
    • Ale musim hodně pochválit optimalizaci...na tom mojem krámu to jede na custom high (něco very high) bez problémů
      • čéče co to máš za PC já nemám žádný low end a jde mi to na minimim necelích 60FPS
        • GIGABYTE 970A-DS3
          AMD 965 4x3,4ghz
          ASUS 5670 512mb
          4GB ram
          • Si děláš srandu ne? Já mám AMD 6x 3,6 ghz AMD 6970 2ghz a 6 gb ram.. vše od asusu.. a s DX9 na střední mi to jde na necelích 55fps bez AA..
            • Ne...tak AA taky nemám zapnutý...D11 jo...ukazatel FPS nevim kde se tam zapíná takže nevim v kolika to jede ale je to normálně plynulý, sem tam to cukne ale to je hodně sporadický
  • Koukal jsem na XboX prewiu verzi, vypadalo to daleko lépe než výsledná PC verze. Doufám že časem udělají patch který odstraní, hud a všechny ty nápovědy a zobrazení ve hře a hlavně lepší optimalizaci.. Jinak perfektní hra. Konečně po dlouhé době nelituju že jsem si koupil originál.
  • Nejlepší jsou komenty, jako o těch pancéřových tygrech. No brokovnice není na tygra. Zkuste si vzít brokovnici a zastřelit divočáka. Přeji hodně štstí. Brokovnice je na ptáky atd... ale ne na větší zvěř. To by mi nevadilo. Hru jsem nehrál, takže je to tam možná až moc přehnané.
    • Ono zalezi na munici,s brokama na ptaky,ale kdyz je v patrone jen 8 kuli tak to na 100m prevrati popelnici s piskem a pak jsou celo oloveny naboje do brokovnive a stim muzes i na medveda.Proc myslis ze maji policiste brokovnice? Na ptaky asi ne
      • No a existují i explozivní náboje a s těmi můžeš i na Tyranosaura, ale přece jenom si myslím, že zvěř se loví kulovnicí atd... No co. Kouknu na youtube na vtipná videa.
        • Kulovnice ve hrách automaticky znamená sniperku, ale na nějakou menší vzdálenost, třeba na rozběhnutýho tigra, bych teda bral spíš tu brokovnici s rozumnou municí.
        • Ghost47
          Záleží na zemi, Američani s brokovnicí loví i srnčí a jeleny, u nás je to už zakázané (ale divočák jednotnou střelou se může lovit i tady). Medvěda už asi moc lidí neriskne, ale jsou i takoví, co ho ulovili kladkovým lukem...
  • Keyz
    Tak zatím jsem na začátku a skvěle by to osýpalo nebýt několika nepříjemností.

Agresivita masožravců a jejich odolnost.
    Sice je někdy sranda když vidím jak kozy honí čokl,vedle varani útočí na NPC a někde chrochtá prase,ale proč sakra když střelím po masožravci tak se na mně nahrnou všichni masožravci v okolí stejného druhu?Střelím varana a pak to začne.Komando varanů se vydá na útok.Navíc často jak jsou různě daleko tak lezou postupně a překvapí.
    Přidejte k tomu odolnost některých zvířat a je to horší než parta černochů na začátku ve FC2. Dokonce tygr prošel testem brokovnicí do xichtu!Nějaký pancířový tygr anebo jak tady někdo psal sežral nějaké drogy a je mu jedno,že by měl ustřelenou část hlavy.
    Tohle dost vadí,protože se neustálé musím prát se zvířaty...
    Co mně vadí méně,je hojný pohyb nepřátel v ovládaném území.Sice auta zde likviduji lehce,ale vypadá to divně když ovládám oblast a je jezdím tam samý pirát.
    RPG prvky bych si klidně odpustil.Hlavně klasické výhody pro určité způsoby zabíjení.Proč sakra není stealth způsob pouze další způsob likvidace?Komu se libí bude to hrát.Takto to přidává navíc XP výhody.Je jedno,že to je obtížnější.Je to prostě další způsob,není to páčení truhly kde je bonus v truhle.Navíc rostliny se asi respawnují,takže o prachy je postaráno.
    Škoda taky,že piráti jen jezdí sem tam a nenapadají jednou za čas vesnice a ztracené oblasti.(Nebo ano?).Takto to bude časem pořád to stejné dokola.
    Naopak je skvělé,že NPC nemají super odolnost a hráč nemá tuny munice.
    • Podle mě je naopak stealth zabíjení snadnější. A jestli jsou za to bonusové zkušenosti nebo ne, je úplně jedno, protože ve hře je za spoustu ostatních věcí tolik XP, že brzo nebudeš vědět co s nimi.
      Co se týče zvířat, mě osobně nějak zvlášť netrápila. Ano, jsou opravdu hodně agresivní, ale jakmile jsem měl z kůží vyrobeny všechny dostupné věci, tak jsem kolem nich prostě jen probíhal, sem tam mě sice nějaký tygřík kousnul, ale nic vážného.
      Je fakt, že piráti tebou zabrané oblasti již znovu nenapadnou, ale čas od času potkáš skupinky pirátů, kteří na některých místech bojují proti rebelům.
      • Mato1987
        to súhlasím, stealth takedown s mačetou, kde v neskorších misiách budeš môcť reťazovito zabiť aj 3 nepriatelov naraz s mačetou za sebou, alebo tak že jednoho zabiješ a druhého čo stojí opodial zabiješ hodením jeho mačety, sú vážne až otrasne jednoduché. Ale zase naopak je to jedna z tých vymožeností, ktoré robí far cry 3 lepšou hrou oproti jeho predchodcovi, kde stealth súboje na blízku v podstate neexistovali.
    • Mato1987
      presne toto ma štvalo hneď zo začiatku, tí opencieroní tigri, ktorí ani po 3 ranách do hlavy zo snajperky nezgegnú...ako som už písal skorej, mohli si zobrať príklad z red dead redemption kde každé jedno zviera pošlo po jednej rane z gulovnice do hlavy....
      Napr. je dosť nelogické keď po vás zblízka zaútočí tiger, alebo medveď a vy ho seknete hádam aj 3 krát do zátylku a následne sa od neho odtrhnete, tak on stále žije, a väčšinou to končí rýchlou smrťou, kedže ste poranený a nemáte čas použiť rýchle uzdravenie, naopak keď na vás zaútočí krokoš alebo žralok tak ho viete skoliť pár bodnutiami v quick time evente...je to vážne divné
      Ten hojnný pohyb nepriateľských hliadok je vážne otravný, môže za to aj ten neskutočne idiocký instatný respawn, kde stačí čakať na jednom mieste a behom pol minúty stretnete aj 4 pirátske jeepy spolu s pár pešími hliadkami...
      Odolnosť npc je velice dobre spravená, stačí jedna rana do hlavy a v momente leží.
      ináč neviem čo si myslel týmto "Navíc rostliny se asi respawnují,takže o prachy je postaráno." Pokial viem tak rastliny ani kožušiny predávať nemôžeš...
      • Keyz
        Příště si tedy vezmu na lov tygra raketomet a kulomet. *4*

Nechci vidět medvěda.
        • Luke
          Diskuze na téma jde sejmout tygra brokovnicí nebo ne je dot offtopic, ale přidám se. Pamatuju si, jak známý byl na nějakých severských ostrovech, kde se to hemží v zimě ledními medvědy. A on tam jel v zimě. Na letišti povinně vyfasoval proti podpisu brokovnici s doporučením, že když už by k tomu došlo, tak toho medvěda tím nezabije, ale má velkou šanci vykolejit ho z trajektorie a zpomalit ho. Sám zase vím, že třeba lva v Africe brokovnicí pořádně nezabiješ. To samý předpokládám u tygra. Chce to kulovnici a šťastnou ránu, řekl bych. No a jen tak na okraj, například hrocha nedáš ani kulovnicí, to samý u krokodýla - u obou riskuješ, že ti zdrhnou a potopí se, u druhého navíc poškodíš trofej. Vlastně střelba brokovnicí (nebo špatný zásah něčím průraznějším) na šelmy typu tygr má za následek zhusta jejich poranění, nikoliv smrt, kvůli kterému pak nejsou schopné lovit přirozenou potravu a uchylují se k zabíjení pomalejších lidí. Nezraněná šelma má dost rozumu, aby po člověku nešla a klidila se mu z cesty. V tomhle FC3 pokulhává, to je fakt.
          • Coffin.Corner
            Ale zabít tak krásné zvíře, jako je tygr, plamenometem...? No fuj! *3*
          • janchor
            Přesně, šelmy nepodceňovat! http://youtu.be/193yJ4hhJnc
            • Mato1987
              presne tak http://www.youtube.com/watch?v=goARbRuLAVo
        • Já tygra beru Lukem *1* Jednu do šišky, druhou do břicha a třetí do řiti a je po něm *15*
        • Mato1987
          to bude asi najlepšia volba, ja tu po radách od ostatných užívatelov radšej volím možnosť tretiu, teda lovím ich nablízko s brokovnicou, lúbi sa mi prebíjanie tej 1887 brokovnice , jednou ranou na blízko s tým skolíš aj medveda *2*
        • A ano, jeden z vedlejších úkolů je například smečka vzteklých psů (12) v útulku, které máš odpravit RPGčkem :D
          • Ještě teď si pamatuju na svůj první pokus, kdy jsem na sebe natáhl co největší množství těch hafanů a pak je odpravil jedním výstřelem společně s mou osobou *1*
        • Nevím v čem je problém, ale pro tyhle případy mám v batohu vždycky opravenou brokovnici, když tygra nedostane první rána, ta druhá ho zaručeně vycpe... Samozřejmě na úplném začátku hry může být lov trochu roblém, ale nic, s čím by se nedalo počítat...
      • Prodávat můžeš v podstatě všechno, kožešiny a kytky nevyjímaje. Jen ti to vždycky při odkupu hodí potvrzovací okno s tím, že je lepší než prodat z nich něco vyrobit případně spíchnout. Ale peněz je všude tolik, že zrovna tenhle způsob vydělávání by byl asi největší opruz.
      • stačí se trochu pohrabat v ini souboru a upravit odolnost zvere a respawn, jen zmenis hodnotu a je to
      • Rostliny a kůže prodávat můžeš, ale stejně jsou jednoduší peníze z posbíraného harampádí, které najde po všech těch truhlách, které jsou všude rozsety. A nemusíš se otravovat 100x se zdlouhavou animací kuchání zvěře a ořezávání kytek.
        • Mato1987
          hmm tak asi mi niečo uniká, vždy ako som v nejakom obchode alebo v safehouse a chcem predať kožušinu alebo rastlinu tak mi to nedovolí... neodomkne sa to až v neskoršej časti hry?
          • Ne, jen je rozdíl v tom, že zatímco harampádí prodáš jedním klikem, u rostlin a kůží musíš potvrdit, že to chceš opravdu prodat, protože prvotně jsou to suroviny na craft. Leda že by tě to nenechalo prodat např. kůže potřebné na quest pro huntera, ale to nevím, to ti nepotvrdím. Jinak jde prodat opravdu vše.
            • Mato1987
              aha no idem to hneď vyskúšať, asi som vážne nedôsledný a nepostrehol som tú možnosť predaja kožušín a kvetov *3* díky
  • Věc, která mi nejvíce vadí je dohlenost. Abych na 180m nebyl nejlepší ostřelovačkou s nejlepší optikou schopen trefit piráta, to už je teda moc. Navíc na vzdálenost větší už je postupně vše rozmazané :( Zrovna tento styl boje mne baví, ale hra mi jej prakticky zakazuje.
    • Je pravda, že dohlednost je taková zvláštní a o té rozmazanosti při zoomu ani nemluvě, ale žádné problémy s odstřelováním jsem rozhodně nezaznamenal a to jsem většinu táborů vybíjel právě takhle. Tak jestli to není mezi klávesnicí a židlí. *1*
      • mezi klavesnici a zidli to opravdu nebude *7*
        tady proste tabor z kopce nevysnajpris, protze to hra neumoznuje. je to rozmazany a i kdyz toho pirata vidis, tak tam ta kulka proste nedoleti... plati to samozrejme na delsi vzdalenosti
  • Keyz
    Těším na videa zvířat.
    Protože je tam hodně zvířat na malém prostoru a žerou se navzájem a útočí na NPC tak často vznikají naprosto komické situace.
    Krokodýl honil asi 4 kozy a jedna koza chtěla tak moc zdrhnout,že skočila do vody a chcípla.Do toho začalo běhat prase.
    To byl pohled.Běhali sem tam jak šílenci.
    • Ještě jsem ve hře neviděl, aby krokodýl vylezl z vody.
      • Keyz
        Vylezl.
        Tak nohy má :) Sice na mně vždy útočí ve vodě ale venku jsem ho viděl.
        Pořád lepší než kdyby ven vylez žralok *5*
    • Mato1987
      to je ešte v pohode... Ja ako som oslobodzoval jeden tábor, tak tam bol taký pekný biely tiger, tak som si povedal, vytiahnem luk a zneškodním ho, tak som po ňom vystrelil aj zo 2 šípy , všetko do hlavy a on ne a ne zdechnúť, do toho sa mi priplietla hliadka, tých magorov s mačetami, jedného som pištolov nejako neštastne strelil dozadu tak, že začal horieť, asi som trafil jeho molotov alebo čo ... neviem, a pak začal kričať jak blázon keď vsplanul a behal jak zmyslov zbavený :D do toho začal toho druhého s mačetou naháňať biely tiger a pak sa pridali aj tí ďalší asi 4 piráti z toho tábora škoda že som nemal zapnutý fraps :D bola to sranda kukať na to z dialky :D
    • Spíše než zvířatům se kolikrát směju šíleným Rakyatským rallye jezdcům v džípech :D
      • Tak přede mnou na silnici vždycky zastaví, ale jinak jsem koukal, že vcelku běžně jsou schopni přejet civilistu nebo svého spolubojovníka. No jo, silniční piráti jsou holt všude. *1*
      • Keyz
        Navíc jsou pěkně drzí.Jednou jsem zastavil,že jím pomohu v boji.Pak jeden nasedl do auta kterým přijeli a druhy do mého a odjeli.
  • Ten Tiscali stream...to je hnoj najvacsieho kalibru. Mam 60 / 6 Mb/s internet a kazde jedno video alebo videorecenziu mi z toho ich shitneho serveru nacitava jak sproste na 20 krat. Otras ...Spravte si s tym nieco *10*
  • Koukám, tady je to samý lovec... A já říkám, že není nic lepšího než honit s ákáčkem po lese jeleny *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit